İki ay kadar önce almışolduğum Samsung 37S81B model lcd Tv imde bir sorun var. Aslında bu sorun TV den mi kaynaklanıyor onu da net olarak bilmiyorum.
Şöyleki;
Ben TV yi kompenent ile uydu dan TV ye bağladım, görüntü süper, ses de 5+1 den geliyor. Buraya kadar herşey çok iyi. Yalnız şöyl e bir sıkıntım var, çok sıklıkla olmasa da ve kısa süreli de olsa bazen televizyon seyrederken ekran birden siyahlaşıp geri geliyor, kanl değiştirirken ekran gider ve yeni ekran gelir ya, onun gibi. bir saniye falan sürüyor, ama bunu üst üste tekrar edebiliyor ve şöyle bir şey daha oluyor, ekran gidiyor geri geldiğinde ekran görüntü bozuk geliyor, mavileşmiş oluyor ekran. Ama başka bir kanala geçtiğim de o anda o kalan da bu olmuyor. Benim tahminim bunun uydu sinyal kalitesinde olabilieceği yada çanak antende ki sallanma, rüzgar vs. olabilir diye düşünüyorum. Bu arada Çanak binanın oratk çanağı ve 16 haneye dağılıyor. Bu konuda servise danışıyım mı yoksa bu TV dışında bir unsurdan mı kaynaklanıyor bilemedim. Bu arada DVD, PS falan oynarken hiçbir sorun yok.
İki ay kadar önce almışolduğum Samsung 37S81B model lcd Tv imde bir sorun var. Aslında bu sorun TV den mi kaynaklanıyor onu da net olarak bilmiyorum.
Şöyleki;
Ben TV yi kompenent ile uydu dan TV ye bağladım, görüntü süper, ses de 5+1 den geliyor. Buraya kadar herşey çok iyi. Yalnız şöyl e bir sıkıntım var, çok sıklıkla olmasa da ve kısa süreli de olsa bazen televizyon seyrederken ekran birden siyahlaşıp geri geliyor, kanl değiştirirken ekran gider ve yeni ekran gelir ya, onun gibi. bir saniye falan sürüyor, ama bunu üst üste tekrar edebiliyor ve şöyle bir şey daha oluyor, ekran gidiyor geri geldiğinde ekran görüntü bozuk geliyor, mavileşmiş oluyor ekran. Ama başka bir kanala geçtiğim de o anda o kalan da bu olmuyor. Benim tahminim bunun uydu sinyal kalitesinde olabilieceği yada çanak antende ki sallanma, rüzgar vs. olabilir diye düşünüyorum. Bu arada Çanak binanın oratk çanağı ve 16 haneye dağılıyor. Bu konuda servise danışıyım mı yoksa bu TV dışında bir unsurdan mı kaynaklanıyor bilemedim. Bu arada DVD, PS falan oynarken hiçbir sorun yok.
Yardımlarınızı ica ediyorum.
Selamlar...
Bence en garantisi başka bir uydu alıcıyla denemek, eğer sinyalden olsa no signal yada sinyal yok yazar ama bağlantı yine aynı girişten yapılmalı.
BENDE SAMSUNG LE32S62B MODELİNİ KULLANIYORUM UYDU ALICIMI DAHA DÜN BAĞLATTIM O DA NEXT 2000 CX PLUS ÇANAK ORTAK FALAN DA DEĞİL. BAĞLANTI OLARAK BEN SCART KULLANDIM İLK KURULUŞ SIRASINDA SCARTA YANLIUŞLIKLA ELİM DEĞDİ SCART YERİNDEN ÇIKTI HEMEN GERİ TAKTIM GÖRÜNTÜ ANINDA GERİ GELDİ O SIRADA EKRAN HARİCİ 1 YAZDI.. GECE BOYUNCA TV İZLERKEN ARADA BİR EKRAN KARARDI VE SANKİ KABLO OYNAMIŞ GİBİ 1 SN İÇİNDE GERİ GELİP YİNE HARİCİ 1 YAZDI BEN KABLODAN FALAN SANDIM AMA AYNI OLAYI SENİN DE YAŞAMIŞ OLMAN ACABA SAMSUNGLARDAKİ GENEL Bİ SORUN MU DÜŞÜNCESİNİ UYANDIRDI??
Şöyleki;
Yardımlarınızı ica ediyorum.
Selamlar...
aynı olay benim pc vga baglantısında da oluyor. ama çözemedim daha. tv arada bir refresh falan mı yapıyor acaba. yalnız benim bu olay sadece pc baglantısında vlc media player ile film izlerken oluyor. yoksa: pc de baska bir uygulamada ne digiturkte ne de ps3 te böyle bir şey oluyor.
Arkadaşlar. Bendede Samsung Lcd 32R32B var. Next 2000 super x plus aldım yeni. İşin kötüsü aynı sorun bende yaşadım. Fakat her türlü denemeyi yaptım. Sorun tv ile ilgili. Çünkü başka tv ye taktım lcd olmayan hiç sorun yok. Hatta aynı anda bağladım crt tv de sorun yokken lcd tv de ekran gidip geliyor. Bu demektir ki bence sorun tv de veya ayarlarında.
Ben LE26S81B modelini kullaniyorum SAMSUNG'UN uyduda hic boyle bir sorunla karsilasmadim. GARiP....bir durum.
Samsung 37A553 Full HD TV , Sony HT-DDW780 Home Theater System , HTPC XBOX 360 Elite PAL(Falcon) ,PlayStation 3 ,80gb NTSC-J/Asia -XBOX ,PlayStation 2 ,SEGA Dreamcast PlayStation One ,SEGA Saturn ,SEGA Mega Drive ,SEGA Master System...
Valla sinan40 ben o kadar kafayı yedim ki. Çözüm bulamıyorum. Denemediğim fonksiyon denemediğim kombinasyon kalmadı. Yukarıdaki arkadaşlardan haber bekliyorum çözüm bulabilmişler mi? Valla senin uydu alıcın ne marka? Belkide samsung uydu alıcısı almalıydım. Kahretsin. Ama sorun tvde gibi görünüyor. Başka tv lere takınca uyduda sorun yok ç.nkü.
Umarım 1 kaç gün içinde sorunumu çözerim yoksa ya uyduyu yada tv yi sokağa fırlatacam sinirden.
VALLAH bilader benim uydu SUNNY marka ,3 yil oldu alali.iNSALLAH uydudandir hatada ,sorun kuculur...
Samsung 37A553 Full HD TV , Sony HT-DDW780 Home Theater System , HTPC XBOX 360 Elite PAL(Falcon) ,PlayStation 3 ,80gb NTSC-J/Asia -XBOX ,PlayStation 2 ,SEGA Dreamcast PlayStation One ,SEGA Saturn ,SEGA Mega Drive ,SEGA Master System...
Bende yeni aldım samsung 32" lcd. sanırım kodu 62b ile bitiyor. next ye 2005 dci kullanıyorum. Tüm ayarlarını kullandım ama aynı sorun devam ediyor. Ama birkaç şey eklemek isterim. . dvd seyrederken görüntüde bozulma olmuyor. . uyduda bazı kanallarda kanalları değiştirmediğim halde götüntüde yarım saniyeliğine kararma oluyor yada ekran zoom olup sonra tekrar sığdırıyor. . Scart yada kompozit ile bağladım receiver ı ama fark etmedi. . receiver üzerinden de tv dede ekran modlarını tüm varyasyonlarında test ettim fark etmedi.
samsung servisi ile konuştum gelip kontrol ettiler. tv'de problem yok uyduda olabilir dendi. Benim tahminin bazı kanallarda uydudan yada çervedeki ağaç gibi faktörlerden dolayı uydu sinyalinde bazı frame lerde kesinti oluyor. CRT televizyonlar analog olduğundan bu anlaşılamaz ama lcd ler tamamiyle dijital olduğundan bunu algılıyor ve otomatik genişlet modunda ise götüntüyü yarım saniyeliğine kesip tekrar ekrana sığdırıyor olabilir. Bu fikrede şuradan kapıldım. Bir arkadaşta da LG lcd ve kablo tv var. Onda da kanalları değiştirdiğinde bazı kanallarda aynı şey oluyormuş. Next'in sitesinden teknik kısmına sordum acaba receiver'ın bir update'i varmı diye henüz cevap gelmedi. Başka bir receiver ile test edemedim yada başka marka lcd lerde oluyormu bilmiyorum ama eğer sorun tv de ise öğrenen kesinlikle buraya yazsın ki bu sayfayı örnek göstererek geri iade aldırtabilirim belki. Teknosadan almıştım geri iade için %15 kullanım bedeli düşüyorlar alalı 15 gün olmadan aradığım halde geri iade lcd tv lerde paket açıldığından olmuyormuş ancak servis bozuktur raporu düzenliyormuş sonra birton prosedürden sonra yenisi ile değişim gerçekleşiyormuş. Bu yüzden alırken iyicene araştırın derim.