arkadailar benim bide 1 aydan beri eindows kenar çubuğu açılmıyor nasıl yapıcam onu bi yardımcı olurmusunuz işletim sistemim windows vista home premium sp1 ama bi türlü açılmıyor şu kenar çubuğu!!
arkadailar benim bide 1 aydan beri eindows kenar çubuğu açılmıyor nasıl yapıcam onu bi yardımcı olurmusunuz işletim sistemim windows vista home premium sp1 ama bi türlü açılmıyor şu kenar çubuğu!!
denetim masasında Windows Kenar Çubuğu Özellikleri var ona tıkla windows başladığında kenar çubuğunu başlat işaretlimi bir bak değilse işaretle açılması lazım
bnm turbo memory geldi. gittigidiyorda, erman08 adlı kullanıcıdan almıştım, taktım baktım, görünüyor, ama iki sorum var? 1-bilgisayara sağ tıklayıp yönet diyorum,depolamaya baktığımda turbo memory i görüyorum fakat, AYRILMAMIŞ olarak görünüyor. Neden_? 2-Turbo emory 514 mb görünüyor, satıcı senin bilg. eksik görmüştür diyor, böyle bir ihtimal var mı? ürün paketinde 1 gb yazıyor? Kahverengi bir kutuda geldi. Çin üretimi yazıyor. bilgi verirseniz iyi olur, sağolun
ben de aynı kişiden aldım 1gb görüyor aynı şekilde kahverengi kutuda geldi.çin malı,çin malı olmayan ne var ki.içinden driver cd si çıktı.ama ben driveri intelin sitesinden en güncelini indirdim.bu arada sana cevap yazarken intelin sitesine baktım dün yeni sürücü eklemişler,bir de Multi language: INVM_CD.exe yi indirdim,diğeri sadece ingilizce belki multi language in faydası olur.ilk başta intel turbo memory console da ready boost disable dı,onu enable yaptım.yeniden başlat dedi.başladıktan sonra tekrar baktım yine disable dı.console u biraz karıştırdım view yazan yerde refresh var ya da F5 yapınca düzeldi.driver ı yenile,tekrar yükle console dan iki seçenek var onları enable yap,sonra F5 le refresh yap.yine düzelmezse aldığın kişiyle irtibata geç derim selamlar...
@husky77 cevap için teşekkürler 60 liraya sony nec dvdromlar veriyorlar onlardan alıp deneyeceğim en azından 8x olur 4x çok yavaş birde çift katman dvdleri okurken gelen titreşim sesi cabası tabi alt kapagı açınca bir çok parça görülüyor en azından genel parçalar ram hdd falan onları değiştirmek kolay daha öncede laptop söktüm ama yeni bilgisayar olunca sökmeye çekiniyo insan avatarımdaki resmi toshibamı tamamen dagıtıp topladığım zaman çekmiştim
bu arada bu bilgisayar sana ait olansa toshiba hdd görünüyo bende hitachi var gerçi onuda değiştirecegim bekliyorum 7200 rpm 320 gb'lar türkiyeye girmeye başladı ama fiyat çok uçuk şimdilik bir 6 ay ila 1 sene beklerim çok oyun oynamadıgım için bu bilgisayar 3 sene daha kesin götürür beni 2 gb robson memoryde bulursak tamam işte
aynı zamanda anladıgım kadarı ile 4965 wireless kartın var ama bizim makinalarda standart antenler 2 girişli oldugu için bir aten yuvan boş bende 4965 vardı gg'de 20 lira gibi bir fiyata gitti alacaktım sonra dedim ne gereği var sanki şatodamı yaşıyoz evin her köşesinde sinyal gücü çok iyi ama sen belki üçüncü anteni takarsan daha iyi performans alabilirsin 500 m, 300mbps diyorlar 4965 için ama insan 250 metreyede razı
adgzl o makine benim deil google dan araştırdığımda buldum .işine yaradımı + bu benm garanti işine bi yol bulamadım ekrana gelmedi vidalar ama acaba garantiden çıkmışmıdır yha ?pc me karşı çok titizdim yhani
quote:
Orjinalden alıntı: adgzl
@husky77 cevap için teşekkürler 60 liraya sony nec dvdromlar veriyorlar onlardan alıp deneyeceğim en azından 8x olur 4x çok yavaş birde çift katman dvdleri okurken gelen titreşim sesi cabası tabi alt kapagı açınca bir çok parça görülüyor en azından genel parçalar ram hdd falan onları değiştirmek kolay daha öncede laptop söktüm ama yeni bilgisayar olunca sökmeye çekiniyo insan avatarımdaki resmi toshibamı tamamen dagıtıp topladığım zaman çekmiştim
bu arada bu bilgisayar sana ait olansa toshiba hdd görünüyo bende hitachi var gerçi onuda değiştirecegim bekliyorum 7200 rpm 320 gb'lar türkiyeye girmeye başladı ama fiyat çok uçuk şimdilik bir 6 ay ila 1 sene beklerim çok oyun oynamadıgım için bu bilgisayar 3 sene daha kesin götürür beni 2 gb robson memoryde bulursak tamam işte
aynı zamanda anladıgım kadarı ile 4965 wireless kartın var ama bizim makinalarda standart antenler 2 girişli oldugu için bir aten yuvan boş bende 4965 vardı gg'de 20 lira gibi bir fiyata gitti alacaktım sonra dedim ne gereği var sanki şatodamı yaşıyoz evin her köşesinde sinyal gücü çok iyi ama sen belki üçüncü anteni takarsan daha iyi performans alabilirsin 500 m, 300mbps diyorlar 4965 için ama insan 250 metreyede razı
adgzl o makine benim deil google dan araştırdığımda buldum .işine yaradımı + bu benm garanti işine bi yol bulamadım ekrana gelmedi vidalar ama acaba garantiden çıkmışmıdır yha ?pc me karşı çok titizdim yhani
açıkcası birşey söyleyemiyorum söyleki normal durumda etiketler vardır vidaları sökmeyi engelleyen bazı parçalarda bunu göremezsin mesela ram'lerde onları isteyen yükseltir garanti kapsamından çıkmaz bilgisayar. ama sen tamamen açmışsın bilmiyorumki eğer böyle güvenlik bantlarını sökmediysen sorun olmaması lazım ben öyle biliyorum. Yani senin müdahale etmenin yasak oldugu noktaları tam olarak bilmiyoruz kesin cevap vermek zor. ama şu varki garanti kapsamından çıkmıyorsa bile bizim türkiyedeki servisler çıktı diyeceklerine % 100 eminim işlerine geliyor çünkü. öyle durumlarda baskın çıkan kazanıyor bunuda unutmamak lazım
söyle bir örnek benim foto makinam vardı flaşh devresi bozuldu dengesiz patlıyordu servise göndermeden önce işini açtımıştım neden açtıysam sonra servise gönderdim sorun çıkmadan yaptı gönderdiler birde bir vidanın üzerine hp amblemli bir etiket yapıştırmışlar sökülemez tarzda birşey mesela şimdi ben o vidayı seökebilmek için mecbur etiketi yırtmak zorunda kalırım garantisi devam etse ve arızalansa hp'nin tekrar garanti kapsamına alarak tamir edecegini sanmıyorum
bu arada ben senin yüklediğin foto kadar zaten söktüm makinayı bana lazım olan dvd rom nasıl çıkıyoz hangi vidalar onu tutuyor o kısmıydı o konuda verdiğin bilgi için çok teşekkürler yoksa bende tüm makinayı sökerim herhalde diye düşünüyordum toshibada öyle olmuştu
Acer 5920G 602G25MI T7500 2.2 Ghz 3072 mb Ram Geforce 8600M GS 250 Gb Hdd Logitech V450 laser Cordless Mouse Sony Ericsson w810i Toshiba USB Flash Drive U3 4 GB
Sayın lucasthehacker : Vistada oyunlar kısmında call of duty 4 de crysisin imgeside çıkmadığından deneyemedim...Ama vista olduğundan yinede xp kadar rahat oynamayacağını sanıyorum..Sizin görüşleriiz nedir ?
Ben de sırf denemek için XP kullandım.tabi ki oyunlarda bi kaç fps artış gösteriyor ama öyle ahım şahım bir durum değil.en fazla 1 2 fps için bir sürü şeyden mahrum kalmamayı tercih ettim.SP3 çıktığında tekrar yükleyeyim dedim yine de beğenmedim windowsxp yi bence vistanın yerini asla tutamaz. Şöyle bi durum var yani ben Vista kullanıyorum ama yüklü haliyle değil.epey bir optimize ettim yani gerçekten iyi performans alıyorum..xp kullanırsam ne turbo memoryden yararlanıcam ne de directx 10 dan.bunlardan başka bir sürü özellik var ki xpde yok. daha önceki sayfalarda 10 15 tane özellik saymıştım vistada yapmamız gereken.onları uyguladığımızda gerçekten makine uçuyor.XP de 300mb ram kullanırken vistada bu 1 gb a kadar çıkabiliyor programlarla tek dezavantaj bu fakat onun da çaresine bakıyorum bir şekilde gereksiz startup öğelerini kaldırınca. oyunlar için ise çok güzel ekran kartı sürücüleri var.ben gayet memnunum bu saatten sonra xp daha kullanmam. yapman gereken bir kaç seyi söyleyebilirim vistaya geçmek istiyorsan. 1.temiz vista yükleyebilirsin. 2.hemen sonrasında sp1 i yükleyebilirsin. 3.startup düzenleyici programla mesela winamp adobe reader ya da nero gibi programların starupdaki gereksiz agentlarını yada searchindexler larını silmen çok fayda getirecektir. 4.turbo memorynin en son versiyonu intelin sitesinde mevcut. 5.ekran kartı 175.19 u tavsiye ederim 6.sağ taraftaki vista çubuğu yerine google un kenar şubuğunu tavsiye ederim. 7.vista manager adlı programda harddiskinin sata performansı için ayarlar var veri aktarımını en üst düzeye getirebilirsin. 8.yine aynı programla işlemcinin l2 önbelleğini 4mb olarak ayarlayabilirsen vista daha performanslı çalışacaktır. 9.empowering programları oldukça gereksiz.pil programı ve recovery hariç hepsinin gereksiz olduğuna inanıyorum.ramda çok yer kaplıyorlar ve bence hiç yükleme daha iyi.zaten 6920 modelinde de kaldırmışlar.ben acerın ftp sitesine girip 6920 dekini yükledim sadece PİL,eAudio ve recovery i kullanıyordum onlarıda sildim. 10.3.11 numaralı biosu kesinlikle yüklemeni tavsiye ederim. 11.office 2007 yi yüklediysen.yine vista manager programının uninstaller aracılııyla "office groove" eklentisini ayrı olarak silmeni tavsiye ederim çünkü gereksiz. 12.intelin _inf_9.0.0.1009 numaralı çipsetiini yüklemen bazı sorunları ortadan kaldıracaktır. 13.antivirüs olarak nod32 yi tavsiye ederim 14.r200 numaralı ses sürücüsünü realtek in sitesinden indirebilirsin "high definition audio codec" olarak bulabilirsin. 15.şu an aklıma gelen şeyler bunlar daha çok şey yaptım işte winampıydı office2007 siydi sürücüleriydi winrarıydı bi sürü program yapıp erecovery ile 11 gb olan c sürücüsünü yedekledim.7 gb a sıkıştırıldı ve 2 dvd.bi durum olduğunda o dvdlerden istediğim windowsuma geri dönebiliiyorum bunu da tavsiye ederim. bilgisayar açıldıktan 45 saniye sonra masaütündeki bütün öğreler yüklenmiş oluyor.yani makineyi açtıktan 45 saniye sonra w,indows tamamen açılıp çalışablir hale geliyor.yani harddiskteki yükleme işlemi bitiyor masaüstüne geldiğimde...
bnm turbo memory geldi. gittigidiyorda, erman08 adlı kullanıcıdan almıştım, taktım baktım, görünüyor, ama iki sorum var? 1-bilgisayara sağ tıklayıp yönet diyorum,depolamaya baktığımda turbo memory i görüyorum fakat, AYRILMAMIŞ olarak görünüyor. Neden_? 2-Turbo emory 514 mb görünüyor, satıcı senin bilg. eksik görmüştür diyor, böyle bir ihtimal var mı? ürün paketinde 1 gb yazıyor? Kahverengi bir kutuda geldi. Çin üretimi yazıyor. bilgi verirseniz iyi olur, sağolun
ben de aynı kişiden aldım 1gb görüyor aynı şekilde kahverengi kutuda geldi.çin malı,çin malı olmayan ne var ki.içinden driver cd si çıktı.ama ben driveri intelin sitesinden en güncelini indirdim.bu arada sana cevap yazarken intelin sitesine baktım dün yeni sürücü eklemişler,bir de Multi language: INVM_CD.exe yi indirdim,diğeri sadece ingilizce belki multi language in faydası olur.ilk başta intel turbo memory console da ready boost disable dı,onu enable yaptım.yeniden başlat dedi.başladıktan sonra tekrar baktım yine disable dı.console u biraz karıştırdım view yazan yerde refresh var ya da F5 yapınca düzeldi.driver ı yenile,tekrar yükle console dan iki seçenek var onları enable yap,sonra F5 le refresh yap.yine düzelmezse aldığın kişiyle irtibata geç derim selamlar...
bi kaç sayfa önce sanırım ikinizden biri turbo memory alıcak diye bişiyler yazmıştım 514 mb ise doğrudur.yani yarısı nvcache diğer yarısı readyboost olması lazım o yüzden ehrhangi bir sorun yok bence
turbo memory programını yüklediğinde 2 seçenek de enable oluyorsa sorun yok demektir arkadaşlar.yahu bu makinelerin hepsinde turbo memory yok mu ki benimkinde aldığımda vardı :s
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucasthehacker -- 10 Ağustos 2008; 21:44:51 >