Merhaba arkadaşlar ben de bu cuma günü bir 5920 aldım ama vista beni şimdiden deli etti. daha önce vista kullanmamıştım. bundan sonrada uzun bi süre kullanmak istemediğime karar verdim. bu forumda yazılanları takip etmeye çalıştım özellikle ilk sayfaları (malum 200 den fazla sayfa var) benim sorum şu eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdi recovery disk yapmayı falan öğrendim. ben c deki vistadan kurtulmak istiyorum (40 gb yer kalpıyor recovery vs.) sadece xp kurucam. ama xp kurduktan sonra sonradan recovery disk le vistaya dönüş yapabilrmiyim acaba? sistemimde iki tane işletim sistemi olsun istemiyorum. ve xp kurarsam hangi adımları izlemm gerekiyor. bana bi yardımcı olabilirmisiniz?
arkadaşım iyide okudum diyorsun sadece bu sayfayı okusan birçok bilgi bulacaksın daha recoweryle vistaya dönebilirmiyim diyosun onun amacı o zaten. xp kurarken karşına çıkacak sorunlarda yazıyo son sayfalarda onun için cevap vermeyecegim ben. sürekli aynı şeyleri tekrarlayıp duruyoruz. bu sayfaalar artık biraz okunsada ciddi şeyler sorulup ciddi cevaplarla birbirimizi geliştirsek olmazmı
lucasthehacker kardeş güzel acıklama olmuş şunuda söylim notebook performas artışı yapmak cok önemli laptopvideo2go adresindeki hergün bir sürücü cıkıyor bende anlamadım hangisi notebook icin saglıklıdiye ve bu sürücüleri kim yapıyor firmalarmı sıradan kişilermi biraz yabancı dilim olsa okicam yorumları sadece test sonuclarını anlıyorum hercıkan sürücü diyerinden biraz performanslı duruyor gibi yani ben performastan yanayım acer seviyorum ekran kartı firması nediyor nvıdıa bu sürücülere???????
tabii ki nvidia çıkartıyor.şöyle bir durum var ki laptoplar için olan driverlar ayrı olarak çıkıyor.bunun haricinde laptopvideo2go adresinde indireceğin sürücüye dikkat edersen ana sayfada orjinal inf support diye birşey yazar ve hemen altında desteklediği ekran kartı modeli yazar.işte o sürücü o model için yapılmış demektir.inf yi değiştirerek uyumlu hale getiriliyor.ama tabii ki infsi değiştirilerek çok daha iyi bir sürücü elde ediliyor ama bazen de laptopp için sorun teşkil edebiliyor ben yukarda bundan bahsetmiştim.dediğim gibi senin makinenle benimkine aynı yanıtı vermez bir sürücü.çünkü vga bioslarımız bile farklı ekran kartlarımızın boardu farklı ve dolayısıyla vista uyumu anakarta uyumu yazılımsal olarak farklı biostan ötürü.
çok sağol kardeş, p.tesi kargolar herhalde, çarşambaya gelmiş olur inş. dediklerine çok dikkat edip, yapacağım..
quote:
Orjinalden alıntı: lucasthehacker
quote:
Orjinalden alıntı: cehennemli
slm millet. ben gittigidiyordan az önce intel turbo memoryi aldım çarşamba falan gelir herhalde. Size sorun,özellikle kullananlar cevaplarsa sewinirim, elime ulaştığında nelere dikkat edeyim? gerçekten orjinal olduğunu nereden anlarım? Çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım? Vs vs vs, Teşekkürler
öncelikle 0bir ürün mü buna göre davranabilirsin.5920g den çıkma ise buna göre de davranabilirsin.sürücülerden sonra çalışıp çalışmadığına önce bir bak.başlat menüsünden intel turbo memorynini programında enable oluyor mu bir bak (yeniden başlatma gerektirir)eğer olmuyorsa biosunu güncelle çünkü versiyonunu hatırlamıyorum ama bi tane biosta enable yapamıyorsun.3.11 numaralı biosta sorun yok.
bu kartın2. el yada yeni olup olmaması bence çok önemli değil çünkü yaptığı işe bakılırsa zarar görmesi çok zor flash bellekler gibi 5. kattan aşağı atsanız bile çalışır.
everest adlı programı yükle.herhangi bir seri numarası olup olmadığını gör.depolama kısmında imd-0 adlı diski gördüğünden emin ol ya da everesti hiç yükleme "aygıt yöneticisine" gir orda depolama denetleyicilerinde TURBO MEMORY KONTROLLER ı gördüğünden emin olyine aynı yerde "disk sürücüleri"nde IMD-0 ı gördüğünden emin ol..bilgisayarıma sağ tıkayıp yöneti tıkla ordan depolama ve disk yönetimine girip deNVCACHE adlı sürücünün orda olduğuna emin ol.bunlardan emin olursan çalıştığını anlarız.
aldığın karta dikkatlice bak üzerinde beyaz bir çıkartma olması gerekiyor orda modeli markası ve seri numarası yazar.o beyaz çıkartmanın orjinalliğine dikkat et basit bi kağıt parçası olmasın. yani ben hiç sanmıyorum ki orjinal olmasın.çünkü bu kart zaten çok özelleşmiş bir kart ve sonucunda bunu orjinal dışında yan sanayi üretemezler üretmek de mantıksız olur.kolay gelsin
Öncelikle bu forumun üyesi ve sürekli aktif olarak bir katılanı olmaktan gurur ve esef duyduğumu belirtmek isterim. Benim takıldığım forum sayfaları genelde Sıcak Fırsatlar, İkincil El, sonraları Nokia, Internet ve en sonundada migros kampanyası sayesinde Acer 5920G sahibi olduktan sonra Acer konuları altında sık sık zaman buldukça takip yapmaya başladım...Şunuda belirtmek isterimki bu forumdan kimler geldi kimler geçti zaman içinde ama çok çok azı bizlere forum adına birşeyler katmıştır yada katmaya çalışmıştır diye düşünüyorum... Şimdi bu adam nediyor, ne zırvalıyor diye de kendinize soracaksınız ama gelmek istediğim yere değinince sizlerde bana hak vereceğinizden yana şüphem yok...Acer forumu dışında genel izlenimim olarak tabi istisnalarda kaideyi bozmaz bir düzen bir oturaklık söz konusu(Nokia bölümüde hariç ama katılanı aktif ve fazla olduğu için zaman içinde düzene girdi). Şimdi benim demek istediğim arkadaşlar Acer konusunda da bu tarz bir oturaklık neden olmasın yada neden yapılmıyor yada neden yapamıyoruz... Benim şahsi düşüncem şöyle olacak arkadaşlar...Şimdi forumlar tabiki de katılanları içerisinde bilenlerin, tecrübe sahibi arkadaşların o konu hakkında bilgi sahibi olmayanları aydınlatmak amacıyla yardımlaşma sonucu oluşmuştur...Herneyse, sonuç olarak herkesler birileriyle birşeyleri paylaşıyor ACER konusunda herkesin ayrı ayrı dertleri var bu laptop konusundada ama sürekli sorulan bir soru ve sorun olarak ACER laptoplarda hali hazırda Vista işletim sistemiyle gelmesiyle çoğu kullanıcıyı tabi bu kullanıcılarda xp kullanıcısı oluyor, vistaya alışma sorunu ve güvensizlikle boğuşup duruyorlar ve her yeni laptop alan arkadaşımızda herzaman aynı soruyu intikal ettiriyorlar forumda...Yani bu artık hem yeniler için hemde forum takılanları için hemde forumumuzun server'ı için güzel birşey değil görüşündeyim... O yüzden diyorumki bu zamana kadar yapılan sunumlardan ve görüşlerden ufak ufak derleyip toparlayıp bir rehberler serisi şeklinde ilk sayfaya olacak şekilde güzel derli toplu birşeyler yapalım taraftarıyım...bilmem bu görüşüme sahip çıkan olurmu aramızda...mesela ben laptopu aldığımdan beri xp kurma taraftarayım ama kimi diyor Sata sürücüsü, kimi diyor Acer PoweManagement sorunu, kimi diyor sağ-sol tuş çalışmazlığı vs vs nihayetinde ama bunların bu kadarını ben biliyorum ya yeni gelen arkadaşlara ne olacak...bir daha soracaklar...bir daha soracaklar...çünkü okumayı sevmeyen bir toplumuz, içeriğe bağlı olmayan görselliğe takılmış olan bir toplumuz...her neyse sosyal mesaj kaygısına bir son verdikten sonra diyeceğim o ki, arkadaşlar bir rehber gibi birşeyler yapalım derim ben... Mesela Acer 5920G XP kurulum rehberi, Mesela Acer 5920G Recovery Yapma Rehberi vs vs vs... Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız hazır tatil vaktindeyken de bu foruma bir katkıda bulunmak birşeylerde elimiz olsun isterim kendi adıma... Sizi yorduysam kusura bakmayın okurken...Düşünceleriniz benim için önemli bu konuda...İyi forumlar...
dj.trust.06 arkadasımız dogru söylüyor niye böle ana başlıklar altında sadece o konuya özgü şeyler açmıyoruz çok düzenli olur.Mesela Acer 5920G recovery diski oluşturma ve tüm sürücüler tek başık altında toplanabilir bir daha kimse ugrasmaz arkadasların dedigi gibide konuyu hazırlayan arkadas oraya yeni sürücüler çıktıgında sürekli güncellerse bence sorun kalmaz çok düzenli oluyr ben açacam ama tam bilmiyorum işi iyi bilen bir arkadas başlangıç yapabilir ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loveslave -- 3 Ağustos 2008; 20:04:00 >
Konuyu açan arkadaşımızın bizlere bu konuda birazcık yardımcı olması lazım aslında ilk mesaj ondan olduğundan dolayı ama yönetimlede görüşsek olurmu acaba bu konu??
arkadaşlar ben de gitti-gidiyordan ben de turbo memory sipariş verdim.bunu kendimiz taksak garantiden çıkmaz herhalde.servise para kaçırmak istemiyorum.kapağı açtığımda wireless kartının tam zıttında,ses düğmesinin hizasında boş bir slot var oraya mı takıcağım?uyumluluk açısından driverı intelin sitesinden mi,acer ın sitesinden mi indireyim?taktıktan sonra biostan bazı işlemler yapmak gerekli galiba;bunlar nelerdir?format atmak gerekiyor mu?daha önceki sayfalarda sanki format gibi birşeyler hatırlıyorum.cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=50084 yorumlarınız nelerdir? Belki kötü oldu ama annemle babamın kavgası sonucunda her iki taraftan da para kopararak biriktirdiğim parayla alıcam Maximum 1500 YTL verebilirim Kafamda oluşan bilgisayar yukarda linkini verdiğim Eğer 1500 YTL ye kadar Acer 5920nin daha performanslı bir ürünü olursa beni uyarabilirmisiniz :D Malesef sadece izmir içinden alabiliyorum ve online alışverişlere güvenmiyorum.
@dj.trust.06 o dediğim olay bu cihaz için artık çok geç!200 sayfa olmuş daha hiç birşey yapamazsın boşuna kolunu sıvama derim ben...ayrıca sonda sıraladığın sorunkların hepsinin cevabı burada mevcuttur ufak aramalar yaparsan bulacaksın...ilk 100-150 sayfada bu konu gerçekten çok faydalıydı okumadığım mesaj yoktu, her mantıklı soruya bildiğimiz, araştırdığımız kadarıyla cevaplar veriyor yardımcı oluyordur gerektiğinde yardım alıyorduk çok güzel bir ortamdı ancak sonra 5920 nin çok çeşitli ucuz, düşük konfigürasyonlu çeşitleri çıktı ve bunları alanlar genelde bilgisayardan pekte anlamayan kişilerdi ve forum bir curcunaya döndü ve ben dahil konuya emek veren herkes teker teker ayrıldık, sonra kimler geldi kimler geçti bilemem...dediğim ayrı başlıklar halinde düzenleme olayına flnda soyunmuştuk ama konu sahibi "emirism" arkadaş buralara pek takılmadığı için ayrı bir konu açarak yapanlar oldu saydıklarını ama o konularda arka sayfalara düştü ve kayboldu...vs. vs.acer 5920 ve bu konu t7700 lük modeli çıkana kadar bir efsaneydi ama sonra gerçekten hoş olmadı... (ne dedim ben şimdi:S:)) saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikaltuncu -- 3 Ağustos 2008; 22:38:18 >
@dj.trust.06 arkadaşımıza bende bir yandan katılıyorum bir yandan katılmıyorum çünkü @tarikaltıncı arkadaşımızn dediği gibi o düzeni oluşturmak zor hemde neden okumayan arkadaşlarımıza oku demek yerine herkezi tembelliğe itecek uygulaması zor bir yöntemi şeçiyoruz bence bahsedilen o acemiler ve hatta geyik yapacak olanlar için bir başlık açılsın o tarz kişiler gidip oraya yazsın. verilen öneri bence sadece günü kurtarır yarını değil çünkü okunmadıgı sürece bir sayfa ileri gittiği zaman başlık kimse geri dönmeyecek 2 sayfa geçmeden okunmadan sorular sorulacak önemli olan okumadan çok bbasit soruların sorulmamasını saglayacak uyarıyı yapabilmek ne bileyim belki burdan çok iyi bilgi edindigini ve bu başlıklara deger veren arkadaşlarımız postların okunması ile ilgili ortak bir imza yapacak ve herkezi bu şekilde sürekli "önce oku sonra sor mantıgına" getirecegiz. Bundan başka bir yol bence geçici çözüm olacak. kaliteli katılımcılar kaliteli oturumlar yaratır mantıgını benimseyip önce okuyacagız, araştıracagız sonra soracagız.
Burda daimi olarak vakit ayırıp bu işi yapacak arkadaşlar bulmak zor sürekli açtıgı başlıkla ilgilenecek böylede bir sorun var sonuçda forumdaki adminler bile değişebilir. ne olacak zaten bilgisayarın popileritesi düşüyor haliyle gerilere düşecek bu başlıklar bu saatten sora burayı toparlamanın tek yolu yeni herkezi okumaya teşvik olur zaten sorulan sorulardan okumadıkları hemen belli oluyo bırakalım artık bizim toplum az okuyo meselelerini ona çözüm bulmayalım okumalarını nasıl saglarız ona çözüm bulalım. demiyorum ellerine alsınar kitapları okusunlar ama bari ihtiyaçları oldugunda okusunlar.
http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=50084 yorumlarınız nelerdir? Belki kötü oldu ama annemle babamın kavgası sonucunda her iki taraftan da para kopararak biriktirdiğim parayla alıcam Maximum 1500 YTL verebilirim Kafamda oluşan bilgisayar yukarda linkini verdiğim Eğer 1500 YTL ye kadar Acer 5920nin daha performanslı bir ürünü olursa beni uyarabilirmisiniz :D Malesef sadece izmir içinden alabiliyorum ve online alışverişlere güvenmiyorum.
belki benim söylediğim seninkine göre 200 lira pahalı ama verdiğin sınırlar içinde ve o farka değer bence t7500 işlemcisi var
Ama sende benim gibi hala yazılanları takip ediyormuşsun .
quote:
Orjinalden alıntı: tarikaltuncu
@dj.trust.06 o dediğim olay bu cihaz için artık çok geç!200 sayfa olmuş daha hiç birşey yapamazsın boşuna kolunu sıvama derim ben...ayrıca sonda sıraladığın sorunkların hepsinin cevabı burada mevcuttur ufak aramalar yaparsan bulacaksın...ilk 100-150 sayfada bu konu gerçekten çok faydalıydı okumadığım mesaj yoktu, her mantıklı soruya bildiğimiz, araştırdığımız kadarıyla cevaplar veriyor yardımcı oluyordur gerektiğinde yardım alıyorduk çok güzel bir ortamdı ancak sonra 5920 nin çok çeşitli ucuz, düşük konfigürasyonlu çeşitleri çıktı ve bunları alanlar genelde bilgisayardan pekte anlamayan kişilerdi ve forum bir curcunaya döndü ve ben dahil konuya emek veren herkes teker teker ayrıldık, sonra kimler geldi kimler geçti bilemem...dediğim ayrı başlıklar halinde düzenleme olayına flnda soyunmuştuk ama konu sahibi "emirism" arkadaş buralara pek takılmadığı için ayrı bir konu açarak yapanlar oldu saydıklarını ama o konularda arka sayfalara düştü ve kayboldu...vs. vs.acer 5920 ve bu konu t7700 lük modeli çıkana kadar bir efsaneydi ama sonra gerçekten hoş olmadı... (ne dedim ben şimdi:S:)) saygılar...
Bu topiği 2. sayfada iken farkedip hergün girmeye başladım. Az önce baktım Birşey sormak için 17. sayfaya kadar beklemişim... Temel problemimiz okumayı sevmiyoruz arkadaş... hepimiz sevmiyoruz istisnasız.Yani ne gerek var dimi 200 sayfa okunurmu be Peki şu ekran kapanma meselesi, modded inf olayı, xp driver listesi ,dokunmatik tuşlar ve acer management'ın xp de nasıl çalışacağı topiğin ilk 25 sayfasında var desem tamam ilk on sayfayıda geçin (ilk sayfa hariç) 11. sayfadan başlayıp okuyun bulacaksınız desem bir işe yarayacakmı tabiki hayır 207. sayfadan sonra tarih olacak... Ama şunuda bilin kendi kulandığım modelle ilgili hiçbir problemim yok.Sorunsuz bir şekilde xp kullanıyorum ve makine çok daha performanslı çalışıyor. sadece biri işime yarayacak birşey yazarsa onu soruyor ve başkalarına soracakları "FARKLI" sorulara yardımcı olabilirmiyim die buraya hergün bi uğruyorum ve okumadığım hiç bir mesaj yok Yani bazılarımız için hala çok sormak çok okumaktan daha değerli değil. İYİ GÜNLER...