Şimdi Ara

Acer Aspire 5920 Derneği (610. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.905
Cevap
33
Favori
899.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 608609610611612
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle bu forumun üyesi ve sürekli aktif olarak bir katılanı olmaktan gurur ve esef duyduğumu belirtmek isterim. Benim takıldığım forum sayfaları genelde Sıcak Fırsatlar, İkincil El, sonraları Nokia, Internet ve en sonundada migros kampanyası sayesinde Acer 5920G sahibi olduktan sonra Acer konuları altında sık sık zaman buldukça takip yapmaya başladım...Şunuda belirtmek isterimki bu forumdan kimler geldi kimler geçti zaman içinde ama çok çok azı bizlere forum adına birşeyler katmıştır yada katmaya çalışmıştır diye düşünüyorum...
    Şimdi bu adam nediyor, ne zırvalıyor diye de kendinize soracaksınız ama gelmek istediğim yere değinince sizlerde bana hak vereceğinizden yana şüphem yok...Acer forumu dışında genel izlenimim olarak tabi istisnalarda kaideyi bozmaz bir düzen bir oturaklık söz konusu(Nokia bölümüde hariç ama katılanı aktif ve fazla olduğu için zaman içinde düzene girdi). Şimdi benim demek istediğim arkadaşlar Acer konusunda da bu tarz bir oturaklık neden olmasın yada neden yapılmıyor yada neden yapamıyoruz...
    Benim şahsi düşüncem şöyle olacak arkadaşlar...Şimdi forumlar tabiki de katılanları içerisinde bilenlerin, tecrübe sahibi arkadaşların o konu hakkında bilgi sahibi olmayanları aydınlatmak amacıyla yardımlaşma sonucu oluşmuştur...Herneyse, sonuç olarak herkesler birileriyle birşeyleri paylaşıyor ACER konusunda herkesin ayrı ayrı dertleri var bu laptop konusundada ama sürekli sorulan bir soru ve sorun olarak ACER laptoplarda hali hazırda Vista işletim sistemiyle gelmesiyle çoğu kullanıcıyı tabi bu kullanıcılarda xp kullanıcısı oluyor, vistaya alışma sorunu ve güvensizlikle boğuşup duruyorlar ve her yeni laptop alan arkadaşımızda herzaman aynı soruyu intikal ettiriyorlar forumda...Yani bu artık hem yeniler için hemde forum takılanları için hemde forumumuzun server'ı için güzel birşey değil görüşündeyim...
    O yüzden diyorumki bu zamana kadar yapılan sunumlardan ve görüşlerden ufak ufak derleyip toparlayıp bir rehberler serisi şeklinde ilk sayfaya olacak şekilde güzel derli toplu birşeyler yapalım taraftarıyım...bilmem bu görüşüme sahip çıkan olurmu aramızda...mesela ben laptopu aldığımdan beri xp kurma taraftarayım ama kimi diyor Sata sürücüsü, kimi diyor Acer PoweManagement sorunu, kimi diyor sağ-sol tuş çalışmazlığı vs vs nihayetinde ama bunların bu kadarını ben biliyorum ya yeni gelen arkadaşlara ne olacak...bir daha soracaklar...bir daha soracaklar...çünkü okumayı sevmeyen bir toplumuz, içeriğe bağlı olmayan görselliğe takılmış olan bir toplumuz...her neyse sosyal mesaj kaygısına bir son verdikten sonra diyeceğim o ki, arkadaşlar bir rehber gibi birşeyler yapalım derim ben...
    Mesela Acer 5920G XP kurulum rehberi, Mesela Acer 5920G Recovery Yapma Rehberi vs vs vs...
    Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız hazır tatil vaktindeyken de bu foruma bir katkıda bulunmak birşeylerde elimiz olsun isterim kendi adıma...
    Sizi yorduysam kusura bakmayın okurken...Düşünceleriniz benim için önemli bu konuda...İyi forumlar...

• dj.trust.06 arkadasımız dogru söylüyor niye böle ana başlıklar altında sadece o konuya özgü şeyler açmıyoruz çok düzenli olur.Mesela Acer 5920G recovery diski oluşturma ve tüm sürücüler tek başık altında toplanabilir bir daha kimse ugrasmaz arkadasların dedigi gibide konuyu hazırlayan arkadas oraya yeni sürücüler çıktıgında sürekli güncellerse bence sorun kalmaz çok düzenli oluyr ben açacam ama tam bilmiyorum işi iyi bilen bir arkadas başlangıç yapabilir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loveslave -- 3 Ağustos 2008; 20:04:00 >
  • Konuyu açan arkadaşımızın bizlere bu konuda birazcık yardımcı olması lazım aslında ilk mesaj ondan olduğundan dolayı ama yönetimlede görüşsek olurmu acaba bu konu??
  • arkadaşlar ben de gitti-gidiyordan ben de turbo memory sipariş verdim.bunu kendimiz taksak garantiden çıkmaz herhalde.servise para kaçırmak istemiyorum.kapağı açtığımda wireless kartının tam zıttında,ses düğmesinin hizasında boş bir slot var oraya mı takıcağım?uyumluluk açısından driverı intelin sitesinden mi,acer ın sitesinden mi indireyim?taktıktan sonra biostan bazı işlemler yapmak gerekli galiba;bunlar nelerdir?format atmak gerekiyor mu?daha önceki sayfalarda sanki format gibi birşeyler hatırlıyorum.cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
  • Önümüzdeki hafta içinde bende alıyorum meredi :D

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=50084
    yorumlarınız nelerdir?
    Belki kötü oldu ama annemle babamın kavgası sonucunda her iki taraftan da para kopararak biriktirdiğim parayla alıcam
    Maximum 1500 YTL verebilirim
    Kafamda oluşan bilgisayar yukarda linkini verdiğim
    Eğer 1500 YTL ye kadar Acer 5920nin daha performanslı bir ürünü olursa beni uyarabilirmisiniz :D
    Malesef sadece izmir içinden alabiliyorum ve online alışverişlere güvenmiyorum.
  • @dj.trust.06
    o dediğim olay bu cihaz için artık çok geç!200 sayfa olmuş daha hiç birşey yapamazsın boşuna kolunu sıvama derim ben...ayrıca sonda sıraladığın sorunkların hepsinin cevabı burada mevcuttur ufak aramalar yaparsan bulacaksın...ilk 100-150 sayfada bu konu gerçekten çok faydalıydı okumadığım mesaj yoktu, her mantıklı soruya bildiğimiz, araştırdığımız kadarıyla cevaplar veriyor yardımcı oluyordur gerektiğinde yardım alıyorduk çok güzel bir ortamdı ancak sonra 5920 nin çok çeşitli ucuz, düşük konfigürasyonlu çeşitleri çıktı ve bunları alanlar genelde bilgisayardan pekte anlamayan kişilerdi ve forum bir curcunaya döndü ve ben dahil konuya emek veren herkes teker teker ayrıldık, sonra kimler geldi kimler geçti bilemem...dediğim ayrı başlıklar halinde düzenleme olayına flnda soyunmuştuk ama konu sahibi "emirism" arkadaş buralara pek takılmadığı için ayrı bir konu açarak yapanlar oldu saydıklarını ama o konularda arka sayfalara düştü ve kayboldu...vs. vs.acer 5920 ve bu konu t7700 lük modeli çıkana kadar bir efsaneydi ama sonra gerçekten hoş olmadı...
    (ne dedim ben şimdi:S:))
    saygılar...

Sonradan Ek:Hala istiyorsan sana bir örnek...
    http://forum.donanimhaber.com/m_21894789/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikaltuncu -- 3 Ağustos 2008; 22:38:18 >

• @dj.trust.06 arkadaşımıza bende bir yandan katılıyorum bir yandan katılmıyorum çünkü @tarikaltıncı arkadaşımızn dediği gibi o düzeni oluşturmak zor hemde neden okumayan arkadaşlarımıza oku demek yerine herkezi tembelliğe itecek uygulaması zor bir yöntemi şeçiyoruz bence bahsedilen o acemiler ve hatta geyik yapacak olanlar için bir başlık açılsın o tarz kişiler gidip oraya yazsın. verilen öneri bence sadece günü kurtarır yarını değil çünkü okunmadıgı sürece bir sayfa ileri gittiği zaman başlık kimse geri dönmeyecek 2 sayfa geçmeden okunmadan sorular sorulacak önemli olan okumadan çok bbasit soruların sorulmamasını saglayacak uyarıyı yapabilmek ne bileyim belki burdan çok iyi bilgi edindigini ve bu başlıklara deger veren arkadaşlarımız postların okunması ile ilgili ortak bir imza yapacak ve herkezi bu şekilde sürekli "önce oku sonra sor mantıgına" getirecegiz. Bundan başka bir yol bence geçici çözüm olacak. kaliteli katılımcılar kaliteli oturumlar yaratır mantıgını benimseyip önce okuyacagız, araştıracagız sonra soracagız.

Burda daimi olarak vakit ayırıp bu işi yapacak arkadaşlar bulmak zor sürekli açtıgı başlıkla ilgilenecek böylede bir sorun var sonuçda forumdaki adminler bile değişebilir. ne olacak zaten bilgisayarın popileritesi düşüyor haliyle gerilere düşecek bu başlıklar bu saatten sora burayı toparlamanın tek yolu yeni herkezi okumaya teşvik olur zaten sorulan sorulardan okumadıkları hemen belli oluyo bırakalım artık bizim toplum az okuyo meselelerini ona çözüm bulmayalım okumalarını nasıl saglarız ona çözüm bulalım. demiyorum ellerine alsınar kitapları okusunlar ama bari ihtiyaçları oldugunda okusunlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ugurkılınc

Önümüzdeki hafta içinde bende alıyorum meredi :D

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=50084
    yorumlarınız nelerdir?
    Belki kötü oldu ama annemle babamın kavgası sonucunda her iki taraftan da para kopararak biriktirdiğim parayla alıcam
    Maximum 1500 YTL verebilirim
    Kafamda oluşan bilgisayar yukarda linkini verdiğim
    Eğer 1500 YTL ye kadar Acer 5920nin daha performanslı bir ürünü olursa beni uyarabilirmisiniz :D
    Malesef sadece izmir içinden alabiliyorum ve online alışverişlere güvenmiyorum.

belki benim söylediğim seninkine göre 200 lira pahalı ama verdiğin sınırlar içinde ve o farka değer bence t7500 işlemcisi var

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30948

• Ama sende benim gibi hala yazılanları takip ediyormuşsun .
    quote:

Orjinalden alıntı: tarikaltuncu

@dj.trust.06
    o dediğim olay bu cihaz için artık çok geç!200 sayfa olmuş daha hiç birşey yapamazsın boşuna kolunu sıvama derim ben...ayrıca sonda sıraladığın sorunkların hepsinin cevabı burada mevcuttur ufak aramalar yaparsan bulacaksın...ilk 100-150 sayfada bu konu gerçekten çok faydalıydı okumadığım mesaj yoktu, her mantıklı soruya bildiğimiz, araştırdığımız kadarıyla cevaplar veriyor yardımcı oluyordur gerektiğinde yardım alıyorduk çok güzel bir ortamdı ancak sonra 5920 nin çok çeşitli ucuz, düşük konfigürasyonlu çeşitleri çıktı ve bunları alanlar genelde bilgisayardan pekte anlamayan kişilerdi ve forum bir curcunaya döndü ve ben dahil konuya emek veren herkes teker teker ayrıldık, sonra kimler geldi kimler geçti bilemem...dediğim ayrı başlıklar halinde düzenleme olayına flnda soyunmuştuk ama konu sahibi "emirism" arkadaş buralara pek takılmadığı için ayrı bir konu açarak yapanlar oldu saydıklarını ama o konularda arka sayfalara düştü ve kayboldu...vs. vs.acer 5920 ve bu konu t7700 lük modeli çıkana kadar bir efsaneydi ama sonra gerçekten hoş olmadı...
    (ne dedim ben şimdi:S:))
    saygılar...

• Bu topiği 2. sayfada iken farkedip hergün girmeye başladım. Az önce baktım Birşey sormak için 17. sayfaya kadar beklemişim...
    Temel problemimiz okumayı sevmiyoruz arkadaş... hepimiz sevmiyoruz istisnasız.Yani ne gerek var dimi 200 sayfa okunurmu be
    Peki şu ekran kapanma meselesi, modded inf olayı, xp driver listesi ,dokunmatik tuşlar ve acer management'ın xp de nasıl çalışacağı topiğin ilk 25 sayfasında var desem tamam ilk on sayfayıda geçin (ilk sayfa hariç) 11. sayfadan başlayıp okuyun bulacaksınız desem bir işe yarayacakmı tabiki hayır 207. sayfadan sonra tarih olacak...
    Ama şunuda bilin kendi kulandığım modelle ilgili hiçbir problemim yok.Sorunsuz bir şekilde xp kullanıyorum ve makine çok daha performanslı çalışıyor. sadece biri işime yarayacak birşey yazarsa onu soruyor ve başkalarına soracakları "FARKLI" sorulara yardımcı olabilirmiyim die buraya hergün bi uğruyorum ve okumadığım hiç bir mesaj yok
    Yani bazılarımız için hala çok sormak çok okumaktan daha değerli değil.
    İYİ GÜNLER...

• Benide yazın hocam dün aldım 5520G umarım güzellikleriyle beni tatmin eder
  • @Enola
    hepsini değil dostum bi yere kadar dayandım sonra koptum konudan. arasıra aklıma eserse uğruyorum.

ben de xp yi sorunsuzca kurap kullanabiliyorum t7500 8600gt 250gb hd li 5920 me buradan öğrendiğim şekilde ve hiçbir sorunumda yok...canım sıkılıyor sues,ubuntu,pardus kuruyorum karıştırıyorum bişiler öğrenmeye çalışıyorum sonra gene vistaya dönüyorum alt+f10 olayını kolayca düzeltebiliyorum vs.vs.yani anlıycağınız bunların hepsi bu konuda mevcut!
  • arkadaşlar bi sorunum var.Oyun oynarken 15-20 dk sonra garip takılmalar başlıyo.oyuna ilk girdiğimde herşey normal ama oynadıkça sanki 1-2 snde bir fps düşüyo.çok can sıkıcı oluyo.cpuyu meşgul eden bişey var mı diye gereksiz programı hizmeti kapattım.zaten bi ara recovery yaptım hala aynı.5-6 tane ekran kartı driver denedim yinede çare yok.
    oynadıım oyun nfs most wanted
    graifk özellikleri 1024x768 tüm grafikler full AA kapalı sadece.
    sadece nfsde olmuyo crysisi medium ayarlarda oynarken de oluyo.20 dk sonra oyun iyice kasıyo.
    bikaç yerden okuduğuma göre powermizer diye bi özelliği varmış bizim kartların.fazla güç harcamasın ve ısınmasın diye gpu hızlarını downclock ediyomuş.onu da kapattım yine işe yaramadı.yoksa bilgisayara fazla mı güveniyorum
    t9300 işlemci 8600gt ekran kartı vista kullanıyorum.
    bilgisi olan arkadaş yada aynı sorunu yaşayan varsa bilgilendirirse sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: freeengin3000

arkadaşlar bi sorunum var.Oyun oynarken 15-20 dk sonra garip takılmalar başlıyo.oyuna ilk girdiğimde herşey normal ama oynadıkça sanki 1-2 snde bir fps düşüyo.çok can sıkıcı oluyo.cpuyu meşgul eden bişey var mı diye gereksiz programı hizmeti kapattım.zaten bi ara recovery yaptım hala aynı.5-6 tane ekran kartı driver denedim yinede çare yok.
    oynadıım oyun nfs most wanted
    graifk özellikleri 1024x768 tüm grafikler full AA kapalı sadece.
    sadece nfsde olmuyo crysisi medium ayarlarda oynarken de oluyo.20 dk sonra oyun iyice kasıyo.
    bikaç yerden okuduğuma göre powermizer diye bi özelliği varmış bizim kartların.fazla güç harcamasın ve ısınmasın diye gpu hızlarını downclock ediyomuş.onu da kapattım yine işe yaramadı.yoksa bilgisayara fazla mı güveniyorum
    t9300 işlemci 8600gt ekran kartı vista kullanıyorum.
    bilgisi olan arkadaş yada aynı sorunu yaşayan varsa bilgilendirirse sevinirim.

fraps adlı fps ölçer programını kur.2 türlü şey olabilir ondan emin olmamız gerekiyor

1.ya fps sayısı düşüyordur
    2.ya da oyun fps sayısı düşmeden kasıyordur yani zamanlaması düzgün değildir bi hızlı bi yawaş.w a s d tuşlarıyla oyunda karakterle ileri giderken bi yavaş bi hızlı yani stabil değil.

bu sorunlardan hangisi?

eğer 1.si ise

ekran kartı driverın uyumsuz.

eğer 2. si ise makine çok ısınıyordur o yüzden ekran kartı stabil çalışamıyor.
    cpu hızını maximum a çıkar çünkü maximum olduğu zaman fan ona göre daha fazla çalışıyor.
    cpu hızı az olduğunda ise fan hemen hızlı çalışmıyor bu da ekran kartının ısınmasına yol açıyor.

hwmonitör adlı programı yükle.eğer oyun oynarken 20 dk sonra ekran kartın 92 dereceleri buluyorsa böyle birşey olması olasıdır...

• 2. dediğin oluyo bir yavaş bir hızlı dediğin gibi.cpu hızı maxda fan gayet düzgün çalışıyo ama söylediğin programları kurup denicem sağol.
  • nfs most wanted da fps ortalama 40-50 arası en düşük 35 oldu.takılmalar başladığında 40 civarındaydı azalma olmadı.fakat gpu ısısı 90ları geçti.sorunum ısınmadan mı kaynaklanıyo?cpuyu gelişmiş güç seçeneklerinden kullanma yüzdesini 100% maximumda başka ayar varmı?ne yapmam gerekiyo?
  • quote:

nfs most wanted da fps ortalama 40-50 arası en düşük 35 oldu.takılmalar başladığında 40 civarındaydı azalma olmadı.fakat gpu ısısı 90ları geçti.sorunum ısınmadan mı kaynaklanıyo?cpuyu gelişmiş güç seçeneklerinden kullanma yüzdesini 100% maximumda başka ayar varmı?ne yapmam gerekiyo?

sorun ısınmadan kaynaklı.ben de çok driver denedim 90 dereceden sonra stabil çalışamıyor grafik işlemci
  • saol hocam.şu sıcak yaz günleri için bi soğutma almak şart oldu o zaman.kullandığın yada tavsiye ettiğin bi marka model var mı?
  • quote:

saol hocam.şu sıcak yaz günleri için bi soğutma almak şart oldu o zaman.kullandığın yada tavsiye ettiğin bi marka model var mı?

,zalman fena değildir.ya da soğutucu delikleri bizim alt tarafta ECS tuşunun arkasındaki hava deliklerine gelsin yeter.sorun yaşamazsın.
    usb den güç alan bi soğutucu öneririm.netten bi araştır bulursun
    bu arada benm adım da engin ueheu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucasthehacker -- 6 Ağustos 2008; 0:37:05 >
  • ehehe adaş olarak yardımlaşmak güzel.
  • 
Sayfa: önceki 608609610611612
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.