eğer gs diyorsa gs dir...5920 nin çeşitli versiyonları mevcut...şuan sanırım sadece 7700 lü lerin ekran kartı gt...eskiden 7500 7100 lerdede vardı gt artık yok...
Byzih memnunmusun driverdan, Sürekli yeni driverlar çıkıyor, şahsen ben ciddi bir performans aralığı hissetmiyorum, neleri update ediyorlar daha çözemedim, fps değerleri de artmıyor, sadece makinenin üstündeki driverı kaldırıp, güncel driver yükledikten sonra makine uçtu. Gerisi aynı neredeyse.
Valla bugune kadar bir sorun çıkmadı..yani memnunum... Crysis için indiriyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzihh™ -- 12 Aralık 2007; 20:47:29 >
Nette dolasırken vista sp1 RC1 beta sürümünün cıktıgını okudum biraz araştırınca bi kac hamleden sonra update den geldiğini gördüm.Turkce sitelerde pek bi bilgi yok, bilgiler genelde ingilizce cat pat anladıgım kadarıyla yükledikten sonra vista nın deneme sürümü şekline dönüştüğünü ve sp1 yayınlandıktan sonra vistayı telefon veya net üzerinden yeniden kayıt ettirmek gibi bişeylere ihtiyac duyacagını anladım
Ingilizcesi iyi olan üstad lar bu duruma bi el atabilirlermi anlamadan bilmeden bişey yapmamak için yüklemeden vazgectim.Deneyen birileri olursa fikirlerini yazabilirmi...
beyler 7700 lü modelim sonunda geldi aleti beğendim fakat alısamadıım bir sey var fan sesi bende 1 tane packardbell w7600 var ilk onu kullanınca acer dayanılmaz geliyo
sessizliğinden dolayımı ben bundan önce packard bell mb-85 kullandım ondaki fan sesi 6 yıllık masaüstüm kadardı... ama eğer o dediğiniz model teknik özellikleri çok düşük birşeyse olabilir...sonuçta 8600 ekran kartı 7700 2.4 ghz işlemciyi serin tutmak kolay değil buna rağmen acer serinliği tam sağlayamasada sessizliği sağlamış bence....
fan normalde pek rahatsız edici deil ama arasıra devir yükselince belli ediyo kendini ama tümüne bakıldığında cok memnunum bide knight calıstı ya daha ne olsun yarında yedekleme yapıcam wirelles cok iyitus takımınıda cok sevdim
en üst sevide sadece full detaylarda medal of honor oynarken ulaştı fan ama zaten oyunun efektleri okadar mükemmeldiki ruhun bile duymuyor sen ne yaparken en yüksek seviyeyi duydun ki?bazı arkadaşların bilgisayaralarında problem olabiliyor everest ile sıcaklık değerlerini kontrol et ve bize bildir...büyük ihitmalle bir problem yoktur ama 2-3 kişi değişim yapmıştı...
5920 T7500 modelini bugun aldım, XP yi de kurdum, her şey tıkır tıkır kuruldu ve çalışıyor. İlk önce bana ekran biraz fazla beyazımsı (silik) geldi, fakat onu da nvidia renk ayarlarından gama setting'ini azaltarak ayarladım, görüntü çok güzel şu an. Ses kalitesini de çok beğendim. Daha bunu söylemek için erken biliyorum ama oldukça güzel bir laptop, kaliteli ve dayanıklı da görünüyor. Almadan önce buradaki arkadaşların deneyimleri bana yol gösterdi, katkısı bulunan herkese teşekkür ederim :) Bakalım zaman ne gösterecek.
Bu iki acerin fiyatları aynı: 290 x 5 : 1450 YTL İşlemcileri ve ekran kartları farklı sadece. İşlemciler ve Ekran kartları arasında ne gibi farklılıklar var? İşelemcilerden hangisi ve ekran kartlarından hangisi diğerine göre çok çok üstündür? Hangisi daha sorunsuz ve performanslı çalışır?
Yarın son gün. İndirim bitiyor. Lütfen yardım edin!
EX5620G-302G16MI
Santarosa Core 2 Duo T7300 2.0 GHz -- 800 MHz -- 4MB 2048MB DDR2 160 Gb 256 Mb TURBO CACHE ATI X2400 15.4 " CRYSTAL BRITE WXGA 1280*800 DVD±RW Double Layer BlueTooth -- Kamera --- Kart Okuyucu -- Wireless Win Vista Premium Tr 3 KG
Acer AS5920G-102G16N
Santarosa Core 2 Duo T7100 1.8 GHz --- 800 --- MHz 2MB 2048MB DDR2 160 Gb 5400 Rpm 256 Mb NVIDIA GF 8600 GS 15.4 " CRYSTAL BRITEWXGA 1280*800 DVD SUPER MULTI Kamera --- Kart Okuyucu --- Wireless --- BlueTooth 4 USB - VGA - IEEE 1394 TV OUT Win Vista Premium Tr 3.0 KG
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edepli -- 13 Aralık 2007; 9:23:05 >
arkadaşlar hard disc imdeki boş olan git gite azarlıyor bişey yüklemememe rağmen,galiba internete girip çıktığımda oluyor,bu konu daha öncede geçmişti ama hangi sayfada olduğunu bulamadım,yardımcı olursanız sevnirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcan48 -- 13 Aralık 2007; 13:18:22 >
arkadaşlar hard disc imdeki boş olan git gite azarlıyor bişey yüklemememe rağmen,galiba internete girip çıktığımda oluyor,bu konu daha öncede geçmişti ama hangi sayfada olduğunu bulamadım,yardımcı olursanız sevnirim
arama bölümünü kullanabilirsin bilgisayarıma sağ tıla özellikler de soldan sistem korumayı seç ve sistem geri yüklemeyi iptal et...ama unutma yarın öbür gün bir hata ile karşılaştığında formattan başka şansın kalmayacak...
@edepli bana kalırsa 8600 ekran kartlı olan modeli alırsan senin için daha iyi olur...birinin ekran kartı diğerinin işlemcisi daha iyi...oyun ve grafik uygulamaları önemliyse senin için 8600 lü olanı al ama masaüstü performansı, işlem hızı fln daha önemliyse t7300 ü al ama t7100 ile t7300 arasındaki fark hd2400 ile 8600 arasındaki farktan daha azdır...
Nette dolasırken vista sp1 RC1 beta sürümünün cıktıgını okudum biraz araştırınca bi kac hamleden sonra update den geldiğini gördüm.Turkce sitelerde pek bi bilgi yok, bilgiler genelde ingilizce cat pat anladıgım kadarıyla yükledikten sonra vista nın deneme sürümü şekline dönüştüğünü ve sp1 yayınlandıktan sonra vistayı telefon veya net üzerinden yeniden kayıt ettirmek gibi bişeylere ihtiyac duyacagını anladım
Ingilizcesi iyi olan üstad lar bu duruma bi el atabilirlermi anlamadan bilmeden bişey yapmamak için yüklemeden vazgectim.Deneyen birileri olursa fikirlerini yazabilirmi...
xp de sp2 nasıl olduysa öyle olacak...vista otomatik güncelleştirme çalışacak ve indirecek sonrada res atcak bitcek bukadar paniğe gerek yok şubattan erken çıkmaz...
en üst sevide sadece full detaylarda medal of honor oynarken ulaştı fan ama zaten oyunun efektleri okadar mükemmeldiki ruhun bile duymuyor sen ne yaparken en yüksek seviyeyi duydun ki?bazı arkadaşların bilgisayaralarında problem olabiliyor everest ile sıcaklık değerlerini kontrol et ve bize bildir...büyük ihitmalle bir problem yoktur ama 2-3 kişi değişim yapmıştı...
2 saatlik kullanımdan sonra 6o derece cpu normal bence fan sesinede alıstım fakat knight ta çözünürlük 1024 fazla olmuyo daha doğrusu daha büyük bir seçenek yok sorun neyden kaynaklanıyordur
2 saatlik kullanımdan sonra 6o derece cpu normal bence fan sesinede alıstım fakat knight ta çözünürlük 1024 fazla olmuyo daha doğrusu daha büyük bir seçenek yok sorun neyden kaynaklanıyordur
oynamadığım için bilemeyeceğim ama oyundan kaynaklanabilir...sonuçta online ve basit bir oyun olduğu için grafiklere önem vermemiş olabilirler... driverların güncelmi?ekran kartı driverın özellikle...değilse yenisini yükle öyle bir dene...
oynamadığım için bilemeyeceğim ama oyundan kaynaklanabilir...sonuçta online ve basit bir oyun olduğu için grafiklere önem vermemiş olabilirler... driverların güncelmi?ekran kartı driverın özellikle...değilse yenisini yükle öyle bir dene...
ya packard bellde çözünürlük 12xx e kadar cıkıyo biri bana en gücel driver nosunu ve sitesini verebilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus88 -- 13 Aralık 2007; 22:08:26 >
normalde böyle bir soruyu cevaplamazdı kimse ama bu akşam forum sakin fazla sorun yok oyüzden....
arama bölümünü kullanabilirsin bilgisayarıma sağ tıla özellikler de soldan sistem korumayı seç ve sistem geri yüklemeyi iptal et...ama unutma yarın öbür gün bir hata ile karşılaştığında formattan başka şansın kalmayacak...
@edepli bana kalırsa 8600 ekran kartlı olan modeli alırsan senin için daha iyi olur...birinin ekran kartı diğerinin işlemcisi daha iyi...oyun ve grafik uygulamaları önemliyse senin için 8600 lü olanı al ama masaüstü performansı, işlem hızı fln daha önemliyse t7300 ü al ama t7100 ile t7300 arasındaki fark hd2400 ile 8600 arasındaki farktan daha azdır...
ozcan48 aynı sorunu ben sormustum arkadaşlara sayfa olarak 126-128 arasında olması lazım.. bana tavsiye edilen sistem geri yüklemeyi kapatmaktı.. kapattım birde yanına CCleaner diye bir program yükledim azalma olmasın diye.. su anda sistem geri yükleme kapalı ve CCleaner programıyla hemen hemen hergün gereksiz dosyaları siliyorum ama azalma yavas yavasta olsa devam ediyor yani sistem geri yüklemeyi kapatmak bu sorunu çözmüyor.. bu sorunla daha önce karşılaşan ve çözen birisi var mı veya nasıl çözülebileceğini bile birisi var mı?
arkadaşlar merhaba, dün akşam 5920 7700 modeli notebook umuzun eski ekran kart sürücüsünü silip 169.02 sürümünü yükledik (modded dosyasının MS WHQL imzalı olması açısından bu sürümü yükledik) fakat sistem bu sürücüyü başarılı olarak yükledi ise de ekran kartını tanımadı, biz de sistem geri yüklemeden eski haline getirmek zorunda kaldık notebook u. modded inf dosyası dahil herşeyi kitabına uygun yaptık ama eski sürücüyü kaldırırken " ekran kartının tüm kayıtları dahil hepsi silinsin mi" diye bir çentik işaretli kısım vardı onu işaretledip öyle sildik. size sorum acaba bu işaretlemede mi yanlış yaptık yoksa bu sürücülerin başka bir şekilde yüklenme metodu mu var? yoksa eski sürücüyü silmeden direkt olarak yenisini mi yüklemeliydik? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim....
ozcan48 aynı sorunu ben sormustum arkadaşlara sayfa olarak 126-128 arasında olması lazım.. bana tavsiye edilen sistem geri yüklemeyi kapatmaktı.. kapattım birde yanına CCleaner diye bir program yükledim azalma olmasın diye.. su anda sistem geri yükleme kapalı ve CCleaner programıyla hemen hemen hergün gereksiz dosyaları siliyorum ama azalma yavas yavasta olsa devam ediyor yani sistem geri yüklemeyi kapatmak bu sorunu çözmüyor.. bu sorunla daha önce karşılaşan ve çözen birisi var mı veya nasıl çözülebileceğini bile birisi var mı?
bildiğim kadarıyla bilgisayarlar hdd lerin bir kısmını sanal bellek olarak kullanırlar.ve kullanacakları kısmı siz ayarlayabiliyorsunuz.ama ben azaltmanızı tavsiye etmem.çünkü bu performans kaybına neden olabilir.yeriniz varsa kullansın kullanabildiğini.
Eğer bu soruda önceden sorulduysa uyarın. Laptop un üstündeki uzaktan kumanda alıcısını nasıl kullanabiliriz.Uyumlu uzaktan kumandalar nelerdir?Hiç uzaktan kumanda alıp deneyen veya kullanan arkadaş var mı? SAYGILAR...
arkadaşlar ben bu hafta içinde laptop almayı duşunuyorum cok oyun manyağı değilim ama bi nfs pro street'i rahatlıkla oynamak isterim aynı zaman da dizayn da benim için önemli işte bu yüzden acer'e bakıyorum. sizce benim için acer as 5920 t7500 benim için yeterli mi yoksa t7700 mu almalıyım yoksa oyun için bu aletler yeterli değilmi engin bilgilerinizle bana yardım ederseniz cok sevinirim şimdiden cok tesekkürler.
Eğer bu soruda önceden sorulduysa uyarın. Laptop un üstündeki uzaktan kumanda alıcısını nasıl kullanabiliriz.Uyumlu uzaktan kumandalar nelerdir?Hiç uzaktan kumanda alıp deneyen veya kullanan arkadaş var mı? SAYGILAR...
ben microsoft un kumandayla kullanıyorum.sorunsuz ve mükemmel.hatta bu kumandayla progdvb programını bile kontrol ediyorum(progdvb=dijital tv kartımın programı).kumandanın kendi alıcısı var.ama laptopın önündeki alıcı sayesinde gerek kalmıyor.alıcı alanı yeterince geniş çok rahat kumandayı algılıyor.tavsiye ederim.ama bulman çok zor.ben de sıcak fırsatlar bölümünde gördüm,öyle aldım.çünkü bu kumanda klavye ile birlikte satılıyor normalde.ben kumandayı 8.5 ytl ye aldım.şans işte.belki ararsan bulursun piyasada.
arkadaşlar ben bu hafta içinde laptop almayı duşunuyorum cok oyun manyağı değilim ama bi nfs pro street'i rahatlıkla oynamak isterim aynı zaman da dizayn da benim için önemli işte bu yüzden acer'e bakıyorum. sizce benim için acer as 5920 t7500 benim için yeterli mi yoksa t7700 mu almalıyım yoksa oyun için bu aletler yeterli değilmi engin bilgilerinizle bana yardım ederseniz cok sevinirim şimdiden cok tesekkürler.
pro strret diyorsan gt den aşşağısı kurtarmaz.o da anca yeter.nasıl bir oyun yapmışsa ea ...bu nfs biraz kastırıyor bilgisayarı.biraz optimize etmeleri gerekirdi,ama herhalde aceleleri varmış yapımcı firmanın.neyse almışken iyisini al.hiç oynamassan araba yarışı oynuyorsun.bundan sonraki oyunlar için gt anca yeter...gs alıp sonra pişman olma.
xp de sp2 nasıl olduysa öyle olacak...vista otomatik güncelleştirme çalışacak ve indirecek sonrada res atcak bitcek bukadar paniğe gerek yok şubattan erken çıkmaz...
Benim sorum yada ricam biraz farklıydı hocam...
Sp1 beta yayınlandı ve yardımcı bi kac dosyayla update den alabiliyoruz.Ama daha yeni oldugu için nette Türkçe pek bi açıklama yok.Ingilizce anlayabildiğim kadarıyla beta sp1 i yüklediğimizde elimizdeki vista deneme sürümü gibi gözükücek ve sp1 yayınlandıktan sonra tam sürümünü kullandığımızda tekrar dan bi kayıt işlemi gerektirdiğini okudum.
Araştırmak isteyen arkadaşlar bi el atsın.Vistayı daha hızlı kullanma keyfine biran önce kavusalım
Slm. benim 5920'ye xp yükledim ama, vistada, bulduğu internet ağını(sağdan soldan çektiği wireless ağ) bulamıyor..nedeni nedir acaba?Herhangi bir düğmesi varmı, wirelesi açıp kapatmak için?(acaba yanlışlıkla kapatmışmıyımdır?)Birde hani vistada çıkan yeşil e logolu galiba acer launch manager deniyordu). xp versiyonunu bulamadım..
ya benim bilgisayarda prog ekle kaldırda goruntu driverim gozukmuyo nası kurucam bide 32bit vista kurulu bilgisayarda baktım ama o 32 vistayı indirip kurmaya calıstıgımda ilk once donanımınız uymsuz sonrada bu visata 32 bit deil dio napıcam biri guzelce anlatabilirmi msn yunussss_55@hotmail.com
ya benim bilgisayarda prog ekle kaldırda goruntu driverim gozukmuyo nası kurucam bide 32bit vista kurulu bilgisayarda baktım ama o 32 vistayı indirip kurmaya calıstıgımda ilk once donanımınız uymsuz sonrada bu visata 32 bit deil dio napıcam biri guzelce anlatabilirmi msn yunussss_55@hotmail.com
normalde böyle bir soruyu cevaplamazdı kimse ama bu akşam forum sakin fazla sorun yok oyüzden....
bende de aynı sorun var. verdiğiniz linkten indiriyorum 32 bit vista driverini ancak bende de 32 bit değil hatası veriyor ve yüklenmiyor. nedendir acep?
modded inf dosyasını indirip klasöre kopyaladınızmı? eğer yapmadıysanız aynı drivera ait modded inf dosyasını da indirin.(driverı indirirken son bastığınız butonun hemen sağında ) indirdikten sonra driverı çıkarttığınız klasörün içine atın.aynı crack yaparken sorduğu gibi dosya değiştirilsinmi diyecek.evet deyin ve ardından kuruluma başlayın...
Vallaha beklersen o zamanda şu çıkacak bence bunu bekle diyenler olacağı için alacaksan şimdiden al yada 1 ay içinde 8700 çıkar diye duyduysan bekle onu al ama 8700 için bu kasalar küçük yani 17 inç olabilir bilgine . . .
modded inf dosyasını indirip klasöre kopyaladınızmı? eğer yapmadıysanız aynı drivera ait modded inf dosyasını da indirin.(driverı indirirken son bastığınız butonun hemen sağında ) indirdikten sonra driverı çıkarttığınız klasörün içine atın.aynı crack yaparken sorduğu gibi dosya değiştirilsinmi diyecek.evet deyin ve ardından kuruluma başlayın...
dedini yaptım ama nafile hem suan yuklu driver prog ekle kaldırda yok hemde aynı hatayı alamaya devam ediyorum
Arkadaşlar.Nihayet bugün core2duoASPİRE 5920G T7500 almış bulunmaktayım.Gerçekten çok hoş yapmışlar cihazı.Aklıma takılan Bilgisayar özelliklerinde sistem türü 32 bit İşletim sistemi diyor.Bunlarda 64 bit değilmiydi.SAYGILAR...
Arkadaşlar.Nihayet bugün core2duoASPİRE 5920G T7500 almış bulunmaktayım.Gerçekten çok hoş yapmışlar cihazı.Aklıma takılan Bilgisayar özelliklerinde sistem türü 32 bit İşletim sistemi diyor.Bunlarda 64 bit değilmiydi.SAYGILAR...
32 bit ama 64 bit destrekliyor sanırım karıştırdın. neyse hayırlı olsun
hayırlı olsun 64bit işletim sistemi daha oturmadı çünkü 64bitte yazılan programlar çok az kullandığımız programların çoğu 32bit o yüzden 64bitin hiç bir esprisi yok şu an
arkadaşlar az önce nfs prostreet yükleyip oynadım t7500 8600gt 256 mb lık 5920 m de... aa 8x (full) diğer tüm ayarlarda full 1280-800 de 22-23 fps civarı aldım ki sürekli aynıydı birkez bile altına düşmedi... 1:30 saatlik oyundan sonra cpu 78 gpu da 81 dereceydi... gelsin yorumlar.... bu arada şu topiği 2. sayfadan kurtaralım artık çoktandır 2. sayfaya düşmemiştik...crysis oynayan arkadaşlar özellikle yorumlar yaparsa güzel olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikaltuncu -- 16 Aralık 2007; 13:31:31 >
Arkadaşlar, ben de bir Acer5920G kullanıcısıyım. Size bir sorum olacak. Laptobun en sağ tarafından dokunmatik tuşlar var. Oynatma, duraklatma, sonraki vs... O tuşlarda siyah ve yuvarlak olanı CD yazıcısını açıyor. Ben o tuşun ayarlarını nasıl değiştirebilirim. Acer'in CD yazıcısını hiç beğenmedim, yerine Nero yükleyeceğim ama o tuşu Nero'ya nasıl ayarlarım bilmiyorum? Bilen varsa yazabilir mi?
arkadaşlar merhaba, ben yandaki 5520g derneginden geliyorum:) bir sorum var, halen vista kullanıyorum, acronis ile c ve d disklerini böldüm. windowsta diskleri biçimlendirdim. sonra bilgisayarı kapatıp açtım. non-system disk, press any key hatası verdi, her hangi bir tuşa basınca devam ediyor ve normal şekilde açılıyor. bunun üzerine vistabotpro ile c'de vistayı etkinleştirdim (belki faydası olur diye) ve sonra biosu kontrol ettim, açılışta cd değil hard diski kullanıyor. ama halen aynı hatayı veriyor. yardımcı olabilirseniz memnun olurum. saygılarımla.
merhaba arkadaşlar bende özellikle bu forumda okuduklarım ile kendime bir acer 5920G aldım,
250 GB HDD 2.2 Ghz core2 duo santarosa (800 mhz bus) işlemci 2 gb 667 mhz ram ve diğer + özelliklerinin yanında BMW tasarımcılarının dinamik dizaynı ile mükemmel bir ürün yaklaşık 15 gündür kullanıyorum ve hiç bir eksiğini görmedim herkeze tavsiye edebileceğim kaliteli ve -şekil- bir laptoptur.
artık benide derneğe kabul edersiniz sanırım
arkadaşlar bu nvidia nın Vista 32 bit için çıkardığı 169.21 sürücüsünü yükleyemiyorum. inf dosyasını entegre ettiğim halde setup a tıklıyorum fakat hiçbirşey gelmiyor ekrana.ctrl-alt-del yapınca setup dosyalarından brsürü çalışıyor ama yanıt vermiyorçyükleyebilen var mı acaba. Bu arada arkadaşlar bu ısınma sorununu hiç takmıyoru full grafiklerde istediğim oyunu oynuyorum dehşet ısınıyoru fan öküz gibi çalışıyor soğutuyor.duymuyorum zaten oyunları yüksek sesle oynadığım için :) bence siz de takmayın.
Arkadaşlar, 5920 için Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 aldım. Desktop'ta BlueSoleil adlı yazılımla sorunsuz şekilde çalışırken, 5920'de dandik bluetooth uygulaması, mouse'u görmüyor (ayrıca cep telefonların sesini bağlayabildğim halde, klasörlerinin içine giremiyor---bluesoleil yazılımı gibi fonksiyonel değil yani)...5920'deci bahsettiğim yazılım WINCOM...başka bir yazılım veya ayar var mı diye çok uğraştım ama bulamadım...Bluesoleil yazılımını yüklemeyi denedim ama o da sürücüleri güncelleştirmeyi deni (desktop için aldığım bluetooth aygıtıyla birlikte verilen CD'deki yazılım olduğu için sanırım) ama ses sürücüsünü yüklerken sorun yaşadı ve yazılım kurulmadı....Daha önce bluesoleilden bahsedildiğini hatırlıyorum ama bende sorun verdi...bu işi nasıl halledebilir ya da siz hangi yazılımı öneririsiniz (her şeyi rahatça yapabileceğim)?
Bir sorunum daha var. Airties RT-210 kablosuz modem kullanıyorum. WEP şifresi koyduğum zaman 5920 sorunsuzca bağlanabiliyor ama WPA şifresi koyduğumda, ayarları doğru yaptığım halde bağlanamıyor (masaüstü bilgisayardan WUS-200 ile sorunsuzca bağlanabiliyorum)...bunun için ne yapabilirim?
bugün aldıgım 5920g'nin Xpleştirme işlemini tamamladım
2 sorum var;
1- drivers/apps yedek dvdsinde bulunan Avermedia/Yuan gibi Tv tuner driverlar'ı ve Arcade Deluxe içindeki TVEnhance yazılımı ne işe yarar? bu notebookda bir tv tuner var da haberimiz mi yok?
2- Vista var iken şıkır şıkır çalışan Arcade Deluxe (xpmedia center)'i tekrar yükleme şansım var mıdır? sanırım vistanın bulunduğu sürücüyü formatlarken o da uçup gitti...
Arkadaşlar, 5920 için Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 aldım. Desktop'ta BlueSoleil adlı yazılımla sorunsuz şekilde çalışırken, 5920'de dandik bluetooth uygulaması, mouse'u görmüyor (ayrıca cep telefonların sesini bağlayabildğim halde, klasörlerinin içine giremiyor---bluesoleil yazılımı gibi fonksiyonel değil yani)...5920'deci bahsettiğim yazılım WINCOM...başka bir yazılım veya ayar var mı diye çok uğraştım ama bulamadım...Bluesoleil yazılımını yüklemeyi denedim ama o da sürücüleri güncelleştirmeyi deni (desktop için aldığım bluetooth aygıtıyla birlikte verilen CD'deki yazılım olduğu için sanırım) ama ses sürücüsünü yüklerken sorun yaşadı ve yazılım kurulmadı....Daha önce bluesoleilden bahsedildiğini hatırlıyorum ama bende sorun verdi...bu işi nasıl halledebilir ya da siz hangi yazılımı öneririsiniz (her şeyi rahatça yapabileceğim)?
Bir sorunum daha var. Airties RT-210 kablosuz modem kullanıyorum. WEP şifresi koyduğum zaman 5920 sorunsuzca bağlanabiliyor ama WPA şifresi koyduğumda, ayarları doğru yaptığım halde bağlanamıyor (masaüstü bilgisayardan WUS-200 ile sorunsuzca bağlanabiliyorum)...bunun için ne yapabilirim?
Öncelikli sorunum bluetooth
Merhaba;
Ben aynı mouse'u kullanıyorum 5920'de. Hiç sorun çıkarmadı, ilk aktifleştirmeden beri sorunsuz çalışıyor.
RT210 bende de var ve ne yazık ki WPA çalışmıyor. Bu sorunun çözümü yok şimdilik. Airties'a mail attım ama kaale almadılar. Vista WPA1'i bir türlü kabul etmiyor, WPA2 olunca sorun yok. Ama bizim modemde de WPA2 yok :(
Ben aynı mouse'u kullanıyorum 5920'de. Hiç sorun çıkarmadı, ilk aktifleştirmeden beri sorunsuz çalışıyor.
RT210 bende de var ve ne yazık ki WPA çalışmıyor. Bu sorunun çözümü yok şimdilik. Airties'a mail attım ama kaale almadılar. Vista WPA1'i bir türlü kabul etmiyor, WPA2 olunca sorun yok. Ama bizim modemde de WPA2 yok :(
İşte ilk aktifleştirmeyi nasıl yaptın arkadaşım?
Desktop'ta bluesoleil yazılımı ile mouse'u gördükten sonra bağlantı kuruyorum ve tıkır tıkır çalışıyor. Ama 5920'de sağ alt köşede çıkan bluetooth işaretine tıkladığımda, hiçbir görselliği olmayan ufak bir pencere açılıyor ve birkaç seçenek sunuyor sadece, daha önce desktop'u ve cep telefonlarını o pencereden ekledim ancak bu mouse'u ekle diyorum, tara diyorum vs... bir türlü görmüyor ...hani görse , aktif hale getireceğim ama bulamıyor bile...5920'de bluetooth ayarları daha fonksiyonel bir yazılım var mı?