Yeni Nvidia sürücüleri geldi 169.13 olarak ancak makinaya OC yapamıyorum. Acaba nTune u da mı yenilemem lazım yoksa kilitlemişler mi? Diğer arkadaşlar da deneyebilirlerse çok iyi olur. Olmazsa RivaTuner ile de deneyeceğim fakat nTune rahattı ya, direk CP den yapıyordum.
Yeni Nvidia sürücüleri geldi 169.13 olarak ancak makinaya OC yapamıyorum. Acaba nTune u da mı yenilemem lazım yoksa kilitlemişler mi? Diğer arkadaşlar da deneyebilirlerse çok iyi olur. Olmazsa RivaTuner ile de deneyeceğim fakat nTune rahattı ya, direk CP den yapıyordum.
ATI toolsdan bildiğim kadarıyla driver updateden sonra, programı yeniden yüklemek gerekebiliyor. Bir dene istersen, yeni sürüm olması önemli değil sanırım ama fayda var son sürüm olmasında.
Orjinalden alıntı: asercanbasak baktım Launch Manager diye bir program var ama o programda sadec empowering tecnology, e-posta ve www tuşlarının fonksiyonlarını değiştirebiliyorsun bu üç secenek harcinde başka bişey yok
Him...
quote:
Orjinalden alıntı: guventepebas
SELAM ARKADAŞLAR
BENİM BİR SORUM OLACAK ACER 5920 LAPTOP UMUN 250 GB LIK HDD'Sİ 2 PARCA C VE D SÜRÜCÜSÜ VISTA DA YÖNETİMSEL ARACLARDAN BAKTIĞIMDA 9.76 GB SAĞLAM EISA YAPILANDIRMASI , C VE D SÜRÜCÜLERİ İLE 513 MB NVCACHE İLE 3.24 MB YAPILANDIRILMAMIŞ ALAN GÖRÜNÜYOR BU TAM OLARAK NEDİR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
Yanılmıyorsam Acer'in sistem dosyaları, yazılımları vb. Recovery yaparken sorn çıkmaması açısından kaldırmamanı tavsiye ederim...
@punishare;
Kasayı akşam inceledim ve LCD'nin altında bir açıklık görmedim, aksine çok oturaklı bir kasa.
@technoparty, hayırlı olsun.
Herkese hayırlı kullanımlar.
Saygılar.
Hayırlı olsun, güzle güle kullan. Sağdaki dokunmatikler güzel ama bazen parmaklarım çarpıyor benim.
quote:
Orjinalden alıntı: punishare
Arkadaslar bu hafta bı makina alicam, özelliklerine hayran kaldıgım makına 5920 t7700 ancak 5920 almaktan vazgeçmek üzereyim çünkü; 1-) Gercekten cok ısınıyormuş (başka markalarda muadillerini kullanan arkadaşlar böyle bi problemden bahsetmiyolar) 2-) Mausepad tuşları içine göçüyomuş 3-) Tuş takımı, yazı yazarken iceriye göcüp duruyormus (Hatta bagzı arkadaslar bunun cok gıcık oldugunu yazmıs) 4-) Lcd ekranın sol altında acıklık varmıs 5-) Yanı sürekli problem cıkarıp duruyormuş 6-) Bir-iki tane ölü piksel hadisesi olmuş.. 7-) Biraz ses acınca ses boguk çıkıyormus
bunların hepsını forumda sızler yazmıssınız ben okudum lutfen objektıf olalım, Simdi makina alıyor olsaydınız bu problemden, asırı ısınmadan, tus takımından, ekran acıklıgından sonra yinede bu makinayı mı alırdınız
Asus un da 5920 muadılı makınaları var ve forumda bu arkadaslarda kendı makınalarıyla ılgılı paylasımda bulunuyorlar ve ne ısınmadan, ne tus takımından, ne de ekrandan sıkayetcı deıller yanı makınaları problemsız yanı Asus, Acerden daha kalıtelı ıs yapıyorsa ustelık fıyatlarıda bırbırıne yakınsa neden problem cıkarmayan makınayı almayalım? Acer babamızın malı deil para da kolay kazanılmıyor, tmm bende 5920 yı sevıyorum cok guzel duruyor ama anlattıklarınıza bakılırsa bu makına 3-4 sene dayanamaz bu konuda sızlerınde dusuncesını merak edıyorum...
1: Çok ısındığı bana doğru gelmiyor. Ben ki profosyonel olarak cihazı ağır işlerde yoruyorum. Sol ön taraf biraz ısınıyor(CPU'ya denk geliyor sanırım), ama bu kadar ısı her laptopta var sanırım. Buzdolabı değilya bu...
2-3 nolu: bazıları hayvan gibi kaba kullanıyor tuşları, hangi makina dayanır ki Acer dayansın?
4: bu açıklığı farketmedim, o zaman bu "açıklık" kadar bir problem olmasa gerek.
5: Sistemini kur, optimizasyon programı ile en hızlı hale gtirip imajını al, canavar gibi sonrası...
6: Şans. Çıkmayan marka model varsa bilmiyorum...
7: Ses olayından ben de çok memnun değilim. Belki yazılımla bir iki ayar çeksek tatmin edebilir...
çok çok ısınıyor arkadaşlar. c&c3 tiberium wars oynuyorum. cpu 90-95 lere çıkıyor. overclock falanda yok.
aletin fanı yetersiz ve yanlış yerde. hava akışı çok düşük. havayı alttan alıp yanlarda atmaya çalışıyor. haliyle dizüstüne alınca naneyi yiyorsunuz, yada masada bile olsa altında çok az boşluk var havayı çekemiyor alet. halbuki yandan alıp arkadan atsa problem azalır. ama en önemlisi hava akışı çok az. bu kadar az hava akışı olan fan görmedim. datron veya eski acerlerden kullandım veya toshiba kullandım, püfür püfür esiyor, bunda üfleyip üflemediğini anlamak zor.
tuş takımı çöküyor ama öyle fazla değil. datron pl5 vardı bu yüzden iade etmiştim aşırı çöküyordu.
mouse tuşları çok sert, yumuşak olsaydı çok iyi olurdu. ayrıca touch pad dışına çıktığını anlıyamıyorsunuz. özellikle web sitelerinde kaydırma yapmak için touch pad üzerinde sağa yada aşağıya gitmek için bakmak zorunda kalıyorsunuz. oysa az bişey çukur olsa en sağa yada aşağıya geldiğinizi fark edersiniz rahatça.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 7 Aralık 2007; 10:22:35 >
Oyun oynamadım hiç, o yüzden birşey diyemeyeceğim. Ama ağır uygulamalar kullanıyorum, problem yok.
Bursada ikâmet eden ve cihazdan almak isteyen arkadaşlar incelemek üzere evime gelebilirler.
Aletin hava alma olayı aynen "fatihfx" dediği gibi biraz sorunlu ama onunda kolayı var mikro dalga için kullanılan yükseltme telleri, ızgaraları vardır ya işte ben onları benim laptop'u masadan kaldırmak için kullanıyorum ve işe yarıyor
Yine şu gerçek 5.1 olayını sorayım ya da dijital çıkış olayını, varmıdır deneyen yapan gören bilen..
valla ben çözümü direk o programı kaldırarak hallettim
quote:
Orjinalden alıntı: asercanbasak
bu sağ taraftaki kısayol tuşlarında bulunan siyah nokta bilgisayarla gelen "NTI CD & DVD-Maker 7" programını açıyor.. ama ben bu programdan memnun değilim bunun yerine bu kısayola nero yu koyabilir miyim bi fikri olan var mı?
tamam programı kaldrırım da ben işte o tuşun fonksiyonu ortadan kalmasın diye o programın yerine nero yu kullanmak istiyorum o tuşla.. bunu yapamaz mıyız?
arkadaslar su ACER 5920G T7500, INTEL Core 2 Duo 2.2 Ghz Santa Rosa,makıne sızce nasıl??
ozellıkler: ACER 5920G T7500, INTEL Core 2 Duo 2.2 Ghz Santa Rosa, 2048 RAM 667, 160 HDD 5400, DVD WR, 15.4' WXGA, 256 MB Nvidia 8600M GS, Vista İŞLEMCİ: Core 2 Duo T7500 2.2 Ghz 4 MB 800MHz Santa Rosa HDD: 160 GB 5400 rpm RAM: 2048 MB DDR-2 667 Mhz EKRAN: 15.4 WXGA High-Brightness CristalBrite (220 nit), 1280 x 800 8ms EKRAN KARTI: Nvidia GeForce 8600M GS DirectX 10 256 MB Paylaşımsız 1 GB TurboCache CD-R / DVD / CD-RW: DVD Double Layer DVD+RW Modem : V92 Modem Ethernet: Gigabit Ethernet LAN + Intel PRO/Wireless 4965AGN 802,11a/b/g/Draft-N Port çıkışları: 4 x USB 2.0 ports, 1x IEEE 1394 port, 1 x TV Out (S-Video), ExpressCard™/54 slot İşletim sistemi: Windows Vista Home Premium TR Ağırlık: 3 kg Pil Ömrü: 8 Hücre - 3 saat Bluetooth: Var Kart Okuyucu: 5-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS/MS PRO/xD) Web Cam: Acer Crystal Eye webcam Tv Kartı: - Garanti: 2 Yıl Yazılım: Adobe Reader, CyberLink PowerProducer, Norton Internet Security, NTI CD-Maker, Microsoft Works 8.5 with Office Home and Student 2007 (deneme sürümü)
fiyatı:1275dolar+kdv
bana bu makine hakkında biraz yorum yapabilir misiniz?ayrıca acer bu modellerinde klavye beyaz ayrıca rengide acık sızce kullandıkca bu olaylar sorun olur mu kırlenme vs. gbi tesekkurler...
Fiyat farkı az ise 250 GB olan modelini tavsiye ederim...
"1-Asra yemin olsun. 2-İnsan ziyândadır. 3-Ancak iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesna." (Âsr, 103)
klavyede problem yok ama beyazz olan diğer yerlerde ışıkta hafif parlamalar fln oluyo..çok bastırarak silersem düzeliyo bazıları hiç düzelmiyo...
ozellıkler: ACER 5920G T7500, INTEL Core 2 Duo 2.2 Ghz Santa Rosa, 2048 RAM 667, 160 HDD 5400, DVD WR, 15.4' WXGA, 256 MB Nvidia 8600M GS, Vista İŞLEMCİ: Core 2 Duo T7500 2.2 Ghz 4 MB 800MHz Santa Rosa HDD: 160 GB 5400 rpm RAM: 2048 MB DDR-2 667 Mhz EKRAN: 15.4 WXGA High-Brightness CristalBrite (220 nit), 1280 x 800 8ms EKRAN KARTI: Nvidia GeForce 8600M GS DirectX 10 256 MB Paylaşımsız 1 GB TurboCache CD-R / DVD / CD-RW: DVD Double Layer DVD+RW Modem : V92 Modem Ethernet: Gigabit Ethernet LAN + Intel PRO/Wireless 4965AGN 802,11a/b/g/Draft-N Port çıkışları: 4 x USB 2.0 ports, 1x IEEE 1394 port, 1 x TV Out (S-Video), ExpressCard™/54 slot İşletim sistemi: Windows Vista Home Premium TR Ağırlık: 3 kg Pil Ömrü: 8 Hücre - 3 saat Bluetooth: Var Kart Okuyucu: 5-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS/MS PRO/xD) Web Cam: Acer Crystal Eye webcam Tv Kartı: - Garanti: 2 Yıl Yazılım: Adobe Reader, CyberLink PowerProducer, Norton Internet Security, NTI CD-Maker, Microsoft Works 8.5 with Office Home and Student 2007 (deneme sürümü)
bana bu makine hakkında biraz yorum yapabilir misiniz?ayrıca acer bu modellerinde klavye beyaz ayrıca rengide acık sızce kullandıkca bu olaylar sorun olur mu kırlenme vs. gbi tesekkurler...
@atoxi bu cihaz nerede 1275$+KDV acaba öğrenebilir miyim?
"1-Asra yemin olsun. 2-İnsan ziyândadır. 3-Ancak iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesna." (Âsr, 103)
Acer Aspire 5920G-102G16Mi İşlemci: Intel Core 2 Duo T7100 (1.8 GHz,800MHz,2MB) Chipset: Intel PM 965 Express Sistem Belleği: 2048MB DDR2 667MHz maks.4GB Sabit Disk: 160GB SATA 5400rpm Grafik Kartı: NVidia GeForce 8600M GS 256MB (maks 1GB) Ekran: 15.4'' WXGA (220nits) CrystalBrite, 8ms,1280 x 800 Optik Sürücü: DVD Super Multi Double Layer Ethernet Kartı: Gigabit ethernet Modem: 56K ITU V.92 data/faks Ses: Dolby Digital ve MS Sound uyumlu (S/PDIF) Klavye-: 88 Tuşlu Türkçe Q Mouse: Touchpad ve 4 yollu fonksiyonel scroll mouse İşletim Sistemi -: Microsoft Windows Vista Home Premium TR Pil / Pil Süresi: 6 cell Li-Ion Ağırlık -: 2.98 kg Sürücü Yuvası: 5'li (MMC,SD, xD-Picture,MS ve MS Pro) Diğer Özellikler: Bluetooth WPAN 2.0+EDR,Kamera 0.3M piksel,Intel® PRO/Wireless 3945ABG 802.11a/b/g,ExpressCard / 54 slot
Ben de 5920G almak üzere yim. Sormak istediğim birşey var, sayfalar arasında kayboldum resmen.
Benim bu aleti almaktaki en önemli amacım LCD televizyonuma ve Sony anfime bağlayıp 720p dizileri izlemek. O yüzden işlemcisi daha güçlü olan 7500'üı düşünüyorum.
En önemli konu şu; bütün 5920'lerde SPDIF var mı? Bilgisayarımı optik ses çıkışıyla anfiye bağlamak istiyorum. SPDIF'e 3.5 optical TOSLINK kablosuyla bağlayacağım, yani koaksiyel değil optik olması lazım. Bu şekilde bu laptop'u kullanan var mı?
Bir de 720p mkv'lerde T7500 olanın performansı nasıl? 1080p'leri çalıştırabiliyor mu? HDMI versiyonu nedir? v1.3 mü?
arkadaslar su ACER 5920G T7500, INTEL Core 2 Duo 2.2 Ghz Santa Rosa,makıne sızce nasıl??
bende bu laptoptan aldım.Acaba bunda intel turbo memory var mı?Olup olmadığını nerden anlayabilirim?
bende bu laptoptan aldım.Acaba bunda intel turbo memory var mı?Olup olmadığını nerden anlayabilirim?
everest ultimate edition diye bir program var sistem özelliklerini gösteren onu yüklersen anlarsın. zaten bilgisayarın mouse pad inin sağ tarafındaki sticker da görebilirsin 1gb intel turbo memory yazar bunun haricinde aygıt yöneticisine girersen orda depolama denetleyicilerinde intel flash cache logic chip diye bir aygıt var onu görmen gerek..
Ben de 5920G almak üzere yim. Sormak istediğim birşey var, sayfalar arasında kayboldum resmen.
Benim bu aleti almaktaki en önemli amacım LCD televizyonuma ve Sony anfime bağlayıp 720p dizileri izlemek. O yüzden işlemcisi daha güçlü olan 7500'üı düşünüyorum.
En önemli konu şu; bütün 5920'lerde SPDIF var mı? Bilgisayarımı optik ses çıkışıyla anfiye bağlamak istiyorum. SPDIF'e 3.5 optical TOSLINK kablosuyla bağlayacağım, yani koaksiyel değil optik olması lazım. Bu şekilde bu laptop'u kullanan var mı?
Bir de 720p mkv'lerde T7500 olanın performansı nasıl? 1080p'leri çalıştırabiliyor mu? HDMI versiyonu nedir? v1.3 mü?
Aynı konuyu bende sorup duruyorum kaç gündür ama daha çıt yok!
Alet üzerinde dijital ses çıkışı yok ama öyle bir yeteneği var ama port yok! Komik dimi..
Bende anlamadım hadi bıraktım dijital sel çıkışını koaksiyel bağlayım dedim fakat onu da yapamadım, amaç gerçek 5.1 ses aktarabilmek fakat daha yazan çizen olmadı biraz benim bakınmam lazım dünyadan haberlere...
Alet üzerinde dijital ses çıkışı yok ama öyle bir yeteneği var ama port yok! Komik dimi..
Bende anlamadım hadi bıraktım dijital sel çıkışını koaksiyel bağlayım dedim fakat onu da yapamadım, amaç gerçek 5.1 ses aktarabilmek fakat daha yazan çizen olmadı biraz benim bakınmam lazım dünyadan haberlere...
Ben biraz araştırdım. SPDIF yazan girişte optik çıkış var anladığım kadarıyla. Normal bir optik ses kablosunun ucuna 3.5 mm TOSLINK adaptörü alıyorsun. Bu kadar basit. Aslında çoğu laptop'ta bu şekilde oluyormuş. Arkadaşın HP'sine koaksiyel takıp çalışmayınca bozulmuştuk. Bugün o dediğim optik kabloyla bağlayınca taş gibi çalıştı anfi.
Ama benim bir derdim de optik olmadan bu sesi almak koaksiyel kablo ile bildiğimiz 5.1 sistemine aktarmak şimdilik bunu daha anlayamadım ama dijitalden alıp dönüşüm mönüşüm mü yapmak gerek bilemiyorum.
Aspire 5920G Acer eAudio Management v2.5.4008 Windows Vista AS5290_eAudio_v2.5.4008.zip Acer eDataSecurity Management v2.5.4040 Windows Vista AS5290_eData_v2.5.4040.zip Acer eLock Management v2.5.4005 Windows Vista AS5920_eLock_v2.5.4005.zip Acer Empowering Framework v2.5.4006 Windows Vista AS5290_eFrame_v2.5.4006.zip Acer eNet Management v2.6.4004 Windows Vista AS5920_eNet_2.6.4004.zip Acer ePowerManager Management v2.5.4012 Windows Vista AS5920_ePower_v2.5.4012.zip Acer ePresentation Management v2.5.4002 Windows Vista AS5290_ePresent_v2.5.4002.zip Acer eSettings Management v2.5.4007 Windows Vista AS5290_eSetting_v2.5.4007.zip Acer GridVista v2.65.402 Windows Vista AS5920_AcerGrid_v2.65.402.zip Acer Launch Manager v2.0.02 Windows Vista AS5290_LaunchM_v2.0.02.zip Acer Mobility Center v1.0.3003 Windows Vista AS5290_MobilityCenter_v1.0.3003.zip Acer Preload Security Patch for Windows XP Windows XP AcerLAppFix_v1.0.1.0.zip Acer VCM v2.05.3001 Windows Vista AS5290_AcerVCM_v2.05.3001.zip Arcade Deluxe v1.12.4327 Windows Vista Arcade Deluxe1.12.4327_5.1CH_20 Language_3in1.zip Avermedia TV Tuner V1.1.0.19 Windows Vista x64 TVtuner_AVermedia_V1.1.0.19.zip Bison Camera Driver v7.96.701.05a Windows Vista AS5920_Camera Driver_Bison_v7.96.701.05a.zip BlueTooth Application and Driver v6.0.1.4900 Windows Vista AS5290_BTW_v6.0.1.4900.zip Bluetooth Driver Ver. 5.1.0.3300 Windows XP AS5920_5920G_Bluetooth_v5.1.0.3300.zip Broadcom Bluetooth Driver v.6.0.1.4900 Windows Vista x64 BTW_Broadcom_v.6.0.1.4900.zip Broadcom LAN Driver Ver. 10.26.0.0 Windows XP AS5920_5920G_Broadccom_LAN_v10.26.0.0.zip CardReader Driver v3.51.01 XP/Vista Windows Vista AS5920_CardReader_Richo_v3.51.01.zip CCD Chicony v.5.7.28.400C Windows Vista x64 CCD_Chicony_v.5.7.28.400C.zip CCD Suyin v.5.7.29.500-1 XP/Vista x64 Windows Vista x64 CCD_Suyin_v.5.7.29.500-1.zip Chipset Intel v.8.3.0.1010 Windows Vista x64 Chipset_Intel_v.8.3.0.1010.zip Conexant Modem Driver Ver. 7.26.00.00 Windows XP AS5920_5920G_Conexant_Modem_v7.62.00.00.zip Consumer Infrared Driver v7.1.62.2012 Windows Vista AS5920_CIR_v7.1.62.2012.zip Consumer Infrared Driver Ver. 7.1.64.1010 Windows XP AS5920_5920G_CIR_v7.1.64.1010.zip eNet Management v2.6.3005 Windows Vista eNet v2.06.3005_pvl.zip FoxConn Modem Driver v7.62.0.0 Windows Vista AS5290_Modem_Foxconn_v7.62.0.0.zip Intel 3945 Wireless LAN Driver v11.1.0.86 Windows Vista AS5290_Wireless Intel3945_v11.1.0.86.zip Intel 4965 Wireless LAN Driver v11.1.0.86 Windows Vista AS5290_Wireless Intel4965_v11.1.0.86.zip Intel AHCI Driver Ver. 7.5.3.1001 Windows XP AS5920_5920G_Intel_AHCI_v7.5.3.1001.zip Intel Chipset Driver v8.3.1010 Windows Vista AS5920_Chipset_Intel_v8.3.0.1010.zip Intel Chipset Driver Ver. 8.2.1010 Windows XP AS5920_5920G_Intel_Chipset_v8.2.0.1010.zip Intel Robson Driver v1.0.0.1082 Windows Vista AS5290_Robson_Intel_v1.0.0.1082.zip Intel SATA Driver v7.0.0.1020 Windows Vista AS5290_SATA_Intel_v7.0.0.1020.zip Intel WLAN Driver Ver. 11.1.0.100 Windows XP AS5920_5920G_WLAN_Intel_v11.1.0.100.zip LAN Broadcom v10.9.0.0 Windows Vista x64 LAN_Broadcom_v10.9.0.0.zip LM v2.0.05 XP/Vista x64 Windows Vista x64 LM_v2.0.05.zip nVidia VGA Driver v7.15.11.119 Windows Vista AS5290_VGA_nVidia_v7.15.11.119.zip nVidia VGA Driver Ver. 101.38 Windows XP AS5920_5920G_VGA_nVidia_v.101.38.zip RealTek Audio Driver v6.0.1.5400 Windows Vista AS5290_Audio_realtek_v6.0.1.5400.zip RealTek Audio Driver Ver. 5.10.0.5423 Windows XP AS5920_5920G_Audio_RealTek_v5.10.0.5423.zip Realtek Audio v.5413 Windows Vista x64 Audio_Realtek_v.5413.zip Robson Intel v1.0.0.1082 Windows Vista x64 Robson_Intel_v1.0.0.1082.zip Suyin Camera Driver v5.7.26.500 Windows Vista AS5920_Camera Driver_Suyin_v5.7.26.500.zip Touchpad Driver v9.1.19.4 Windows Vista AS5290_Touchpad_v9.1.19.4.zip Touchpad Synaptics v9.2.3.1C XP/Vista x64 Windows Vista x64 Touchpad_Signed_Synaptics_v9_2_3_1_C.zip TV Tuner Driver Ver. 1.1.0.19 Windows XP AS5920_5920G_TV_Tuner_V1.1.0.19.zip VGA nVidia v.101.45 Windows Vista x64 VGA_nVidia_v.101.45.zip VGA UMA v7.14.10.1268 Windows Vista x64 VGA_UMA_Vista64-v1268whql.zip Wireless Intel 3965ABG v11.1.0.86 Windows Vista x64 Wireless_Intel 3965ABG_v11.1.0.86.zip Yuan TV Tuner MC872-1D v2.3.2.7 Windows Vista x64 TVTunner_Yuan_MC872-1D_v2.3.2.7.zip
saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07 s.o.s -- 8 Aralık 2007; 1:55:44 >
merhaba arkadaşlar..bende bu forumdaki yorumları okuyarak 7500 modelini aldım..şu ana kadar memnunum yanlız bilgisayarı uyku moduna aldığım zaman tekrar çalıştırmak için güç düğmesine basıp önce bilgisayarı kaptmam daha sonra buradan açmam gerekiyor..ayarlaı kurcaladım ama herhangi bişi bulamadm..yardımcı olursanız sevinirim..
Arkadaslar t7700 alıcam kafaya koydum dun aradım konustum ekrandakı acılma ve olu pıkcel olayı yanlızca turkıyeye gelen bı partı malda olmus yenı gelenlerde kesınlıkle bole bısı yokmus hatta 1 tane bıle olu pıksel yakalarsam yollarım dedım onlarda hemen paranı ıade alırız dedı..yanı artık bu problem coculmus yenı gelenlerde hıc bole bı problem yokmus bu klavye tusları ıcerıye gocuyo dıyolar bu nasıl bısı anlamadım yanlızca normal yazı yazarak bu tusların ıcerıye gocmesı nasıl mumkun olabılıyo ben daha once hb,dell,toshıba,sıemens kullantım ama hıc bırınde bole bısı basıma gelmedı yanı bu tuslar ıcerıye cokuyo sonrada klavye ıcerıye dogru yassı bı halmı alıyo ve boylemı kalıyo ya da daha once kımın basına neden bole bı olay geldı bana bıraz bılgı verebılırmı? yanı dıger bılgısayarlanda neden olmuyoda bunda oluyo?
hdmi çıkışı maalesef 1080pyi desteklemiyor.lcdme bağladığımda en yüksek 1080i çözünürlük seçeneği çıkıyor.720p de oldukça güzel biçimde filmlerimi izliyorum şu anda.performansdan yana bir sorun yok
arkadaslar merhaba ben de 5920 sahibi oldum (1.8GHZ 7100 modeli) daha oldukca tecrübesizim yazılanların hepsini okumaya çalıştım ama bununla ilgili bişey göremedim belki de arada kaçırdım; makinayı aldığımdan beri bi anda durup dururken kapanıyo ama şarjdayken değil sadece pilli kullanımda uykuya mı geçiyo değil sürekli bişilerle uğraşırken kapanıyo, güç seçenekleriyle de oynadım ama derman olmadı, acaba var mıdır bi çaresi yardımcı olan olmayan herkese teşşekkür...
uykuda güç düğmesinin etrafındaki ışık turuncu yanıp söner...seninki nasıl oluyor...ayrıntılı açıklarsan daha iyi olur...
arkadaşlar arkadaşın hp bilgisayarının kumandasını denedim ama çalıştıramadım bizim bilgisayarda...acaba hp diyemi olmadı...ucuz bir kumanda lazım bana önerebileceğiniz model varmı?bir kumandaya en fazla 20 lira verebilirim ...
arkadaşlar arkadaşın hp bilgisayarının kumandasını denedim ama çalıştıramadım bizim bilgisayarda...acaba hp diyemi olmadı...ucuz bir kumanda lazım bana önerebileceğiniz model varmı?bir kumandaya en fazla 20 lira verebilirim ...
quote:
Orjinalden alıntı: alpaycan45
bende bugün aldım 5920 yi derneğe nasıl üye olabilirim
Hayırlı olsun. Aşağıdaki kodu imzana ekleyebilirsin.
[color=#0000FF][image]http://img260.imageshack.us/img260/5866/acerderneklogous6.jpg[/image][b][size=1]
The Soul Of BMW.
[i]KullanıcıAdı,[link=http://forum.donanimhaber.com/m_15561480/mpage_1/key_/tm.htm] Acer Aspire 5920 derneği[/link] üyesidir.[/size][/color]
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 8 Aralık 2007; 22:00:51 >
Eğer fişteyken priblem yaratmayıp sadece pildeyken ekran kapanıp açılıyosa maalesef aletin bataryası bozuk demektir.Aldığın yere götür sana yenisini versinler.Eğer yeni aldıysan direk değişiklik talep et.
quote:
Orjinalden alıntı: pvnrt
arkadaslar merhaba ben de 5920 sahibi oldum (1.8GHZ 7100 modeli) daha oldukca tecrübesizim yazılanların hepsini okumaya çalıştım ama bununla ilgili bişey göremedim belki de arada kaçırdım; makinayı aldığımdan beri bi anda durup dururken kapanıyo ama şarjdayken değil sadece pilli kullanımda uykuya mı geçiyo değil sürekli bişilerle uğraşırken kapanıyo, güç seçenekleriyle de oynadım ama derman olmadı, acaba var mıdır bi çaresi yardımcı olan olmayan herkese teşşekkür...
169.13 driverinı yükledim crysiste 1280e 800 bütün ayarlar medium da max 15 fps alıyorum. benimki neden bu kadar düşük arkadaşlar?
8600 gs ile bu oyun oynanmaz. eğer gt ekran kartınız varsa 800*600 de düşük ayarlar ile oynarsınız. bu oyun için 3dmark puanı 10-12 bin olan bir ekran kartı lazım. anca böyle adam gibi oynanır.
ha oynayanlar var o başka. ama 15-20 fps ile oynanmaz bu oyun. en az 25 ve üstü olması lazım. yoğun sahnelerde zaten fps düşüyor o yüzden uygunu 35-40 fps dir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 9 Aralık 2007; 10:33:21 >
slm arkadasım bende xp yukletmek istiyorum ama bi kac sorum olucak
1 - kendi kendime xp yuklersem laptopun garantisi gidermi 2- o verdiğin sitede butun xp driverlerı var dimi cunku forumlarda okuduğumda xp yuklediğinde ses cıkmıomus. ses filan herseyin driveri var dimi? 3 - bide bizim ekran kartları direx10 destekliya xp yukyince direx9 a düşüomus doğrumu 4 - bide vista kalsa D sürücüsüne xp yuklesen olurmu
169.13 driverinı yükledim crysiste 1280e 800 bütün ayarlar medium da max 15 fps alıyorum. benimki neden bu kadar düşük arkadaşlar?
8600 gs ile bu oyun oynanmaz. eğer gt ekran kartınız varsa 800*600 de düşük ayarlar ile oynarsınız. bu oyun için 3dmark puanı 10-12 bin olan bir ekran kartı lazım. anca böyle adam gibi oynanır.
ha oynayanlar var o başka. ama 15-20 fps ile oynanmaz bu oyun. en az 25 ve üstü olması lazım. yoğun sahnelerde zaten fps düşüyor o yüzden uygunu 35-40 fps dir.
hocam benim alet t7700 forumda bu aletle 15-25 fps arası alanlar var.yani ben onu sordum nasıl onlar okadar iyi fps alıyolarda benimki böyle düşük alıyor sonuçta aynı model. ayrıca ben oyunu bu haliyle oynayabiliyorum sdc biraz daha iyi olsa güzel olur.
Arkadaşlar benim bir problemim var, bir hafta öncesinde kadar xp ile vista kurulu bilgisayarımda bir problem çıktı ve vistayı recover etmem gerekti, recovery yaptıktan sonra bilgisayarda d: de xp kurulu olmasına rağmen sadece vista ile açılıyor ve ne yaparsam yapayım xp ye geçiş yapamadım, bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim, ne yapmam gerekiyor?
Arkadaşlar, ben de bir Acer5920G kullanıcısıyım. Size bir sorum olacak. Laptobun en sağ tarafından dokunmatik tuşlar var. Oynatma, duraklatma, sonraki vs... O tuşlarda siyah ve yuvarlak olanı CD yazıcısını açıyor. Ben o tuşun ayarlarını nasıl değiştirebilirim. Acer'in CD yazıcısını hiç beğenmedim, yerine Nero yükleyeceğim ama o tuşu Nero'ya nasıl ayarlarım bilmiyorum? Bilen varsa yazabilir mi?
arkadalar bende T7500 aldım bugün vatan'dan. görünüşü gerçekten güzel. vistadan ve beraberinde yüklü olan programlardan daha tam performansını anlayamadım ama birde oyunlarla nasıl olacak göreceğiz.
İyi Günler!! 5720g ile ilgili birkaç sorum olacak umarım ilgilenirsiniz. 1-www.**** nin verdiği xp sürücülerini kullanarak xp kurulumu yaptım.Hard Truck-Haulin oyunun oynarken ekran kartı çok kasıyor ve bu yüzden oynuyamıyorum.www.**** nin verdiğinden daha iyi bir xp ekran kartı driver ı varsa sürümünü yazabilirmisiniz.Aynı oyunu vista altından açtığımda ise çok kaliteli bir şekilde oynuyabiliyorum.Ancak b,r xp ye bir visataya geçmek çok zaman alıyor. 2-Vista neden bu kadar geç açılıyor.Yapmammız gereken ince ayarlar nelerdir?parolamı girdikten sonra masaüstü geliyor ve Acer ampowering technologynin açılması içn 2-3 dk beklemek gerekiyor.Bu saçma bekleyiş neden oluyor hiç anlamadım çünkü bu bekleme sırasında hard disk ışığı hiç yanmıyor ve blgisayarda hiç bir belirti oluşmuyor.Birde şu açılış ekranını mıdır nedir onu nasıl kapatabiliriz.Biraz vista cahiliyimde. 3-İnternet explorer da veya word de msn de yazı yazarken biraz hızlı yadığım zaman tuşu basmamla ekranda ki harflerin yazılması arasında bir gecikme oluşuyor bazen.Bu normal bişey mi?Yoksa benim laptopta donanaımsal bir hata mı var.Bazı arkadaşlarım lcd monitörlerin gecikme süresinden kaynaklanıyor dedi.Ama benim pek içim rahat etmedi. 4-Bunun dışında aletin üzerindeki ekran kartı takdire değer bence.NFS Pro Street ve COD4 ün demosunu yükledim.COD4 ü 800X600 full detayda hiç kasmadan oynadım.Helal olsun Acer'a!!! 5-Klavyede U tuşunun sol tarafındaki tuşlara biraz sert basınca hafif bir esneme oluyor sanki oranın altı desteksizmiş gibi.Bu da normal bir durum mudur? KAFANIZI ŞİŞİRDİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM.Ancak bunları sormam gerekiyordu.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım...
edit:Aynı soruyu 5720g derneğinede sordum ancak anladım ki orada sorulara cevap verilmiyor daha deneyimli kullanıcıların olduğu bu topic e yazmayı uygun gördüm.Saygılar
arkadaşlar benim bilgisayarda ses açısından bir sorun var gibi. fanların sesini hiç duymuyorum ama harddisk işlem yaparken tık tık sesler duyuyorum. sizdede varmı bu yoksa bi sorunmu var bende. hani çok belli olmuyor ama merak ettim?
birde ben baştan vista kurmak istiyorum. yüklenecek programları ben seçeceğim. şimdi sıfır bilg. aldm. içinden 20 tane program çıktı. nasıl kurabiliriz sıfırdan vista. cdsi yok nede olsa
ARkadaşlar merhabalar size bir sorum olacaktı.Ben Toshiba A200-1VL kullanıcısıyım.Benim makinada vistada ilk açılışta masaüstü geldiğinde başlangıç simgelerinden pil,ağ bağlantısı ve ses simgesi hemen gelio diğer bluetooth falan tam 2 dk. sonra dolmaya başlıyo.
Aynı sorun sizin acer 5920 lerdede varmı??? Maksadım toshibayla acer i karşılaştırmak değil bu sorunun vistadan mı yoksa toshiban mı kaynaklandığını görmek istiyorum.
quote:
[color=#0000FF][image]http://img260.imageshack.us/img260/5866/acerderneklogous6.jpg[/image][b][size=1]
The Soul Of BMW.
[i]KullanıcıAdı,[link=http://forum.donanimhaber.com/m_15561480/mpage_1/key_/tm.htm] Acer Aspire 5920 derneği[/link] üyesidir.[/size][/color]
Nedemek şimdi bu???
Okadar çok soru sorulmuşki hepsine cevap verilmesine imkan yok...topiğin duayenleride pek sık gelmiyorlar artık bu nedenle soru çöplüğüne döndü burası.binlerce soru var hepsi birbirinin aynısı ve hepsininde cevabı var ama topiğin arama bölümünü kullanmak çok zor heralde....
@theturk1987 vistada gerçekten uzun sürüyor açılış...toshibadan olduğunu sanmıyorum ama 2 dk da çok...masaüstü gelidkten sonra 1 dk dan fazla da tutmaz... bilgisayarı açtığında otomatik çalışan programları iptal edersen daha hızlanabilir.örneğin bluetooth programının herzaman çalışmasına gerek yok sadece bluetoothu aktifleştirdiğin zaman çalışsın... bunu çalıştırdan "msconfig" yazıp başlangıç ı seçip ordan elinle ayarlayabilirsin...ancak tam olarak ne olduğunu bilmediğin programlara dokunma
@wasabi bilgisayarın yenimi?ilk aldığında fanı duymuyorsun ama sonraları duymaya başlıyorsun merak etme harddisk işlem yaparken gelen seste normal korsan veya lisanslı bir vista dvd si ile kurabilirsin ama driverları fln uğraştıracaktır ve elindeki vista boşta kalacaktır...onun yerine elinle silmen daha sağlıklı...
bilg. yeni sayılır. bugün aldım:) moralimi bozma fan sesi fln:) elimdeki vista niye boşta kalsın. korsan kurup orijinal lisansı girsem olmazmı? birde sdece vista cd siparişi versek microsofttan ne kadar olur?
quote:
The Soul Of BMW.
Nedemek şimdi bu???
Okadar çok soru sorulmuşki hepsine cevap verilmesine imkan yok...topiğin duayenleride pek sık gelmiyorlar artık bu nedenle soru çöplüğüne döndü burası.binlerce soru var hepsi birbirinin aynısı ve hepsininde cevabı var ama topiğin arama bölümünü kullanmak çok zor heralde....
@theturk1987 vistada gerçekten uzun sürüyor açılış...toshibadan olduğunu sanmıyorum ama 2 dk da çok...masaüstü gelidkten sonra 1 dk dan fazla da tutmaz... bilgisayarı açtığında otomatik çalışan programları iptal edersen daha hızlanabilir.örneğin bluetooth programının herzaman çalışmasına gerek yok sadece bluetoothu aktifleştirdiğin zaman çalışsın... bunu çalıştırdan "msconfig" yazıp başlangıç ı seçip ordan elinle ayarlayabilirsin...ancak tam olarak ne olduğunu bilmediğin programlara dokunma
@wasabi bilgisayarın yenimi?ilk aldığında fanı duymuyorsun ama sonraları duymaya başlıyorsun merak etme harddisk işlem yaparken gelen seste normal korsan veya lisanslı bir vista dvd si ile kurabilirsin ama driverları fln uğraştıracaktır ve elindeki vista boşta kalacaktır...onun yerine elinle silmen daha sağlıklı...
MERHABA ARKADAŞLAR UZUN ZAMANDIR YAPTIĞIM ARAŞTIRMA SONUCU BENDE BİR 5920 Lİ OLDUM ÖNCELİKLE BURDA BİLGİLERİNİ PAYLAŞAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM Her kafadan ayrı bir sesin çıktığı notebook piyasasında buradan öğrendiğim bilgiler ve kıyaslamalar çok iyi oldu. Aklında 5920G T7500 ile ilgili soru işareti oloan arkadaşlar varsa tek vevap verebilirim onlara CANAVAR GİBİ MAKİNA herkese tavsiye ederim. Bu yavruyu yaklaşık 2 hafta önce Bursa VATANdan aldım 1800 ytl 12 aytaksitli fiyatıydı. Aklıma takılan tek nokta santa rosa diye birşey görmedim benim makinada
beyler ya ben sistemi tekrardan kurmak istiyorum çünkü bütün .exe dosyaları bir şimşek simgesi'ne dönüşmüş açmıyo hata veriyo recoveryi de açmıyo hata veriye bide arkadaşın laptop nasıl kurtarabilirim bunun driver cd'si falan da yok acemiyim kusura bakmayın driverlar içindeymiş ben bunları bir cd'ye yedeklebilrmiyim ayrıyetten nese ilk problemim acil vistayı geri yüklemem lazım nasıl yapıcam şimdi :(
Gelmiyolar deme.Eminim hepside benim gibi okuyup okuyup cevap yazmadan kapatıyolardır.Yani aynen dediğin gibi topicte hep varolan çözümleri aramak yerine tekrar ve tekrar soruyolar.E en sabırlılarımız bile artık bıkmış.(Bkz.XP driver'ı isteyenler ) Sende benim gibi yap değişik bi sorun geldiğinde cevap yaz.
quote:
Orjinalden alıntı: tarikaltuncu Nedemek şimdi bu???