Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Acer 5920'liler Derneği

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar:
1 kayıtlı üye, 0 misafir
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Acer >> Cevap: Acer 5920'liler Derneği Sayfa: <<   < önceki  129 130 [131] 132 133 134 135 136 137 138   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sertacarslan

7 Ekim 2007; 21:05:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Sen bence bekleme, hemen indirip kurmaya başla Beraber uğraşırız üç-beş gün de

Şaka bir yana, sende problem çıkmayacaktır sanırım, Ati ile problem duymadım hiç

Benim iş biraz uzayacak gibi, internette de çözüm bulan kimse yok (daha çıkalı iki gün oldu gerçi )

quote:

Orjinalden alıntı: Force_User

quote:

Orjinalden alıntı: sertacarslan

OPENSUSE 10.3 MÜKEMMEL!!!

Tüm donanımı tanıttım, hepsi takır takır çalışıyor!

Ekran görüntüleri de kullanarak kapsamlı bir inceleme yapacağım, belki kurmak isteyenlere yardımcı olur

Hocam merakla bekliyorum, linuxta driver yüklemeye çalışmak benim için illet. Direk tanıyorsa süper olur, yeni donanımları bile tanıyabiliyorsa benim 1 nesil önceki parçalarımı rahat tanır

sertacarslan

7 Ekim 2007; 21:08:38 

Kardeş bende 7300'lü modeli var. Puanları yazayım, ama 7500'lü modeli olan bir arkadaş yazarsa işine yarar sanırım.
Bendeki puanlar;

quote:

Orjinalden alıntı: omerf

quote:

Beyler Acer AS5920G almayi düsünüyorum bende laptopum war ama bide directx 10 a uyumlu lazim bana AS5920G'in vista puanlari nedir sölermisiniz?

T7500 islemci
2gb 667mhz ram
8600gt
250gb hdd bunlardi degilmi özellikleri yanilmiyorsam?lütfen kullanan arkadaslar vista puanlarini yazarsa cok sevinirim

sertacarslan banada bi yardimci olabilcekmisin?

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacarslan -- 7 Ekim 2007; 21:09:21 >
omerf

Sisteme Gözat

7 Ekim 2007; 21:12:26 

quote:

Kardeş bende 7300'lü modeli var. Puanları yazayım, ama 7500'lü modeli olan bir arkadaş yazarsa işine yarar sanırım.
Bendeki puanlar;

quote:

quote:

Beyler Acer AS5920G almayi düsünüyorum bende laptopum war ama bide directx 10 a uyumlu lazim bana AS5920G'in vista puanlari nedir sölermisiniz?

T7500 islemci
2gb 667mhz ram
8600gt
250gb hdd bunlardi degilmi özellikleri yanilmiyorsam?lütfen kullanan arkadaslar vista puanlarini yazarsa cok sevinirim

sertacarslan banada bi yardimci olabilcekmisin?

Ufaltılmış ön izleme resmi

bende imzamdaki laptop var onun

Grafik puani:4,6
Oyun grafikleri:4,7

7600 ekran kartininki 8600 gt nin çok daha iyi olmasini beklerdim ve sanirim masaüstünde kullanilan 8600gt ler çok daha hizli.
Acaba 7600 ile 8600gt arasinda oyunlarda farkedilir bi fark varmidir?

flu

7 Ekim 2007; 21:14:40 

quote:

Orjinalden alıntı: flu

arkadaşlar benim merak ettiğim birşey var. harddisk şu an iki bölüme ayrılmış durumda. eğer ben "restore sysrem to factory default" dersem. C: ile beraber D: sürücüsüde tamamen temizlenecekmi. yoksa d: sürücüsüne hiç dokunmuyormu bu işlem. birde bu restore işlemini illaki windows üzerindenmi yapmamız gerekiyor. bios açılışından sonra falan yapmamızın imkanı varmı?

arkadaşlar bu konuyu bir bilen varmı?

sertacarslan

7 Ekim 2007; 21:15:33 

Yanıtladım ama yazayım yine C:'den sonra ortaya çıkan bölüm aslında bölüm değil, boş alan(bölümlendirilmemiş alan demiş zaten ).
Oraya ya sağ tıklayarak yeni bir primary partition(birincil bölüm) daha oluşturabilirsin, ya da C: ile tekrar birleştirebilirsin, başka da birşey yapamazsın
Yukarıda yazdığım gibi diğer bölümleri silmen ve sonra yeniden oluşturman gerek(linux ile uğraşmak istemiyorsan, linux altında tüm primary, secondary, logical partitonların başlangıç-bitiş sektörlerini kendin belirleyebiliyorsun ).

quote:

Orjinalden alıntı: turkolog55

bu nasıl iştir yaaa vistada birimi küçült işleminden c diskini ikiye böldüm ancak ne vistada ne xp bu bölümü yeni bir bölüm oalrak tanıtamıyorum ayrılmamış alan olarak gözüküyor. xp cdsiyle açtım kur'a geldim orda da "Disk üzerinde en çok bölüm sayısı halen bulunduğundan Kur, seçtiğiniz alanda yeni bir bölüm oluşturamıyor" diye bir hata veriyor..nasıl yağacaz bunu arkadaşlar bir bilen yardım etsin

sertacarslan

7 Ekim 2007; 21:17:38 

Merhaba,

Recovery işlemi C: dışında hiçbir diske dokunmaz, C:'nin boyutuyla oynamaz, sadece C:'ye format atar ve partition image'ını C:'ye yeniden yazar. Factory defaults'dan kasıt, makineyi ilk açtığında devam eden kurulum işlemlerine geri döndüğün noktadır.

Kolay gelsin

quote:

quote:

arkadaşlar benim merak ettiğim birşey var. harddisk şu an iki bölüme ayrılmış durumda. eğer ben "restore sysrem to factory default" dersem. C: ile beraber D: sürücüsüde tamamen temizlenecekmi. yoksa d: sürücüsüne hiç dokunmuyormu bu işlem. birde bu restore işlemini illaki windows üzerindenmi yapmamız gerekiyor. bios açılışından sonra falan yapmamızın imkanı varmı?

arkadaşlar bu konuyu bir bilen varmı?

sertacarslan

7 Ekim 2007; 21:20:26 

Vistanın puanına bakma sen. 8600m GT, 7600go'dan en az %70 daha iyi bir performans veriyor, bunu oyun fps'lerinde çok bariz hissedeceksin, bazı ağır oyunlarda iki kat fps olacak şekilde

quote:

...

bende imzamdaki laptop var onun

Grafik puani:4,6
Oyun grafikleri:4,7

7600 ekran kartininki 8600 gt nin çok daha iyi olmasini beklerdim ve sanirim masaüstünde kullanilan 8600gt ler çok daha hizli.
Acaba 7600 ile 8600gt arasinda oyunlarda farkedilir bi fark varmidir?

sertacarslan

7 Ekim 2007; 21:33:16 

Merhaba

Sensor var, olmasa sıcaklık derecelerini okuyamayız Ekran kartına üzüldüm, zamanında benim de gül gibi athlon 1000 işlemcim yanmıştı
XP'de bios update'i olayını iyi ki hatırlattın kardeş, ben sondan bir önceki update'i XP'de yapmıştım, garanti işi hiç aklıma gelmemişti

quote:

Orjinalden alıntı: Enola

Aynen dediğin gibi işlemcinin yanacağını bende hiç düşünmem. zaten hiç görmedimde
De arkadaş işlemciden diil ekran kartından bahsetmiş(gerçi oda işlemci ama gpu.adı farklı ).Ben onun için söylemiştim ve gpu içindede sensör varmı onu bilmiyorum(Artı yanmış ekran kartı gördüm kokladım ve ağladım çünkü benimkiydi )
quote:

Orjinalden alıntı: engerek135
Resetler resetler. Artık işlemciler çok güvenli. Hiç öyle yanmış bi Core 2 Duo, Pentium 4 vs. filan duymadım. Artık sıcaklık sensörler direk core'un içinde olduğu için çok daha doğru ve çabuk sıcaklık bilgisi veriyor. Hiç korkmana gerek yok @Alperyaman kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacarslan -- 7 Ekim 2007; 21:37:05 >
spid_erman

Sisteme Gözat

7 Ekim 2007; 21:34:34 

yaa bugun yarın alacam bu aleti ama bulamadım (nova, exa, pcdepo, hepsiburada vs.) nerden alabilirim acaba?

:``'*°³¤«.e.»¤³°*'``:
sertacarslan

7 Ekim 2007; 21:39:02 

Hocam keşke

Ben de 1mbit limitsiz kullanıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: anndzone

arkadaşlar ben tarikaltuncu
şuan cebitteyim ve vdsl ile 30 mbit bağlanıyorum....(sertacarslan dan bile hızlı:D:D:D)burda arkadaş beni hatırla yapmış...kendi şifremi koymamak için ordan girdim...unutmadan çıkış yapoacağım...bu kıyağımıda unutmasın

flu

7 Ekim 2007; 21:50:29 

arkadaşlar birde benim makine bazen program yüklediğimde veya kaldırdığımda "yeniden başlat" dediğimde sabit diski ve ekranı kapatıyor. klavyedeki ışıklar yanık olarak o şekilde takılı kalıyor. bu sorun sizinde başınıza geldimi. çözümünü bilen varmı?

tarikaltuncu

7 Ekim 2007; 22:01:48 

sen kampüste 4 mbitle bağlanmıyomuydun....başkasımıydı yoksa

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne...
Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medeni olmak eğer açmaksa bedeni..
Desenize hayvanlar insanlardan daha Medeni...! (M.Akif Ersoy)
bhdr14

7 Ekim 2007; 22:12:18 

T7500 arayan varsa Ankarada Mavibilgisayarın demirtepe şubesinde vardı, dün gözümle gördüm, biri hacılamadıysa koşun alın ula. Zaten dolar 1.17 koşşş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhdr14 -- 7 Ekim 2007; 22:15:11 >

The Force

Sisteme Gözat

7 Ekim 2007; 22:35:31 

quote:

Sen bence bekleme, hemen indirip kurmaya başla Beraber uğraşırız üç-beş gün de

Şaka bir yana, sende problem çıkmayacaktır sanırım, Ati ile problem duymadım hiç

Benim iş biraz uzayacak gibi, internette de çözüm bulan kimse yok (daha çıkalı iki gün oldu gerçi )

quote:

Orjinalden alıntı: Force_User

quote:

OPENSUSE 10.3 MÜKEMMEL!!!

Tüm donanımı tanıttım, hepsi takır takır çalışıyor!

Ekran görüntüleri de kullanarak kapsamlı bir inceleme yapacağım, belki kurmak isteyenlere yardımcı olur

Hocam merakla bekliyorum, linuxta driver yüklemeye çalışmak benim için illet. Direk tanıyorsa süper olur, yeni donanımları bile tanıyabiliyorsa benim 1 nesil önceki parçalarımı rahat tanır

Bayramdan sonra dememin sebebi şu anda istanbula geri geldim 3 gün okulu ektim yani Dönünce yükleyeceğim hemen

@tarikaltuncu

O bendim, 4 mega byte saniye ile indiriyordum ne güzel orada. Şimdi 100 kb/sn başına oturunca fena oldum, boşlukta hissetim ne çabuk alışmışız o hıza VDSL ne zaman kullanıma sunulacakmış bir bilgin var mı acaba? Mesafe sorunu var anladığım fakat her tarafı fiber optik kablo ile donatacaklar ve ister istemez her şartta hızımız çokça artacak

vagabondo

7 Ekim 2007; 23:34:38 

arkadaslar herkese mrb tekrar..ya ben bu webcam sorunu halledemedim driver i kaldiriyorum uninstall ediyorum windows acilinca kendisi buluyor ama yüklerken benden dosya göstermemi istiyo driver icin yani netten bulup halletmiyor.onu nasil hallederim ya cidden yardimci olcak birisi yok mu ya...cok minnettar olcam:(((

Seng

7 Ekim 2007; 23:35:47 

quote:

Orjinalden alıntı: bhdr14

T7500 arayan varsa Ankarada Mavibilgisayarın demirtepe şubesinde vardı, dün gözümle gördüm, biri hacılamadıysa koşun alın ula. Zaten dolar 1.17 koşşş

Hocam o teşhir ürünü olmasın?

hemen siteye girdim stokta gözükmüyor.

The Soul Of BMW.
Seng, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
turkolog55

7 Ekim 2007; 23:39:52 

ya onu da yapamıyorum yeni bir bölüm oluşturamıyorum ne vistada ne xp'de...şincik ben şunu yapsam...komple c de dahil xp cdsinden silsem (silebilirmiyim bilmiyorum ama) c'ye mesela 30 gb verip 1.cil bölüm yapsam diğerlerini de(9 ve 3 gb lar hariç onlara dokunmıcam) mantıksal yapsam vistamı kurup sonra da d ye xp mi kuramammı??? yani recoveryi bi problem çıkarırmı vistayı kurmamak gibi...öle bişi olursa yandı gülüm keten helvam...
quote:

Yanıtladım ama yazayım yine C:'den sonra ortaya çıkan bölüm aslında bölüm değil, boş alan(bölümlendirilmemiş alan demiş zaten ).
Oraya ya sağ tıklayarak yeni bir primary partition(birincil bölüm) daha oluşturabilirsin, ya da C: ile tekrar birleştirebilirsin, başka da birşey yapamazsın
Yukarıda yazdığım gibi diğer bölümleri silmen ve sonra yeniden oluşturman gerek(linux ile uğraşmak istemiyorsan, linux altında tüm primary, secondary, logical partitonların başlangıç-bitiş sektörlerini kendin belirleyebiliyorsun ).

quote:

bu nasıl iştir yaaa vistada birimi küçült işleminden c diskini ikiye böldüm ancak ne vistada ne xp bu bölümü yeni bir bölüm oalrak tanıtamıyorum ayrılmamış alan olarak gözüküyor. xp cdsiyle açtım kur'a geldim orda da "Disk üzerinde en çok bölüm sayısı halen bulunduğundan Kur, seçtiğiniz alanda yeni bir bölüm oluşturamıyor" diye bir hata veriyor..nasıl yağacaz bunu arkadaşlar bir bilen yardım etsin

Quentin86

7 Ekim 2007; 23:47:36 

arkadaşlar ürünü bulamadım... stokta bulunan bir yer var mı bildiğiniz?

sertacarslan

8 Ekim 2007; 0:17:12 

O boş alana ikinci bir primary partition daha kurabilirsin ama boşver, uğraşma.

Söylediğin gibi yapabilirsin, XP CD'siyle laptopu açarsın, tüm partitionları silersin, yeni partitionları oluşturursun, D: diskine kurulumu başlat dersin, XP kuruluma geçmeden önce C: diskini formatlar, sonra D: diskini formatlar, kuruluma başlayınca F3 ile kurulumdan çıkarsın ve Vista recovery yaparsın.

Not : XP'yi D: diskine başlat, yarıda keseceğin için dosya yapısı geçici olarak bozulabilir, Vistayı kurunca D: diskine bir format atarsın düzelir, ama sen C:'ye kurarken yarım burakıp çıkarsan ve C:'nin dosya yapısı bozulursa o zaman recovery de yapamazsın, bu işlemlere baştan başlarsın

quote:

ya onu da yapamıyorum yeni bir bölüm oluşturamıyorum ne vistada ne xp'de...şincik ben şunu yapsam...komple c de dahil xp cdsinden silsem (silebilirmiyim bilmiyorum ama) c'ye mesela 30 gb verip 1.cil bölüm yapsam diğerlerini de(9 ve 3 gb lar hariç onlara dokunmıcam) mantıksal yapsam vistamı kurup sonra da d ye xp mi kuramammı??? yani recoveryi bi problem çıkarırmı vistayı kurmamak gibi...öle bişi olursa yandı gülüm keten helvam...
quote:

quote:

vagabondo

8 Ekim 2007; 0:32:06 

webcam sorununa yardim etmek isteyen bi arkadas yok mu ya..

turkolog55

8 Ekim 2007; 1:06:49 

eyvallah kardeş bi girişelim bakalım sonuç ne olcek...

webcam olayına elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım kardeş ben yüklediğim driverlardan başka bişi yüklemedim sende nasıl olmuyor anlamadım
quote:

O boş alana ikinci bir primary partition daha kurabilirsin ama boşver, uğraşma.

Söylediğin gibi yapabilirsin, XP CD'siyle laptopu açarsın, tüm partitionları silersin, yeni partitionları oluşturursun, D: diskine kurulumu başlat dersin, XP kuruluma geçmeden önce C: diskini formatlar, sonra D: diskini formatlar, kuruluma başlayınca F3 ile kurulumdan çıkarsın ve Vista recovery yaparsın.

Not : XP'yi D: diskine başlat, yarıda keseceğin için dosya yapısı geçici olarak bozulabilir, Vistayı kurunca D: diskine bir format atarsın düzelir, ama sen C:'ye kurarken yarım burakıp çıkarsan ve C:'nin dosya yapısı bozulursa o zaman recovery de yapamazsın, bu işlemlere baştan başlarsın

quote:

quote:

quote:

LaViNyA86

8 Ekim 2007; 1:21:42 

Arkadaşlar size bir sorum olacak.Bu sıralar laptop araştırıyorum ve toshiba A-200 1 AH veya acer 5920 t7500 alacağım.Acer'ın teknik servisi ve laptoptaki kalitesi konusunda emin olamıyorum.Toshibadan memnun kalanlar çok ama acer kullanan etrafımda yok.Bu konuda problem yaşayan var mı?

Ege Ünv-Bilg Müh.
Enola

Sisteme Gözat

8 Ekim 2007; 2:04:22 

Ayıp ettin .İşlemci içinde geçmiş olsun hem ne dmişler bilgisayarda öğrenmenin en etkili yolu bozmaktır.Çünkü bi daha unutmazsın
quote:

Merhaba

Sensor var, olmasa sıcaklık derecelerini okuyamayız Ekran kartına üzüldüm, zamanında benim de gül gibi athlon 1000 işlemcim yanmıştı
XP'de bios update'i olayını iyi ki hatırlattın kardeş, ben sondan bir önceki update'i XP'de yapmıştım, garanti işi hiç aklıma gelmemişti

Enola Forever

The Soul Of BMW.
Enola, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
T7500 cpu; 8600mgt gpu; 250gb 5400rpm hdd
Enola

Sisteme Gözat

8 Ekim 2007; 2:06:23 

Vallaa ben ve birçok arkadaşımda xp'de hiç bi sorun vermiodu.Veren arkadaşlarda sorunu nasıl çözdüklerini yazdılar hala sorunun devam ediyosa bence sana teknik servis yolları gözüktü(diycem ama adamlar vistada görüp görmediği ile ilgilenecekler onda bi sorun yoksa maalesef uğraşmaya devam edicen)
quote:

Orjinalden alıntı: vagabondo

webcam sorununa yardim etmek isteyen bi arkadas yok mu ya..

Enola Forever

The Soul Of BMW.
Enola, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
T7500 cpu; 8600mgt gpu; 250gb 5400rpm hdd
serhatsb

8 Ekim 2007; 2:14:10 

acer vista icin atheros client utility programi varmi veya wlan nasil guclendirebiliriz son atherosun surucusunu yukledin baska bir surucu yuklesem performansini arttirirmi yada performansini arttirabilecegin surucu veya program bile bir aekadasim varsa ve soylerse sevinecegim

xxx
bhdr14

8 Ekim 2007; 2:59:07 

Bununla ilgilenen çıkmadığına göre çözümü yoh galiba :(

quote:

Şimdi diyonuz siz ulen bi gunde sorunsuz gel, ama napiyim.

Daha öncede yazmıştım ama çare bulamamıştık. Vistada card readerla ilgili hiç bir sorunum yok. Ama Xp de sadece duo ve pro duo kartı sokunca mavi ekran gelip pc yeniden başlatılıyor. Ama mmc yada sd kartlarda sorun olmadı, xp bunlarda sorunsuz.

Üstelik geçenlerde Xp ye format attığımda ilk bunu denemiştim, formattan hemen sonra soktum ve pro duo yu duzgunce gormustu, ama şimdi olmuyor. Yani xp çıplakken sorun yokta, bi kaç program kurunca yada güncelleştirme yapıncamı ters gelen bişeyler var.

Eee madem öle niye sadece duo ve pro duo larda var bu sorun. Nolcek şimdi??

serhatsb

8 Ekim 2007; 4:13:53 

eger xp kuruluysa linkten bu driveri yukle tekrar dene belki sorunun cozulur
http://www.acerpanam.com/synapse/data/7117/documents/AS5050_CardRdr.zip
quote:

Bununla ilgilenen çıkmadığına göre çözümü yoh galiba :(

quote:

Şimdi diyonuz siz ulen bi gunde sorunsuz gel, ama napiyim.

Daha öncede yazmıştım ama çare bulamamıştık. Vistada card readerla ilgili hiç bir sorunum yok. Ama Xp de sadece duo ve pro duo kartı sokunca mavi ekran gelip pc yeniden başlatılıyor. Ama mmc yada sd kartlarda sorun olmadı, xp bunlarda sorunsuz.

Üstelik geçenlerde Xp ye format attığımda ilk bunu denemiştim, formattan hemen sonra soktum ve pro duo yu duzgunce gormustu, ama şimdi olmuyor. Yani xp çıplakken sorun yokta, bi kaç program kurunca yada güncelleştirme yapıncamı ters gelen bişeyler var.

Eee madem öle niye sadece duo ve pro duo larda var bu sorun. Nolcek şimdi??

xxx
sertacarslan

8 Ekim 2007; 12:30:18 

Kimseden ses yok İlk kez 2. sayfaya düşüyoruz
LaViNyA86

8 Ekim 2007; 12:34:22 

Ya benim soruma cevap verecek biri yok mu...

Ege Ünv-Bilg Müh.
sertacarslan

8 Ekim 2007; 13:10:04 

Merhaba,

Birkaç sayfa önce bir arkadaşla aramızda Toshiba-Acer diyaloğu geçmişti.

Toshiba iyi marka ama servis ile ilgili soru işaretleri var, bu gerçek değilse bile benim cd-romu problemli olduğu halde teknik servise göndermeyip parasıyla upgrade yaptıran arkadaşlarım var Toshiba kullanan.

Ayrıca Toshibalarda bileklerin temas ettiği yerin boyasının aşınmasından kaynaklanan kötü görünümlere çok rastladım, bu modeli yakından görmediğim için dikkat etmeni öneririm.

Aradaki fiyat farkına değinecek olursak, ben bu farkın haksız bir fark olduğu kanısındayım. Toshiba bu farkı hakedecek hiçbir ekstra hizmet sunmuyor.

Acer yazılım olarak birkaç adım önde, dünyanın en iyi bundle programcı grubu Acer'de. Birlikte gelen programlar gerçekten çok kaliteli. Toshiba ile milyon tane gereksiz program da yükleniyor ve bunların yarısından çoğu kullanıcı tarafından direk kaldırılıyor bildiğim kadarıyla.

Acer'in malzeme kalitesi çok iyi, kirlenme-aşınma vs. sorunu yok. Donanım neredeyse aynı.

Kısacası iki makine de birbirinin ekürisi, bahsettiğim noktalarda aklında bir kıyaslama yap, sonra gönlün hangisine daha yakınsa onu al

Edit : Bir de Acer kullanıcıları kadar paylaşmayı seven başka bir topluluk ve forum daha bulamazsın

quote:

Orjinalden alıntı: LaViNyA86

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacarslan -- 8 Ekim 2007; 13:12:30 >
karizma2

8 Ekim 2007; 13:33:35 

bu topici senin linux incelemen yeniden canlandırır gibi geliyor bana sertacarsalan

The Soul Of BMW.
karizma2, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
sertacarslan

8 Ekim 2007; 13:40:16 

Keşke o kadar linux meraklısı olsa
32 bit versionunu da indiriyorum, muhtemelen şu an inmiştir, akşam da onu deneyeceğim bakalım

quote:

Orjinalden alıntı: karizma2

bu topici senin linux incelemen yeniden canlandırır gibi geliyor bana sertacarsalan

LaViNyA86

8 Ekim 2007; 13:52:09 

quote:

Merhaba,

Toshiba iyi marka ama servis ile ilgili soru işaretleri var, bu gerçek değilse bile benim cd-romu problemli olduğu halde teknik servise göndermeyip parasıyla upgrade yaptıran arkadaşlarım var Toshiba kullanan.

Ayrıca Toshibalarda bileklerin temas ettiği yerin boyasının aşınmasından kaynaklanan kötü görünümlere çok rastladım, bu modeli yakından görmediğim için dikkat etmeni öneririm.

Aradaki fiyat farkına değinecek olursak, ben bu farkın haksız bir fark olduğu kanısındayım. Toshiba bu farkı hakedecek hiçbir ekstra hizmet sunmuyor.

Acer yazılım olarak birkaç adım önde, dünyanın en iyi bundle programcı grubu Acer'de. Birlikte gelen programlar gerçekten çok kaliteli. Toshiba ile milyon tane gereksiz program da yükleniyor ve bunların yarısından çoğu kullanıcı tarafından direk kaldırılıyor bildiğim kadarıyla.

Acer'in malzeme kalitesi çok iyi, kirlenme-aşınma vs. sorunu yok. Donanım neredeyse aynı.

Kısacası iki makine de birbirinin ekürisi, bahsettiğim noktalarda aklında bir kıyaslama yap, sonra gönlün hangisine daha yakınsa onu al

Edit : Bir de Acer kullanıcıları kadar paylaşmayı seven başka bir topluluk ve forum daha bulamazsın

quote:

Ben toshiba a-200 1ah ile acer 5920 (Core2 duo 2.2 ghz) arasında kaldım ama tasarımı ve özellikleri olarak acer'a daha yakınım.Tam kararımı veremiyorum.Tek kafama takılan acer'ın laptoptaki kalitesi.Sence performans olarak hangisi daha iyi...?Bir de acer 5920 (Core2 duo 2.2 ghz) 'ın harddisk dönüş hızının bi kaç sitede 4200 rpm olarak gördüm.Bu doğru mu...?

Ege Ünv-Bilg Müh.
osmanak

8 Ekim 2007; 14:33:02 

sayfa sayısı çok artmış belki cevaplanmıştır soaracağım soru ama varsa da ben bir daha sorayım;

5920g ye XP yükledim herşey tamam ama kapatırken kapanıyor diyor ve mavi ekran kalıp tam kapanmıyor. bunun bir çözümü var mı acaba...

sertacarslan

8 Ekim 2007; 14:37:18 

Bende 7300'lü modeli var 5400 rpm . Foruma katılan 7500'lü model sahibi arkadaşların hepsinde de diskler 5400 rpm. Sitelerden biri yanlışlıkla 4200 rpm. yazdı, hâlâ açıklama yapmak zorunda kalıyoruz

Performans olarak pek bir fark olacağını sanmıyorum. Acer'in ekran kartlarının gpu ve ramleri üretim sırasında bir miktar da overclock edilmiş, belki o nedenle toshibayı biraz geçebilir, aynısını toshiba da yapmadıysa.

Acer'in malzeme kalitesi çok iyi, ekran kalitesi de çok iyi, tuşlarda bir miktar esneme var ama o da bilerek yapılmış sessiz olmaları için.

Acerde oyunlarda kasanın üzerinden ısıyı diğer markalara göre biraz daha fazla hissediyoruz, bunun nedeni cpu ve gpu'nun birbirine çok yakın olması (sol üst köşede). Sıcaklık değerlerine bakıldığında diğer markalardan çok da fazla değil ama bunu hissetmek bazılarında tedirginlik yaratabilir. Ben Adana'da kullanıyorum, yaz sıcaklarında klima falan da açmadan yaptığım denemelerde işlemcide 80, ekran kartında 98 dereceyi görmüştüm uzun süre oyun oynarken, ama bu çok extrem bir durum, ortam sıcaklığı da zaten 40 dereceydi Ayrıca hiç performans düşürme veya kilitlenme yaşamadım

quote:

quote:

Merhaba,

quote:

Ben toshiba a-200 1ah ile acer 5920 (Core2 duo 2.2 ghz) arasında kaldım ama tasarımı ve özellikleri olarak acer'a daha yakınım.Tam kararımı veremiyorum.Tek kafama takılan acer'ın laptoptaki kalitesi.Sence performans olarak hangisi daha iyi...?Bir de acer 5920 (Core2 duo 2.2 ghz) 'ın harddisk dönüş hızının bi kaç sitede 4200 rpm olarak gördüm.Bu doğru mu...?

sertacarslan

8 Ekim 2007; 14:41:13 

Ekran kartı sürücüsünün sürümü nedir?

Kapanma problemi büyük ihtimalle ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor. Force ware 163.67'yi dene, sorunsuz olduğu tescil edildi. Bende 165.01 var ve problemsiz, ama bu sürücüyle kapanma sorunu yaşayan arkadaşlar da oldu burada.

quote:

Orjinalden alıntı: osmanak

sayfa sayısı çok artmış belki cevaplanmıştır soaracağım soru ama varsa da ben bir daha sorayım;

5920g ye XP yükledim herşey tamam ama kapatırken kapanıyor diyor ve mavi ekran kalıp tam kapanmıyor. bunun bir çözümü var mı acaba...

osmanak

8 Ekim 2007; 14:49:52 

163.71 kurulu makina da...

alperyaman

8 Ekim 2007; 15:03:31 

Arkadaşlar Vista ve Linux Ubuntu nun kıyaslandığı ilginç bir video buldum.Hoşunuza gidebilir...(Özellikle sertacarslan ın =)
http://www.youtube.com/watch?v=nPecBxM2f6c

alperyaman, Acer Aspire 5920 Derneği üyesidir.
T7500/8600GT/2GB DDR2/250GB HDD
WD My Book 1TB/7200RPM/16MB Cache

All success comes from a combination of implementation and knowledge.
Knowledge alone is meaningless without action.
The Force

Sisteme Gözat

8 Ekim 2007; 15:49:26 

quote:

Orjinalden alıntı: alperyaman

Arkadaşlar Vista ve Linux Ubuntu nun kıyaslandığı ilginç bir video buldum.Hoşunuza gidebilir...(Özellikle sertacarslan ın =)
http://www.youtube.com/watch?v=nPecBxM2f6c

Süper bir video, sonunda olan olay beni koparttı

@sertacarslan

Videoyu izlediysen sormak istediğim burada kullanılan Beryl OpenSuse ile kullanılıyor mu? ATI ile çakışması olan program buydu. Yoksa aynı görsel efektler farklı bir program ile mi sağlanıyor?

7upp

8 Ekim 2007; 15:54:25 

Merhaba arkadaslar bu forumu basından sonuna kadar büyük bir titizlikle okudum. Bu ürünü almak isteyipte alamayanlardanım. Son dönemde cok sayıda arkadaş ürünü bulmaya çalışıyor. Bende size bir müjde vermek için sessizliğimi bozuyorum :)
Ürün 5920g-702g kodu altında yeni bir parti halinde ülkemize doğru yola cıktı. Ürünün en büyük artısı t7700 işlemciye 2.4 ghz sahip olması HDD 250GB RAM 2048 Ve ekran kartı 8600GT
Ürünün muhtemelen stoklara girip satılması ise kasımın 2. haftası gibi olacak.
Büyük bir parti ürünün deniz yoluyla ülkemize gönderiminin söz konusu olduğunu ve gelecek ürünlerde muhtemelen hd-dvd sürücüsünün de bulunacağının ve kesinlikle basitte olsa t7500 serisinden daha fazla artısı olacagını kont taki bir tanıdıktan öğrendim. Şimdi dört gözle bu ürünü arayan arkadaslar arkanıza yaslanın ve en az 3 hafta daha ortalığı karıştırmayın :)

Sayfa:   <<   < önceki  129 130 [131] 132 133 134 135 136 137 138   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Acer >> Cevap: Acer 5920'liler Derneği Sayfa: <<   < önceki  129 130 [131] 132 133 134 135 136 137 138   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
MSI X-Slim X340 Lansmanı
MSI'ın Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olarak lanse ettiği X340'ın tanıtım gecesindeyiz!
Braid
Bol bulmacayla süslenmiş farklı bir platform oyunu karşımızda.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız