Yeni Nvidia sürücüleri geldi 169.13 olarak ancak makinaya OC yapamıyorum. Acaba nTune u da mı yenilemem lazım yoksa kilitlemişler mi? Diğer arkadaşlar da deneyebilirlerse çok iyi olur. Olmazsa RivaTuner ile de deneyeceğim fakat nTune rahattı ya, direk CP den yapıyordum.
Oynadıklarım HoM&M V Gold - Yine, yeniden, her zaman... Age of Conan - En özgün MMORPG ödülü; and the oscar goes tooo... (Keefain - Bear Shaman - Crom) Colin McRae Rally 2005 - Hala Rally de en iyisi... Son Bitirdiklerim Settlers VI - Rise of an Empire & Eastern Realm - Puanlarına aldırmayın süper oyun... Gears of War - Başka söze ne hacet...
Yeni Nvidia sürücüleri geldi 169.13 olarak ancak makinaya OC yapamıyorum. Acaba nTune u da mı yenilemem lazım yoksa kilitlemişler mi? Diğer arkadaşlar da deneyebilirlerse çok iyi olur. Olmazsa RivaTuner ile de deneyeceğim fakat nTune rahattı ya, direk CP den yapıyordum.
ATI toolsdan bildiğim kadarıyla driver updateden sonra, programı yeniden yüklemek gerekebiliyor. Bir dene istersen, yeni sürüm olması önemli değil sanırım ama fayda var son sürüm olmasında.
Orjinalden alıntı: asercanbasak baktım Launch Manager diye bir program var ama o programda sadec empowering tecnology, e-posta ve www tuşlarının fonksiyonlarını değiştirebiliyorsun bu üç secenek harcinde başka bişey yok
Him...
quote:
Orjinalden alıntı: guventepebas
SELAM ARKADAŞLAR
BENİM BİR SORUM OLACAK ACER 5920 LAPTOP UMUN 250 GB LIK HDD'Sİ 2 PARCA C VE D SÜRÜCÜSÜ VISTA DA YÖNETİMSEL ARACLARDAN BAKTIĞIMDA 9.76 GB SAĞLAM EISA YAPILANDIRMASI , C VE D SÜRÜCÜLERİ İLE 513 MB NVCACHE İLE 3.24 MB YAPILANDIRILMAMIŞ ALAN GÖRÜNÜYOR BU TAM OLARAK NEDİR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
Yanılmıyorsam Acer'in sistem dosyaları, yazılımları vb. Recovery yaparken sorn çıkmaması açısından kaldırmamanı tavsiye ederim...
@punishare;
Kasayı akşam inceledim ve LCD'nin altında bir açıklık görmedim, aksine çok oturaklı bir kasa.
Sayın arkadaşlar artık ben de aranızdayım. 3 gündür aspier kullanıyorum. 1950 liraya aldım. Ve anladımki çok iyi bir karar vermişim. Burda okuduklarımın etkisi oldu bende.
Birlikte çok daha kullanışlı hale getirelim makinelerimizi. İlk gün en beyendiğim özelliği sağ tarafdaki dokunmatik tuşlardı.
Herkese hayırlı kullanımlar.
Saygılar.
Hayırlı olsun, güzle güle kullan. Sağdaki dokunmatikler güzel ama bazen parmaklarım çarpıyor benim.
quote:
Orjinalden alıntı: punishare
Arkadaslar bu hafta bı makina alicam, özelliklerine hayran kaldıgım makına 5920 t7700 ancak 5920 almaktan vazgeçmek üzereyim çünkü; 1-) Gercekten cok ısınıyormuş (başka markalarda muadillerini kullanan arkadaşlar böyle bi problemden bahsetmiyolar) 2-) Mausepad tuşları içine göçüyomuş 3-) Tuş takımı, yazı yazarken iceriye göcüp duruyormus (Hatta bagzı arkadaslar bunun cok gıcık oldugunu yazmıs) 4-) Lcd ekranın sol altında acıklık varmıs 5-) Yanı sürekli problem cıkarıp duruyormuş 6-) Bir-iki tane ölü piksel hadisesi olmuş.. 7-) Biraz ses acınca ses boguk çıkıyormus
bunların hepsını forumda sızler yazmıssınız ben okudum lutfen objektıf olalım, Simdi makina alıyor olsaydınız bu problemden, asırı ısınmadan, tus takımından, ekran acıklıgından sonra yinede bu makinayı mı alırdınız
Asus un da 5920 muadılı makınaları var ve forumda bu arkadaslarda kendı makınalarıyla ılgılı paylasımda bulunuyorlar ve ne ısınmadan, ne tus takımından, ne de ekrandan sıkayetcı deıller yanı makınaları problemsız yanı Asus, Acerden daha kalıtelı ıs yapıyorsa ustelık fıyatlarıda bırbırıne yakınsa neden problem cıkarmayan makınayı almayalım? Acer babamızın malı deil para da kolay kazanılmıyor, tmm bende 5920 yı sevıyorum cok guzel duruyor ama anlattıklarınıza bakılırsa bu makına 3-4 sene dayanamaz bu konuda sızlerınde dusuncesını merak edıyorum...
1: Çok ısındığı bana doğru gelmiyor. Ben ki profosyonel olarak cihazı ağır işlerde yoruyorum. Sol ön taraf biraz ısınıyor(CPU'ya denk geliyor sanırım), ama bu kadar ısı her laptopta var sanırım. Buzdolabı değilya bu...
2-3 nolu: bazıları hayvan gibi kaba kullanıyor tuşları, hangi makina dayanır ki Acer dayansın?
4: bu açıklığı farketmedim, o zaman bu "açıklık" kadar bir problem olmasa gerek.
5: Sistemini kur, optimizasyon programı ile en hızlı hale gtirip imajını al, canavar gibi sonrası...
6: Şans. Çıkmayan marka model varsa bilmiyorum...
7: Ses olayından ben de çok memnun değilim. Belki yazılımla bir iki ayar çeksek tatmin edebilir...
çok çok ısınıyor arkadaşlar. c&c3 tiberium wars oynuyorum. cpu 90-95 lere çıkıyor. overclock falanda yok.
aletin fanı yetersiz ve yanlış yerde. hava akışı çok düşük. havayı alttan alıp yanlarda atmaya çalışıyor. haliyle dizüstüne alınca naneyi yiyorsunuz, yada masada bile olsa altında çok az boşluk var havayı çekemiyor alet. halbuki yandan alıp arkadan atsa problem azalır. ama en önemlisi hava akışı çok az. bu kadar az hava akışı olan fan görmedim. datron veya eski acerlerden kullandım veya toshiba kullandım, püfür püfür esiyor, bunda üfleyip üflemediğini anlamak zor.
tuş takımı çöküyor ama öyle fazla değil. datron pl5 vardı bu yüzden iade etmiştim aşırı çöküyordu.
mouse tuşları çok sert, yumuşak olsaydı çok iyi olurdu. ayrıca touch pad dışına çıktığını anlıyamıyorsunuz. özellikle web sitelerinde kaydırma yapmak için touch pad üzerinde sağa yada aşağıya gitmek için bakmak zorunda kalıyorsunuz. oysa az bişey çukur olsa en sağa yada aşağıya geldiğinizi fark edersiniz rahatça.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 7 Aralık 2007; 10:22:35 >
Aletin hava alma olayı aynen "fatihfx" dediği gibi biraz sorunlu ama onunda kolayı var mikro dalga için kullanılan yükseltme telleri, ızgaraları vardır ya işte ben onları benim laptop'u masadan kaldırmak için kullanıyorum ve işe yarıyor
Yine şu gerçek 5.1 olayını sorayım ya da dijital çıkış olayını, varmıdır deneyen yapan gören bilen..
valla ben çözümü direk o programı kaldırarak hallettim
quote:
Orjinalden alıntı: asercanbasak
bu sağ taraftaki kısayol tuşlarında bulunan siyah nokta bilgisayarla gelen "NTI CD & DVD-Maker 7" programını açıyor.. ama ben bu programdan memnun değilim bunun yerine bu kısayola nero yu koyabilir miyim bi fikri olan var mı?
tamam programı kaldrırım da ben işte o tuşun fonksiyonu ortadan kalmasın diye o programın yerine nero yu kullanmak istiyorum o tuşla.. bunu yapamaz mıyız?
arkadaslar su ACER 5920G T7500, INTEL Core 2 Duo 2.2 Ghz Santa Rosa,makıne sızce nasıl??
ozellıkler: ACER 5920G T7500, INTEL Core 2 Duo 2.2 Ghz Santa Rosa, 2048 RAM 667, 160 HDD 5400, DVD WR, 15.4' WXGA, 256 MB Nvidia 8600M GS, Vista İŞLEMCİ: Core 2 Duo T7500 2.2 Ghz 4 MB 800MHz Santa Rosa HDD: 160 GB 5400 rpm RAM: 2048 MB DDR-2 667 Mhz EKRAN: 15.4 WXGA High-Brightness CristalBrite (220 nit), 1280 x 800 8ms EKRAN KARTI: Nvidia GeForce 8600M GS DirectX 10 256 MB Paylaşımsız 1 GB TurboCache CD-R / DVD / CD-RW: DVD Double Layer DVD+RW Modem : V92 Modem Ethernet: Gigabit Ethernet LAN + Intel PRO/Wireless 4965AGN 802,11a/b/g/Draft-N Port çıkışları: 4 x USB 2.0 ports, 1x IEEE 1394 port, 1 x TV Out (S-Video), ExpressCard™/54 slot İşletim sistemi: Windows Vista Home Premium TR Ağırlık: 3 kg Pil Ömrü: 8 Hücre - 3 saat Bluetooth: Var Kart Okuyucu: 5-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS/MS PRO/xD) Web Cam: Acer Crystal Eye webcam Tv Kartı: - Garanti: 2 Yıl Yazılım: Adobe Reader, CyberLink PowerProducer, Norton Internet Security, NTI CD-Maker, Microsoft Works 8.5 with Office Home and Student 2007 (deneme sürümü)
fiyatı:1275dolar+kdv
bana bu makine hakkında biraz yorum yapabilir misiniz?ayrıca acer bu modellerinde klavye beyaz ayrıca rengide acık sızce kullandıkca bu olaylar sorun olur mu kırlenme vs. gbi tesekkurler...