Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Acer 5920'liler Derneği

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Acer >> Cevap: Acer 5920'liler Derneği Sayfa: <<   < önceki  119 120 [121] 122 123 124 125 126 127 128   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Quentin86

17 Kasım 2007; 22:19:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

quote:

Orjinalden alıntı: Quentin86

@boldshark

1. Partition programıyla baktığımda iki adet yedekleme için ayrılmış gizli partisyon var.. eğer onları kaldırmazsan problem olmaz.

2. 60 günlük deneme sürümü olarak geliyor Office2007. Bunun dışında satın almanız gerekiyor full sürüm için veya sende varsa deneme sürümünü kaldırıp full kurabilirsin.

3. Evet bizde de aynı herhangi bir cd veya dvd gelmiyor. Sana tavsiyem çok kaliteli orjinal 2 adet boş dvd alıp recovery dvd'si oluşturman. Bende 64-bit'lik vista kurduktan sonra etkinleştirme yapıp driver'ları bile kurmadan senin kullandığın bir kaliteli programla yedek alıp daha sonra format atarsam sıfır bir vistaya etkinleştirilmiş bir şekilde sahip olacağım. Yani başka bir programla yedek alman bir sorun teşkil etmez.

4. İlk açtığında kurulumdan sonra pili sonuna kadar bitir daha sonra 8 saat şarja koy sonra tamamen bitir pili.. bu sefer 12 saat daha şarj et ve pili bitir..

teşekkür ederim

Çoğunlukla elektrik bağlantısıyla kullanacağım yani batarya da enerji de sürekli tazelenmiş olacak.
Ancak yine de ayda tam şarj etmek faydali olu r diye düşünüyorum. Siz bunu ne sıklıkla yapıyorsunuz? Mesela benim düşündüğüm, ayda bir tamamen bataryayı tamamen boşalttıktan sonra, sizinde belirttiğiniz gibi, 12-14 saat kadar sarj etmek...uygun mudur?

hayır ben dediğim gibi yaptım ilk aldığımda daha sonra hiç tamamen boşaltmadım..

500(belki daha fazla olabilir) civarı doldur boşalt ömrü vardır pillerin.. bu yüzden boşaltmak çok gereksizdir arada bazen bile yapsanız faydası olmaz.

Quentin86

17 Kasım 2007; 22:21:55 

quote:

Orjinalden alıntı: onurdia

Beyler aşırı ısınma yüzünden oyundan atılma, kitlenme vs. ile karşılaştınız mı ben oyun oynayamıyorum ısı 90 dereceye geliyo işlemci fazla korkuyom sorun olaacak diye bide ileri vadede bu işlemci nin bozulma olasılığı baya artar gibi ekran kartları zaten fazla ısınıyor ona bişi demiyomda işlemci gözümü korkuyutor
ne dandik tasarım ve mühendislik yapmışlar herifler.

işlemci bende en fazla 85 dereceyi gördü bu da normal ki zaten işlemci 100 dereceye kadar dayanır..
ekran kartının dayanma sınırı ise 110 derecedir.

2-3 saatlik oyun sonunda hiç 90 derecenin üstüne çıkıyor mu ona bakın.
Eğer çıkıyorsa bir problem olabilir işlemcide.

berkay4

17 Kasım 2007; 22:44:12 

Mherhabalar bugun t7500 islemcili 5920 laptop aldim xp icin guncel driverlerini verriseniz veya bir link fln cok memnun olcam birde windows vistadeyken cpu scakligi 55 derece civarinda normalmidir ayriyetten :D xp yuklendiginde touchpad calisiomu suan mousum yokta

scor

17 Kasım 2007; 23:04:42 

quote:

Orjinalden alıntı: berkay4

Mherhabalar bugun t7500 islemcili 5920 laptop aldim xp icin guncel driverlerini verriseniz veya bir link fln cok memnun olcam birde windows vistadeyken cpu scakligi 55 derece civarinda normalmidir ayriyetten :D xp yuklendiginde touchpad calisiomu suan mousum yokta

HAYIRLI OLSUN aşağıdaki linke tıkla sayfanın ortasında aradığını bulursun.

http://forum.donanimhaber.com/m_15561480/mpage_119/key_/tm.htm

*** NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE ***
*** BU ÜLKE HEPİMİZİN SEVELİM KORUYALIM ***
*** İZMİR *** BJK *** ACER 5920G *** OMNİA İ900 ***
berkay4

17 Kasım 2007; 23:19:09 

quote:

Orjinalden alıntı: byzihh™

TÜM SÜRÜCÜ VE PROGRAMLAR WİN XP İÇİN
Toplam Boyut 108 MB
http://uploaded.to/?id=ww8fa4 Download 'a Tıklayın Açılan sayfayı kapatın.... Pis bişeler çıkıyor.
Merhaba Arkadaşlar,
Bu Rehber Acer 5920G Modelinin XP kurulumunu İçermektedir.

İlk Önce Harddisk'imizi tanıtmak için XP kurulum CD'sine SATA sürücüleri Entegre Etmemiz Gerekiyor. Bunu Daha Önce Forumumuzdan Sevgili " SERTECASLAN" Kardeşimiz Vermişti.
Aşağıdaki XP CD'sine SATA sürücüleri Entegre etmeyi anlatan Resimli Kurulum Rehberi Tamamen "SERTECASLAN" 'a aiittir. Kensine Teşekkür ediyoruz.

XP KURMAK İSTEYENLER AŞAĞIDAKİ İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRMEK ZORUNDADIR.... Yada bir yol İle Sata Sürücüleri Kurulum CD sine Entegre etmelidirler...

Merhaba arkadaşlar,
Merih, XP CD'sine SATA driverlarını entegre etmek için şunları yapmalısın

1. XP cd'sini ve SATA driverlarını diske kopyala.

2. NLite programına XP CD'sinin yerini göster.

3. Üçüncü ekranı birşey yapmadan next ile geç.

4. Dördüncü ekranda "Drivers" ve "Bootable Iso" seçenekleri seçili olacak...

5. Sonra resimde görül(emediği) gibi Insert -> Multiple driver folder'i seç. Sonra All ve Ok.

6. Ekrana gelen driver listesinden en altlarda görünen "Mobile ICH8M-E" ve ""Mobile ICH8M-E/M" sürücülerini CTRL ile işaretle(aslında birisi yeter ama hangisi bilmiyorum )

7. İki sürücüyü de seçip Next.

Gerisi kolay...

Son ekranda boş bir CD takıp sol üst köşedeki Mode kısmında Create Image yerine Direct Burn'u seçerseniz Click here to start -> Burn çıkıyor, tıklayın

Kolay gelsin...

HDD 'yi Komple Formatlayacaklar.
Kurulumu Yaparken İlk Önce XP sonra Vista Yükleyiniz....

Şimdi Gelelim Kurulumdan Sonraki İşlemlere;

Size Verdiğim Driverlar Tamamen Tarafımdan Denenmiş ve Sorunsuz Olduğu Onaylanmıştır.
Ben İlk Önce VGA yani Ekran Kartı Sürücüsünü Yükledim. Verdiğim sürücü Nvidia'nın En son yayımladığı 169.09 Nolu Beta sürümüdür. Dosyanın içindeki SETUP' tan direk Kurabilirsiniz. Moddef Dosyası tarafımdan Entegre edilmiştir.
Sürücüyü Yüklerken " Bu Sürücü İmzalanmamış" Şeklinde bir uyarı vericek siz "Yinede Yükle " seçeneği Seçip devam edin. Endişe edicek bir şey yok biz de bu şekilde kurup Kullanıyoruz.

İkinci olarak İntel Chipset adlı Dosyanın İçerisindeki SETUP'tan Chipset'i yükleyin.
Chipset Yüklendikten sonra Sistemi tekrar başlatın.

Sonra "R171_236_5443_Vista_XP" Adlı dosyanın içerisindeki SETUP'tan Ses kartının Sürücüsü yükleyelim. Bu

işlem Bittiğinde Yine "XP DRİVER" Adlı dosyanın içerisinde bulunan Microsoft Güncelleştirmesini Kuralım.(
WindowsXP-KB935448-x86-TRK)

Bu işlem bittiğinde Sistemi yeniden başlatalım.

Şimdi Tanınmayan ve işimizi Karıştıran HD Auidio Modem isimli Aygıtın Sürücüsünü Yükleyelim... Bunun için "XP DRİVER" Adlı dosyanın içerisinde bulunan Modem Klosöründeki SETUP'u çalıştıralım... ve Yüklensin..

Bu İşlemden sonra Sistemi Yeniden başlatın.
Ve Yine "XP DRİVER" adlı dosyanın içerisinde CIR adlı klasörden Setup 'u çalıştıın.
Ve Kurulsun.

Sıra Geldi Card Reader'lara...
"CardReader_Richo_v3.51.01" Driverları Mevcut...
Bunu isterseniz Aygıt Yöneticisinden Yükleyin , İsterseniz Direk Setuptan Kurun.

Sonraki işimiz Ağ Kartını Yüklemek(LAN)
"LAN_Broadcom_v10.9.0" Bu dosyanın İçerisinde Sürücü Mevcut Direk Setuptan Kurulum Yapabilirsiniz. Buda Bitti...

Sıradaki Wiressles'i tanıtmak "Wiressles" adlı Dosyanın içerisinden direk Setup Yapın...
Buda Bitti...

Kamerayı Otomatk Tanıyor olması lazım... Yinede Yazalım ...
"Camera_Bison_v5.0.0.10" bu dosyanın içerisinde Programı mevcut...
Artık Sona Geliyoruz...

Launch Menager ve TauchPad Yazılımı Kaldı.
Bu İki Programda Aşağıdaki linklerde mevcut...
Direk Setup Yapın ve Keyfinize Bakın...

RESİMLER

Ufaltılmış ön izleme resmi

Burdaki driverlar linki benim t7500 lu modele de uyarmi wirelessin fln driverlari deisio die biliorum

Quentin86

17 Kasım 2007; 23:35:31 

quote:

55 derece çok normal.. Önemli olan oyunlarda ne olduğu...
touchpad xp'de çalışıyor diye biliyorum.

byzihh

Sisteme Gözat

17 Kasım 2007; 23:51:19 

quote:

Orjinalden alıntı: Quentin86

quote:

55 derece çok normal.. Önemli olan oyunlarda ne olduğu...
touchpad xp'de çalışıyor diye biliyorum.

tauchpad zaten xp de çalışıyor.... yazılımınıda kurarsanız oda çalışıyor.

"Kalbimi ve Aklımı hep sağ elime verdim,
Görevi Olmasaydı sol elimi keserdim... "

Acer 5920G XP Driver TIKLAYIN
"Önce Ahlak ve Maneviyat"
Osmanlı Tarihi Kulübü
TQ2

18 Kasım 2007; 0:03:01 

yahu kış vakti 85 derece diyorsunuz yazın nasıl olacak bunların hali oyun oynarken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TQ2 -- 18 Kasım 2007; 0:03:57 >
Quentin86

18 Kasım 2007; 0:05:35 

quote:

Orjinalden alıntı: TQ2

yahu kış vakti 85 derece diyorsunuz yazın nasıl olacak bunların hali oyun oynarken?

kış vakti ama evde kalorifer çalışıyor ev çok sıcak o yüzden yazdan farkı kalmıyor evin:)

tarikaltuncu

18 Kasım 2007; 0:24:53 

2-3 saat full airbone oynadıktan sonra işlemci 91 ekrankartı 88...bence fena değil bu değerler...
gerçi elimdeki tüm reseptörler öldü ısıdan bişey hisstemiyorum sol elimle

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne...
Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medeni olmak eğer açmaksa bedeni..
Desenize hayvanlar insanlardan daha Medeni...! (M.Akif Ersoy)
berkay4

18 Kasım 2007; 0:25:38 

Ya yeni aldim makineyi inceliorumda harddisk 220 gb olarak gozukuo bi anormallik yokmu 250 olmasi gerekmiomuydu

Quentin86

18 Kasım 2007; 0:32:15 

quote:

Orjinalden alıntı: tarikaltuncu

2-3 saat full airbone oynadıktan sonra işlemci 91 ekrankartı 88...bence fena değil bu değerler...
gerçi elimdeki tüm reseptörler öldü ısıdan bişey hisstemiyorum sol elimle

normal değerler oyun için..
zaten 3-4 saat oyun oynayacaksak soğutucu almamız gerek o zaman rahat rahat oynarız.

paçalı

18 Kasım 2007; 11:30:27 

ben 2.5 saat full ayarda fear oynadım ekran kartı 91 işlemci 93 oldu oda 28 derece

umut etmek beklemek yok.gözleri yatırıp ıraklara...
cptANGRIST

18 Kasım 2007; 13:03:09 

ben 97 ekran kartı 88 islemci goruyorum..
test drive unlimited 4x antialiasing, hdr acık 1024x768,
nadiren buyuk harita bolgesi degisimlerinde kasıyor cok az farkedilecek kadar..

ama guzel ısınıyor. hatta sırf sogutucu yapmak icin 2 tane 8lik fan ile ayarlı adaptor aldım.. :-)
ama en guseli , colin ,, buzda arabayı kaydırırken sol eliniz yanıyor ya.. iste o an mutlu oluyorum..

benim imzamda kural dışı.. dimi
MeRc@N

18 Kasım 2007; 13:17:32 

Arkadaşar acer t7500 notebookum var soğutucu taban almak istiyorum.Sizce buna en uygun soğutucu taban nelerdir?Fikir verirseniz çok memnun olurum.

The Soul Of BMW.
MeRc@N,
Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
tkafkas