Şimdi Ara

Kaybolmus ruhların dansı:Fatal Frame(Yeni oyun Wii için geliyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Kaybolmus ruhların dansı:Fatal Frame(Yeni oyun Wii için geliyor)

Genc gecenin sifiri karanlıgında evine donmekteydi fazlaca tuttugu balıklar ona keyif vermisti ve bu keyfi ıslıkla gecenin sonsuz karanlıgına haykırıyordu.Somonuke yolun biraz ilersinde kücük bir kız cocugunun misket oynadıgını gordu bu durum onun baya garibine gitti gecenin bu saatinde misket oynayan bir kız kayıtsız kalamadı ve kızın yanına gitti,kücük kıza once ismini sordu kız ona isminin Miu oldugunu soyledi ve sustu Somonuke bu saatte sokakta olmanın cok tehlikeli oldugunu soyledi ve ekledi seni eve gotireyim kız ise asıl gecenin bu saatinde ıslık calmanın cok tehlikeli oldugunu soyledi sonrada sustu Somonuke gülerek neden tehlikeli olsun diye sordu Miu geceleyin ıslık calmak o alandaki kaybolmus ruhlara davet anlamına gelir dedi Somonuke bu sefer kahkayı bastı ve ekledi hayalet diye birsey yokturr Miu konusma boyunca egik tuttugu kafasını kaldırdı Somonuke Miu'nun goz bebeklerinin yerindeki geceden bile daha karanlık olan o 2 delige korku dolu bir ifade ile baktı ve Miu soyle dedi eger hayalet yoksa ben neyim

Survival Horror'un asıl amacı olan korkutma isini en iyi sekilde gerceklestiren oyun Fatal Frame diyebilir miyiz bence kesinlikle diyebiliriz.Bu oyunu rakiplerinden ayıran en büyük ozellik oyun tam anlamıyla hayaletleri konu alıyor ve oyun herseyiyle Japon ogeleri ve kültürü üzerine kurulmus bir oyun.Japon kültürünün hayaletlere bakıs acısını en iyi sekilde bu oyunda gorebiliyoruz.Ringu,Ju-on,Dark Water gibi filmlere bakarsak oradaki hayaletlerin Fatal Frame oyunlarındaki bircok hayaletle aynı oldugunu gorebiliriz.Japonlarda dünyada kalan ruhlar genelde kaybolmus ruhlar olarak kabul edilir Fatal Frame'in cıkan 3 oyunuda bunu konu alıyor zaten kaybolmus ruhlar.Japonlarda genelde hayalet olayına Yurei denir

Fatal Frame'in en korkutucu olmasında en büyük pay tabiki hayalet konusunu islemesi.İster batıl din olsun ister İlahi din hayalet ve ruh kavramı hepsinde vardır ve bu dinlere inanan herkes bu ruhani varlıklara inanır.Kim bana bir cinle(bizim dinimiz üzerinden yaklastım) karsılasmayacagının garantisini verebilirr ki.Fatal Frame iste buradan kazanıyor günlük hayatımızda basımıza gelebilecek bir olgu üzerine cok basarılı bir sekilde yogunlasıyor.Re oynadıktan sonra evden bir tıkırtı geldi ne diyecegiz zombi mi geldi tabiki hayır ama Fatal Frame'de onca hayalet gordukten sonra evde cıkan bir tıkırtıda acaba 3 harflilermi moduna baglanmamak icten bile degil.Fatal Frame oyununda o korkutucu sacları uzun tamamen onune düsmüs bembeyaz suratlı hayaletlerle karsılasmak mümkün hatta devamlı olarak oluyor bu.Bu oyun herseyiyle Japon kültürünü en basından sonuna kadar biz oyuncularla bulusturuyor.Bu oyun son zamanların kesinlikle en korkunc oyunu.

Fatal Frame oynanıs olarak Resident Evil ve Silent Hill oyunlarıyla aynı ama bu oyunda silahımız bir fotograf makinası tabi ozel gücleri var bu makina sayesinde hayaletlere kolay yem olmadıgınızı gosteriyorsunuz tabi elinizde silah yerine fotograf makinası olması korkuyu dahada arttırıyor etrafın gırla süper korkunc modellenmis hayaletle kaynaması yanında birde karanlıkta gecen bir oyunda fotograf makinasına güvenmek ne kadar cesaret verici bilinmez.Oyun elbetteki diger bu tarz oyunlar gibi bulmacalarda barındırıyor icinde ve bulmacaları cozup bulundugumuz yerin gizemini cozdukce hayaletler daha kızıyor ve zorlasıyor

Yukarıda Japonların ruha bakıs acısından bahsetmistim Yurei simdi bunu biraz acayım:

Japonlar ruh inancı batıdan farklıdır mesela Japonlar atalarının ruhlarının dolastıgına ve onları koruduklarına inanırlar.Bu inanc bir zamanlar yerel din olarak anlandırabilecegimiz shinto'dan gelmektedir.

Yazıdada bahsetmistim Yurei Japon hayalet inancının temellerini olusturur aslında

Onryo:Intikam amacı tasıyan hayalettir.Hayatta iken kendisine yamuk yapanlardan intikam almak icin geri doner.
    Ubume:Dogum sırasında olen annenin ruhu.Cocuklarına sahip cıkmak icin geri doner.
    Funayurei:Denizde hayatını kaybedenlerin ruhlarıdır
    Zashiki-warashi:Cocuk hayalettir.Cok yaramazlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 8 Ocak 2010; 13:02:08 >

• Hocam süpersin valla. Budur ya Ellerine sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ráistlin

Hocam süpersin valla. Budur ya Ellerine sağlık.

Tesekkür ederim.Biraz daha genisleticem yazıyı eger aradıgım bilgileri bulursam bakınıyom simdi
  • Arkadaşım hakikaten süper bir çalışma olmuş ellerine sağlık. Okurken bile gerildim. Dün oyunun birkaç videosunu izledikten sonra gece yatağa girdim ve ciddi ciddi karanlıktan tırstığımı farkettim Yok yok arkadaşım ben bu oyunu oynamayacağım
  • Sage sen bizi delirtecen mi neden bu kadar korkunç yazılar yazıyosun
  • ya ps2dekison oyunuhangisi.
  • eline sağlık kardeşim okurken bile korkuyor insan şu yazıyı.

quote:

serdar_1988
    ya ps2 deki son oyunuhangisi.

son oyunu fatal frame 3 tü yanlış hatırlamıyorsam..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekten süper bir oyuna benziyor, paylaşım için teşekkürler
  • Sage Dj@vul tebrik ederim çok güzel hazırlamışsın. Oyunu ilk çıktığında GameOne'da falan tanıtıyolardı hiç oynama fırsatım olmadı. Denemek lazım
  • Süpersin hocam , tebrik ederim.
  • Bu arada tebrik etmeyi unutmuşum harika bir yazı olmuş.Yazılarının devamını bekliyoruz
  • Herkese tesekkürler.Fatal Frame bana cihaz kapattıran oyun ben oynıyamadım bari baskaları oynasın isterim cok acıklı oldu yaw
  • Oyun gerçekten güzel....Atmosfer grafikler herşey yerli yerinde kullanılmış.... Özellikle Japon korku temalrını sevenler bu oyuna kesinbayılır.... Ben özellikle Dark Tower 3'üde çok sevmiştim..... Oyun tam anlamıyla cinematiq bir havada oynanıyoru....zorluk derecesi açısından zayıftı belki ama gerçekten korku unsurlarını yeterince hissettirebiliyordu... Bence kaçıran varsa bulup mutlaka denesin
  • süper hocam tebrikler
  • eline sağlık

bu oyun SHUTTER diye bi film vardı ona benziyo yani ruhları foto makinesi ile görüyolardu falan ve japon filmiydi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spirit_of_sLy

eline sağlık

bu oyun SHUTTER diye bi film vardı ona benziyo yani ruhları foto makinesi ile görüyolardu falan ve japon filmiydi

bende adını hatırlamaya çalışıodum hani hastane geçiodu. yangın çıkmış millet olmuş onların ruhları kalmış içerde. güzel bi film herkes izlemeli
  • Yazının sonuna Japonların ruhlara olan inanclarıyla ilgili eklemede bulundum haberiniz olsun
  • DEHŞET
  • 3 oyununda senaryosu birbirinin devami mi yoksa tamamen farkli mi?
  • korkutucu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.