zagrius ve eifell arkadaslarım bıraz gec oldu szın ıcın ama pfl3312 yi dun aldım teknosadan yanında dvd player ve dıgıtal cerceve ıle bırlıkte (ayrıntılara teknosa.com dan bakabılırsınız) valla urun gayet guzel, bekledıgımın uzerınde bır perfermansı var. normal scart (dvd kutusundan cıktı onu uydu-tv arası kullandım)kullanmama ragmen goruntuler gercekten cok hos. ben hd yayınlara gecılmedıgınden dolayı bozuk goruntulerle karsılasmayı beklıyordum ama hıcte oyle cıkmadı widescreen modunda kullanıyorum ve hic rahatsız etmıyor. acıkcası ortalama bır kullanıcıyım benım ıcın de gercekten cok ıyı geldı. ses de ayrı mukemmel sureklı kısmak zorunda kalıyorum yan komsumdan cekındıgımden evden cıktıgı zaman kendıme surround dolby zıyafeti cekıyorum, ıyı gelıyor. sonuc olarak urunde bır pustluk yok ve fıyatı 37" ler arasında gayet ıyı(artı hedıyeler) suan hepsiburada da bır toshiba modeli var 37" ındırımlı 1.500 kusur. ıkısı arasında cok gıdıp geldım bende ama tercihimi hollandalılardan yana kullandım. cunku televızyon konusunda philipsin tecrubesi bence toshibadan cok. sony olsaydı tercıh ederdım ama toshiba ya (lcd kategorısınde) pekısınmadım. umarım faydalı olmustur. ıyı gunler..
arkadaslar bende 32pfl7962 modeli var. bu modelle ilğili bir sorum olcak kullananlara akıllı görüntü modları içinde haber,oyun,film vb. şeklinde görüntü seçenekleri var. bu güzel fakat cihazı bilgisayara hdmı kablo ile bagladıgımda bu özelliği kullanamıyorum. sizdede aynı sorun varmı. eger kullanılamıyorsa oyun falan gibi seçeneğin ne anlamı varki.......
oyun seçeneğin anlamı var çünkü tv ye oyun konsollarını bağlayıp oyun oynarken kullanabiliyorsun bu özelliği..fakat pc bağlantısı yapmadığım için o konuda birşey söyleyemiyeceğim.
arkadaslar benim de bu 7962 modeli ile bir sorum olacak..
ben yakinda ps3 alacam ve yanina da bir lcd almayi planliyorum. lcd yi neredeyse sadece ps3 icin kullanacam. yalniz teknosa da bir calisan full hd görüntü icin illa bir full hd lcd almam gerekmedigini söyledi ve ps3 ü kaptigi gibi 7962 ye bagladi. full hd oyun olan GT5P yi acti ve ekranin üstünde oyun acilirken 1080p yazisi belirdi.
ben simdi bu tv ile full hd görünütüsünü gercekten alacak miyim bu tv ile?ben pek inanamadim ama. hani tv orada 1080p yazar ama yine de hd ready görüntü verir diye düsündüm. emin olamadim yani.
bilgi sahibi arkadaslar beni aydinlatirlarsa sevinirim...
Bahsettiğin 7962'nin 42" olmadığını düşünüyorum, zira bu model full HD. Diğerleri hakkında bilgim yok, ama bu vesile ile ilgilenenlere, az önce eklediğim 42 PFL 7962 fotoğrafını aşağıdaki sayfada görebilirsiniz.
serokutay pc yi hdmı dan bağladığında tv nin pc yi tanıması için 2 seçenek vardır pc veya HD yayın, normalde Tv kendisi otomatik olarak PC yi PC olarak kabul eder. PC seçildiğinde de renk ışık ayarı gibi birçok kontrol imkanı devre dışıdır. Bu nedenle doğal, zengin multimedia gibi hazır paket görüntü seçenekleri de devre dışı kalır.
Menude özellikler sekmesinde mode selection var orada PC veya HD seçeneklri olmalıdır. Burada bağlantıyı HD olarak seçersen ancak o zaman tüm ayarlar aktif hale gelecektir. Bundan sonra istediğin ayarı yapabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: serokutay
arkadaslar bende 32pfl7962 modeli var. bu modelle ilğili bir sorum olcak kullananlara akıllı görüntü modları içinde haber,oyun,film vb. şeklinde görüntü seçenekleri var. bu güzel fakat cihazı bilgisayara hdmı kablo ile bagladıgımda bu özelliği kullanamıyorum. sizdede aynı sorun varmı. eger kullanılamıyorsa oyun falan gibi seçeneğin ne anlamı varki.......
hayırlı günler philips hakkında yaşadığım sorunları burda paylaşmak istedim, herşeyden önce philips bnm yıllardır beğendiğim bir markaydı, kendim tüm ürünlerimde sony kullanmama karşın çoğu arkadaşım philips kullanmakta, ben 2 3 gün önce philips 32pfl7762D bir tv aldım ve evime geldiği günün akşamı ses düğmelerinden tekinin eğri olduğunu farkettim, ve aldığım yerden ( bahçelievler 7. cadde 56/B bosh bayii paşa mağazası) değişimin talep ettim, fakat iş zora sokuldu ve hattaha bnm gözlerimin yanlış gördüğünü ordaki eğriliğin fabrikasyon olduğunu söylediler ve ogün eve geldiğimde tv durduk yerde tamamen bozuldu, çalışmaz oldu, tekrar mağaza sahibini aradım durumu anlattım fakan bu ayıplı ürünlerine sahip çıkmayarak benim sarvisle muhattap etmeye kalktı daha duvar aparatınıda vermedi onu verecek hala, bir dünya tartışma ortamı yarattı ve telefonu suratıma kapattı, philips firmasına bu olanları mail yoluyla uzun uzun yazdım, aradım fakat firma konuyla ilgilenmedi, ,işi dahada zora soktular, servis deseniz ayrı bir vakha, şu anda bu tv duruyor ve çalışmıyor, alalı 3 4 gün oldu daha, ben şu anda bu firmayı ve paşa mağazasını mahkemeye vericem, tüketiciyi koruma derneğine şikayet edicem, hürriyet gazetesine yazdırıcam ve açıkcası philps kaliteli bir markada olsa soğudum, sony tv mde de arıza olmuştu ama teknik servis durumu anında çözmüştü hiç zora sokmadan, eğer philips tv almayı düşünenler olursa alışveriş merkezlerinden almalarını öneririm, teknosa vatan bil, ama paşa mağazası ve ticaret ahlakı olmayan yerlerden ürün almak rezillik çekmek demek, ankarada oturan arkadaşlarında benim yaşadıklarımı yaşamaması için bunları anlattım, amacım philips i karalamak diil fakat bu durumu çözmemek firmaya yakışmadı, isimlerine leke getirdiler sadece.
devr68, öncelikle cevabin icin tesekkürler. evet benim bahsettigim model 32" idi. ben fazla büyük bir lcd almak istemiyorum. ya 32" ya da 37" düsünüyorum. 1080p konusunda bilgisi olanlardan yardim bekliyorum..
32" -37" bir tvde full HD ekran (1920x1080 pixel) pek yok, ancak çok ararsan piyasada varsa zor ve pahalı bulabilirsin.
32" ler HD ready 1366x768 pixeldir, bu 1080p yayını izlemene engel değildir. 32" tv de 1080p yayın alındığında ekranda 1080p yazar ve doğal olarak tabiki HD ready görüntü verir. Zaten HD ready nin esprisi de budur.
Çoğu 50" plazmaların bile 1366x768 pixel olduğunu düşünürsen 32" için bu çözünürlük fazlasıyla yeterlidir. Full HD ekran olsun dersen en az 42-46" hatta 52" tercih etmelisin küçük boyutlu ekranda 1920x1080 pixel anlamlı olmuyor..
quote:
Orjinalden alıntı: Vatich
devr68, öncelikle cevabin icin tesekkürler. evet benim bahsettigim model 32" idi. ben fazla büyük bir lcd almak istemiyorum. ya 32" ya da 37" düsünüyorum. 1080p konusunda bilgisi olanlardan yardim bekliyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 23 Haziran 2008; 9:14:04 >
ben lcd yi sadece ps3 ile kullanacagim icin görüntüden tam performans almak istiyorum. yani oyunlarin bazilari 1080p oldugu icin.aslinda bu bi takinti yani hd ready olsa ne olur?belki aradaki fark anlasilmayacak kadar azdir.hem odam da o kadar büyük degil.yani 40" büyük gelir diye düsünüyorum odama..kafam baya bi karisti yani..
neyse ben biraz daha arastirayim ona göre bir karar verecez artik.
PS3 Monitoru gibi kullanacağım dersen şart değil ama 37" için full 1920x1080 pixel bulabilirsin biraz araştır, farklı marka modellere bakabilirsin, ama tv seyretmek için kullanılacak olsaydı hiç arama gereksiz olurdu.. Oyun tutkunları için tv nin görüntü gecikmesi önemli oluyor onu da araştır derim., 100Hz - DNM gibi görüntü işleme teknikleri 0.2 saniye civarında gecikmeye sebep olabiliyor deniyor ona da dikkat