Arkadaşlar; 37PFL9732D/10 modeli almayı düşünüyorum kaç aydır. Fakat bazı sorularım var halen. Bunları Philips Türkiye web sitesinde sordum. Cevaplar gelince sizlerle paylaşacağım. Yazı şu şekilde oldu :)
" 37PFL9732D/10 modeli tv ile ilgili birkaç sorum var;
1 - 37PFL9732D/10 modeli tvde, kart yuvasına takılan memory stick üzerindeki divx filmler, herhangi bir divx playere ihtiyaç olmaksızın, kart tv ye takıldığı anda izlenebiliyor mu?
2 - Bu tv nin USB çıkışına external hdd bağlanabiliyor mu? Bağlanabiliyor ise max kaç GB a kadar destekliyor ve HDD içindeki divx filmler izlenebiliyor mu?
3- 37PFL9732D/10 modeli Türkiye'ye gelecek mi? Ne zaman gelecek?
4- Bu modeli bilmiyorum ama bazı model philipslerde 100hz moda alındığında altyazılarda Ghosting oluştuğunu duydum. Bu sorun 37PFL9732D/10 modelinde var mı, varsa yeni bir firmware ile düzeltilecek mi?
mastor1 sormak istiyorum; derginin birinde 40-42 ekran lcd incelemeye almışlar. bu incelemede 7 lcd arasından 42pfl9732d modeli 6 sırada kalmış.philipsin en iyi modeli bu diye bağırıp çagırıyoruz ama 2 sıradaki samsung le40f86 modelinden philipsin ne yi eksik.araştırmaya göre 9732 gri düzeyi tepkime süresi 19ms ile sınıfta kalmıs.birde tv görüntüsünün cok iyi fakat hd da renkli kücük lekeler görülüyormus. acaba size rica etsem bu konuları bize acıklarmısınız.
testteki ürünler:
1.loewe individual 40---------------96 puan 2.samsung le40f86------------------95 puan 3.sony kdl-40x3500-----------------92 puan 4.sony kdl-40v3000-----------------90 puan 5.toshiba 42z3030d-----------------90 puan 6.philips 42pfl9732------------------87 puan 7.lg 42lf75---------------------------83 puan
arkadaşlar hepinize iyi akşamlar çoktandır yazılarınızı merakla takip ediyorum üyeliğim bu güne kısmetmiş lcd televizyonlar hakkında sayenizde çok şey öğrendim bende aranıza katılmak istiyorum lcd tv de favorim phılıps sizlerin değerli yorumlarıyla buna karar kıldım.Fakat lazer tv aklımı çeldi biraz daha bekliyelimmi nedersiniz hepinize iyi akşamlar
Sn. Agulpercin Arada az puan farkı da olsa bir sıralama yapıldığında bu durum çıkabilir. Öne geçen modeller biraz daha yeni tasarımlar ve fiyatları da ona göredir. (avrupa daki fiyatları kastediyorum burada orantısız abuk fiyatlar olabilir) Test detaylarına bakılırsa nedenler görülebiliyor (mesela HDTVtest sitesi) Burada detaya girmek zor ama normal olarak yeni gelecek modellerin daha iyiye gideceği beklenir.
selamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 25 Nisan 2008; 9:26:14 >
7962'mi duvara monte ettirmiştim.Dün philips servisinden gelmişler ve LCD yi duvar aparatına bağlayan vidaları değiştirmişler.Eskilerle pek iyi verim alınmıyormuş yeni taktıkları daha sağlammış.Annem evde olduğundan ben tam detaylarını alamadım ama iyiki philips seçmişim dedim.Servisiyle hemen 1 adım öne geçtiler bile.Adamlar tv sattıktan sonra bile müşterisini takip ediyor.Sattım oldu bitti demiyor.Teşekkürler Philips.
ben önümüzdeki günlerde 32pfl9632d alarak aranıza katılcağım.sd yayınlarda 9 serisi gerçekten çok başarılı resimlerden gördüğüm kadarıyla istanbul bilişimde 2420 ytl hepsiburada.com da 3100 ytl.aradaki farklada sehpa ve dvd player almayı düşünüyorum.
Selamlar, Sanırım 42PFL7772D ile bende kulübe katılmış oluyorum. Günlük bir kampanya ile 37-40 bakarken 42" i 2600 YTL ye Teknosa'dan aldım. Bu forumda zaten çok fazla şekilde özellikleri ve görüntüleri belirtilmiş. KabloTV ile güzel görüntü alamadım. Digiturk de de eski Philips receiver kaliteli scart kablo ile daha iyi görüntü verdi. İlk düşüncem eğer böyle bir TV alıyorsa TV ye gelen bileşenlerinde kaliteli olması gerekiyor. HD receiver ,HDMI çıkışlı player gibi.
Ayrıca bu LCD Tv nin gerçekten sesi çok güzel. Arkadaki woofer ın büyük etkisi var.
Birde ufak bir bilgi, daha önce LG/Philips ve Digiturk konusunda geçmişti. LG'de kanal logosunun daha ortada olma konusuyla ilgili. Digiturk de ayarlarda ekran ayarlarında geniş formatı seçersek bu şekilde oluyor. Receiver 4:3 modda yanları kırpıyor. (gerçekten görüntü kırpılıyor) Geniş modda ise ekrana tam sığdığı ve görüntüyü genişletmediğiniz için çok çok daha kaliteli bir görüntü elde ediyorsunuz.
Digiturk kullanıyorsanız yada benzeri cihazlarda bu şekilde bir ayar varsa atlamayın.
Arkadaşlar; 37PFL9732D/10 modeli almayı düşünüyorum kaç aydır. Fakat bazı sorularım var halen. Bunları Philips Türkiye web sitesinde sordum. Cevaplar gelince sizlerle paylaşacağım. Yazı şu şekilde oldu :)
" 37PFL9732D/10 modeli tv ile ilgili birkaç sorum var;
1 - 37PFL9732D/10 modeli tvde, kart yuvasına takılan memory stick üzerindeki divx filmler, herhangi bir divx playere ihtiyaç olmaksızın, kart tv ye takıldığı anda izlenebiliyor mu?
2 - Bu tv nin USB çıkışına external hdd bağlanabiliyor mu? Bağlanabiliyor ise max kaç GB a kadar destekliyor ve HDD içindeki divx filmler izlenebiliyor mu?
3- 37PFL9732D/10 modeli Türkiye'ye gelecek mi? Ne zaman gelecek?
4- Bu modeli bilmiyorum ama bazı model philipslerde 100hz moda alındığında altyazılarda Ghosting oluştuğunu duydum. Bu sorun 37PFL9732D/10 modelinde var mı, varsa yeni bir firmware ile düzeltilecek mi?
cevaplar için şimdiden teşekkür ederim"
İyi çalışmalar
işte cevaplar. forumda yazılanlarla hiç uymuyor. o zaman neden 9732 alayım ki? yani tek artısı surround ambilight kalıyor. kart okuyucu hiç işime yaramaz.
"1-resimlere bakip müzik dinleyebilirsiniz. DiVX film izleme özelligi bulunmamaktadir. 2-USB girisine HDD baglanamaz ve cihaz DiVx film oynatmayi desteklemez. Sadece AV çikisi olan HDD ler TV ye Ext1 den baglanabilir. 3-Bu modelde su ana kadar bahsedilen bir problemle karsilasilmamistir.Aksine 100Hz teknolojisi bu tarz problemleri engellemek için sn de alinan çerçeve sayisini iki katina çikartmaktadir."
Arkadaşlar; 42PFL7962D ile 37PFL 9732 arasında kararsız kaldım. Şuan evde kablo tv kullanıyorum ve lcd tv alınca uydu/digitürk/d-smart seçeneklerinden birine geçicem. 3mt izleme mesafem var. Bu iki seçenekten 427962D'yi herhangi bir mağazadan 2,800 civarı kdv dahil şuan alabilirim. 37PFL9732 ise sadece İstanbul Bilişimde var ve fiyatı da 4000 YTL civarı.Her iki model de Full HD. Aradaki şu önemli kriterler beni epey düşündürüyor:
1- İstanbul Bilişime güvenmiyorum, ama 37PFL 9732 sadece orada satılıyor. 2 - 37" ile 42" farkı gözardı edilemeyecek derecede çünkü Full HD de 42 ve üstü inchler tavsiye ediliyor. 3 - 7 serisi ile 9 serisi farkı. 9 serisi perfect pixel ile daha güzel ve akıcı yayın keyfi sunuyor. 7 serisinde ise pixel plus 2 var. 4 - ambilight surround ile ambilight 2 kalan farkı(37PFL9732 de ambilight surround var ve üstte de ambilight etkin) 4 - Memory card reader farklı...(yine 37PFL9732 de var , gerçi sadece resim ve müzik içinmiş.divx oynatmıyormuş.)
Yukarıdaki seçenekler göz önüne alındığında yerimde siz olsanız ne yapardınız acil yardım lütfen. Özellikle 42PFL 7962D veya 37PFL 9732/37PFL 9632 kullanan arkadaşlar cevap verirlerse çok sevinirim. Yada her cevap benim için kardır :)) Şimdiden teşekkürler Gerçekten sıkıldım artık ya bi LCD istiyorum yeterrrr:)))
3mt bana göre 42'' ekran için biraz yakın..özelliklede lcd için...37'' 3mt için çok ideal bir mesafe...7962 ve 9732 arasında çok fazla fark var aradaki fiyat farkına değer mi diye soracak olursan değer ancak 37pfl9732 ye 4000 ytl vermek gereksiz diye düşünüyorum..eğer illa philips alacam diyorsan biraz daha bekle ya da 37'' bir toshibaya yönel...37z3030 mesela
Sn. Agulpercin Arada az puan farkı da olsa bir sıralama yapıldığında bu durum çıkabilir. Öne geçen modeller biraz daha yeni tasarımlar ve fiyatları da ona göredir. (avrupa daki fiyatları kastediyorum burada orantısız abuk fiyatlar olabilir) Test detaylarına bakılırsa nedenler görülebiliyor (mesela HDTVtest sitesi) Burada detaya girmek zor ama normal olarak yeni gelecek modellerin daha iyiye gideceği beklenir.
teknosada almak istediğim 42 pfl 7662 D FULL HD LCD TV ben normal next YE 2000 PLUS digital uydu alıcısı ile nasıl bir görüntü ala bilirim.çünkü değerli yorumlarınızı okuyorum bu konuda pek fazla bilgim yok. güzel bir görüntü için ne yapmam gerekir.Çatımdan eve kablo uzunluğu 25 metre anladığım kadarıyla kablo ne kadar kısa olursa görüntü o kadar net leşirmiş.Bir de lcd tv lerin formatı galiba 16.9 insanları şişman gösteriyormuş kararsız kaldım lütfen yardım. 42pfl 7662D KULLANANLARDAN ACİL YARDIM İSTİYORUM. GÖRÜNTÜ RESİM ATA BİLİRMİSİNİZ. TEŞEKKÜRLER
aydoviyata Sayısal uydu sisteminde kablo uzunluğu kesin ve net olarak görüntü kalitesini etkilemez, etkiler diyenler bilerek söylememiştir. Alış ya iyidir ve vardır veya kesintilidir ama alış seviyesi iyi iken görüntü kalitesi bozulmaz. 25 metrede kablo kaliteli ise sorun olmaz. Eğer kullanılıyorsa diseq switch ve LNB ler kaliteli ise 90cm lik kaliteli bir çanakta sorun olmaması gerekiyor. Ben şu anda 2 adet 90cm 1 adet 120 cm 3 çanakta, farklı uydulara bakan toplam 7 adet 1, 2 ve 4 çıkışlı LNB ler kullanıyorum. alıcılar çanaklar arası 25 metre, 3 adet diseq, 2 tunerli 1 alıcı ve 1 USB uydu kartı kullanıyorum bir sorun yok.
Uydudan iyi bir görüntü alabilmek için alıcınız kaliteli olmalı. TV Bağlantısını ise minimum CVBS/scart daha iyisi RGB scart veya daha iyisi YPbPr veya en iyisi HDMI yapmanız gerekiyor. Tabiki Bunların fiyatı kalite ile doğru orantılı olarak artıyor selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: aydoviyata
teknosada almak istediğim 42 pfl 7662 D FULL HD LCD TV ben normal next YE 2000 PLUS digital uydu alıcısı ile nasıl bir görüntü ala bilirim.çünkü değerli yorumlarınızı okuyorum bu konuda pek fazla bilgim yok. güzel bir görüntü için ne yapmam gerekir.Çatımdan eve kablo uzunluğu 25 metre anladığım kadarıyla kablo ne kadar kısa olursa görüntü o kadar net leşirmiş.Bir de lcd tv lerin formatı galiba 16.9 insanları şişman gösteriyormuş kararsız kaldım lütfen yardım. 42pfl 7662D KULLANANLARDAN ACİL YARDIM İSTİYORUM. GÖRÜNTÜ RESİM ATA BİLİRMİSİNİZ. TEŞEKKÜRLER
Arkadaşlar; Uzun süredir lcd tv için araştırma yapıyorum. Özellikle samsung, philips modellerine bakıyorum. Bugün internette araştırma yaparken teknosada 32pfl7862 modelini havale ile 1551,03 YTL fiyata gördüm. Sizce doğru olabilir mi? Linki aşağıda veriyorum. Saygılar