- Önce s video yu deneyin kolay ve ucuz bir kablodur ama kalitesi size yeterli olmayabilir beğenirseniz kullanın.
- VGA nın daha kaliteli olacağı kesin ama fiyatı da ona göre olacaktır. VGA dan bağlamak için dönüştürme yapılması gerekiyor, benim linkini verdiğim kutu analog VGA dan sayısal HDMI a dönüştürüyor. Kaliteli bir cihaza benziyor, kesin sonuç için denemek gerekiyor
- VGA dan YUV dönüştürücü bulursanız bir çözüm olabilir ben yerli piyasada göremedim. Direk kablo şeklinde olanlar işe yaramaz. VGA nın verdiği RGB sinyali YUV ile aynı sinyal değil. Aktif kutu şeklinde olmalı.
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Aradığımda tam bir çevirici idi lakin ürün çok pahalıymış benim laptop zaten MSI ın su bir ara 700 ytl ye satılan modeli biraz ucuz etin yahnisi durumları var. Sana ve tüm arkadaşlara bir sorum daha olacak TV lerden cok memnun oldugumuzu daha evvel yazmıştım lakin Digiturk Plus bağlı TV belli olan bir kusur var. Sorun genelde cok renkli ve hareketli görüntülerden çok, genelde zeminin aynı renk olduğu; maç yayınları veya tek renk olan görüntülerde fark ediliyor. Sanki panelde belli yerlerde çok derinde bir tül varmış izlenimi uyandırıyor. Neden kaynaklanıyor olabilir? servisi çağırdım henüz gelmediler, zaten bu tip forumlarda öyle kişiler var ki servis elemanlarından kat kat daha fazla bilgi birikime sahipler. Bir de ghost problemi diye bahsedilen şey nedir?
Linkteki kabloyu çok deneyen oldu YUV girişine takıldığında çalışmadığını görebilirsiniz
Ürün tanıtımında sanki Component-YUV ve RGB aynı şey gibi yazmışlar ama yanıltıcı bilgi. Bilgisyarın VGA çıkışındaki sinyal RGB yani sadece kırmızı-yeşil-mavi bileşenleridir.
Emin olunması gereken ise TV nin 3lü cinch girişi: Y,Pr, Pb dir, bunun açıklaması ise şöyle:
YPbPr is converted from the RGB video signal, which is split into three components, Y, Pr and Pb.
Y carries luma (brightness) information. Pb carries the difference between blue and luma (B - Y). Pr carries the difference between red and luma (R - Y). a green signal is not sent as the colour can be interpolated using the blue,red and luma information. This is done to save bandwidth.
Sonuçta VGA dan YPbPr ye dönüştürme için matematik bir işlem gerekiyor, sadece kablo ile olmaz mutlaka aktif bir kutu gerekiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: yilmaz74
merhaba, VGA-HDMI donusturucu cihaz oldukca pahali ve performansi konusunda cok tereddutum var.
O yuzden ilk once bu linkteki gibi: görüntü için VGA-->Component Kablo
verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. VGA-Component cozumu olmuyor demek :(
peki VGA to SCART bir kablo ile bilgisayar-LCD baglantisini yapmamiz mumkun mudur ? yoksa bu da VGA-Component kablo gibi calismayacak, conversion gerektiren bir yontem midir acaba?
Aslında TV nin direkt olarak RGB yi destekleyen girişi var: 1. SCART konnektöründeki RGB desteği. Ama eşzamanlama ve çözünürlük önemli ayrıca ekran kartının uygun interlacing yapması gerekiyor. Bu şekilde VGA dan direkt olarak bir kablo bağlantısı üzerinden bir yazılımla desteklenmesi mümkün olabilir, ben denemedim ama denemeyi düşünüyorum. Sonuç alırsam bilgi veririm.
Herkese Merhaba; Çok net bir sorum var ama sanırım cevap biraz karışık.
Tüm Tv markalarını eledim ve Philips'te karar kıldım.Ancak model konusunda sıkıntım inanılmaz üst boyutta.
3 şıkka indirdiğim bir listem var ama karar veremiyorum bir türlü. 1-37PFL9632d 2-42PFL7762d 3-42PFL9632d
İlk seçenek fiyat/performans için çok iyi görünüyor ama ekran boyutu küçük.Ben bu Tv ile öncelikli olarak Xbox ve Ps3 kullanacağım ve ekran boyutu sorun olabilir diye düşünüyorum. 2. seçenek ise evime en yakın olan Ancak onda ambilight,100 hz ve perfect engine yok buda can sıkıyor 3.seçenek ise hayalımdekı Tv ama maddıyatı cok yuksek.1 sene ekstra fedakarlık yapacagım eger karar kılarsam.
NE dıyorsunuz sevgili Philips'ciler? 1 ile 3 arasında tek fark ekran boyutu ama fiyat cok yuksek 2. secenek ıle 1.fıyatı aynı ama ordada ozellık farkı cok yuksek 2 ve 3 arasında hem fıyat hem ozellık farkı var.
evet dediklerine katılıyorum benim sd yayındaki pixeleşmeden kastım normal bir kanal izlerken tvnin yanına iyice girdinizde belli oluyor demekti.dvd de en ufak bir pixelleşme söz konusu bile diil bide dvd playerım upscale yapanlardan diil yani scartla bağlı olan normal bir player.lcd den son derece memnunum.çogu gördügüm full hd den cok daha iyi bir görünütüye sahip bana göre.saygılar
42"pfl7962 kullanıyorum...dvd den bağlantımı scart ile yapmıştım ve görüntülerden memnunum.Komponent ile bağlantı yapsam daha ii bir netice alırmıyım _?
evet güzel soru bende aynısını sorcaktım sayın mastor dvd yada tv olarak altın uclu monster scart kullanıyorum boyle kalması iyimi yoksa komponent den daha iyi sonuc alırmıyım tessekürler.
Herkese Merhaba; Çok net bir sorum var ama sanırım cevap biraz karışık.
Tüm Tv markalarını eledim ve Philips'te karar kıldım.Ancak model konusunda sıkıntım inanılmaz üst boyutta.
3 şıkka indirdiğim bir listem var ama karar veremiyorum bir türlü. 1-37PFL9632d 2-42PFL7762d 3-42PFL9632d
İlk seçenek fiyat/performans için çok iyi görünüyor ama ekran boyutu küçük.Ben bu Tv ile öncelikli olarak Xbox ve Ps3 kullanacağım ve ekran boyutu sorun olabilir diye düşünüyorum. 2. seçenek ise evime en yakın olan Ancak onda ambilight,100 hz ve perfect engine yok buda can sıkıyor 3.seçenek ise hayalımdekı Tv ama maddıyatı cok yuksek.1 sene ekstra fedakarlık yapacagım eger karar kılarsam.
NE dıyorsunuz sevgili Philips'ciler? 1 ile 3 arasında tek fark ekran boyutu ama fiyat cok yuksek 2. secenek ıle 1.fıyatı aynı ama ordada ozellık farkı cok yuksek 2 ve 3 arasında hem fıyat hem ozellık farkı var.
42PFL9632d benimde hayalimdeki tv bence hayallerine yonel bu arada ne kadar fiyat aldın bu panel icin?
SaRı sokakların LaCiVeRT gangsteri...NoBoDY LiKeS uS BuT We DoN't CaRe... Toshiba 46ZF355DG HTPC ;Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ AM2 2.4 GHz 65W - Gigabyte MA78GM-S2H - 2x 1GB Kingston 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM
DVD oynatıcıda Scart çıkışı CVBS seçili ise önce RGB yi denemekte fayda var sonuç daha iyi olabilir. RGB Scart' a göre YPbPr pek fazla farketmiyor ama bir komponent kablo temin edip deneyebilirsiniz. DVD playerda YPbPr üzerinden 576p proggresive tarama desteği varsa faydası olabilir. En azından tv nin YPbPr komponent girişini değerlendirmiş olursunuz 1 scart girişi boşa çıkar. Ben DVD yi YPbPr den bağlı kullanıyorum, 1. scart uydu alıcısına (RGB olarak) bağlı.
quote:
Orjinalden alıntı: MaST3rLY
evet güzel soru bende aynısını sorcaktım sayın mastor dvd yada tv olarak altın uclu monster scart kullanıyorum boyle kalması iyimi yoksa komponent den daha iyi sonuc alırmıyım tessekürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 22 Ocak 2008; 17:27:17 >
Arkadaşlar Bence SD yayında en iyi Performasnlar Philips ve Lg panellerde. Ayrıca tepkime süresi önemli Ama Daha da Önemli olan Yayıncı kurulusların Verdigi yayn kalitesin Onuda zaten Arkadasım Süper Sekilde Acıklamıs eline saglık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaulGilbert -- 22 Ocak 2008; 17:44:54 >
42"pfl7962 kullanıyorum...dvd den bağlantımı scart ile yapmıştım ve görüntülerden memnunum.Komponent ile bağlantı yapsam daha ii bir netice alırmıyım _?
dostum aynı cihazı bende kullanıyorum şuan dvd'im component ile bağlı,scart ile arasında gözle görülür bir fark var bence bir an önce component'e geç
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losing -- 22 Ocak 2008; 17:55:56 >