Şimdi Ara

Spirited Away

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Spirited Away


    Japonca adı : Sen to Chihiro no Kamikakushi
    İngilizce adı : Spirited Away
    Türkçe adı : Ruhların kaçışı

    Yönetmen: Hayao Miyazaki
    Müzik: Jo Hisahisi
    Kurgu: Takeshi Seyama

    Piyasa da türkçe altyazı ve ya orjinal dilinde dvd ve vcd'sini bulabilirsiniz.

    Aldığı ödüller :
    En iyi resim altın ayı ödülü - 52. berlin film festivali
    En iyi animasyon oskarı
    En iyi resim en iyi orjinal müzik ödülü - 25. nippon Academy ödülleri
    yılın en iyi asya filmi ödülü - 21. honkong akademi ödülleri
    Audience ödülü en iyi kurgu - 45. sanfrasisco uluslar arası film festivali
    bunlarla beraber 20'yakın festival ödülleri


    Hikayeye Chihiro'nin arabanın arka koltuğunda yeni bir yere taşınırken ,geride bıraktığı eski şehrini ve arkadaşlarını duyduğu özlemle başlıyoruz.Chihiro 10 yaşında bir kız çoçuğudur.Yaşının verdiği bütün özellikleri taşıyan heyacanlı ,biraz da agresif bir kız çoçuğudur.
    Chihiro, Ailesi ile birlikte yollarına devam ederken karşılarına bir tünel çıkar.Tünel sonu gözükmeyen bir karadelik gibidir.Her ne kadar küçük kızımız Chihiro tünele girmek istemesede ailesinin ısrarıyla tünele hepberaber girerler.Tünele girdikten sonra karşılaran güzel yemyeşil bir park çıkar.Ama park terkedilmiştir.Parkın biraz ilerisindede bir lokanta vardır ve lokantanın içi bomboştur ama masalarada birbirinden güzel yemekler vardır.







  • miyazaki amcamızın nadide eserlerinden birisi
  • bunu izlerken ağlamayan ayıp eder
  • haku karakteri güzel olmuştu.
  • En iyi miyazaki filmlerinden biri ... O pire ye benzeyen elemanlara bittim ya çok şekerler
  • çok güzel bi anime.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Morfildor

    En iyi miyazaki filmlerinden biri ... O pire ye benzeyen elemanlara bittim ya çok şekerler


    Ya o kendi hayal gücüyle yarattığı elemanlardan biri galiba. Çok sık kullanıyor. Komşum Totoro'da da vardı. Toz Tavşancıkları demişti. Ayrıca animelerin başlangıcında çıkan Ghibli Studios yazılı yerde ki hayvanında Totoro olduğunu sanıyorum. Çok benziyordu

    Edit: Evet galiba o
    />



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 7 Şubat 2008; 19:51:07 >




  • bu filmi de en yakın zaman da izlemeyi dşünüyorum. bu arada Grave of the fireflies da miyazaki'nin eseriydi değilmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaNia-C

    bu filmi de en yakın zaman da izlemeyi dşünüyorum. bu arada Grave of the fireflies da miyazaki'nin eseriydi değilmi?


    Isao TAKAHATA:Grave_Of_The_Fireflies

    Diğer bir eseri (en güzeli) Only Yesterday
  • miyazaki ustanın en tatlı yapımı bana göre, yaratıcılık hat safhada gene ne hayalgücü var adamda yaw.
  • yıllardır bu sefer izlicem ama hala erteliyorum herkezde öle bi yazmışki ağzım şapırdadı
  • "Kesinlikle kaçırmayın" diyebileceğim bir Miyazaki yapıtı. Aslında Miyazaki'nin hiç bir eserini kaçırmamanız lazım, anime dünyasının ilahı gibi bir şey kendileri. Eserleri, yıllar geçse de eskimiyor...
  • Cok guzel bir anime, cizgileri, konusu gercekten hos. Aglanacak bir yer goremedim ama kesinlikle 10 uzerinden bir 8 hak ediyor . :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkahan


    quote:

    Orjinalden alıntı: MaNia-C

    bu filmi de en yakın zaman da izlemeyi dşünüyorum. bu arada Grave of the fireflies da miyazaki'nin eseriydi değilmi?


    Isao TAKAHATA:Grave_Of_The_Fireflies

    Diğer bir eseri (en güzeli) Only Yesterday


    Hayao Miyazaki'nin eski yoldaşıdır. Bu arada o çizgifilmi (fireflies) ikinci defa izlemeye cesaret edebilen var mı acaba Ulan ben öyle bir film görmedim hayatımda, film bitmiş bitiş jeneriği geçiyor yavaş yavaş kendime gelmeye başlıyorum, bu ne lan üstüme damlayan diye bakıyorum beynim tavana yapışmış üstüme damlıyor yok böyle bişey yav. Hem de altyazısız hiçbişey anlamadan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 19 Şubat 2008; 14:47:53 >




  • Bende yeni izledim bu filmi, az önce bitti. Valla o kadarda güzel bir film değil bana göre. Tamam çizimler hoş, grafikler güzel ama konusu beni hiç sarmadı filmin sonunu zor getirdim.
  • Geçenlerde izlediğim müthiş bir animeydi tavsiye ederim. Daha önce de Komşum Totoro'yu izlemiştim onu da çok beğenmiştim. Miyazaki'nin kurduğu dünyalar çok güzel oluyor. Oluşturduğu karakterleri evde besleyesi geliyor insanın.
  • güzel anime ama overrated olduğunu düşünüyorum :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

    Bende yeni izledim bu filmi, az önce bitti. Valla o kadarda güzel bir film değil bana göre. Tamam çizimler hoş, grafikler güzel ama konusu beni hiç sarmadı filmin sonunu zor getirdim.


    Bizim alıştığımız animelerin aksine arkasında birçok mesaj yatan bir anime ve dikkatli bir gözle izlenmezse anlaşılmıyor. Anime seven biri olarak ilk izlediğimde ben de çok overrated olduğunu düşündüm çünkü hayalgücünden başka bir şey göremedim ve bariz birkaç verilmek istenen mesajdan başka. Animeye yüksek puan veren arkadaşlar da neden yüksek verdiklerini yazmamışlar herkesin dilinde mükemmel bir hayalgücü olduğu. Tamam anladık da bu hayalgücüne ben 8.6 vermem kimileri çizimleri güzel demiş bunu diyenler pek anime izlemiyor sanırım.

    Animede o kadar fazla verilmek istenen mesaj var ki hepsini yazmam için teker teker not almam gerek ben sadece aklıma gelenleri yazıcam böylece arkadaşlar animeyi bir de bu gözle izlesinler.


    Anime Japonya'da Edo döneminde yaygınlaşmakta olan hayat kadınlığının eleştirisini yapıyor. Edo döneminde temizlenmek için bizdeki hamam tarzı kurulan bu yapılar daha sonra genel evlere dönüşüyor. Animede buraya yani ruhlar alemine düşen Chirro Edo döneminde yaygın bir hayat kadını ismi olan Sen adını alır ve küçük yaşta hamamda çalışmaya başlar. Bu bence anime içine saklanmış en gizli imge.


    Anime başlangıcında anne ve babasının bir hırsla yemeklere saldırması ve sonuçta domuza dönüşmesi bana Adem ve Havva'nın kırmızı elmasını hatırlattı onlarda yasak meyve sonucu cezalandırılmışlardı. Yada burda sadece insanların hırslarından ne kadar gözlerinin dönebileceğini de anlatıyor olabilir. Animenin başında ocağa kömür taşıyan küçük yaratıklar vardı bunlar ezilen işçi sınıfını temsil ediyor onlar emeklerini hamam sıcak su sağlasın ve zenginler gelip zevk çatsın diye satmak zorundalar.
    No-Face(yüzsüz) karakterimiz kimse tarafından ilgi görmüyor ama hamamdaki çalışanların altına olan ilgisini görünce altın dağıtmaya ve bir anda inanılmaz ilgi ve hizmet görmeye başlıyor burda da insanların altın ve hırsa ne kadar meyilli olduklarını gösteriyor. No face aslında bizim egomuz, biz egomuzu altın ve yiyeceklerle tatmin etmeye çalışıyoruz ama o ne kadar yerse yesin tatmin olmuyor.

    Oraya temizlenmeye gelen pisik ruh aslında nehir tanrısı çıkıyor. Kendisinden çıkan pisliklere baktığımızda bisiklet ve insan artıkları olduklarını görüyoruz burda insanların denizleri kirletmesini çok orjinal bir dille eleştiriyor. Benzer şekilde Chirro'nun arkadaşı Hako'da aslında eskiden Chirro'yu kurtarmış olan bir nehir çıkıyor ama insanlar üzerine bina yaptıkları için kurumuş.

    Karakterlerin hepsinde iyi ve kötülük bir arada en barizi hamamın sahibi Yohuno'da Yohuna ve Zehina ikiz olmalarına rağmen biri çok iyi diğeri ise kötü.

    Chirro ruhlar hamamına ürkek bir kız olarak giriyor ama cesur biri olarak çıkıyor. Sayamıyacağım ve görmediğim daha bir çok imge var animede her şey özenle seçilmiş ve oraya konmuş. Bebek, üç kafa, deniz, tren vb...
    .
    Birde bu gözle izleyin eminim bu sefer seveceksiniz. Animeyi bende anlamayınca acaba yabancılar ne anlamış diye biraz araştırdım ve bu güzel tespitlere rastladım bizim gibi sadece imdb puanına bakıp herkes yüksek vermiş al 8 al 9 mükemmel anime, bir şahaser, arşivlik, mükemmel hayalgücü dememişler




  • Helal olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

    Helal olsun.

    Japonca adını asla hatırlayamayacağım bir anime :D

    Çocuksu gözüksede çok güzel bir animedir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtostopcununRehberi -- 15 Şubat 2015; 19:52:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.