Anime Ismi : Elfen Lied Yayınlanma yılı : 2004 Bölümler : 13 + 1 Extra bölüm Tür : Korku, aksyon, 13+... Prodüksyon : GENCO / VAP Manga & Senaryo : Lynn Okamoto
Hikaye
İnsanların bir sonraki evrimi olduğuna inanılan Dicloniuslar, bilim adamları tarafından insanlığın düşmanı olarak sıfatlandırılmıştır. Normal insanlardan fiziksel olarak tek farkları iki boyuzlarıdır. Oysa çok farklı bir silahları daha vardır, hatta bu tehlikeli silahla doğmuşlardır. Bu tehlikeli silahın bilimsel adı vektördür. Vektörler, normal insanların göremediği ortalama 2 mt. uzunluğundaki kollardır. Öldürmeye eğilimli Dicloniuslar, bu silahı kullanmayı öğrendiklerinde insanlığı yok etmeye çalışan varlıklar olurlar. Bunun için önleme htiyaç duyan bilim adamları, doğan bütün boynuzlu çocukları ya öldürür, ya da lablarda denek olarak kullanmak için hapsederler.
Bir gün bu lablardan kaçmayı başaran bir Diclonius, insanların arasına karışır. Adı Lucy olan bu Diclonius, kaçarken başına aldığı bir kurşun darbesiyle hafızasını kaybetmiş ve kişiliği bölünmüştür. Sabaha karşı denizi izlemeye gelen iki kuzen Yuka ve Kouta, sadece "nyuu" diyebilen iki boynuzlu çıplak bir kızla karşılaşırlar. Nyuu'yu evlerine götürürler ve onunla yaşarlar. Ama Nyuu'nun hafızası zaman zaman yerine gelir ve o zaman acımasız katil Luy'ye dönüşür.
İnsanlığın yok olmasını engellemek isteyen bilim adamları Lucy'yi öldürmek zorundadırlar. Bunun için önce Nana(7 numara) daha sonra da Mariko (35 numara)yı kullanmalıdırlar.
Evi zamanla Yuka, Mayu ve Nana ile dolan Kouta, zaman içerisinde unuttuğu bazı şeyleri hatırlayacaklardır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John -- 30 Ocak 2008; 15:35:10 >
Bence orda kouta ile konuştuktan sonra Lucy e dönüşüp daha fazla kişiyi öldürmemek için kendini feda ediyor evine de ruh halinde geliyor yada sadece rüzgar
ilk internetten indirip de izlediğim anime. güzeldi gerçekten. şimdi one piece e başlayayım diyorum ama 300 küsür bölüm var hiç mi bulaşmasam arkadaş izliyo 320 lerde flndı yanlış hatırlamıyorsam. ben daha 1. bölümünü yükledim ama türkçe altyazısı var mı bilmiyorum ingilizce de olur da türkçe daha iyi olur
bu arada biliyor musun bilmiyorum ama http://stage6.divx.com/ da divx olarak bölümleri vardı one piece in.hepsi yok ama izlenir yine de.
ya türk tv'leri böyle animeler yayınlasalar herhalde kadın programlarından çok tutar
bence tutmaz.zaten r(kü)tük yasaklar hemen çocuklar fln seyrediyo diye.saçma diye tutmaz bence bizimkilere kurtlar vadisi kurtlar ovası kurtlar dağı tepesi lazım
evet hem rkütük var hemde küçük çocuklar gaza gelip çatıdan camdan atlıyorlar artık Bleach verilse milleti satırla doğrarlar ben yasaklandı diye biliyorum bu tür animeler.Ama dediğin gibi TÖRE ANİMESİ çıkarırlarsa bak o süper tutar hatta izlenme rekorları kırılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John -- 3 Temmuz 2007; 13:39:25 >
bence 18 yaşından küçüklere sakıncalı olabilir çünkü genel geçer 18 yaşından küçükler kendi başına karar veremeyecek adı üstünde "çocuk" kabul edilmiştir.ama onların böyle olması da izlemek isteyenlere zarar vermemelidir.burda görev annesinin babasınındır izletmesin.tv ye de geç saate sürekli uyarılarla konur ki istemeyen görünce çevirsin.istemeyen izlemek zorunda değil, istemiyorsa başkasına da izlettirmemek hakkı değil.
hala gedikleri var ama iyice teknolojik altyapıya geçildikten sonra(belki çevirirken bile görmek istemediği birşey görüp rahatsız olabilir hak veriyorum) kanallarda istenilen programı izlemeden önce onay fln alınma yani dijital yayın tarzı birşeylere geçildikten sonra bu tip yasalar izlemeken istiyenlere rahatsızlık verecek ve hakkını yiyecektir.yasalar unutmayinki toplumun rahatı refahı için vardır. "her bir birey için" bu çok önemli
evet hem rkütük var hemde küçük çocuklar gaza gelip çatıdan camdan atlıyorlar artık Bleach verilse milleti satırla doğrarlar ben yasaklandı diye biliyorum bu tür animeler.Ama dediğin gibi TÖRE ANİMESİ çıkarırlarsa bak o süper tutar hatta izlenme rekorları kırılır.
Yerden göğe kadar haklısın arkadaşım, misal Elfenlied: SILA yada One Piece: GAZAP VADİSİ diye bi anime yapılsa bizim türklere özel bak nasıl yayınlanıyor hemen STAR ATV yada SHOV TV'de hemde R(KÜ)TÜK elini bile sürmez olduğu gibi yayınlattırır
Yerden göğe kadar haklısın arkadaşım, misal Elfenlied: SILA yada One Piece: GAZAP VADİSİ diye bi anime yapılsa bizim türklere özel bak nasıl yayınlanıyor hemen STAR ATV yada SHOV TV'de hemde R(KÜ)TÜK elini bile sürmez olduğu gibi yayınlattırır
Kouta: Lucy ölmek nedir ki gülüm ben senin için yaşamayı göze almışım!
ya ben defalarca izledim ama hala kafamda karışıklıklar var lucy ölüyor mu yoksa animenin sonunda geri mi geliyor en son buna ateş ediyolardı orda kesip koutanın evine geçiyolar.Öldü mü ölmedi mi şimdi??????
elfen lied öle bi animeki bir kısım insanın çok sevdiği başka bir kısmında nefret ettiği (ben arada kaldım) elfen ni bukadar popiler yapan yabancı anime siterindeki listelerde baya bi süre başlarda olmasına borçlu bence.Yanlız çok sağlam açılış parşası var birde ilk bölüm baya bi sağlam başlamıştı
Uzaklaştırılmış 150 gün cezanın 146 günü kaldı.
16 Temmuz 2007, 12:41:25
John hellsing serisini izliyom şuan 6.bölümdeyim,çok güzel bi anime.Onu bitirdikten sonra elfen lied e başlamak istiyorum.Serisi varsa pm yada,buraya koyarmısın?
John hellsing serisini izliyom şuan 6.bölümdeyim,çok güzel bi anime.Onu bitirdikten sonra elfen lied e başlamak istiyorum.Serisi varsa pm yada,buraya koyarmısın?
Burda bölümlerin 36 Mb Oldugu Yazıyor Ama R_a_p_i_d_ de 64 Mb neden böyle?
Angel remember how we'd chase the sun Then reaching for the stars at night As our lives had just begun When i close my eyes i hear your velvet wings and cry I'm waiting here with open arms - oh can't you see Angel shine your light on me
ilk bölümü izledim manyak bişeydi 1 gb olsa bile izlerim hepsini
Angel remember how we'd chase the sun Then reaching for the stars at night As our lives had just begun When i close my eyes i hear your velvet wings and cry I'm waiting here with open arms - oh can't you see Angel shine your light on me
Son bölümü çok saçmaydı keşke bitirselerdi bi önceki bölümde. http://tv-links.co.uk bu siteden izliyorum hemen bütün bilinen animeler var tavsiye ederim sonuçta indirmeden tıklayıp izleyebiliosun ama ingilizce.
Abi bırakamıyorum 6. bölümü indiriyorum şu anda bagımlılık yarattı resmen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Danilo Thann -- 3 Ağustos 2007; 14:49:17 >
Ya bende izledim bitirdim, zaten mangası orada bitmiyor,bu bizim erkek diculonious var ya, şu şirketin başkanı, onun planlarını görüyoruz,mangada devam bölümlerinde...
SPOİLER UYARISI beyaz renkle yazdım okumak isteyen seçsin.
Mangaya sadece göz attım ama mangada genel olarak görüyoruz ki o olaylardan sonra, oğlunun asistanını yanına alıyor, onu planlarına dahil ediyor, mangada öğreniyoruz ki bu adamın kızında hiç tık yok(nitelik özellik yetenek...) ve kızı üzerinde acımasız deneyler yapıyor, kızı dev gibi yaratığımsı bir şeye dönüşmüş, ve adamın dönüştürmüş olduğu şey, kocaman bir süper bilgisayar gibi, tüm olasılıkları hesaplıyor... Misal manga da kıza diyor: "ben tüm bu dünyaya hükmedecek miyim? diye sormuştum cevap ver." Kız da hesaplamalara göre kesinlikle hükmedeceğini söylüyor" vesaire vesaire... gibisinden
Spoileri bitirdik, ah güzel animedir herkese tavsiye ederim, Arkadaşlar aslında var ya kendimiz bir kanal açmalıyız ama çok para lazım sabahtan akşama kadar anime gösteren yeni mangaları tanıtan vs.vs. Çok güzel olurdu, bildiğim kadarıyla Digiturk'te S'nek diye bir kanal bir iki anime yayınlıyormuş ama bir iki anime yetmez.... Veya en azından cnbc e south park ı yayınladığı gibi yetişkinlere çizgi film kuşağını genişletip yetişkinlere anime kuşağı yapsa south park'ı yayınladığı gibi bu tarz animeleri de yayınlasa fena mı olurdu... CNBC e de semtex adlı arkadaşın avatarından aklıma geldi:D
ASUS P5Q \||/ Pentium D 3.0 GHz 4MB Cacheli dual core işlemci \||/Dual-- 2 x 1 GB ddr 2 667 MHz ram \||/ 160 GB Samsung SATAII HDD \||/ Saphire HD4850 512MB 256bit + VF900\||/BenQ X220W 22" WS monitör "Chuck ME" veyahut "Guys, I know kung fu." Konser dediğin böyle birşey olmalı-MetallicA
Arkadaşlar ben anime'yle ilgili ve fakat bu konularda tam bir karacahilim. Youtube'dan Elfen Lied'e baktım. İlgimi çekti. Acaba içinizde ilk bölümlerini nerden bulabileceğimi bilen var mı?
Arkadaşlar ben anime'yle ilgili ve fakat bu konularda tam bir karacahilim. Youtube'dan Elfen Lied'e baktım. İlgimi çekti. Acaba içinizde ilk bölümlerini nerden bulabileceğimi bilen var mı?
main: no suitable decoder module for fourcc `RV40'. VLC probably does not support this sound or video format.
Dostum ben bir PC kullanıcısıyım fakat yakında Mac'e geçmeyi düşündüğüm için Mac hakkında baya araştırma yapıyorum. Sana http://turkmacforum.com/forum/index.php Mac forumunu tavsiye ederim , orda sorununa çare bulabilirsin...
Not : Bu siteye de Apple ürünleri hakkında bir bölüm açsalardı başka bir siteyi tavsiye etmezdim.
main: no suitable decoder module for fourcc `RV40'. VLC probably does not support this sound or video format.
Dostum ben bir PC kullanıcısıyım fakat yakında Mac'e geçmeyi düşündüğüm için Mac hakkında baya araştırma yapıyorum. Sana http://turkmacforum.com/forum/index.php Mac forumunu tavsiye ederim , orda sorununa çare bulabilirsin...
Not : Bu siteye de Apple ürünleri hakkında bir bölüm açsalardı başka bir siteyi tavsiye etmezdim.
arkadaşlar kusra bakmayın 20 gün önceki konuyu upladım ama bu opening song olan lilium türkçesini okumuşsunuzdur çok güzel ve anlamlı bi şarkı. Bildiğime göre latince bir ilahi gibi birşey. Ama bunu tek kişi mi yazdı yoksa bir kişi tarafından mı derlendi bilmiyorum.Araştırdım ama bulamadım.Derleyenin ya da yazanın adını bilen var paylaşırsa çok sevinirim
edit:galiba derlenme çünkü yabancı bir sitede şarkıyı bölümlere ayırmış. Ve anlamlarını kapsamlı açıklamış. Hatta kyrigee die giren bölüm yunanca da mı ne varmış öle bişiler anlamadım pek fazla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULUHAn92 -- 11 Eylül 2007; 23:33:17 >