Şimdi Ara

Magic Knight Rayearth!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Magic Knight Rayearth!


    ÜLKEMİZDEKİ İSMİ: Sihirli Şövalyeler
    YAPIM: CLAMP-Kodansha-YTV-Dentsu-TOKYO MOVIE SHINSA CO.,LTD.
    YAPITLAR: 6 bölümlük manga, 49 bölümlük çizgi dizi,3 OVA,2 tane Konsol-RPG oyunu.
    ORİJİNAL HİKAYE: Nanase Ohkawa, Keiko Maruo (CLAMP).
    ORİJİNAL KARAKTER TASARIMI: Mokona Apapa, Mick Nekoi (CLAMP).
    KARAKTER DİZAYNI: Atsuko Ishida, Masahiro Yamane.
    ORİJİNAL SESLENDİRME(Anime): Shiina Hekiru (Hikaru Shidou), Yoshida Konami (Umi Ryuuzaki), Kasahara Hiroko (Fuu Hououji).
    FON MÜZİKLERİ(Anime): Hayato Matsuo
    YÖNETMEN(Anime): Toshihiro Hirano
    YAPIMCILAR(Anime): Michihiko Suwa, Shigeki Nakamura, Masahito Yoshioka.
    TÜR: Fantezi-Macera


    *************************************************************

    Magic Knight Rayearth (kısaca MKR), ilk olarak CLAMP tarafından 6 bölümlük manga serisi olarak çıkarılmıştır. Daha sonra ise; CLAMP, Kodansha, YTV, Dentsu ve TOKYO MOVIE SHINSA CO., LTD.’nın ortak yapımı ile çizgi dizi olarak televizyonlarda gözüktü. Ayrıca, Türkiye’de de birkaç televizyon kanalında, baştan sona tüm bölümleri yayınlanan nadir animelerden birisidir. Bunlarla beraber üç OVA bölümü ve iki tane de konsol oyunu (SuperFamicom ve SegaSaturn için) yapılmıştır.

    Hikaye

    Magic Knight Rayearth’ın hikayesi;Japonya-Tokyo’da yaşayan, Hikaru Shidou, Umi Ryuuzaki ve Fuu Hououji isimli üç genç bayanın Prenses Emeraude tarafından adına “Cephiro” denilen mistik bir dünyaya çağırılmasıyla başlıyor.Hikaru, Umi ve Fuu (Türkiye'deki televizyon kanallarındaki isimleri ile Lucy, Marina, Anemon) hikayede baş kahramanları oluşturuyorlar.
    Hikaru, Umi ve Fuu,Yüksek Rahip Zagato tarafından kaçırılan Prenses Emeraude'yi kurtarmaları için Cephiro'ya çağırılırlar. Fakat bundan önce uzun bir yolculuğa çıkmaları,bu yolculuk esnasında Cephiro’nun üç efsanevi tanrısını diriltmeleri ve bununla beraber efsanevi “Magic Knights (Sihirli Şövalyeler)” olmaları gerekmektedir. Çünkü bunu sadece başka bir dünyadan çağrılan kişiler yapabilir, efsaneye göre...

    Yolculuk boyunca kızlar,değişik arkadaşlarla tanışırlar. Usta Büyücü GuruClef,onlara gelişebilen zırhlar verir ve sihir öğretir; Presea ise “Escudo” isimli efsanevi mineraldenkızlara gelişebilen kılıçlar yapar. Mokona isimli, tavşan benzeri sevimli yaratık ise kızlara efsanevi tanrıların(Mashin) uyudukları tapınaklara kadar rehberlik eder.

    Yolculuk boyunca kızlar çeşitli canavarlarla savaşırlar,yardıma muhtaç insanlara yardım ederler. Duruma göre kılıçları ve zırhları gelişir, ayrıca yeni sihirli güçler keşfederler. Uğraşmaları gereken şeylerin başında ise; kızların Prenses Emeraude’ye ulaşmalarına engel olmaya çalışan, Zagato’nun dalkavuklarıdır (Alcyone, Ascot, Caldina, Lafarga ve Inouva). Hikaru, Umi ve Fuu birlikte pek çok zorluğu atlatırlar. Bu sırada aralarında güçlü bir dostluk bağı oluşur. Gördüğünüz gibi Magic Knight Rayearth’ın hikayesi adeta bir Konsol-RPG oyununa benziyor. Zaten Umi ve Fuu da bunun farkındalar ki seriyi izleyenler, Umi ve Fuu'nun bu konu hakkında konuştuklarına şahit olmuşlardır.

    Magic Knight Rayearth, hikayenin akışına göre iki sezona ayrılıyor:

    -İlk sezonda, yukarıda bahsettiğim gibi Hikaru, Umi ve Fuu, Prenses Emeraude’yi kurtarma mücadelesi veriyorlar. Aslında burada konu klasik “prensesi kurtar”dan daha derin ve gizemli; ama bunu burada açıklayıp seriyi henüz izleme fırsatı bulamayanların hevesini yok etmek de benim haddime düşmez.

    -İkinci sezonda ise kızlar, Cephiro’yu istilaya gelen komşu gezegenlerden (Autozam, Chizeta ve Fahren) korumaya çalışırken aynı zamanda Cephiro’nun kendi yıkımıyla yani Debonair’le savaşmak zorundalar.


    CEPHIRO NEDİR?


    Cephiro, çekirdek sistemine dayalı mistik bir gezegendir. Her şey irade gücüne bağlıdır. İradesi güçlü olan bir kişi, yapmayı istediği herhangi bir şeyi eğer çok isterse kolaylıkla yapabilir. Bu yüzden Cephiro'da sihir gibi şeyleri yapmak imkansız değildir. Cephiro’nun çekirdeği olan kişi, aynı zamanda iradesi en güçlü olan kişidir. Çekirdek, sadece Cephiro’yu düşünmeli, Cephiro’nun huzuru ve barışı için sürekli dua etmelidir. Aksi takdirde Cephiro yıkılmaya, ölmeye başlar. Bünyesinde canavarlar oluşur ve tüm dünyada terör ile korku hüküm sürer. Canavarları yaratan ise insanların kalplerindeki korkunun ta kendisidir.


    MASHIN NEDİR ?

    Mashin, Cephiro'nun koruyucu tanrılarının ortak ismidir. Diğer dünyadan çağrılan kişiler Sihirli Şövalye olmak için üç Mashin'i diriltmek ve aynı zamanda onlara kalplerinin gücünü ispatlamak zorundadırlar. Üç Mashin de üç ayrı mekanda uyumaktadır:

    Celes(Ejderha görünümüne sahiptir), okyanusun altındaki su tapınağında
    Windam(Anka Kuşu görünümüne sahiptir), havada asılı duran rüzgar tapınağında,
    Rayearth(Alevden yeleli bir aslan görünümüne sahiptir), volkanın içindeki ateş tapınağında uyumaktadır.
    Taa ki Sihirli Şövalye olmak için diğer dünyadan çağırılan kişiler, onları diriltinceye kadar...


    SON OLARAK:

    Magic Knight Rayearth, her yönü ile baştan sona izlenmeye değer bir animedir. Gerek çizimleri, gerek karakterleri, gerek hikayesi, gerekse müzikleri olsun her yönüyle oldukça kalitelidir. Özellikle hikaye; "arkadaşlık, dostluk, aşk, birlik ve beraberlik" temaları üzerine kurulmuştur. Seslendirmeler ise hem orijinal Japonca olarak hem de ülkemizde Türkçe olarak çok profesyonelce yapılmıştır. Ülkemizde de gösterilen seriyi ben, ilk gösteriminden itibaren takip etmeye başladım ve daha sonrasında yayınlanan tekrarlarını da aynı zevkle izledim. Hatta bazı kanallarda aynı bölüm hem sabah hem akşam verilirdi, ben de aynı bölümü bıkmadan usanmadan günde iki defa izlerdim. O derece etkisinde kalmıştım yani. Eğer siz de fantezi-macera türündeki animelerden hoşlanıyorsanız Magic Knight Rayearth'ı izlememiş olmanıza imkan yoktur. Ama nasıl olmuşsa,hala izleyememişseniz, ilk fırsatta izlemelisiniz. Hatta bununla da yetinmeyip bir yerlerden mangasını da bulup okumalısınız.

    Video oyunlarına gelince, her ne kadar Magic Knight Rayearth'ın Konsol-RPG oyunlarının yapılması isabet olsa da bu oyunların animesi kadar çok tutulmadığına inanıyorum. Büyük ihtimalle animesini izlemenin verdiği heyecanı ve zevki, video oyunları veremiyor.



  • @KageBunshinNoJutsu teşekkürler

    Yanılmıyorsam Star'da gösteriliyordu hiç kaçırmadan izlerdim keşke yine gösterilsede izleme şansı bulsak
  • teşekkürler bakalım bakalım nasılmış izlemeye başlicam canım sıkılıyordu bu aralar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: F@ruk

    @KageBunshinNoJutsu teşekkürler

    Yanılmıyorsam Star'da gösteriliyordu hiç kaçırmadan izlerdim keşke yine gösterilsede izleme şansı bulsak



    evet 6-7 yıl önce star tv'de yayınlanıyordu...ardından sanırım dragonball'ı koyuyorlardı
  • Bu anime Kanal 6 veya Show'da yayınlanmıyor muydu? Marina, Anemon ve Lucy Baya bir üzücü animeydi bu da. Benim için Zagato ve Emeraud'un aşkı anime tarihindeki en acılı aşklardan biridir. Bu anime benim için ayrıca en dramatik animelerden biridir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glyph -- 3 Temmuz 2007; 13:21:36 >
  • Opening videosuda benden olsun;





    Tekrar izleyesim geldi valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 4 Temmuz 2007; 0:49:56 >
  • bence sailormoon kadar güzel değil intro şarkısı
  • Bu açılış şarkısı gerçekten çok güzel;




    Bunları izleyince eski günler aklıma geliyor ağlamaklı oluyorum


    Mp3 halini indirmek isteyenler için upload ettim buyrun;


    http://rapid share.com/files/40946640/MAGIC_KNIGHT_RAYEARTH_-_YUZURENAI_NEGAI__OPENING_.MP3.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 4 Temmuz 2007; 13:50:03 >
  • hayal meyal hatırlıyor gibiyim.Türkiyede artık gösterilmiyor animeler canım sıkılmaya başladı bu işe dediğim gibi TÖRE ANİMESİ çıksa anında gösterirler niye böyle bir ülkeyiz ki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: John

    TÖRE ANİMESİ çıksa anında gösterirler niye böyle bir ülkeyiz ki

    TÖRE ANİMESİ Bunu bile izleyenler olur doğru diyorsun. Olsun ne yapalım internetten seyrediyoruz ya ona da şükür
  • Sabahın 7 sinde sırf bu animeyi seyretmek için kalkıyordum.
    en sevdiğim karakter Hikaruydu (lucy) forumdaki ismimde bu animeden alınma
  • Çok sevdiğim bir seriydi.Eagle vision en sevdiğim karakterdi.Ama gay olduğunu sonradan öğrendiğimde hayal kırıklıına uğradım.Zaten orjinal seslendiren kişide bayanmış.Mecha sına hastayım. neydi kısık sesle ''fto go!..'' :D
  • Tüm bölümlerini indiriyorum bir daha izlemeliyim benim efsane animem
    3 bölümlük ova sını seyretmemiştim peşine birde onu izliyim tam olsun
  • Arkadaşlar bu animeyi düblajlı bulabilmek mümkün mü? En sevdiğim anime ve şunu söylemeliyim sanki çok sevdiğiniz bir oyunun karakteri gibi oluyorsunuz izlerken.
  • BRTde de yayınlandı yaw...Hemde 2 sene üst üste yayınlandı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bikerboyz07

    Arkadaşlar bu animeyi düblajlı bulabilmek mümkün mü? En sevdiğim anime ve şunu söylemeliyim sanki çok sevdiğiniz bir oyunun karakteri gibi oluyorsunuz izlerken.

    dublajlı bilmiyorumda dublajı bulan olursa link verebilirse mükemmel olur

    ayrıcawww.turkanime.com adlı sitede 32 bölüme kadar türkçe alt yazısı bulunmakta ve hala kalan bölümlerinin çevrilmesi devam etmektedir
  • Bu animeyi sevmem, o animeye AVGN tarzında ingilizce küfürler ederim!
  • bunun game gear oyunu vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sega satourne oyununu oynuyorum.o zamanin sartlarina gore harika bence

    ayrica uc yil kadar forumuna uyeydim.cok kucuk ama sicakkanli bir topluluktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.