Şimdi öyle kararsız öyle masumum ki. Ne yapıp ne yapmadığımı sorguluyorum. İçimde tuhaf bir cahillik, kendini henüz bulamamanın rahatlığı, tarihsizim sanki, hiç birşeyim.. Sonra kavramım intahar ediyor, öncelerin canı ceheneme.. Kaybolmuş bir anahtar, kovalanmayan bir firari gibiyim. Konuş deseler dile gelmem, düş olsam düşemem hayatın içine.. Saçlarımdaki parmak izleri kayıp, sözcüklerim çaresiz, anlatışlarım vicdansız bir de.. Görebilse birileri.. Cömert geceler hala karanlık bak. Dudaklarımda sistem dışı bir hüzün, az sonra hıçkırıklara boğulanacağımın ıspatı. Yanmış bir apartman yıkıntısı, yada terkedilmiş bir kasaba ıssızlığındayım belli belirsiz..
yani diyosunuzki overclock için sıcaklık düşük olmalı düşük değilse düşürülmeli. 350W psu var,airduck,hem işlemci hem ekrankartı hemde pc arkasında fan var. pc ile beraber gelen. everestle açıyorum bakıyorum sıcaklıklar tavan gibi bişey. aşağıya resmini koydum.
hiçbirşey yapmazken olan sıcaklıklar bunlar.dün 60ı buldu cpu çok sıcaktı hava ama yinede yüksek geldi bana. kasa üstüne 2 delikmi açsam ne yapsam bilemiyom.
merhaba arkadaşlar p4 işlemcim var. ancak bunu biostan hızlandıramıyorum.o bölümü göremedim çünkü. anakartın desteklememesi gibi bir durum olabilirmi sizce?
birde bu işlemcileri ekran kartı gibi windows üzerinden hızlandırabileceğimiz bir program varmıdır? ben cpu-z veya everest gibi programları açınca pc nedense kitleniyo.
Arkadaşlar 1 aydır topic açarım kimse doğru dürüst cevap vermemiş/verememiştir.
AMD 6000 kullanısıyım. overclock hiç uygulamadım ve değerleri 200x15 ile 3014.1 mhz alıyorum. ramlarım 2 adet 1024 667 kingston ve 1.4 voltaj ile çalışan cpu mun voltajını artırmak için bios tan yer bulamadım.
sizce çarpanı kaç ayarlamam lazım ve şu voltajı nerden yükseltebilirim. voltaj kaç veriyim ?
slm arkadaşlar ben d45 işlemci kingston 1 gb 667 mhz ve msi 965neo lu sistemimi 3.9 a çıkardığımda sistem ayarları eski haline döndürüp açıyor yada açmıyor . işlemcim everestte 20 biosta 29 derece gözüküyor yazılanlardan anladığım kadarı ile bu dereceler pek mantıklı deil ama kasanın yanındaki işlemci fanının ızgarasına elimi tuttuğumda odam 36 dereceyken bile çok serin bi hava geliyor . sorunum sanıyorum ram le ilgili ama bn onun ayarını bulamadım sadece voltaj ayarı var 965 neo kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiden saolun.
slm arkadaşlar ben d45 işlemci kingston 1 gb 667 mhz ve msi 965neo lu sistemimi 3.9 a çıkardığımda sistem ayarları eski haline döndürüp açıyor yada açmıyor . işlemcim everestte 20 biosta 29 derece gözüküyor yazılanlardan anladığım kadarı ile bu dereceler pek mantıklı deil ama kasanın yanındaki işlemci fanının ızgarasına elimi tuttuğumda odam 36 dereceyken bile çok serin bi hava geliyor . sorunum sanıyorum ram le ilgili ama bn onun ayarını bulamadım sadece voltaj ayarı var 965 neo kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiden saolun.
O sorun bende de var ayarlayı yaptığım zaman bios kendini kendine default ediyor. Başka bir şey var bulamadım kimse de fikrini söylemedi.
evet var bi şey ram timingini manuele alınca ram için auto yada 533 667 seçeneği çıkıyor ama 533 e düşürdüğümde sistem açılmamak üzere kapanıyor anakartın pilini çıkarmak zorunda kalıyorum anlayan varsa şu msi 965 neo dan bi el atsın ram e ne kadar voltaj verilmeli timing ler ne yapılmalı her sistem için farklıdırda tabi bi yorum yaparsa anlayan arkadaşlar aşağı yukarı bi fikrimiz olur
simdi arkadaslar bn ınternette bu overclock denen seye rastladım ne oldugunu merak attım anladıgım kadarıyla bılgısayarı hızlandırma olayı.:d sımdı dıyelım kı onceden bır oyunu yukledım sıstem kaldırmadı bunu yaptıktan sora oyuunu kaldırır mı yada daha basıtı oyun donuyosa donmama ıhtımalı var mı? benı bılgılendırırsenız ıyı olur sımdıden tesekkurler...
amd xp 2500+ 1.83gh 333mhz 512mb 400 mhz ram 240gb hdd asus a7v8x-x board..
sistemim bu ilk defa overclock ile ilgileniyorum. bi fikir veren olursa sevinirim. birde yeni bilg almayı düşünüyorum. yardımcı olabilecek bi arkadaş varsa fikir açısından. (notebook) tavsiye için guneyweb@hotmail.com
Ozzy_304@hotmail.com... Bu Sisteme overclock yapılırmı yapılırsa nekadar Daha Cıkar . Ramlar Soğutmalı . İlemci Termalthake soğutma sistemine sahip . Anakart Full sıvı soğutma sistemiyle kaplı fakat cokdetaylı bir bilgiye sahip olmadıgım için bilir bir üstad tan yardım istiyorum ... Şimdiden cok teşekkür ederim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzy_304 -- 20 Eylül 2007; 13:24:57 >
Amd 3000+ Venice Overclok resimleri gitmiş. Tekrar yüklenirse çok iyi olur. Tam yapmak istiyodum, araştırdım, burası çıktı, burada da resimler yok. Şimdiden sağolun...
bide poyraz çıkarsa dikkat et dumanı içeri atmasın mazallah. öyle bir durum oluşursada cpu ya yoğurt
yedirmeyi ihmal etme.
quote:
Orjinalden alıntı: eR_HaN355
quote:
Orjinalden alıntı: TheGAMER
super olmus...ark yardımıile yaptım.şimdi süper ama çok ısınıyor bazen duman falan çıkıyo ama idare ediyoruz.
Duman Çıkartıyorsa Bir Baca Takmanı Tavsiye Ederim...En Az 50mhz kazancın olacaktır... Sevgilerle...
Raidmax Smilodon | FSP Blue Storme II 500W | E 6750 | Gigabyte P 35 DS3 | Seagate 400 Gb 16 Mb SataII | Msi X1950 Pro 256Mb/256Bit | Kingstone Hyperx 2X1Gb 2GN(GERCEK 800Mhz) | Asus 1814BLT Sata Dvd RW (Light Scribe) | Creative Live Value 16 Bit | Creative İnspire 5200 5+1 | Air Ties Rt110 | Samsung 961 BF 19" 2 ms LCD Monitor
arkadasım biraz daha bilgi verirsen sevinirim yani bu hatayı nerede veriyor dostaysa eğer widowsaçılmıyor kitleniyor yada biostanda düzelmiyorusa anakarttaki pili cıkar 5 10 dakika beklet dışarda resetlensin bios ayarların tekrar tak işlem düzelir tabi bütün bios ayarların resetlenecek unutma
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzy_304 -- 25 Eylül 2007; 9:29:28 >
arkadasım biraz daha bilgi verirsen sevinirim yani bu hatayı nerede veriyor dostaysa eğer widowsaçılmıyor kitleniyor yada biostanda düzelmiyorusa anakarttaki pili cıkar 5 10 dakika beklet dışarda resetlensin bios ayarların tekrar tak işlem düzelir tabi bütün bios ayarların resetlenecek unutma
dediklerini yaptım.şimfi herhangi bir problem yok..ilgilendğin için teşekkür ediyorum... selametle kalın..
selam arkadaşlar bende sisteme overclock yapmak istiorum ama bundan pek bişi anladıım solenemez neyi ne kadar arttircaam hakkında yardımcı olur musunuz :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uKaLaDaM -- 2 Ekim 2007; 22:04:55 >
merhabalar benim notebook CPU 50- 58 bazen daha yüksek sicaklik olabiliyor fan yetersizmi geliyor bilmiyorum ama ben bu CPU nasil serin tutabilirim ?
tşklrt
klimalı ortamlarda bulunmaya dikkat et fazla oyun oynama(özellikle grafik yoğunluklu oyunlar) tek açılışta 2 saatten fazla çalışma. cihazı yüksek hız değerinde çalıştırma (mesela sadece mail okuyorsan veya ofis kullanıyorsan indir hızını minumuma)
bütün bunları yaparsan işlemcinin harareti düşer..
Ama sen kasma bu kadar ateşli işlemci her zaman daha çok zevk verir......
Şimdi ramlerin sınırını bulacağız. Bunu önce yukarıda görüldüğü üzere cpu:ram oranıyla oynayarak bulacağız. Eğer ramlerimiz zaten hızlıysa DDR500 ve üzeri zaten pek sorun çıkmayacaktır fakat ramlerimiz DDR 400 yada daha düşüğü ise 1:1 cpu/ram oaranını kaldıramayabilir. Bu durumda mecburen ramleri daha düşük bir değerde çalıştırmak zorunda kalacağız mesela 3:2 yada 5:4 gibi. Fakat bu ramlerin sağı solu belli olmuyor bazen oem bir ram alıyorsunuz DDR 400 yada 366 ve normalde bu değerlerde çalışması gerekiyorken sizi şaşırtıyor ve neredeyse DDR 500 hızlarında bile çalışabiliyor. Bunu deneyerek bulacaksınız. Aynı cpu gibi denediniz ve bir yerden sonra sistem çakıldı. Cpu muzun sınırını bildiğimiz için cpu dan şüphelenmiyoruz. Cpu voltajını arttırdığımız gibi ram voltajını arttırmakta fayda sağlayabiliyor.
bu kismi anlamadim. simdi bnm ram lerim ddr2 800 mhz diyelim.. bu durumda e2160 islemcinin fsb sini 400 e kdr cikartabilir miyim sistem cakilmadigi surece? ve 1:1 de? su 5:4 1:1 oranlarini anlamadim bi turlu. cpu fsb, ram mhz nin yarisi olmali di mi? bu durumda nsl 1:1 lik bir oran oluyor?
pc ye klavye bagladığımda monitör hiç açılmıyor klavye yi cıkarıp çalıştırdığımda açılıyor fakat not keyboard detecnet gibi bi hata veriyor. Klavyeyi tekrar bağlayıp çalıştırdığım zaman F1 tuşuna bastıktan sonra del tuşu ile sadece bıos girmeme izin veriyor ..Ve bıos ayarlarında gezerken WARNİNG:Setting wrong valves in below may couse system to malfunction böyle bi hata ile karşılaşıyorum ne yapmam gerekli lütfen yardımcı olurmusunuz.?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uonuc -- 15 Ekim 2007; 14:43:25 >
merhabalar benim notebook CPU 50- 58 bazen daha yüksek sicaklik olabiliyor fan yetersizmi geliyor bilmiyorum ama ben bu CPU nasil serin tutabilirim ?
tşklrt
klimalı ortamlarda bulunmaya dikkat et fazla oyun oynama(özellikle grafik yoğunluklu oyunlar) tek açılışta 2 saatten fazla çalışma. cihazı yüksek hız değerinde çalıştırma (mesela sadece mail okuyorsan veya ofis kullanıyorsan indir hızını minumuma)
bütün bunları yaparsan işlemcinin harareti düşer..
Ama sen kasma bu kadar ateşli işlemci her zaman daha çok zevk verir......
hiç açmasın bilgisayarı bari . kapalı dursun . en iyi soğutma oyle olur.. yav bide bu overclocktan ne anlıyor bu millet anlamadım..yalandan yere yırtınmalar .. ek masraf . overclock için dünaynın parasını boşa harcamalar..
AMD Sempron 3.0 / 1,8 Asus anakart Bios American Magatrends Ram: 2*DDR/200 mhz ( 2 tane 512 )
ilk sayfada sivil arkadaşın AMD için yazdıklarını okudum ama resimler çıkmadıgı için beceremedim ben bu işi :D
Kısacası sorun ramlerimdenmi kaynaklanıyor ? PC açılmıyor...
yaşlanım artık. ne kadar okusamda kafa basmıyor :D varsa bana yardım edecek bir yardımsever çok makbule geçer:) yoksada artık PC yi degiştirmem gerekiyor.
bu arada 1800 mhz i 900 mhz e düşürdüm :P ben bu işi beceremicem gibi :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKI -- 22 Ekim 2007; 23:14:10 >
Arkadaşlar yeniyim kusuruma bakmayın. Sorularım var. Overclock u bi arkadaşın yardımıyla yaptık diyelim en azından öğrenmek maksadıyla. ısınma problem olur mu, özel teşhizat almalı mı yoksa sadece bios dan mı oluyor bu işler.
Yeni Arkadaş. 1.Overclock hiç yapmadı isen benim tavsiyem kesinlikle yardım alman ve bu kişinin de bilgili olması. yoksa benim başıma gelen senin de başına gelir. arkadaşın ben biliyorum der ve yakar senin anakartı. 2. Isınma tabi ki problem olur, çünkü voltaj ayarlartıyla oynuyorsun ve hızaşırtma olayı zaten normalden haha hızlı çalıştırdığı için parçalar ısınıyor. mesela anakart üzerindeki çipsetler, mesela işlemci mesela ram ler, mesela ekran kartın. 3. soruna gelince özel teşhizatı yok bu işin fakat meraklı isen ısı göztergesi alabilirsin ki takip etmek mantıklı ısı seviyesini. fakat overclock yapmaya değer bir performans elde etmek istersen bir kaç değişiklik yapman gerekir sistemde. soğutma çok önemli bu işlerde. işlemci soğutucu, ekran kartı soğutucu iyi bir güç kaynağı. mesela bende zalman 9500 led var. hem iyi soğutur hem de mod meraklısıyım mavi ışık veriyor bu fan. alabileceğin yer konusu ise istanbul da isen mecidiyeköyde editörün seçimi diye bir dükkan var. bunlar ithalatçı galiba netten de satıyorlar adresi www.editorunsecimi.com tel da nette yazıyor. ben burdan almıştım 2 sene evvel şu an açıklar mı bilmem
overclock olayını çok iyi anlatmışsınız saolun ben bi süredir bu olayı düşünüyorum ama pc ömrünü ne denli kısaltıyo biliyomusunuz? veya daha doğrusu kısaltıyo mu