sivil kardeş bu coolbits programıyla core clock ve memory clock mhz. larını değiştirmekte bir risk var mıdır??benim ekran kartım utanarak sölüyorum fx5200 acaba bu kartın üzerinde oynama yapmam ne kadar doğru acaba oynarsam performans alabilir miyim???
işlemciye ve ramlere giden STANDART volt miktarını nerden öğrenebilirim ?!...
biosta 1 saat aradım yazmıyo hiçbi yerde...işlemci P4 3.4 ghz (overclockla 3.75 ghz oldu)...ramler 4 x 1 gb 533 mhz (henüz ramlere dokunmadım)...işlemcinin gücünü biraz daha arttırcam ama daha çok volt lazım ve standart ı bilmediğim için kaç volt werceğimi bilmiyorum...
Arkadaşlar forum içinde arama yaptım ama bulamadım. Ben benchmark programı sonucu ortaya çıkan değerlerin anlamını öğrenmek istiyorum. Yani sözgelimi PCMark05 ile test ettiniz bir sürü değer çıkıyor. Bunların anlamını anlatan bir forum biliyorsanız link verebilir misiniz? (ben bulamadım) Bir de çıkan değerleri karşılaştırmak için sanıyorum sitesinin veri tabanına yönlendiriyor ama sonuçlanmıyor.
ya bendeki SiSteme bi o/c yapSam mı die düSünüorum ama CeSareT edemiorum. Sıvı SoqutuCum yok sadece orj. fanı var. bi bilqi yazarSanıS Sevinirim özellikle SiviL
selamlar benimde sistemim aşağıdaki gibi .. anakartim gigabyte ve bios ayarlari banada biraz karısık geldi OC için yardımcı olursanız cok sevinirim... amacım 3500mhz yapmak.
-Boardun bence çok basit hiç karışık değil. -4.resimdekini uygula,cpu frekansını azar azar arttır. -5.resimdeki C.I.A -kgb-mossad ayarlarını falan boşver disabled olsun. -6.resimdeki agp/pci aynen 66/33 kalsın -7.resimde DDR ayarları otomatik olmasın.Ramlerin durumuna göre ve yapacağın oc miktarına göre belirle, düşür yada yükselt.Ramlerin ddr 533 olduğuna göre teorik olarak 533 mhz yapıyor demektir,biraz voltaj arttırımı ile 600 bile yapabilir şansına bağlı.Cpu frekansını arttırdığında ram hızında artacağını unutma bu durumda ddr 533 ayarında çalışmayabilir ddr 400 e düşürüp dene. -Duruma göre cpu voltage control ve ddr voltage control dan voltaj yükseltmesi yap (dikkatli ve azar azar,gerekiyorsa tabi) -Epeydir Gigabyte board kullanmadım unutmuş olabilirim.Ram zamanlama menüsüne girmek için Ya F1 yada F3 tuşlanıyordu,denersin,ama bence ilk başta hiç girme oraya öyle kalsın.