Şimdi Ara

OVERCLOCK NEDİR-NASIL YAPILIR (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.001
Cevap
31
Favori
996.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar ben bu ati tooldan bisey anlamadim bi yardim..find max core diyorum 20 dk boyunca 3 boyutlu küp dönüyor hala bisey yok..ne kadar uzun sürer bu islem..birde fan ayarı ve ısı göstergesi yokmu bu son sürümde...
  • abi amd athlon 3500+ kullanıyorum (am2) soketli 1 gb dual 533 mhz ram
    var peki 2.2 ghz şu an yani overlock suz overlock yapınca ne kadar olur birde overlok yapmaya korkuom duyduuma gore en ufak yanlıs bişeyde tamamen herşey yanarmıs birde yazını tam okuyamadım ama overlock için 400w+ bir guc kaynaı lasım
  • hilfinger cıısss abi bu işler cıısss ugraşma bu işlerle, mis gibi bi işlemcin ve donanımın var, ne yapacan bu işleri yav, haaa siteminin kaldırmadığı bi şey vardır tamam o zaman bi oc ile yakalarsın rahatlarsın ama oc pis bir iştir, uyuşturucu gibi, bi bulaşırsan kurtulaman, en iyisi heç bulaşma. bu mesajı dalga geçmek için yazmadım gerçekten böyle düşünüyom, biz yandık dostlar yanmasın.
  • Merhabalar herkeze sivil kardes bios u nasıl ugrate edebilirim asus porgramıyla bilgivarmı şimdiden teşekurler aynı board kullanıyoruz :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KaNKaS

    Merhabalar herkeze sivil kardes bios u nasıl ugrate edebilirim asus porgramıyla bilgivarmı şimdiden teşekurler aynı board kullanıyoruz :)

    board cd sinde asus update diye bir program var onu kur,gerisi çok kolay.
  • evet abi teşekurler ilk defa yukledim dun basardım az bi kasdım gercekdende cok kolay 1011 di 1012 yaptım birde bu boardun 1014 u var bir üts versiyonu şimdi o programdan 1014 yukledimmi 1012 gecmek için dos ortamını kullanmak lazımmıs 1012 senin tercih ettigin sürüm bende yukledim güzel geldi acaba 1014 nasıldır bilgin varmı ? Şimdiden teşekurler
  • 1012 iyidir.Eğer bir sorun yoksa bios update gereksiz bir işlemdir.Yeni bir işlemci almışsındır bios bu işlemciyi tanımıyordur o zaman gerekebilir.Zaten 1012 gayet iyi çalışan performanslı bir biosdur.Bence elleme kalsın.
  • tekrar tekrar teşekur ederim saolasın herşey için
  • REKLAMLAR GİDİPTE OKUYAMIYORUM. REKLAMSIZ İÇİN TIKLATIN A BASSAMDA GİTMİYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizdelisi -- 26 Kasım 2006; 19:10:24 >
  • Overclock yapmak gerçekten çok mantıksız bir olay. Hiç bir varlık ve hiç bir alet, makina vb. gibi hiç bir şey kendi performansından daha üstün, daha verimli, daha düzenli çalışamaz. Bunun heleki bilgisayar gibi üstün özelliklere sahip bir makinadan beklemek bence çok aptalca bişey. CPU' nun kendi performansından daha fazlasını beklemek CPU ve CPU' nun bağlı olduğu Mainboard ve Mainbord' a bağlı donanım birimlerine zarar verecektir. Bu ilkinde yada ikincisinde olmasa bile bu elinde sonunda gerçekleşecektir. Bence kişiler kendi performanslarını artırmak istiyorlarsa yeni donanım birimleri alarak bunu gerçekleştirebilirler. Bu gerçekten akla mantığa sığmayacak bişey. Madalyon 2 taraflıdır. her güzel olayın, güzel avantajların birde madalyonun öbür yüzende dezavantajları olacaktır. Bu bu Overclock' ta dezavantajları yaşamak bence kaçınılmaz.
  • Bence bu Overclock işlemini deneme amaçlı bile olsa kimsenin yapmamasını isterim. Gerçi yine herkez kendisi bilir ama zamanın geriye döndürülemeyeceğini belki o zmana anlayabilirsiniz.
  • bu overclok işini bende yaptım 633 mhz den 713 e çıkardım bi sorun çıkarmı arkadaşlar
  • oc işi mantıksız değil, işlemci üreticileri genellikle aynı mimariyi taşıyan işlemcilerini piyasada çeşitlilik sağlamak için değişik isimlerde satışa sunarlar. örneğin intelin core duo 6300,6400,6600 işlemcileri aynı yapıdadır ve birbirinden ayrılan hiçbir yanları yoktur. çarpan veya mhzleri çekirdeğin iç programları ile değiştirilerek piyasaya sürülür. tabiki oc işinde bir risk vardır ama bu risk yeni işlemcilerde minumum seviyededir. artık işlemci üreticileride oc işine uygun işlemci çıkararak bu işi bir satış stratejisi olarak kullanıyorlar. kullandığımız bilgisayarlar 24 saat açık kullanılan bilgisayarlar değildir, halbuki işlemci üreticileri işlemcilerini 24 saat açık halde çalışacak şekilde planlarlar ve ona göre piyasaya sunarlar. oc yapmak tabiki işlemci ömründe bir kısalmaya neden olabilir ama hangi işlemciyi ömür boyu kullanmak mümkün oluyor, benim celoron 1200 işlemcimi ilk aldığımdan beri oc yaparak kullanıyorum ve aradan geçen 4 yıllık sürede hiçbir şey olmadığı gibi bu işlemcininde kullanım ömrü nerdeyse doldu ve değiştireceğim, yani kendiliğinden çöpe gidecek. yeni oyun ve programları artık kaldıramayacak seviyeye geldi, ofis uygulamaları kaldıracak şekilde kullanılabilir artık. oc yaparak daha fazla performans alabildim ve bu güne kadar kullandım.ancak yeni sistemlerde oc yapmanın mantığı yoktur sadece zevk için oc yapılabilir, yeni sistemlerin altından kalkamayacağı bir işlem yok ki oc yapılsın. bu bakımdan sana katılıyorum.




  • Tekrardan merhaba sivil kardes kimisi bu ramlere 3,5 vollta kadar elektirik verebiliyor bu boardla mı alakalıdır mesela asus a8n de 3 volta kadar vere biliyoruz yoksa 3,5 kadar verenler programlamı veriyor nedir bilgin varmı ?
  • Amd Semptrom 2600+ (default 1.61ghz) -soket 754- olan işlemcime overclock nasıl yapılır? Bu model için dikkat edilmesi gereken specific durumlar nelerdir- bu model için overclock ne kadar rahat olur?

    Anakartım:Winfast nf4k8ab

    Birde overclockta anakartımın hangi özlelikleri ön planda?


    Şimdiden çok teşekkürler,saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velvet darkness -- 15 Aralık 2006; 13:18:53 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KaNKaS

    Tekrardan merhaba sivil kardes kimisi bu ramlere 3,5 vollta kadar elektirik verebiliyor bu boardla mı alakalıdır mesela asus a8n de 3 volta kadar vere biliyoruz yoksa 3,5 kadar verenler programlamı veriyor nedir bilgin varmı ?

    Biosun hangi voltaja kadar izin veriyorsa program ilede o kadar verebilirsin.Biosun verdiğinden daha fazlasını elde etmek için voltmod yapmak gerekiyor.Zaten yukarılarda belirtilmişti.Voltmod ise biraz elektrik bilgisi ve deneyim gerektiriyor.Ayrıca netten voltmod yapmış kişilerden yararlanmak gerekiyor.Voltmod bir takım dirençlerin boardun alakalı yerine takılarak (ram ise ramle alakalı cpu ise cpu ile alakalı olan yeri ölçümlerle bularak)gerilimin arttırılması esasına dayanıyor.Bu işlerde bilgisi olmayanların kesinlikle uzak durması gereken bir hadisedir.Ezbere neyi nereye takınca ne olacak patlayacakmı gümleyecekmi yanacakmı bilmeden bu işlere kalkışmak büyük hata olur.Ya bilen birine yaptıracaksınız ya kendinizi iyice bu konuda yetiştireceksiniz yada herşeyi göze alıp internette aynı boardu yapanı bulup resmini bulup aynı direnci resimde gösterildiği yere koymayı lehimlemeyi becerip her şeyin yolunda gitmesi için yazı-tura atıp bekleyeceksiniz.Durum budur.




  • BENDE YAPTIM SAOL ABİİ
  • Bende Epox EP MF4 Ultra anakart var ve AMD 4200+ X2 işlemci ile bir türlü overclock yapamadım...power bios da cpu overclock fekans diye bir yer var orası default 0 gözüküyor...acaba işlemci çarpanları kapalı mı ?
  • gursoft veya diğer soracak arkadaşlar, eğer oc yapacaksanız ilk önce biyosunuzu iyice öğrenin, eğer çıkmadan önce setup exit demezseniz hiç bir ayar değişmez, ayarları değiştirmeden yani çıkarken setup exsit seceneğine basmadan ve okey demeden hiç bir ayar değişmez, bu yüzden girin biosunuza ve karıştırın, ne nedir, nerededir anlamaya çalışın ama aman dikkat bu karıştırmadan sonra setup exit deyip çıkmayın, gerçi bunu deseniz bile veya kaza ara setup exit yapıp çıksanız bile, bios ana ayarlarında defult bios diye bir yer vardır, orayı tıklayıp faebrika ayarlarına geri gelebilirsiniz.

    şimdi niye dedim bunca lafı, abiler, kardeşler girin biyosunuza iyice bir karıştırın, inceleyin, bütün ayarları bir kurcalayın, bak gursoft sormuş defult olarak oc menüsü 0 gösteriyo diye, başka bir yerde manual diye bir başlık vardır, onu enter ile açtığınızda veya üstüne gelip + vya - tuşları ile tıkladığınızda başka rakamlar çıkar veya altında bulunan oc seçenekleri çıkar. burda ya %5 veya %10 gibi otomatik oc secenekleri vardır veya bir bir veya on on veya belli sayıda mhz artışı yaptıracak secenekler vardır, bunları karıştırarak, deneyerek en iyi ayarı kendiniz bulabilirsiniz. bunu hep söylüyorum, niye gıcıklığımdanmı, yooooo, gıcıklıkla alakası yok. her sistem kendisine özel şartlar taşır, her sistemde takılı anakart, işlemci, power ve ram farklıdır. oc de en etkili dört unsur bunlar olduğu için bunları söyledim, diğer parçalarda oc yi etkiler. kimsenin aynı parçaları olamaz, kaldıki aynı parcalar olsa bile yine aynı oc oluşmayabilir, niye işte öyle, bu oc işi netamelidir. aynı iki sistem toplarsın, parçaların üretim bandından kaynaklanan farklılıkları nedeniyle aynı sonucu alamayabilirsin.
    bu yüzden ana kartım şu, işlemcim bu, spesifik ayarlar ne gibi soruların sorulması anlamsızdır. çünkü bunu biz bilemeyiz ve bildiğini söyleyende sizi yanıltır, yaparsın, sonra sistem attttaaaa, eee yaptım söylediğinizi sistemim attaya gitti, biz nerden bilelim senin sisteminin ne kadar dayanacağını, sen tek tek deneyerek öğreneceksin ve oc yapmanında esas zevkli yanı budur, her açıp kapamada, sistemi kapatınca yeniden başlatılırken geçen ve bios yazılarının çıkmasına kadar geçen bir iki saniyede, ahanda getti sistem, yemedi len, sıçtık demek işin esas zevkli tarafıdır. bu adranalin yüklemesi için yapılır esas oc, yoksa sistemleriniz en yeni sistem, Allah aşkına söylermisin Epox EP MF4 Ultra anakart var ve AMD 4200+ X2 işlemci hangi işin altından kalkamıyorda, len şuna bi omuz atalımda şu işin altından kalksın diyosun, yok böyle bi şey demi, bu durum yoksa ne için yapıyorsun, haz için, eee hazı almak için yapman gerekeni yapmadıktan ve sen yaşamadıktan sonra ne anladın sen bundan. bak bu başlıkta oc nasıl yapılırın ana hatları ve şartları anlatılmış, oc yapmak isteyen oturacak tek tek ayarları deneyecek. birde artık oc eskisi gibi direk tehlikeli değil, yeni ana kartlar oc koruması ile geliyor, eğer sakat bir ayar yaparsanız eskisi gibi kendini veya işlemciyi yakmıyor, direk kendini kilitliyor anakart ve defult olarak yeniden açıyor, mis gibi, yap istediğin kadar değişikliği, eskiden böyle korumalarda yoktu, verirdin fazla elektiriği caarrrttt diye yanardı işlemci, ram veya anakart otururdun kıçının üzerine, şimdi her şey önlemli, kolay kolay oc de parça yakmak mümkün değil, exrem bişey yapmıyoruzki, extrem bişey yapsakta yaksak sistemi anlarım, hepi topu, sistemi %10-20 oc liyoruz, bişey de olmaz yeni kartlar ile bu oc de.




  • arkadaslarım asrock p4v88+ anakartım var cpum da 2,80ghz p4 prescot....

    overlock etmek ıstıorum
    ramlarımınde voltajlarını arttırmak ısıtıorum yardımcı olurmusunuz saygılar............
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.