arkadaslar ben bu ati tooldan bisey anlamadim bi yardim..find max core diyorum 20 dk boyunca 3 boyutlu küp dönüyor hala bisey yok..ne kadar uzun sürer bu islem..birde fan ayarı ve ısı göstergesi yokmu bu son sürümde...
abi amd athlon 3500+ kullanıyorum (am2) soketli 1 gb dual 533 mhz ram var peki 2.2 ghz şu an yani overlock suz overlock yapınca ne kadar olur birde overlok yapmaya korkuom duyduuma gore en ufak yanlıs bişeyde tamamen herşey yanarmıs birde yazını tam okuyamadım ama overlock için 400w+ bir guc kaynaı lasım
hilfinger cıısss abi bu işler cıısss ugraşma bu işlerle, mis gibi bi işlemcin ve donanımın var, ne yapacan bu işleri yav, haaa siteminin kaldırmadığı bi şey vardır tamam o zaman bi oc ile yakalarsın rahatlarsın ama oc pis bir iştir, uyuşturucu gibi, bi bulaşırsan kurtulaman, en iyisi heç bulaşma. bu mesajı dalga geçmek için yazmadım gerçekten böyle düşünüyom, biz yandık dostlar yanmasın.
evet abi teşekurler ilk defa yukledim dun basardım az bi kasdım gercekdende cok kolay 1011 di 1012 yaptım birde bu boardun 1014 u var bir üts versiyonu şimdi o programdan 1014 yukledimmi 1012 gecmek için dos ortamını kullanmak lazımmıs 1012 senin tercih ettigin sürüm bende yukledim güzel geldi acaba 1014 nasıldır bilgin varmı ? Şimdiden teşekurler
1012 iyidir.Eğer bir sorun yoksa bios update gereksiz bir işlemdir.Yeni bir işlemci almışsındır bios bu işlemciyi tanımıyordur o zaman gerekebilir.Zaten 1012 gayet iyi çalışan performanslı bir biosdur.Bence elleme kalsın.
Overclock yapmak gerçekten çok mantıksız bir olay. Hiç bir varlık ve hiç bir alet, makina vb. gibi hiç bir şey kendi performansından daha üstün, daha verimli, daha düzenli çalışamaz. Bunun heleki bilgisayar gibi üstün özelliklere sahip bir makinadan beklemek bence çok aptalca bişey. CPU' nun kendi performansından daha fazlasını beklemek CPU ve CPU' nun bağlı olduğu Mainboard ve Mainbord' a bağlı donanım birimlerine zarar verecektir. Bu ilkinde yada ikincisinde olmasa bile bu elinde sonunda gerçekleşecektir. Bence kişiler kendi performanslarını artırmak istiyorlarsa yeni donanım birimleri alarak bunu gerçekleştirebilirler. Bu gerçekten akla mantığa sığmayacak bişey. Madalyon 2 taraflıdır. her güzel olayın, güzel avantajların birde madalyonun öbür yüzende dezavantajları olacaktır. Bu bu Overclock' ta dezavantajları yaşamak bence kaçınılmaz.
Bence bu Overclock işlemini deneme amaçlı bile olsa kimsenin yapmamasını isterim. Gerçi yine herkez kendisi bilir ama zamanın geriye döndürülemeyeceğini belki o zmana anlayabilirsiniz.
oc işi mantıksız değil, işlemci üreticileri genellikle aynı mimariyi taşıyan işlemcilerini piyasada çeşitlilik sağlamak için değişik isimlerde satışa sunarlar. örneğin intelin core duo 6300,6400,6600 işlemcileri aynı yapıdadır ve birbirinden ayrılan hiçbir yanları yoktur. çarpan veya mhzleri çekirdeğin iç programları ile değiştirilerek piyasaya sürülür. tabiki oc işinde bir risk vardır ama bu risk yeni işlemcilerde minumum seviyededir. artık işlemci üreticileride oc işine uygun işlemci çıkararak bu işi bir satış stratejisi olarak kullanıyorlar. kullandığımız bilgisayarlar 24 saat açık kullanılan bilgisayarlar değildir, halbuki işlemci üreticileri işlemcilerini 24 saat açık halde çalışacak şekilde planlarlar ve ona göre piyasaya sunarlar. oc yapmak tabiki işlemci ömründe bir kısalmaya neden olabilir ama hangi işlemciyi ömür boyu kullanmak mümkün oluyor, benim celoron 1200 işlemcimi ilk aldığımdan beri oc yaparak kullanıyorum ve aradan geçen 4 yıllık sürede hiçbir şey olmadığı gibi bu işlemcininde kullanım ömrü nerdeyse doldu ve değiştireceğim, yani kendiliğinden çöpe gidecek. yeni oyun ve programları artık kaldıramayacak seviyeye geldi, ofis uygulamaları kaldıracak şekilde kullanılabilir artık. oc yaparak daha fazla performans alabildim ve bu güne kadar kullandım.ancak yeni sistemlerde oc yapmanın mantığı yoktur sadece zevk için oc yapılabilir, yeni sistemlerin altından kalkamayacağı bir işlem yok ki oc yapılsın. bu bakımdan sana katılıyorum.
Tekrardan merhaba sivil kardes kimisi bu ramlere 3,5 vollta kadar elektirik verebiliyor bu boardla mı alakalıdır mesela asus a8n de 3 volta kadar vere biliyoruz yoksa 3,5 kadar verenler programlamı veriyor nedir bilgin varmı ?
Amd Semptrom 2600+ (default 1.61ghz) -soket 754- olan işlemcime overclock nasıl yapılır? Bu model için dikkat edilmesi gereken specific durumlar nelerdir- bu model için overclock ne kadar rahat olur?
Anakartım:Winfast nf4k8ab
Birde overclockta anakartımın hangi özlelikleri ön planda?
Şimdiden çok teşekkürler,saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZİW®O -- 15 Aralık 2006; 13:18:53 >
Tekrardan merhaba sivil kardes kimisi bu ramlere 3,5 vollta kadar elektirik verebiliyor bu boardla mı alakalıdır mesela asus a8n de 3 volta kadar vere biliyoruz yoksa 3,5 kadar verenler programlamı veriyor nedir bilgin varmı ?
Biosun hangi voltaja kadar izin veriyorsa program ilede o kadar verebilirsin.Biosun verdiğinden daha fazlasını elde etmek için voltmod yapmak gerekiyor.Zaten yukarılarda belirtilmişti.Voltmod ise biraz elektrik bilgisi ve deneyim gerektiriyor.Ayrıca netten voltmod yapmış kişilerden yararlanmak gerekiyor.Voltmod bir takım dirençlerin boardun alakalı yerine takılarak (ram ise ramle alakalı cpu ise cpu ile alakalı olan yeri ölçümlerle bularak)gerilimin arttırılması esasına dayanıyor.Bu işlerde bilgisi olmayanların kesinlikle uzak durması gereken bir hadisedir.Ezbere neyi nereye takınca ne olacak patlayacakmı gümleyecekmi yanacakmı bilmeden bu işlere kalkışmak büyük hata olur.Ya bilen birine yaptıracaksınız ya kendinizi iyice bu konuda yetiştireceksiniz yada herşeyi göze alıp internette aynı boardu yapanı bulup resmini bulup aynı direnci resimde gösterildiği yere koymayı lehimlemeyi becerip her şeyin yolunda gitmesi için yazı-tura atıp bekleyeceksiniz.Durum budur.
Bende Epox EP MF4 Ultra anakart var ve AMD 4200+ X2 işlemci ile bir türlü overclock yapamadım...power bios da cpu overclock fekans diye bir yer var orası default 0 gözüküyor...acaba işlemci çarpanları kapalı mı ?
gursoft veya diğer soracak arkadaşlar, eğer oc yapacaksanız ilk önce biyosunuzu iyice öğrenin, eğer çıkmadan önce setup exit demezseniz hiç bir ayar değişmez, ayarları değiştirmeden yani çıkarken setup exsit seceneğine basmadan ve okey demeden hiç bir ayar değişmez, bu yüzden girin biosunuza ve karıştırın, ne nedir, nerededir anlamaya çalışın ama aman dikkat bu karıştırmadan sonra setup exit deyip çıkmayın, gerçi bunu deseniz bile veya kaza ara setup exit yapıp çıksanız bile, bios ana ayarlarında defult bios diye bir yer vardır, orayı tıklayıp faebrika ayarlarına geri gelebilirsiniz.
şimdi niye dedim bunca lafı, abiler, kardeşler girin biyosunuza iyice bir karıştırın, inceleyin, bütün ayarları bir kurcalayın, bak gursoft sormuş defult olarak oc menüsü 0 gösteriyo diye, başka bir yerde manual diye bir başlık vardır, onu enter ile açtığınızda veya üstüne gelip + vya - tuşları ile tıkladığınızda başka rakamlar çıkar veya altında bulunan oc seçenekleri çıkar. burda ya %5 veya %10 gibi otomatik oc secenekleri vardır veya bir bir veya on on veya belli sayıda mhz artışı yaptıracak secenekler vardır, bunları karıştırarak, deneyerek en iyi ayarı kendiniz bulabilirsiniz. bunu hep söylüyorum, niye gıcıklığımdanmı, yooooo, gıcıklıkla alakası yok. her sistem kendisine özel şartlar taşır, her sistemde takılı anakart, işlemci, power ve ram farklıdır. oc de en etkili dört unsur bunlar olduğu için bunları söyledim, diğer parçalarda oc yi etkiler. kimsenin aynı parçaları olamaz, kaldıki aynı parcalar olsa bile yine aynı oc oluşmayabilir, niye işte öyle, bu oc işi netamelidir. aynı iki sistem toplarsın, parçaların üretim bandından kaynaklanan farklılıkları nedeniyle aynı sonucu alamayabilirsin. bu yüzden ana kartım şu, işlemcim bu, spesifik ayarlar ne gibi soruların sorulması anlamsızdır. çünkü bunu biz bilemeyiz ve bildiğini söyleyende sizi yanıltır, yaparsın, sonra sistem attttaaaa, eee yaptım söylediğinizi sistemim attaya gitti, biz nerden bilelim senin sisteminin ne kadar dayanacağını, sen tek tek deneyerek öğreneceksin ve oc yapmanında esas zevkli yanı budur, her açıp kapamada, sistemi kapatınca yeniden başlatılırken geçen ve bios yazılarının çıkmasına kadar geçen bir iki saniyede, ahanda getti sistem, yemedi len, sıçtık demek işin esas zevkli tarafıdır. bu adranalin yüklemesi için yapılır esas oc, yoksa sistemleriniz en yeni sistem, Allah aşkına söylermisin Epox EP MF4 Ultra anakart var ve AMD 4200+ X2 işlemci hangi işin altından kalkamıyorda, len şuna bi omuz atalımda şu işin altından kalksın diyosun, yok böyle bi şey demi, bu durum yoksa ne için yapıyorsun, haz için, eee hazı almak için yapman gerekeni yapmadıktan ve sen yaşamadıktan sonra ne anladın sen bundan. bak bu başlıkta oc nasıl yapılırın ana hatları ve şartları anlatılmış, oc yapmak isteyen oturacak tek tek ayarları deneyecek. birde artık oc eskisi gibi direk tehlikeli değil, yeni ana kartlar oc koruması ile geliyor, eğer sakat bir ayar yaparsanız eskisi gibi kendini veya işlemciyi yakmıyor, direk kendini kilitliyor anakart ve defult olarak yeniden açıyor, mis gibi, yap istediğin kadar değişikliği, eskiden böyle korumalarda yoktu, verirdin fazla elektiriği caarrrttt diye yanardı işlemci, ram veya anakart otururdun kıçının üzerine, şimdi her şey önlemli, kolay kolay oc de parça yakmak mümkün değil, exrem bişey yapmıyoruzki, extrem bişey yapsakta yaksak sistemi anlarım, hepi topu, sistemi %10-20 oc liyoruz, bişey de olmaz yeni kartlar ile bu oc de.
opentel gir abi biosa, bütün ayarları biyosun izin verdiği en yüksek seviyeye getir, mis gibi overlock yapmış olursun yav bi üs mesajda biz ne yazdık heç okumadınmı. bide overlock ne yav, bırak püsküllü kalsın abi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersan0 -- 20 Aralık 2006; 16:50:29 >
myaxis kardeşim overclock da tehlike görme, demirden korkan trene binmez, bu iş resmen adrenalin kokuyorr (bazen yanık insanlar rahatlıyor bu uğraş esnasında. futbol, televole dışında da hayat var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordfox -- 23 Aralık 2006; 13:12:13 >
Arkadaşlar siteyi çok beğendim ve saatlerce inceledim yazıları. overclock yapmanın tehlikesi çok mudur. ne tür önlemler alabilirim ilk denemelerimde, nereden alıyorsunuz yazılan aygıtları. yardımcı olursanız sevinirim.
sivil arkadaşa da yazılarından ve paylaşımlarından dolayı çok teşekkür ederim. vakit en değerli hazinedir günümüzde. vakit ayırıp bilgisini bizimle paylaşıyor. ne güzel
Arkadaşlar siteyi çok beğendim ve saatlerce inceledim yazıları. overclock yapmanın tehlikesi çok mudur. ne tür önlemler alabilirim ilk denemelerimde, nereden alıyorsunuz yazılan aygıtları. yardımcı olursanız sevinirim.
mehmetsoydirek, gerekli programları download edebilirsiniz, soğutucuları ve termalmacun, güç kaynağı vs... firebal.net ve editorunsecimi.com dan bulabilirsin. editorunsecimi fiyatta biraz daha iyi.
merhaba benim 2.26 işlemcim var fakat hiç bişey yapmadan 2.28 olarak çalışıyor bunu hıznı biraz daha artıra bilrmiyim ana sayfada gösterdiğiniz şeylere izin vermiyor bulamadım yada kapalı bi vaziyette şimdiden teşekür ederim son bişey bide dram var 768 bunuda artıra bilrmiyim
Aşağıdaki konfigürasyona sahip makinamda CPU : 1,5 volt FSB : 240 Memory : 333Mhz HT : 4X seçili durumda makinayı stabil 2640 mhz çalıştırabiliyordum. Memory açılışta 2 x 200 = 400mhz gösteriyordu. Sonradan daha fazla ileri gidebilmek için Twinmos Speed Premium PC3500 CAS 2,5 DDR 433Mhz 512MB x 2 ramler satın aldım. Bunları taktığımda eski DDR 400 OEM ramlerimi kullanırken kullandığım ayarlarla makina açılmadı. Hatta FSB'yi çok az kıpırdattığımda dahi makina açılmıyor veya açılsa da muhakkak reset atıyor. Memory'i 366 Mhz'ye çektiğimde gene makina açılmıyor. Hiçbir ısınma problemim yok. İşlemci en fazla 50 dereceye çıkıyor. Genel sistem ısısı 35 derece civarlarında. Bana lütfen yardımcı olabilir misiniz ?
AMD Athlon 64 3500+ Venice 1.40v 512 mbx2 Twinmos Speed Premium PC3500 433Mhz DDR Memory(oc yapabilirken 400mhz OEM ram vardı) Epox 9PA7I Nforce4 Anakart Leadtek Winfast 7600 GT TDH 256 MB Pci-E Ekran Kartı FSP 350 Watt 1 x SATA 7200 rpm Seagate 250gb, 1 x IDE 7200rpm Seagate 80gb harddisk Mini Typhoon İşlemci Fanı Zalman VF 900CU Ekran Kartı Fanı Windows XP Pro 32 with SP2
nihat dostum bu yeni taktığın ramleri senin yaptığın ayarlar ile 366x2=732 mhz de çalıştırıyor olabilir, bazen ram leri 200 üzerinden görebilir, bazen ise 400 üzerinden, birde bu işi sen 366 yerine 220 ile dene, bu şekilde 440 mhz olabilir ve makinan açılabilir, eğer bu şekilde görüyor ise tek tek artırırsın mhz leri ve en son geldigi mhz ayarında takılma olduğunda sen biraz rame elektirik verir, bu ayardan daha üste çıkabilirsin, bu şekilde en son stabil çalıştığı yeri bulabilirsin, eğer çalıştıramazsan auto seçeneğine getir ramleri, ve bak bakalım açıyormu, açtığında kontrol et dediğim gibi 200 üzerindenmi hesaplıyor, 400 üzerindenmi, ben senin yeni taktığın ramlerin 200 üzerinden görüldüğünü zannediyorum ve dediğim gibi sen ramleri 732 mhz gibi çok yüksek bir hızda çalıştırmaya kalkınca bort direk düşürüyor makineyi, düşürmeside iyi, yoksa bu mhz ile ram gidebilir.
alric genel olarak intel bordlar oc yapmaya uygun olmayan bordlardır ve oc menüsü bulunmaz, senin biyosta da bu tür bir menü bulunmayabilir, belki windows üzerinden oc yapan programlar ile bu oc işini yapabilirsin
Şu soruma cevap verirseniz çok sevinirim. Şimdi diyelimki anakart Asus P5B ve işlemci ep6300. Şimdi ben oc yaparak bunu 6400 hızında çalıştırabiliyorum. Fakat bunun için ne yapmam gerekir. Onun için vereceğim paraya kendisini alsam daha iyi olmaz mı?
alric genel olarak intel bordlar oc yapmaya uygun olmayan bordlardır ve oc menüsü bulunmaz, senin biyosta da bu tür bir menü bulunmayabilir, belki windows üzerinden oc yapan programlar ile bu oc işini yapabilirsin
yardımın için saol bu anakartın kendi cdsinde bir program var overclock yapabliyorsun hatta ramler normalde 533mhz ama 600 a çıkarıbiliyorsun acaba bu program üzerinden o\c yapsam sağlıklı olurmu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlricDoRei -- 13 Ocak 2007; 23:26:27 >
yampir dostum para verdiğinde zaten bir sorun kalmıyor, ama bu iş artık öyle bir üst seviyeye çıkarmak filan değil, örneğin bahsettiğin intel core 2 duo 2 6300 işlemciler üzerindeki kendi fanı ile örneğin amd nin 600 dolarlık işlemcileri seviyesine gelebiliyor, yani oc yaparak bir üst seviye işlemciyi yakalıyorsun diye bir şey yok, veya intelin 6300 işlemcileri ile oc yaparak ocyapılmamış 6800 işlemcilerinin seviyesinin üzerine çıkmak mümkün olabiliyor, bu yüzden oc yapılıyor,
rakpiman nasıl yaktın sen herşeyi birden anlamadım, eğer yeni bir işlemcin ve anakartın varsa hemen öyle yakman mümkün değildir, olsa olsa bios kendini kapamıştır, üç beş açma kapama veya biosun pilini çıkarıp 10 dakika bekleyince yeniden bios defults ayarlarda makinanın başlaması sağlanabilir, eğer bios kilitlenmesi ise bu normal, ben şimdiye kadar kaç defa bios kilitlemesi yaşadığımı unuttum,
alric benim windows üzerinden oc yapabilirsin dediğim zaten bu, eğer öyle bir programı varsa, sen bu programı kullanarak oc yapabilirsin ama sakın 533 mhz ramları hemen 600 yapayım deme, hemen göçer sistem, yavaş yavaş artır herşeyi, en üst sınıra gelince yani takılmalar olmaya başlayınca programın elektirik artışı yapılan ayarından bir üst seviye elektrik artışına çık ve makinanın yemediği ayarları yani fsp leri yediğini göreceksin, böyle böyle elektirik artışı yaparak ta makinanın açılmadığı, takıldığı, açılsa bile reset attığı bir seviyeye gelirsin, bu seviyeye gelince bunun senin kartın ve ramların sınırı olduğunu anlamış olursun, bu işleri yapmayan en yakın değerlere getirdiğinde makinanı oc li olarak kullanabilirsin.
yampir dostum para verdiğinde zaten bir sorun kalmıyor, ama bu iş artık öyle bir üst seviyeye çıkarmak filan değil, örneğin bahsettiğin intel core 2 duo 2 6300 işlemciler üzerindeki kendi fanı ile örneğin amd nin 600 dolarlık işlemcileri seviyesine gelebiliyor, yani oc yaparak bir üst seviye işlemciyi yakalıyorsun diye bir şey yok, veya intelin 6300 işlemcileri ile oc yaparak ocyapılmamış 6800 işlemcilerinin seviyesinin üzerine çıkmak mümkün olabiliyor, bu yüzden oc yapılıyor,
rakpiman nasıl yaktın sen herşeyi birden anlamadım, eğer yeni bir işlemcin ve anakartın varsa hemen öyle yakman mümkün değildir, olsa olsa bios kendini kapamıştır, üç beş açma kapama veya biosun pilini çıkarıp 10 dakika bekleyince yeniden bios defults ayarlarda makinanın başlaması sağlanabilir, eğer bios kilitlenmesi ise bu normal, ben şimdiye kadar kaç defa bios kilitlemesi yaşadığımı unuttum,
alric benim windows üzerinden oc yapabilirsin dediğim zaten bu, eğer öyle bir programı varsa, sen bu programı kullanarak oc yapabilirsin ama sakın 533 mhz ramları hemen 600 yapayım deme, hemen göçer sistem, yavaş yavaş artır herşeyi, en üst sınıra gelince yani takılmalar olmaya başlayınca programın elektirik artışı yapılan ayarından bir üst seviye elektrik artışına çık ve makinanın yemediği ayarları yani fsp leri yediğini göreceksin, böyle böyle elektirik artışı yaparak ta makinanın açılmadığı, takıldığı, açılsa bile reset attığı bir seviyeye gelirsin, bu seviyeye gelince bunun senin kartın ve ramların sınırı olduğunu anlamış olursun, bu işleri yapmayan en yakın değerlere getirdiğinde makinanı oc li olarak kullanabilirsin.
MERHABA BEN SİTEYE YENİ ÜYE OLDUM....BAŞTA DA ANLATTIĞINIZ GİBİ OVERCLOCK A BENİMDE Bİ MERAKIM VAR...BENDE ASUS A8V-E DELUXE AMD S939 K8T8 ANAKART ---AMD ATHLON 3000+ 1.8 GHZ BOX İŞLEMCİ---4X512 DDR 400 RAM VE KASA OLARAKTA FEEL Hurricane 460W Siyah Kasa VAR ..ZAMANINDA ANAKART SEÇİMİNİ YANLIŞ YAPTIĞIM İÇİN BUGÜN İSTEDİĞİM İŞLEMCİYİ ALAMIYORUM ÇÜNKÜ ANAKART DESTEKLEMİYO BUNUN İÇİN OVERCLOCK YAPMAYA KARAR VERDİM BANA SETUP TAN NE YAPMAM KONUSUNDA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM AŞAĞIDA RESİMLERDEN CPU-Z BİLGİLERİMİ ALABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
İYİDE DOSTUM ONLARI OKUDUM AMA BEN SETUP A GİRDİĞİMDE TİMİNG MODE -MEMCLOK İNDEX-HYPER TRANSPORT... FALAN GÖREMEDİM BAYA KURCALADIM AMA BULAMADIM NE BİLİM ÇOĞUNU BULAMADIM HAA OVERCLOCKDİE Bİ BÖLÜM VAR AMA YAZILANLAR YOK.... ONDAN SORUYORUM
BENİM BİLGİSAYARDA AŞAĞIDAKİ GİBİ EVEREST PROĞRAMINDA BUNLAR YAZIYOR SADECE SORMAK İSTEDİĞİM ŞU BU SİSTEM OVERCLOCK OLUR MU OVERCLOCKLA 3.0, 3.06 YADA 3.2 GİBİ İSTEDİĞİM BİR DEĞER ALABİLİRMİYİM
VE BUNA NERDEN OVERCLOCK YAPILIYO BİOSTA HİÇ BİŞİ BULAMADIM FSPDEN YAPACAĞIM İÇİN BAŞKA Bİ YERDEN GİRMEM YADA BİR PROĞRAM MI İNDİRMEM GEREKİYO
BU ARADA İNTERNET CAFEDEN GİRDİĞİM İÇİN TOPİĞİ TAM OKUMA FIRSATIM OLMUYOR...!
Bilgisayar: Bilgisayar Türü ACPI Tek işlemcili Bilgisayar İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional OS Servis Paketi Service Pack 2 Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2) DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Bilgisayar Adı SCORPHY (ScORphY) Tarih / Saat 2007-01-22 / 12:03 Anakart: CPU Türü Intel Pentium 4, 2800 MHz (21 x 133) Anakart Adı Intel Rock Lake D865PERL (5 PCI, 1 AGP, 4 DIMM) Anakart Çipseti Intel Springdale i865PE Sistem Belleği 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM) BIOS Türü AMI (01/22/04)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScORphY -- 22 Ocak 2007; 17:50:59 >
selam arkadaşlar , ben bu işe yeni girdim ve şu overclock işi bi hayli sardı beni bunu yaparsam ana kartımın ömründen yermiyim? ve nasıl yapacağımı bana anlatabilirmisiniz sistemim: ana kart: intel 8I945P-G F11 işlemci : intel P4 3.00GHz işletim sistemim: WIN XP SP2 ekran kartım : Nvdia Geforce 6600 GT
HALA CVP BEKLİYORUM ALTI ÜSTÜ 2 İPUCU GERİSİNİ HALLEDEBİLİRİM HERALDE...KONUNUN AÇIKLANDIĞI İLK SAYFADA YAZILANLARA BAKTIM SETUPTA ÖLE ŞEYLERE RASTLAMADIM DAHA ÖNCEDE YARDIM İSTEMİŞ SİSTEM BİLGİLERİMİ VERMİŞTİM BU KONUDA YARDIM EDERSİNİZ ÇOK SEVİNİRİM...
HALA CVP BEKLİYORUM ALTI ÜSTÜ 2 İPUCU GERİSİNİ HALLEDEBİLİRİM HERALDE...KONUNUN AÇIKLANDIĞI İLK SAYFADA YAZILANLARA BAKTIM SETUPTA ÖLE ŞEYLERE RASTLAMADIM DAHA ÖNCEDE YARDIM İSTEMİŞ SİSTEM BİLGİLERİMİ VERMİŞTİM BU KONUDA YARDIM EDERSİNİZ ÇOK SEVİNİRİM...
Bu bölümde cevap bulamzsın sadece genel bilgi edinirsin. Cevap için bir forum açmalısın...
arkadaşlar bende işlemcime o.c yapmayı düşünüyorum işlemcim pentium D 945 fakat boştayken sıcaklık 35-40 yükte 40-45 derece oluyor ben bunu kaç ghz e cıkarabilirim sogutucu olarakta cooler master hyper 6+ kullanıyorum ve bunun fan fönüş hızını yani rpm yi nasıl artırabilirim
Playing: Half life,Half life oppocing force,Half Life Blue Shift,Half Life 2,Half Life 2 episode One,Half Life 2 episode Two,Team Fortress 2,Left 4 dead,Dawn of Discovery
arkadaşlar bende işlemcime o.c yapmayı düşünüyorum işlemcim pentium D 945 fakat boştayken sıcaklık 35-40 yükte 40-45 derece oluyor ben bunu kaç ghz e cıkarabilirim sogutucu olarakta cooler master hyper 6+ kullanıyorum ve bunun fan fönüş hızını yani rpm yi nasıl artırabilirim
biri cevap versin arkadaşlar bende o.c yapabilirmiyim bu sıcaklık sorun olurmu
Playing: Half life,Half life oppocing force,Half Life Blue Shift,Half Life 2,Half Life 2 episode One,Half Life 2 episode Two,Team Fortress 2,Left 4 dead,Dawn of Discovery
3.6 ghz yaptım şu anda 42 derece filan ama nfs carbonu açtım şimdi 60 dereceyi gördüm bi sorun olurmu acaba şimdilik?? çünkü yakında fan almayı düşünüyorum..bide bana fan önerirseniz sevinirim