dizüstüler de oc konusunda pek bilgim yok ama ısınınca kasma konusunda tavsiye verebilirim. benim dizüstüde oyunlarda veya çok açık kalınca acaip ısınıyordu ve kasıyordu, bunu çözümü soğutmaya yardımcı olmak, başka yolu yok, çünkü epiy performanslı parçalar, daracık bir alandra ve haliyle ısınıyor ve ısınan dizüstünün performansının düşmesi doğaldır ve hatta çok kasarsanız dizüstüne ciddi zararlar verebilirsiniz. diz üstülerde oyun oynamak biraz hatta biraz değil epiy sorunludur ve tercih edilmez, diz üstülerde daha çok strateji türü oyunları tercih ederseniz iyi olur.
bu genel açıklama sonrasında diz üsbtünün altına benim aldığım gibi soğutucu alırsanız iyi olur. ben 15 ytl gibi ucuz bir fiyata ankarada teknoramada bulduğum ince, üstünde delikli bir tahtanın bulunduğu ve deliklerin altına üç tane sessiz çalışan fanın bulunduğu, fanların altınada bir tahtanın konulduğu,yani tahta bir hazne içine üç fanın konulduğu bir aparat aldım, bu aparat usb çıkışından elektrik alıyor ve dizüstünün ısınmasını çok güzel önlüyor.bunun gibi bir aparat alırsanız her yere dizüstü çantası ile birlikte götürebilirsiniz.kalınlığı 1,5 cm kadar, hatta o kadar bile gelmez, dizüstünün altına koyuyorum çantada istediğim yere götürüyorum, ısınmayı engelleyince kasmada ortadan kalkıyor.
yapabileceğin başka bir şeyde bilgisayarıma sağ tıkla ve özelliklere gel, oradan gelişmişi seç, performas ayarlarını tıkla,yeniden gelişmişi tıkla, sanal belleği tıkla, özel boyutu tıkla ve başlanğıç boyutunu ve en büyük boyutu aynı rakam yap, bu rakamda 1000 mb olursa hem programlarda, hemde oyunlarda daha rahat edersin, ama bu iki değerin aynı olmasına dikkat et.
bir başka yöntemde dizüstünde sırf oyunlar için yeni bir kullanıcı oluşturman ve bu kullanıcının profilinden girdiğinde, oyun oynamadan önce gereksiz olan bütün arkaplan şlemlerini ve çalışan diğer programları kapattıktan sonra bütün performansı oyuna vermen, buda dizüstünü rahatlatır.
eğer biyosunu upgrate yapmadıysan mutlaka yap veya bu konuda tecrüben yoksa hiç elini sürme, tecrübeli bir kişiye götür o yapsın, genellikle biyoslar daha sonra yenilenir, ilk çıktığında görülen bazı hatalar ortadan kaldırılır, bu biyos günçellemeside etkili olabilir. birde biyosun izin veriyorsa ram larının cas ve ras ayarlarını mümkün olan en küçük seviyeye getir, buda epiy bir performans sağlar, benden şimdilik bu kadar.
valla çok saol bizi aydınlattin allah razi olsun kendi sistemimde 3.2 ghz pentium 4ht vr çarpani 200*16 ama intel galiba şifre komuş koymasaydı 225*16 oluo 3.6ghz oluo ama bu yeter gene bna ayrıca bnm ram lerdede böle bi şifre söz konusu 266mhz de çalişio 533 nasi yaparım acaba ?? bayiyi arayıp da yapabilirimiyim yada bilen vrsa bna anlatırsa çok iyi olr şimdiden saolun
Merhabalar. Benim ATI Radeon x550 Ekran kartım var. Ekran kartını fazla zorlamak istemiyorum. Default ayarları core 375 memory 250. Ne kadar o/c yapabilirim. Şimdiden teşekkürler.
Yaw ben merak ettim sistem imzamda sorum şu olucak benim Anakartta en fazla 1.6 verilliyor ve ancak ben bu voltajda sistemi 1 Ghz lik artışlarda böyle kullanabiliyorum tabi sadece denemelik olarak benim Pentium 4 531 e en fazla günlük kullanım için ne kadar voltaj vermeliyim bu çok önemli o yüzden soruyorum.
Asus P5Q Intel P45 Chipset Motherboard - İntel Pentium E2180 @ O/C: 2.67 Ghz - 1333 Mhz FSB - A-Data 1024x2 2 GB 667 Mhz Ram @ 887 Mhz 5-5-5-15 - Palit Nvidia 8600 GT GPU - Thermaltake VG7400BWS Case - Thermaltake 400 watt PSU - LG Sata DVD-RW Siyah - Samsung HD321KJ 320 GB 7200 RPM 16 MB Cache SATA 2 HDD - Samsung PATA 120 GB 7200 RPM 8 MB HDD - SMC 9452TX Gigabit Ethernet Card Realtek Chipset - 2x Sunbeam 12 CM Mavi Led Case Fan - Thermaltake 12 cm Case Fan - Akasa 12 cm Case Fan
ALLAH'TAN PEK OVERCLOCK YAPMAMA GEREK KALMIOO KASA KAPAĞI HİİİİÇ KAPANMAZ YAZ SICAĞINDA İSE AYAK LI YERDEN ANCA 1METRE YÜKSEKLİKTE 1KLİMA TEKERLEKLİ ONU GETİRİYORUM KASA İÇİNE DOĞRU ÖN PANELİ AYARLAYIP İŞİM BİTENE KADAR OH RAHAT RAHAT NE KİLİTLENME NEDE YAWAŞLMA TIKIR TIKIR İİ OLUOO BU YÖNTEMMM (ASLIN DABU OVERCLOCK İÇİN ADAM AKILLI BİR KİTAP ÇIKARILSA İİ OLAR )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nil_fb -- 13 Eylül 2006; 21:12:41 >