Şimdi Ara

Samsung'dan 8ms tepki süreli LCD monitör 913N

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung 8 ms tepki süreli 19 inclik yeni LCD monitörünü, 2005 yılının ocak ayında satışa çıkarıcağını duyurdu. Hedef olarak oyunlarla ilgilinen kişileri hedef alan yeni LCD, böylece piyasadaki büyük bir boşluğu doldurmuş olacak. Standart LCD monitörlerin, yüksek tepki süreleri nedeniyle, oyunlarda ve filmlerde hızlı sahnelerde bulanıklaşma (blur) etkisi diye tabir edebileceğimiz, cisimlerin arkalarında iz bırakmaları oluşuyor ve grafik kalitesinde düşüşler meydana geliyordu.

    Samsung'un 913N kod ismini verdiği LCD monitörün çıkabildiği en yüksek çözünürlük 1280x1024, nokta aralığı 0.294mm, contrast oranı 800:1, parlaklık değeri 300 cd/m² (kandil/m²) ve yatay - dikey görülebilirlik açısı ise 160 derece olacak, Samsung oldukça iyi değerler vadediyor fakat bilindiği gibi parlaklık ve contrast değerleri üreticinin abarttığı değerlerde olabiliyorlar, ama yinede bu değerlerden başka bir referansımızda yok tabi. Bilinmesi gereken bir diğer hususda monitörde DVI çıkışının bulunmadığı, Samsung sadece analog çıkış koymuş.

    Samsung'un yeni monitörü ayrıca MagicTune adlı bir teknolojiylede geliyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar monitörün ince ayarlarını mouselarını kullanarak rahatlıkla yapabiliyorlar, ayrıca MagicBright özelliğide bulunan monitör, internet, oyun ve masa üstü gibi uygulamalarda kullanılmak için önceden tanımlı parlaklık ve contrast değerlerini içeren profillerle geliyor ve kullanıcı kullandığı uygulamaya göre hızlıca bu profiller arasında seçim yaparak en iyi resim kalitesini elde edebiliyor.

    Samsung, 913N ile ilk 19 inc LCD monitörünü piyasaya sürecek fakat BenQ geçtiğimiz ekim ayında 937S ismini versiği 8 ms tepki süreli 19 inc bir LCD monitörü piyasa sürmüştü. BenQ'nun 533$ fiyatla satılan monitörü tam bir oyuncu dostu ve gelişmiş özelliklerine rağmen oldukça uygun bir fiyata sahip. BenQ yetkilileri, bu tip düşük tepki süreli LCD ekranların 20 inc ve 21 inc modellerini üretmeyi düşünmediklerini, oyun severlerin daha büyük ekranlara ihtiyacı olmadığını düşündüklerini söylemişti.

    Aslında firmanın bu görüşü oldukça yerinde, daha büyük monitörlerle, FPS tipi oyunlara hakim olmak oldukça zor. Ekranın her köşesini eşit görebilmek için ekrandan oldukça uzakta oturmak gerekiyor ve bu oyun serverlerin ilgisini dağıtan bir durum. Yakın kullanımlardada boyun ve sırt ağrıları meydana geliyor, bu oldukça rahatsız edici bir durum.

    Samsung'un 913N LCD monitör ocak ayında 584$ fiyat etiketiyle satış mağazalarında yerini alacak. Oldukça yüksek resim kalitesi ve düşük tepki süresi ile LCD monitörler içinde en iyilerin arasında yerini alacak bir ürün olmasına rağmen ilk çıkış fiyatı oldukça makül.

    İlk olarak düşük resim kaliteleri, yanlardan ve üstten bakıldığında netlik kaybı, yüksek fiyatlı olmaları gibi etkenlerden dolayı pek tercih edilmeyen, çok eski bir teknolojide olsa CRT tüplü monitörlerin hep 2-3 adım gerisinde olan LCD ler, ilk olarak resim kalitesinde çözüme kavuştular ve şimdiki yeni üretim teknolojileri sayesinde fiyatlarıda gün geçtikçe düşmekte aynı zamanda çıkan son model LCD lerde tepki süreleride CRT monitörleri aratmayacak seviyelere düştü. Makul fiyatları az enerji harcamaları, az yer kaplamaları ve insan sağlığını etkileyebilecek herhangi bir zararlı ışın saçmamaları ile çok yakında LCD monitörler CRT leri tarihe gömecekler.








  • İlk müşterisi benim
  • Büyük gelişme.
  • AMA phılips 109p nin goruntu kalitesi daha iyidir dimi.
  • quote:

    Samsun'dan 8ms tepki süreli LCD monitör 913N


    Trabzon'dan daha iyisi gelir merak etmeyin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nerser

    quote:

    Samsun'dan 8ms tepki süreli LCD monitör 913N


    Trabzon'dan daha iyisi gelir merak etmeyin...





  • quote:

    Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH


    quote:

    Orjinalden alıntı: nerser

    quote:

    Samsun'dan 8ms tepki süreli LCD monitör 913N


    Trabzon'dan daha iyisi gelir merak etmeyin...




    Hani nerde ... Kehkeh vala teşekkürler gribimde biraz herhal ondan olacak düzelttim...




  • cidden monitör almayıda düşünürken bu çok baya ii bi haber oldu ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step


    quote:

    Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH


    quote:

    Orjinalden alıntı: nerser

    quote:

    Samsun'dan 8ms tepki süreli LCD monitör 913N


    Trabzon'dan daha iyisi gelir merak etmeyin...




    Hani nerde ... Kehkeh vala teşekkürler gribimde biraz herhal ondan olacak düzelttim...

    senin canın sagolsun.
    ayrıcada geçmiş olsun




  • Ben bundan 8 ay önce LCD alacak olan tanıdıklarıma daha bekleyin iyi performansları yok diyordum özellikle oyunlarda 1-2 sene sonra alın diyordum ama bakıyorum samsung kendini yine aşmış
  • Abi 584 dolara 29 inç monitör alır ona da gömme dolap yaptırır öyle kasarım oyun. Bu ne yaf ev taksidi gibi
  • piyasaya çıksın, fiyatı 400dolara düşsün alırım belki
  • 12 ms. oyunlar için yeterli gelmezmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH
    senin canın sagolsun.
    ayrıcada geçmiş olsun


    Teşekkürler.
  • birde fiyatı 200 $ seviyelerine gelse de alsak ne iyi olurdu
  • süper almak lazım...
  • renk 8 bit mi 6 bit mi? daha onceki 12 ms'liklerin cogunun renk derinligi 8 degil 6 bitti, o yuzden goruntu kalitesi gercekten kotuydu 8 bitlere gore. bu alet 8 ms ve 8 bit ise, hakkaten cok iyi.
  • Renk derinliği 16.2 milyon renk
  • "Color Depth: Almost all LCDs today are 6-bit or 8-bit LCDs. This means that each subpixel - Red, Green, and Blue - can display one of 2 to the n shades where n represents the number of pixels. A typical 8-bit LCD can produce 256 shades per pixel, or 16.7M color combinations. A 6-bit LCD panel can display 64 shades per subpixel, and since there are three subpixels per pixel, the monitor can display 262,000 color combinations per pixel. This is generally OK for gaming, but certainly not acceptable for any graphics development. Personally, I enjoy seeing the other 98% of the 24-bit color spectrum. "

    http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2289&p=3

    Ben yukaridakini demek istedim, ama tabi aciklayamamisim

    Bu arada eger LCD falan almayi planliyorsanizhttp://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2289&p=2
    sayfasini mutlaka okuyun.

    Ya da:
    http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=1855



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 21 Aralık 2004, 15:16:51 >




  • Foruma yeni katılmanın mutluluğu ile herkese selam.
    Masaüstünden görüntüden taviz vermeden baya bir yer toparlıycağı kesin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.