Bu ekran kartını yeni aldım sapphire x1950 pro ve Go global Wide screen monitörüm var 1440 x 900 çözünürlük destekliyor. Daha önce onboard ekran kartıyla oynadığım oyunları şimdi bununla oynayamıyorum(anakart MSİ K9AGM2-L) sürekli oyundan atıyor.
Atinin son driverlerını indirdim olmadı sonra Omega driverlarını kurdum yine olmadı napacaam ben bunu oyun oynamak için aldım yaa
atitool programını indir sıcaklığına bak sonra kartın, forumda senin yaşadığın bu sıkıntıyı yaşayan bir sürü insan var, sapphire kart almadan önce bi danışsaydın keşke hergün sapphire sorunu görüyorum şu forumda
ati tool tray proramını indirip, fan hızını %100 yap. Tabi eğer problem sıcaklıktansa...
sapphire 1950'lerden çok muzdarip olan arkadaşlar var, sen bi sıcaklıkları kontrol et, olmazsa fan hızını artır, o da kar etmezse vf700 gibi bir fan alırsın, o da olmazsa iade et
quote:
Orjinalden alıntı: iremmurat
atitool programını indir sıcaklığına bak sonra kartın, forumda senin yaşadığın bu sıkıntıyı yaşayan bir sürü insan var, sapphire kart almadan önce bi danışsaydın keşke hergün sapphire sorunu görüyorum şu forumda
Araştırma yaparken gördüm sende kullanmışsın galiba 1950 pro ozaman İmzandaki psu mu vardı bende 400 watlık var acaba yetersiz geliyor olabilir mi ya bunu değiştirecem yada ekran kartı üzerindeki fanı değiştirecem bu mu iyidir Arctic Cooling Accelero X2 VGA Cooler yoksa bu mu Zalman VF900-Cu
quote:
Orjinalden alıntı: hanibal
quote:
Araştırma yaparken gördüm sende kullanmışsın galiba 1950 pro ozaman İmzandaki psu mu vardı bende 400 watlık var acaba yetersiz geliyor olabilir mi ya bunu değiştirecem yada ekran kartı üzerindeki fanı değiştirecem bu mu iyidir Arctic Cooling Accelero X2 VGA Cooler yoksa bu mu Zalman VF900-Cu
dostum sakın ha, o iki soğutucauyada boş yere para vermeye kalkama , çünkü ben zamanında gidip aldım 76 liraya vf900, tamam zalman ii ama sadece gpu'yu soğutuyor, asıl problem yaratan kartın gpu vrm'leri, onlar açıkta kalıyo zalmanda da, Accelero X2 'de de, bu yüzden kartı kesinlikle garantiye göndermeni tavsiye ediyorum, forumda 10tane konu açtım bu kartı düzeltmek için en sonunda dayanamadım bastım parayı 8800gts aldım şimdi paşalar gibiyim valla
evet dostum imzamda ki psu vardı, psu'yla alakalı olduğunu pek sanmıyorum ama, ne marka psu kullanıyorsun, eğer gerçek 400 watt psu değilse de yapıyor olabilir fakat gerçekse 400wattlık değer sorunun ondan olmayacağından emin olabilirsin
Ya ben dandik 450 ile sorunsuz kullanıyorum X1950GT @ 600/750
Hatta gerçek 300w psu ile de çalıştıran vardı.
Delux 400wat var kasada gerçek 400 wat olmayabilir belki diye düşünüyorum
dostum sen şu fan hızını bi % 100 yap ati tool tray ile. Çünkü default olarak % 40 geliyo kart. Olumlu cevap alamazsan o zaman garantiye yolla. Ben de 2 hafta önce aldım, henüz bir sorun yaşamadım kartla ilgili...
ekran kartı sıcaklığı nerden bakılıyor anlamadım ama işe yaramadı manuel olarak %100 yaptım fan hızlandı ama tekrar monitörü kapatıyor ama kasa çalışıyor anlamadım gitti
quote:
Orjinalden alıntı: hanibal
ekran kartı sıcaklığı nerden bakılıyor anlamadım ama işe yaramadı manuel olarak %100 yaptım fan hızlandı ama tekrar monitörü kapatıyor ama kasa çalışıyor anlamadım gitti
bence senin kart hurda çıktı. bende de aynı sorun vardı (benimki msi 1950pro), oyun oynarken birden ekran kararıp sistemi kitliyordu. manuel reset atıp anca açabiliyordum bilgisayarı. servise gonderdim kartı alıp yenisini gonderdiler. en iyisi servis galiba
Sıcaklığa fan ayarı yaptığın yerin yanında overclocking kısmı var ati tool trayde.. Ordan bakabilirsin. Benim kartımda yeni 2 haftalık... Daha hiç problem yaşamadım. İstersen fazla zorlama, arkadaşların dediğin gibi garantiye yolla.. Ayrıca senin psu çok güvenilir gelmedi bana.
X1950pro ZEDELER çoğaldı. Yazık az parada değil. Amaaa Her zaman, her yerde ekran kartında Nvidia. İnvidiyaaaaaaaaaaaaa.
quote:
Orjinalden alıntı: spawn42
X1950pro ZEDELER çoğaldı. Yazık az parada değil. Amaaa Her zaman, her yerde ekran kartında Nvidia. İnvidiyaaaaaaaaaaaaa.
aynen katılıyorum, şuraya bak rezaletten başka birşey değil bu x1950 olayları be
Hanibal hocam senın psu kasaylamı geldı yoksa kendınmı ayrıyeten aldın ? bıde bios a gırıp hardware monıtore gır ordakı degerlı kontrol et 3.3v degerı tammı dıye bak yanı 3.30 ıse sorun baska seydendır ama 3.30 un altındaysa arkadaslarındna bırınden yada tanıdıgın bır bılgısayarcı varsa dandık bır psu temın et ole dene..yıne olmazsa garantıye yolla...
saygılar
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: spawn42
aynen katılıyorum, şuraya bak rezaletten başka birşey değil bu x1950 olayları be
zamanında o kadar çok bağırdım ki bu ati 1950 kartları almayın diye adımız faantiğe çıktı yaz gelince alevler yakmaya başladı tabi daha foruma yansımayan sorunlar ne alemde Allah bilir. Foruma bakarsak zaten bin beşyüz atmış üç tane sorun var yabancı forumlar kıyamet gibi zamanında iyi peki hayrını görün demiştim görüyorlar sanırım
şimdilik çıkarttım onboardla idare edicem Gigatekten almıştım mesaj attım cevap bekliyorum. Akşamada dedeiklerinize bakarım psu harici takıldı (sözde)
Hocam bende de senin karttan var.
226 bw monitör alacam diye 4 ay önce aldım. 500 W FSP Blue storm ile beraber.
Benimki canavar gibi çalışıyor. Arkadaşların dediğine göre şanslıyım galiba.
Ne diyeyim kolay gelsin. Uyuz durumlar bunlar.
Yani varsa böyle sorunlar firmanın toplatması ve sorunu çözerek yeniden piyasaya sürmesi gerekir. Ben bu durumda sadece Sapphire 'den değil Ati den bile soğuyorum.