Şimdi Ara

Sony 5+1 problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkeze merhaba.Evimde sony 5+1 ses sistemi var.Bilgisayara bağladım.Ama sorun şuki makine kendini sürekli protect'e alıyor.Arkadan bakıyorum fanı çalışmıyor?Üstüne 120mm lik büyük fan koydum yine işe yaramıyor.Fan çalışınca makine protect ten çıkıyor.Ne olabilir?



  • Selamlar ;

    Protect uyarısı yüzünden epey bir araştırma yapmıştım sorunun kaynağını bulabilmek için.Bendeki sorun anfinin arkasındaki ohm ayarından kaynaklanıyordu.Kullandığım center 6 ohm olduğu için 8 ohm olarak ayarlı anfinin gönderdiği sinyalde yetersiz kaldığı için anfi, kolonun yanmaması veya zarar görmemesi için protect uyarısı ile korumaya alıyordu.Sizde de bu gibi bir sorun veya aşırı ısınma gibi bir şey olabilir.

    Saygılarımla.
  • Evet haklı olabilirsiniz. Bendeki beli bir kullanım sonrası çok ısındığı için protect moda geçiyor ve fana 2 tokat vurana kadar açılmıyor. Tekrar açıp kapatıp 2 tokat atınca fana çalışmaya başlayor ve düzeliyor ama bikaç dakika sonra fan tekrar duruyor ve protect oluyor. Ne yapmak gerekir peki, nasıl aşılır bu durum ?

    Saygılar..
  • Yk mu çare ?
  • Kusura bakmayın ama bu protect uyarısı tüm amfilerde oluyor mu?
  • Selamlar ;

    Sorunun çözümü çok ama çok basit.Sadece yapman gereken sorunun nedenini bulmak.Sorun aşırı ısınmadan mı, yoksa uyuşmazlıktan mı kaynaklanıyor ? Bunu çözdüğünüz zaman gerisi gelir.Sony Türkiye ile irtibata geçip, teknik destek bölümünden birisi ile görüşerekte çözüm üretebilme şansınız var.

    Saygılarımla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: by*cambaz

    Kusura bakmayın ama bu protect uyarısı tüm amfilerde oluyor mu?


    Selamlar ;

    Buna ilişkin tam bir bilgim yok.Ama forumda Sony anfilerdeki gibi 6 ohm - 8 ohm ayarı olan markalardan bahsedilmişti.Sanırım işin ehli, konuya hakim olan bir forum dostumuz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.Yardımcı olamadığım için kusura bakmayın.

    Saygılarımla.
  • Sanırım sorunun neden kaynaklandığını bulamıyorum.
    Makina düşük seviyede ses açıldığında bile 2 dakika geçmeden ateş gibi oluyor ve beli bir sıcaklıktan sonramıdır nedir fan'ı duruyor ve bu yüzden protect moda geçiyor. Zaten ufacık bir fanı var ve pek bir işe yaradığınıda zannetmiyorum. Ama işte durduğu anda protect moda geçiyor.

    Belkide belli bir ısınma nedeni ile protect'e alıyordur ve bu yüzden protect mod'a geçildiği için fanıda o yüzden kendiliğinden örtüyordur. Zaten nedenini bulamadığım için size sorma gereği duydum.

    Fikri olan ?

    Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maqq -- 3 Temmuz 2007; 0:54:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Maqq

    Sanırım sorunun neden kaynaklandığını bulamıyorum.
    Makina düşük seviyede ses açıldığında bile 2 dakika geçmeden ateş gibi oluyor ve beli bir sıcaklıktan sonramıdır nedir fan'ı duruyor ve bu yüzden protect moda geçiyor. Zaten ufacık bir fanı var ve pek bir işe yaradığınıda zannetmiyorum. Ama işte durduğu anda protect moda geçiyor.

    Belkide belli bir ısınma nedeni ile protect'e alıyordur ve bu yüzden protect mod'a geçildiği için fanıda o yüzden kendiliğinden örtüyordur. Zaten nedenini bulamadığım için size sorma gereği duydum.

    Fikri olan ?

    Saygılarımla..



    slm arkadaşım niye kendini yoruyorsun anlamıyorum cihazında arıza var niye bir sony servisini aramıyorsun uyuşmazlık evet olur ama kendini korumaya alacak kadar değil 30 watlık anfiye 250 watlık hop koymadınya zaten böyle birşeyi yaptığını zannetmiyorum satın aldığın yer sana yardımcı olacaktır olmazlarsa biz oluruz merak etme
  • İçinden çıkan 5 tane hoporler'i bağlıyorum tabiki farklı bişey değil.
    Bence siz yardımcı olamıyorsunuz, teknik servisi arayacak olmamın sebebi son şans olarak orasının kalmış olması..

    Neyse, saygılarımla..
  • Selamlar ;

    spidr uyuşmazlık olması için illaki 30-250 watt gibi uçuk değer farkları olması gerekmiyor.Bunun sebebi yukarıda da yazdığım gibi, cihazın arkasındaki ayardan 8 ohm seçip, 6 ohm değerinde kolon bağlamakla ilgili.Yani anfinin yolladığı sinyalin kolon tarafından karşılanmaması durumunda anfi korumaya geçiyor.
    Maqq senin cihazının problemi ısınma ve sanırım pc ile yaptığın bağlantıdan dolayı oluşan bir nedenden dolayı oluyor.Ben anfimin 8-9 saatlik dvd izlemeden sonra bile o derece ısındığını hatırlamıyorum.Bağlantıdan veya buna bağlı uyuşmazlıktan dolayı ısınma olduğunu düşünüyorum.Ama malesef sana anfini normal dvd ile birleştirerek kullan demekten başka çözümde üretemiyorum.

    Saygılarımla.
  • reef1905 yazımı yanlış anladın uyuşmazlık dediğin nedir ohm 8 ohm bir amfiye 2 veya 16 ohm gibi kolonlar sürersen korumaya geçer ama 8 ohm olan bir amfiye 6-8 ohm kolon sürersen hiç birşey olmaz senelerdir uyguladığımız şey ben şunu söylemek istiyorum acaba uçuk değerde bir kolonla mı sürüyor başka türlü korumaya geçmesi zor ama niye servise gitmeye bu kadar son çare gibi bakıyor bu arkadaş anlamadım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: spidr

    reef1905 yazımı yanlış anladın uyuşmazlık dediğin nedir ohm 8 ohm bir amfiye 2 veya 16 ohm gibi kolonlar sürersen korumaya geçer ama 8 ohm olan bir amfiye 6-8 ohm kolon sürersen hiç birşey olmaz senelerdir uyguladığımız şey ben şunu söylemek istiyorum acaba uçuk değerde bir kolonla mı sürüyor başka türlü korumaya geçmesi zor ama niye servise gitmeye bu kadar son çare gibi bakıyor bu arkadaş anlamadım


    Selamlar ;

    Şimdi anlaştık Vallahi son çare servis demesindeki mantığı bende çözemedim ama elbette arkadaşımızın bir bildiği vardır.

    Saygılarımla.
  • Anlaşılmayacak birşey yok.

    Tamir edebileceğimiz bir durum varsa önce forumdaki insanlarla sorunu paylaşırım. Yapılacak birşey varsa yaparım, yoksa teknik servisi ararım. Ama siz şimdiden bir çözüm üretemediniz teknik servis bile çözüm üretemeyince nasıl yardımcı olacaksınız ?


    quote:

    Orjinalden alıntı: spidr

    ... satın aldığın yer sana yardımcı olacaktır olmazlarsa biz oluruz merak etme



    Saygılarımla, iyi çalışmalar herkese..
  • slm bir şey yazıyorsak sözlerimizin arkasındayız bizim işimiz bu kendi servisimize sokar yine sana çare bulurum merak etme diye sana yazdım 28 yıldır insanlara ürün ler satıyorum tabiki senin gibi problemi olan arkadaşlar oluyor ama işlem çok kolay sen satın aldığın yerle konuş servisine git yapamazlarsa bana pm at selamlar
  • Merhaba çok eski bir konu ama ?
    SONY STR 697 AMFIM acıyorum 5 sn sonra PROTECt diyip kendini kapıyor ?
    ne yapmam gerekiyor ıcını acıp baksam ne yapabılırım konu hakkında yardıcmı olabılcek arkadasım varmıdır tessekkurler
  • Amfinin arkasındaki kablo bağlantılarını söküp tekrar takın...incecik bir bakır tel bile kasaya değerse cihaz kendini korumaya alır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.