Şimdi Ara

hp den toshibaya geçiş ve sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bundan 1 hafta önce forumlarda yazılanlara rağmen eşimle beraber vatanbilgisayara gidip hp pavillion marka 6299ea modelini aldık.
    Aslında giderken kesinlikle almam diyerek gitmiştim ama eşimde çok beğenince açıkcası benimde çok hoşuma gitmişti ,aynı fiyata daha yüksek donanınlı toshiba ve asus varken bunu aldık.
    neyse aradan bir hafta geçmeden problemler başladı..
    önce kasanın yamuk olduğunu farkettim,sağ ön tarafı kapağı açtığımda havalanıyordu,tabi dolayısıyla her elimi yazı yazarken oraya koyduğumda sinir edici bir şekilde esniyordu.
    neyse orayı görmezden gelelip nazar dedik ama bitmedi.. aletin pilinin kapalıyen bile kendi kendine azaldığını farkettim,bide üstüne kendiliğinde açıldı bir seferinde ,pili ayrıca ancak 2 saat yetiyorduki o da hiç bir şey yapmazsan :),ayrıca benim de tam olalarak nerden geldiğini anlayamadım forumda da konuşulan o meşhur ses de vardı.
    bu arada birde ölü piksel çıktı .

    bu kadar da olmaz deyip bilgisayarı vatan bilgisayara götürdüm şikayetlerimi anlattım..
    1 gün sonra cihazın değişime girdiğini söylediler ben de akıllanmayıp yine aynı modelle değiştirilmesini istedim.

    ikinci cihazı montajı için götürdüğümde bi baktım bu ilkinden daha da beter durumda, ön sağ taraf daha da bariz bir şekilde yukarda,bi de üstüne üstlük ekranın sağ alt kısmı ayrık duruyordu.bunu da istemediğimi söyledim ,gerçekten de vatanbilgisayar bu konuda çok taktirimi kazandı ,önce bana bu modellerin çoğunda bu var deseler de içime sinmediğini görünce montaj bölümündeki arkadaş hemen yetkili bir hanımefendiyi çağırdı ,çok ilgilendiler ve hanımefendi başka bir pakette açarsak benzer bir durumun olabileceğini istersem aynı fiyatta başka bir marka alabileceğimi söyledi ,inanamadım.
    gerçi zaten ürünü alalı 15 gün olmamıştı ama türkiye gibi bir yerde servislerin neler yaparak müşterileri bezdirdiğini bildiğimden gerçekten de etkilendim.
    2 tane 0 makineyi hiç zorluk çıkarmadan değiştirip başka bir model verdiler ve görüştüğüm herkes ,müşteri hizmetlerindeki elemanlardan tutunda kasadaki elemana kadar çok anlayışlıydı.

    bu yüzden forumda burada, isimlerini bilmesem de hepsine teşekkür etmek istedim.
    firmalar böyle elemanlarının değerini bilmeliler.bir firmayı büyüten böyle çalışanlarıdır.

    ben aynı zamanda ,yakında laptop almak isteyenler için de, iki farklı modeli kullanmış olarak buradaki arkadaşlara fikir verebilir diye bişeyler yazayım dedim.
    aldığım model toshiba a100 599 ,size şunu söleyebilirim ki gerçekten toshiba bu konuda çok daha önde..
    kısaca özetlemek gerekirse


    avantajlar

    hp : kasası çok güzel (zaten bu yüzden almıştım birazda),hoparlörü toshibaya göre biraz daha iyi,mutimedia özelliği toshibaya göre biraz daha zengin

    toshiba : daha tok bir görünüm ve sağlamlık hissi veriyor.ses nerdeyse hiç yok.ısınma yok.pil gayet yeterli(benim kullandığım programlarla 3 saat civarı gidiyor rahat,tabi film izlerken oyun oynarken daha düşük olacaktır).
    performans çok iyi(aynı fiyat ama işlemci 2 ghz ekran geforce 7600 ).utility sürücüleri de gayet başarılı ve zengin, sürücüleri bulmak ve yüklemek çok kolay.ayrıca ram slotunun bir tanesi dolu yani 512 + 512 değil tek 1 gb ,bu upgrade açısından çok olumlu

    dezavantaj :

    hp : pil acaip az gidiyor,kasa hiç tok değil,fan sesi toshibaya göre daha fazla ,harddiskten ya da başka bir yerden acaip sinir edici bir ses geliyor,ısınma yine toshibaya göre fazla ,sürücüleri bulup yüklemek işkence ,sitesi çok karışık
    toshiba : kasa görünüm olarak biraz sade kalıyor hp ye göre


    vatanbilgisayar
    toshiba
    hp







  • hp bozdu zaten ve toshibanın yanında hamam oğlanı gibi kalıyor artık...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nKEEPr

    hp bozdu zaten ve toshibanın yanında hamam oğlanı gibi kalıyor artık...

  • yukarıda bahsettiğiniz aynı sorunlar bendeki hp pavilion dv6062ea modelinde vardı. 7 ay kullandıktan sonra artık sorunlara dayanamayıp cihazı iade ettim.
    forumda kaç defa hp nin pavilion serilerinde birçok problem olduğunu anlatmama rağmen insanlar kasa dizaynına kapılıp alıyorlar ama sonradan nasıl bir hata yaptıklarının farkına varıyorlar. neyseki siz çabuk kurtulmuşsunuz. bu arada hp den para iadesi aldıktan sonra sony vaio fe31m modelini aldım. artık kafam çok rahat. hp pavilion almadan önce 1.000.000 kere düşünün.




  • valla pavilionların tasarımı çok hoşuma gidiyordu gerçekten ama bu gidişle almayacağım yararlı bir konu olmuş teşekkürler
  • Vatan Bilgisayar'dan açıkçası ben de çok memnunum.Benzer bir olayı ben de yaşamıştım notebookumu alırken.
    Sorun çıkartmadan geri iade aldılar yerine başka bir laptop almıştım.
  • vatanbilgisayar ve ülke genelindeki müşteri memnuniyetine tebrikler
    hp ve rezilliklerine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 4 Temmuz 2007; 23:22:55 >
  • bende modem almıstım vatan bilgisayardan hiç bir sorunu olmamasına ragmen degistirmek istemistim wireless almam lazımdı cunku adamlar soru bile sormadan geri aldılar modemi valla.

    vatan bilgisayar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.