Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: C 875 KULLANICILARI FOTO ve VİDEO PAYLAŞIMI TOPİĞİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: C 875 KULLANICILARI FOTO ve VİDEO PAYLAŞIMI TOPİĞİ Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4] 5   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
yegoadam

26 Eylül 2007; 9:22:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaslar buraya eklediginiz izlenim ve fotolari kodak ana topiginede eklerseniz memnun oluruz

BASITCE CEP TELEFONU DIYE SOZ ETMENIN HAKARET OLARAK KABUL EDILDIGI BIR MULTIMEDYA SAHESERI VE PIYASADAKI EN KARIZMATIK VIDEO-KAMERA CIHAZI ESSIZ EMSALSIZ MUHTESEM NOKIA N95 UND DUNYANIN 5 X OPTIK ZOOMLU VE 7,1 MP LI EN KUCUK DIJITAL FOTOGRAF MAKINASI KODAK V 705 VE VIDEO CEKIMININ KRALI NOKIA N90
befega

29 Eylül 2007; 10:46:00 

galata köprüsünün kenarından iki foto yeni cami ve feribot

befega

29 Eylül 2007; 18:48:14 

c875 i bayağı çözdüm.
Makine bazı ayarları kendisi yapıyor. Ancak daha kaliteli foto elde etmek için;
1-Zorunlu kalmadıkça otomatik modda foto çekilmemeli,
2-SCN de ilgili modlar kullanılmalı(örn.geniş alan çekiminde manzara modu gibi)Burada makine diyafram ,enstantane ,iso,poz gibi değerleri kadraja alınan sahneye en uygun hale getiriyor.Dolayısıyle foto daha net çıkıyor.
3-SCN ayarları sizi kesmezse (benim gibi) PASM modlarını kullanabilirsiniz.kısaca bunlara da değineyim
Diyafram F harfiyle gösterilir örn.f=2,8 değeri yakın çekim ve düşük ışık değerinde iyi sonuç verir.f=7,1 ise manzaralar ve iyi aydınlatma koşulları için ideal olup,müthiş bir alan derinliği(yakın ve uzaktaki cismin netliği) sağlar.
Enstantane sensör üzerine düşen ışığın süresidir.8sn ile 1/1000 sn arasında ayarlanabilir kadraja alınan cisimlerin durgun yada hareketli olması bu değerleri seçmemizi sağlar.Örn az ışıklı bir ortamda bir binayı 2 sn de çekebiliriz.hareket eden çocukları ise 1/250 de çekeriz
İSO sensörün hassasiyetini belirtir 64,100,200,400 ve 800 değerleri az ışıklı ortamda iso400 de çekim yapabiliriz iso arttıkça sensörün ısınmasından dolayı görüntüde kumlanma (noise) meydana gelir.
MAKİNEMİZDEKİ AYARLARA GÖZ ATALIM
p bu mod diyafram ,enstantane ,iso gibi ayarları otomatik yapar. biz müdahale ederek değiştirebiliriz.(joystik kullanarak)
A Diyafram önceliği (alan derinliği için)otomatik makine seçer f değerini değiştiremeyiz.
S Enstantane önceliği çekim hızını makine ayarlar
M Manuel mod bütün ayarları bize bırakır istediğimiz ayarda çekim yapabiliriz.Burada MF ye gelip joystiğin orta tuşuna basılırsa manuel fokus(netlik)ayarlanıyor ki bence muhteşem.... Şimdilik bu kadar ilgilenen olursa yazarım.

befega

2 Ekim 2007; 18:21:21 

30/10/2007 Beyazıt

yaşar58

2 Ekim 2007; 22:01:37 

Arkadaşlar bir merakım var olur yada olmaz bilemiyeceğim tabii. Şimdi bu C875 lerin toz kapağı nasıl sökülür, sökülürse convertor nasıl takılır. Hiç düşünen oldumu . Ben makro çekimlerini beğenmiyorum çünkü 10cm. Convertor takabilirsem daha yakından çekerim. 1cm ye kadar düşürebilirim. Hem toz kapağı bazen kapanmıyor onun yerine filtrede takabiliriz değilmi? Keşeke sökülse yada sökülme işlemi kolay olsa.

Oturduğu Ahır Sekisi
Çağırdığı İstanbul Türküsü
befega

2 Ekim 2007; 22:29:39 

Makineye müdahale edersen garanti gider.ben objektif önüne büyükçe bir mercek tutarak,4-5cm e kadar yakınlaştırıyorum.Belkide çift mercek denenirse daha yakın olabilir.

yaşar58

2 Ekim 2007; 22:46:44 

Bende öyle yapıyorum ama çektiğim resimlerin kenarlarında bükülme oluşuyor. Bu bükülmede harici objektifin ana objektife olan uzaklığından kaynaklanıyor olsa gerek. Mesele garanti süresi değil, mesele toz kapağının sökülmesi. Çift merceklede denedim ama inatlaştım eğer toz kapağı vidalı olarak söküşüyorsa sökeceğim ve convertor yada filtre deneyeceğim.

Oturduğu Ahır Sekisi
Çağırdığı İstanbul Türküsü
befega

5 Ekim 2007; 15:30:06 

yaşar58 kardeş
c875 in toz kapağını sökebildinmi?başka bir formülmü buldun.gelişmelerden bizi de haberdar et.olumlu olumsuz en azından bizimde bilgimiz olsun.

befega

10 Ekim 2007; 18:41:59 

c 875 ciler neredesiniz.yaz geçti makineler sustu herhalde.

ergin855

11 Ekim 2007; 0:57:09 

okul başladı.10 gündür net yoktu en kısa zmanda fotolar yüklerim

makro konusunda bende sıkıntılar çekiyorum ki bu makinanın tek negatif yönü bence :(( gelişmeleri bekliyorum...

alquirel

11 Ekim 2007; 6:48:08 

aynen ben de okul başlayalı makinemi elime alamaz oldum. sadece eski arkadaşlarla buluşmaya gittiğimde hatıra fotoğrafı çekebildim.
onları da buraya koymanın bir anlamı yok tabii ki:)))

gerçi ankarada çekecek güzel bir manzara da yok sayılır aslında. tek çare güzel kareyi kendi başına üretmek. ona da zamanım yok malesef

bol fotolu günler hepinize

ergin855

11 Ekim 2007; 23:07:23 

bugün tripod aldım lamborghini petrix marka 30 ytl ye ilk fırsatta çektiğim gece resimlerini yüklicem :)

mercekle makro yapan arkadaşlar haydi fotolarınızı bekliyoruz

alperakdemir

12 Ekim 2007; 10:41:53 

evet arkadaşlar yeni fotoları bekliyoz bende z885 bakıyom ama lens i farklı kodak ın kendi lens i var acaba arada resim kalitesi olarak ne kadar fark olur scheinder ın daha iyi olduğu kesin ama z885 inde tipi ve paket içeriği oldukça iyi gibi duruyo pide bazı arkdaşlar z875 in lcd ekranın biraz canlı olmadığını söylüyorlar kullanan arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirimm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperakdemir -- 12 Ekim 2007; 10:42:47 >

befega

12 Ekim 2007; 17:25:23 

Öncelikle iyi bayramlar dilerim.
alperakdemir kardeşin sorusuyla başlayayım.C875 i 3 aydır kullanıyorum.makineyi limitlerinde kullanıyorum.Benim beklentilerimi karşılıyor.(amatörce)Fiyat/performans oranı çok iyi. LCD ekran 115000 pixel gayet canlı.(ayarlarda tasarruf mod.(default) olduğu için ekran parlaklığı az. max.değer seçilirse daha canlı ekran olur. ben denemedim. çünkü yeterli) Lense gelince Schneider tabiki kalite.
Az önce Sultanahmette çektiğim iki foto yu eleştirinize sunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi befega -- 12 Ekim 2007; 17:30:19 >

alperakdemir

12 Ekim 2007; 20:42:43