Herkese merhaba, foruma yeni üye oldum çok büyük bir forum, bundan sonra bu forumdayım, yardım etmeye hazırım.
Gelelim benim sorunuma, daha doğrusu arkadaşımın sorununa;
Arkadaşım yeni adsl abonesi oldu, gidip bir web kamerası aldı doğal olarak. Taktım, gelen pencereden kameraya benzeyan resmi buldum ve tıkladım. Kurulumu bitirdim, sistemi yeniden başlattım ve kamerayı taktım yine tanıtılmamış gösterdi.
CD'nin içinde "300SF'ye" ait sürücüyü bulamadım, daha doğrusu öyle bir sürücü yok...! Sürücülerin hepsini denedim fakat olmadı. Bu durum başka insanların da başına gelmiş, ama onlarda bir çözüm bulamamışlar.
Kameranın içindeki devrede "OV 530" yazılı, araştırdım yine bir sonuca ulaşamadım.
Bu kameranın driver'ını nereden bulabilirim? İşletim sistemi "WINXP SP2"
Saygılarımla...!
Dostlar, arkadaşlar kimse de yok mu şu kameradan? Ne beş para etmez markaymış bu yav. Ara ara canım çıktı. her türlü şeyi denedim olmadı...! olmadı...!
Bu kameradan kullanmış bir arkadaş varsa, bu lanet kameranın sürücüsünü nereden bulacağımı söylerse yeterli.
Saygılarımla...!
Arkadaşlar olayı çözdüm, aynen şöyle;
Kurulum CD'sini taktım direk autorun (otomatik çalıştır) penceresinden tıkladım ve kurulumu bitirdim. Sonra sistemi yeniden başlattım, kamerayı herhangi bir USB girişine taktım, Windows kamerayı buldu, bu arada CD hala takılı tabi. Dosyaları otomatik olarak yükledi. Kurulum tamamlanmış oldu.
Asıl püf noktası şimdi anlatacağım yerde. Kameranın yerini değiştirip başka bir USB girişine taktığımızda, Win kamerayı unutuyor tekrar tanıtmamız gerekiyor. Yani bir kere kamerayı tamamen tanıttığımızda olay bitiyor, ama girişi değiştirmez isek.