99 yılında benim arabamın üstüne reçine değil ama ahşap verniği dökülmüştü. Önüne park ettiğim binanın üst katlarından birinde ahşap pencere çerçevelerini verniklemişler, tüm arabanın üstüne damlamış. Herkes farklı bir şey söyledi ve ben de mantıklı gelenlerden başlayarak denemiştim.
Sıcak su ile yıkatma ahşap verniğinde etkili olmamıştı, reçine de olabilir.
Ardından gaz ile sonuç alamadım ve sonra da benzin ile denedim. Benzin çok etkili ama boyaya ciddi zarar verdiğinden çok hızlı bir şekilde ve lokal olarak silip temizlemek gerekiyor. Ardından da yüzeyi benzinden arındırmak gerekli. Bu yüzden telaşlı bir iş.
Daha sonra gözden kaçan ufak tefek noktalarda da bakalım ne olacak diye cola denemiştim ayak üstü; inanılmaz ama çok iyi leke çıkartıyor cola.
Neyse tüm bu yöntemlerle lekeleri tamamen çıkarttıktan sonra pasta-cila ve boya koruma yaptırıp problemden kurtulmuştum.
Günümüzde daha profesyonel leke çözücüler mutlaka çıkmıştır piyasaya. Zift bile çıkıyorsa reçine haydi haydi çıkar bence.
Ancak çok sıkıntılı bir iş, allah sabır versin size. Boya zaten son çare; tüm yöntemleri deneyin bence, olmazsa en son boyatırsınız.