Şimdi Ara

REÇİNE LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
164.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar babamın arabasının üzerine parkettiği ağaçtan reçine damlaları damlamıştı.Ertesi gün kendi pasta cila yaptı ama çıkmadı sonra gitti 140 ytl ye boya koruma fln yaptırdı çıkmadı...Daha ne yapılabilir?Cif le fln da denedik çıkmıo nalet şey. Bgn boya korumacıya gidecez gene. Bu arada boya koruma nın markası würth dü. Acaba kalitesiz mi yada sonax ziebarth daha mı iyi olur du?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 28 Haziran 2007; 11:55:07 >



  • selamlar...
    1- kuş pislikleri ancak suda çözünür...sadece suyla temizlenir...birkaç saatten fazla beklemiş kuş pisliği varsa önce ıslatılarak beklenir ..daha sonra yumuşak pamuklu ıslak bir bezle silinir ..daha sonra da araç yıkanır...ancak uzun süre kalmış kuş pislikleri ph seviyesi çok düşük olduğundan yani asidik olduğundan boyaya zarar verir...

    2- çeşitli ağaçlardan akan reçine aslında çeşitli kimyasal çözücülerde erir ancak boyaya onarılamaz zarar verir...
    kolanın etkili olmasının nedeni içerdiği karbonik asittir..fazlası boyaya zarar verir...en iyi yol elimizi yakmayacak sıcaklıkta suyla yıkadıktan sonra bir ölçü sirke+beş ölçü su karışımıyla ve bir sünger ya da yumuşak bez yardımıyla reçineleri uzaklaştırmak ve hemen ardından aracımızı bol su ile yıkamaktır...sirkenin içerdiği asetik asit zayıf bir asittir...1 e 5 oranında sulandırınca..zarar vermeden rahatca çalışabilirsiniz...boya ve cilaya da zarar vermeyecek tam tersine kireç kalıntıları da dahil olmak üzere yokederek adeta aracınızın boyasını yenileyecektir...

    saygılarımla...................
  • yardımcı olabilecek bir arkadaş yok muuuuu??????????
  • benim aracıma da sümük benzeri yapışkan bişey damlamıştı.
    emin değilim ama reçine olsa gerek, o bölgeye yavaşça kaynar su döküp silerek çıkarmıştım.

    boya koruma zaten adı üstünde, bir tedavi yöntemi değil hasta olmadan önce yapılabilecek bir tür aşıdır.
  • Dostum , ben de gölge diye geçende büyük bir ağacın altına çektim.Ertesi sabah bir gittim arabanın ön cam ve kaputu vıcık vıcık reçine olmuş.Neyse çektim arabayı bahçeye önce sabunladım sonra bir güzel duruladım.Arından kalan kalıntıları da @qherme arkadaşın yöntemiyle çözdüm
  • arkadaşım naptın sen cif falanbenim arabada da vardı boya koruma yaptırdım tertemiz oldu.ankaradaysan tavsiye edebilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: efsanea_06

    arkadaşım naptın sen cif falanbenim arabada da vardı boya koruma yaptırdım tertemiz oldu.ankaradaysan tavsiye edebilirim.


    evet ankaradayız...
  • bence coca cola dök geçen bi haberde duydum kola arabanın öncamdaki kirleri felan söküyormuş allaha şükür başıma gelmedi ama bi dene istersen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..TuNç.. -- 28 Haziran 2007; 18:19:54 >
  • Zift ve Reçine çıkartıcı ilaçlar var. Uygulama merkezlerinde yardımcı olurlar.
  • Zift falan gazla çıkıyor, bi dene istersen.. Sanmam ama...
  • arabayı sıcak suyla yıkatmayı dene motor yıkayanlara git problem çözülecektir
  • Bir kaç sene oldu, denizcilik ve gemi yapımı ile ilgili bir program izliyordum. Gemi yapıldıktan sonra geminin üzerindeki reçineleri çıkarmak oldukça güç ve zaman alan bir şeymiş. Bir gün nasıl olmuşsa adamın biri patates sürmüş reçinenin üzerine ve kolayca çıkarmayı başarmış. Ondan sonra diğer yapbancı gemi imalatı yapan yerlerede soylemişler ve ondan sonra hep patetesle çıkarmaya başlamışlar. Farkına vardınızmı hiç bilmiyorum ama benzinin mazotun suyla karıştığında rekli renki bişeyler gözükür, olay patetesde de var, isterseniz bir deneyin derim.

    Edit : Geri kalanınıda kızartırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.hidayet -- 29 Haziran 2007; 3:19:48 >
  • mazot tiner benzin le silmek aklınıcza gelmedi sanırım
  • cola da ısrarlıyım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

    mazot tiner benzin le silmek aklınıcza gelmedi sanırım



    kulaktan dolma bilgilerle üyeleri yanlış yönlendirmeyin.

    tiner boyaya zarar verir,
  • Sıcak su çıkartıyor diye biliyorum ama boyaya zara verebilir....
    Tineri hiç ama hiç aklınızdan bile geçirmeyin....Gazyağı belki olabilir
  • gecen hafta benimde basıma benzeri olay geldi.
    ankarada carfour un altında autowax var. ordakiler bi ilac ile cıkardılar. oraya gidip deneyebilirsin
  • olur olmaz her durumda pasta cila yapmayın. pasta cila boyanın üstünden bir tabakayı alır ve boya incelir.
  • Geçen hafta boya koruma yaptırdım. Kuş psilikleri ve reçineler ön kaputu lekelemiş. Böyle bir durum olmuştu bir bayanın arabasında ön kautu boyadık dediler. Bende yok boya istemem dedim. Ama lekeler duruyor. Galiba çıkmayacakiz yapmış çünkü.
  • 99 yılında benim arabamın üstüne reçine değil ama ahşap verniği dökülmüştü. Önüne park ettiğim binanın üst katlarından birinde ahşap pencere çerçevelerini verniklemişler, tüm arabanın üstüne damlamış. Herkes farklı bir şey söyledi ve ben de mantıklı gelenlerden başlayarak denemiştim.

    Sıcak su ile yıkatma ahşap verniğinde etkili olmamıştı, reçine de olabilir.

    Ardından gaz ile sonuç alamadım ve sonra da benzin ile denedim. Benzin çok etkili ama boyaya ciddi zarar verdiğinden çok hızlı bir şekilde ve lokal olarak silip temizlemek gerekiyor. Ardından da yüzeyi benzinden arındırmak gerekli. Bu yüzden telaşlı bir iş.

    Daha sonra gözden kaçan ufak tefek noktalarda da bakalım ne olacak diye cola denemiştim ayak üstü; inanılmaz ama çok iyi leke çıkartıyor cola.

    Neyse tüm bu yöntemlerle lekeleri tamamen çıkarttıktan sonra pasta-cila ve boya koruma yaptırıp problemden kurtulmuştum.

    Günümüzde daha profesyonel leke çözücüler mutlaka çıkmıştır piyasaya. Zift bile çıkıyorsa reçine haydi haydi çıkar bence.

    Ancak çok sıkıntılı bir iş, allah sabır versin size. Boya zaten son çare; tüm yöntemleri deneyin bence, olmazsa en son boyatırsınız.




  • bgn arabayı sabah 9 da bıraktık çok yoğun ve yorucu işlemlerden sonra aracı pırıl pırıl aldık. Gerçekten emeklerine sağlık. f1 car care burdan tekrar teşekkür ederim ve kesinlikle öneririm.
    önce zımpara ardından pasta cila kalsiyumlu değişik karışım reçine ilacı derken çıkarttık en son da boya koruma ve kaput filmi yaptırdık çok güzel oldu araba . HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER.....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.