Şimdi Ara

Toshiba günümüzün en yüksek kapasiteli 1.8 inclik disklerini duyurdu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toshiba geçtiğimiz günlerde, geliştirmiş olduğu dikey kayıt teknolojisine dayalı, dünyanın en büyük kapasiteli, 1.8 inc lik sabit diskini ürettiğini duyurdu. MK8007GAH kod adı ile piyasaya sürülecek olan sabit disk, ufak boyutlarına rağmen tam 80 GB kapasiteye sahip. Sabit diskler, manyetik kristal alanlardan yapılırlar ve bilgiler bu alanlarda 0 ve 1 dijital kodlamaları halinde, medyanın manyetik özelliği kullanılarak saklanırlar. Boylamsal kayıt ( longitudinal recording ) teknolojisi kullanılan alışılmış sabit disklerde bu alanlar yatay olarak düz bir şekilde uzanırlar, dikey kayıt teknolojisinde ise alanlar aynı içine dikey olarak çubuklar yerleştirilmiş kutucuklar gibidir. Bu sayede birim alana daha fazla bilgi kayıt etmek mümkün olmaktadır, öyleki Toshiba en son geliştirdiği disklerde, bir (1) milimetre kare alana 206 megabit bilgi sıkıştırabilmekte.

    Toshiba'nın en son ürettiği 1.8 inclik disklerde kullanılan bir (1) plakaya 40 GB bilgi depolamak mümkün. Toshiba, 80 GB lık MK8007GAH modeli dışında sadece 5 mm kalınlığında olan tek plakaya sahip 40 GB lık MK4007GAL kod isimli 1.8 inclik bir başka sabit diski de aynı anda piyasaya sürecek.

    80 GB lık MK8007GAH kod adlı sabit diskin boyutları 54 x 78,5 x 8 mm ve ağırlı ise 62 gram, 80 GB lık modelden 3 mm daha ince ve 11 gram daha hafif olan 40 GB lık MK4007GAL modelinin ise boyutları 54 x 78,5 x 5 mm ve ağırlığı 51 gram. İki (2) diskte 4200 RPM dönüş hızına sahipler ve ATA-6 (Ultra DMA/100) destekliler.

    Toshiba'nın 1.8 inclik bu diskleri yeni müzik çalarlarda ve benzeri multimedia araçlarında kullanılmak için idealler, hali hazırda piyasadaki iPod ların üretimindede yine Toshiba tarafından üretilmiş olan 1.8 inclik diskler kulanılmakta. 80 GB lık modelin piyasaya çıkmasını takip eden zamanlarda iPod un 80 GB lık bir versiyonunda piyasaya sürülebileceğini söylemek zor değil.

    Toshiba dikey kayıt teknolojisi kullanarak üretilecek 0.85 inclik sürücülerde plaka başı 6 ila 8 GB arası bir data sıkıştırma oranına ulaşılabileceğini açıkladı. Bu günümüzde kulanılan micro disklerin tam iki (2) katı kapasite anlamına geliyor. Böylece fotoğraf makinaları ve gelişmiş PDA larda kulanılabilen bu diskler en sonunda tatmin edici bir kapasiteye ulaşmış olacaklar. Daha önceki 4 GB ve aşağı kapasitelerdeki micro diskler, Compact Flash gibi hafıza kartlarının kapasitelerinin aynı seviyelere gelmesi ile bu kartların gölgesi altında kaldılar.

    İlk olarak 30 yıl önce duyurulan dikey kayıt teknolojisi günümüzde bir çok firmanın ilgisini çekmekte, Toshiba dikey kayıt teknolojisini kullanarak piyasaya ilk ticari ürünleri süren firma olma özelliğini taşıyor. Maxtor firmasıda geçtiğimiz yıllarda dikey yazma teknolojisini kullanarak kullanımda olan sabit disklerin kapasitelerini hiçbir ek harcama yapmadan 2 katına çıkartabilen bir teknoloji bulduğunu açıklamıştı. Toshiba, 1.8 inclik 40 Gb ve 80 GB kapasiteye sahip yeni sabit diskleri 2005 yılının 2. çeyreğinde piyasaya sürecek.








  • teşekkürler.
  • İşte gelecek daha küçük daha işlevsel. Boyut herşeydir diyenlere bir darbe daha.
  • Yakında PDA ve Cep telefonlara da takılır bunlar. Çok başarılı olmuş.
  • Ya var ya arkadaşlar adamlar yapıyor işte, çalışıyorlar ve oluyor tebrik ediyorum onları......bizde "armut piş ağzıma düş" olayı arkadaşalar ama neden böyle... bizde sanki parayla alınca biz yapmış gibi böbürleniriz ya millet olarak, ne kadar saçma bir şey olduğunu görüyoruz, ama çalışmadan kafa yormadan elde ederken adamlar hem teknolojisini ilerletiyor hemde finasmanını bizim üzerimizden sağlıyor...... biraz bu konularda kendimize kızıyorumda kusura bakmayın
    Bende şimdi armut olayı yapacamda yazının sonuna doğru şu cümle geçiyordu;
    ""Maxtor firmasıda geçtiğimiz yıllarda dikey yazma teknolojisini kullanarak kullanımda olan sabit disklerin kapasitelerini hiçbir ek harcama yapmadan 2 katına çıkartabilen bir teknoloji bulduğunu açıklamıştı. ""

    kafamda hemen bir soru işareti uyandı!!!! sanırım sadece yazılımla bunu yapabilecekler ama firmaların elinde olan bu yazılım ne zaman internete düşer ve bu konu üzerine forumdakiler eğilir diye? neyse benden haber vermesi umarım böyle bir şey olurda elimizdeki HDD lerin kapasitesini en azından 1,5 kat arttırırız belkide 2 kat kimbilir??

    ama şimdilik uakın gelecekte grünmüyor gibi değil mi?
    Mehmet




  • abi gelecek beni korkutmaya basladı
  • baya güzel ve kullanışlı. bizim sata harddisklerin sistemi daha yerine tam oturmadan değiştereceğiz heralde...
  • Tek kelimeyle dehşet olmuş.Toshibayı tebrik etmek gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.