Şimdi Ara

Dell'den XPS M1330: Taşınabilirlik ve performans birarada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet kullanımının yaygınlaşması ve ortaya çıkan yeni iş kolları insanların sürekli olarak "online" kalma ve mobilize olma ihtiyacını doğurdu. Buna paralel olarak ta geride bıraktığımız son birkaç yıl içerisinde dizüstü bilgisayar dünyasında ciddi bir satış patlaması yaşandı. Tabi potansiyeli olan her pazar gibi dizüstü dünyası da sektöre giren yeni firmaların da katkısı ile dozu her geçen gün artan sıkı bir rekabet ortamına dönüştü. Özellikle iddialı olan dizüstü bilgisayar firmaları pazar paylarını arttırabilmek ve "kreması" bol pastadan biraz daha büyük bir dilim kapabilmek adına neredeyse gün aşırı yeni model duyurusu yapmaya devam ediyorlar. Dünyanın en büyük PC üreticilerinden biri olan Dell de hazırladığı yeni dizüstü bilgisayarı ile taşınabilirlik ve performansı olabilecek en ideal noktada tutmaya gayret göstermiş.

    Detayları bir süre önce ortaya çıkan fakat resmi duyurusu yeni yapılan Dell'in yeni dizüstü bilgisayarı, XPS serisinden çıkan M1330 modeli oldu. Firma yeni modeli ile hem taşınabilirliği hemde performansı olabilecek en ideal noktada tutmaya gayret göstermiş. Intel'in duyurusunu bir süre önce yaptığı yeni nesil Santa Rosa platformunu kullanan Dell XPS M1330, 12.5" x 9.4" x 1.43" inç'lik boyutlara ve 1.77Kg'lık ağırlığa sahip. Dizüstü bilgisayarın hafif olmasının hiç kuşkusuz en önemli sebebi olarak kullanılan 13.3-inç'lik ekran gösterilebilir. TrueLife teknolojisini esas alan ekran 1200x800 çözünürlüğünü desteklemekte. Ayrıca dileyen kullanıcılar için LED aydınlatmalı opsiyonel ekran alternatifi de Dell tarafından sunulmakta.

    Santa Rosa platformunu esas alan Dell XPS M1330 üzerinde Intel'in 965 serisi yonga setlerini kullanan anakart yer almakta. Core 2 Duo işlemcilerin kullanıldığı dizüstü bilgisayar üzerinde 2.4GHz'e kadar saat hızına sahip işlemciler tercih edilebiliyor. Standart olarak Intel'in entegre GMA X3100 grafik işlemcisi ile gelen dizüstü bilgisayar yine arzu eden kullanıcılara harici ekran kartı olarak DirectX 10 destekli GeForce 8400M GS çözümünü de sunmakta. Bellek tarafındaysa 4GB'a kadar bellek alternatiflerinin tercih edilebileceği belirtilmekte. Dell XPS M1330 üzerinde depolama birimi olarak 250GB'lık bildiğimiz geleneksel hard disk ile bütçesi geniş olanlar için Dell'in dizüstü bilgisayara 32GB'lık katı halli ve flash tabanlı (SSD) disk alternatifini de eklemiş durumda. Tabi ek olarak bilgisayar üzerinde DVD±RW DL yazıcısı da birlikte gelmekte.

    Dell XPS M1330'un bağlanırlık özelliklerine baktığımızdaysa, ürün üzerinde 10/100 ethernet çıkışı, 802.11 a/g/n kablosuz ağ ve Bluetooth desteği olduğunu görüyoruz. Ayrıca Dell yurt dışında yaşayan ve Sprint/Verizon (EVDO Rev A) veya AT&T (HSDPA) servislerini kullanan müşterileri için opsyionel olarak özel geniş bant destekli modemi de kutu içeriğine dahil edebilmekte. XPS M1330 üzerinde ayrıca 2 adet USB 2.0, Firewire ve HDMI çıkışları olduğunu da görüyoruz. Özellikle geleceğin standardı olarak tanımlanan ve tek kablo üzerinden yüksek çözünürlüklü ses ve görüntüyü aktarmaya yarayan HDMI standardının desteklendiğini görmek ürün adına önemli bir artı değer diyebiliriz. Dell XPS M1330'un diğer özellikleri arasında 8-in-1 kart okuyucu, ekrana entegre çift mikrofonlu 2 megapiksel dahili kamera, ExpressCard slotu ve opsiyonel olarak sunulan parmak izi okuyucu gösterilebilir.

    Dell XPS M1330'un yurt dışında 10 Temmuz'dan itibaren 1,299$'dan başlayan fiyat etiketleri ile satışa sunulması bekleniyor. Dizüstü bilgisayarın yanında özellikle yurt dışında yaşayan kullanıcılara yönelik olarak 1 yıl özel XPS garantisi, çalınmaya karşı 1 yıl LoJack koruma servisi, 10GB'lık online yedekleme kapasitesi sunulacak. Ayrıca XPS M1330 3 farklı renk altarnatifi ile hazırlandı. Kullanıcılar, Tuxedo Black (smokin siyahı) Pearl White (inci beyazı) veya Crimson Red (vişne kırmzısı) renk seçeneklerinden birini seçebiliyorlar. Özellikleri, opsiyon listesi ve kompak yapısı ile XPS M1330 üreticisi Dell'in iddialı olduğu yeni modellerin başında gelecek gibi görünüyor.


    Sayfanın Linki : http://dailytech.com/Dell+Launches+133+XPS+M1330+Inspiron+Notebooks/article7824.htm








  • Güzel renkler yakışıklı kasa makul fiyat.
    Acaba kasası nasıl bilen varmı ?

    Buldum magnezyum alaşımlı imiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 26 Haziran 2007; 17:51:34 >
  • bilgi için teşekkürler.zaten xps gene fiyatı uçuk olacaktır.
  • xps m1210 modelini de çok beğenmiştim ama fiyatı çok yüksek ve hiç düşmedi,
    bu daha da yüksek fiyat olacağına göre çok tercih edilemeyecek maalesef.
  • süper bir makina... kesinlikle adamlar tasarımla teknolojiyinin sınırlarnını zorlamışlar...
    bu kadar özelliği böylesine şık ve hafif bir kasada toplamak hayli zor olsa gerek..
    ama ülkemizde bunların fiyatları 2000$ dan başlar, tabi gelirse...
  • XPS modeli DELL firmasının zaten amiral modeli sayılır hem masaüstünde hem de dizüstü bilgisayarında durum böyle...aklımda 1210 modelini alıp bi 19" LCD ekran bir de dock üzerinden G15 klavye ve razer copperhead mouse alıp evde oyun oynama platformuna çevirmeyi düşünüyordum ...bu düşüncemde değişşen tek şey sadece laptopun modeli oldu....gerçekten de kim ne derse desin küçük ekranlı en güzel laptop her zaman XPS olmuştur...
  • makinalar şahane....kasa tasarımlarıda fena değil
  • daha onceden bir sozum vardi bu forumda: "dell kasa tasarimini ogrensin once gidip ben alicam' diye. dell bunu basarmis, sira bana geldi demek ki
  • dell'i aldım mı amerikadan alacaksın bence. cunku en uygun fiyat orada. TR'ye gelince 2 ye katlıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

    dell'i aldım mı amerikadan alacaksın bence. cunku en uygun fiyat orada. TR'ye gelince 2 ye katlıyor.


    iyi hatırlattın dostum amerikada bir tanıdığım vardı isteyene getiriyordu gelirken. kendisine ulaşayım bakalım. bir güzellik yapabilir mi?
  • dell 700m kullanıyorum özellikle ekranından çok memnunum..ama kasa küçük olduğu için klavye tuş takımıda küçük biraz sıkıntıydı 13,3" sony leride kullandım bence notebook lar da en uygun ölçü 13,3" bence dell bu boyuta geçmesiyle birlikte ... herşeyi 4x4 luk olmuş olacak...
  • ekran kartı düşük performanslı birde nasıl da yansıyor LCD ekranı sanki ayna .
  • çok şık bir tasarımı var sistem çok iyi ama yine malum ülkemizde fiyatı can yakacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.