Arkadaşlar bir arkadaşıma lazım.5 gündür araştırıyorum sağlıklı bir bilgi alamadım.Taşınacağı için duvara monte edilen modellerden almayacağız. Taşınabilir almak istiyoruz ama hiç bilgimiz yok.Lütfen birşeyler önerin
Oda 35 m2.Bu klimalar diğerleri gibi soğuturmu?Kaç BTU olması gerekir?
Allah rızası için bigisi olan veya kullanmış olan arkadaşlar varsa bir marka model vs. önersin.Ölecek çocuk sıcaktan yaw
Arama yapmana bile gerek yok,diğer ev elektroniği sayfasına bir bakıver,bir zahmet...
_____________________________
Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
Konu açtığınız yerde zaten aynı 2 konu var.Bu şekilde konu açmanız hem eski yazılanlardan faydalanamamanıza hem de konu kirliliği yapmanıza neden oluyor.Konu açmadan önce aynı konu var mı diye bakmanız hem sizin hem de sizin durumunuzda olan başkalarının konu hakkında bilgilenmesi için faydalı olacaktır
Taşınabili klimalar pek performanlı makinalar olmadığı gibi iç ve dış üniwte içinde olduğu için hem sesli hemde verimsiz çalışırlar.Ayrıca socağı dışarı atması için bir borunun oda dışına çıkarılması gerekir.Split klima tercih edemenizi öneririm.
ev sahibi olan ve yakın gelecekte taşınma durumu olmayanların herhangi bir başka nedenle mobil klima almalarının mantıklı olmayacağı kanaatindeyim. yani bu tip klimalar her ne kadar mobil olsalar da günlük ihtiyaçlara ve günün getirdiklerine göre o odadan bu odaya taşırım mantığı ile kullanılmaya uygun değiller aslında.
kiracı ya da başka bir sebeple taşınma durumu olup da klima almak zorunda kalanlar (sıcaktan zarar görme durumu olan yaşlılar hastalar vb. gibi durumlar), maksimum 12 m2 taban alanı ile maksimum 2,7 m tavan yüksekliği bulunan ve en çok bir dış duvarı yarım gün güneş gören bir odada bu tip bir klimayı tercih edebilirler. klimanın dışarı ile bağlantı borusunu aralanmış camdan sarkıtarak değil değil, kendisi için açılmış bir delik ile irtibatlamak gerekir. bu tip bir klimanın yanında klima çalışırken uyumak zor.
ben de dahil olmak üzere bu tür klimalara ilişkin hiç kimsenin olumlu yönde görüş bildirdiğine ya da bilgi verdiğine rastlamadım.
ancak; ''o zaman niye böyle bir alet üretildi, üç beş kuruşluk birşey değil ki, kimse işe yaramazsa atarız gider demiyecektir'' türden sorular da muhakkak akıllara gelecektir.
bu tür ikincil sorular ile insanların kafalarında oluşan diğer soru işaretlerine bir de şöyle bir açıklık getirilebilir.
bu tür klimalar kullanıldığında, klima esintisinin ulaşabildiği bir yerde bulunan kişi ya da kişiler, üzerlerine gelen soğutulmuş esintiden faydalanabilecekler, ancak bulundukları odanın havası eşit şartlardaki split klimalı bir odanın havası gibi neredeyse hiçbir zaman soğumayacaktır. odanın genel havasında birkaç derecelik bir düşüş elde edilebilir.
sonuç olarak bu tür klimalar, bir vantilatöre benzetilip, ondan farklı olarak üflediği havanın soğuk olması olarak özetlenebilir. daha da kısası, ''soğuk hava üfleyen ama bulunduğu odayı split klima gibi soğutamayan klima''
mobil klima budur.
yanlış yazma düzeltmesi yapılmıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 25 Haziran 2007; 20:54:17 >