Giriş: Şifre: Kayıt Ol | Şifremi unuttum (?) Giriş tercihleri: Beni Hatırla | Cevaplanan Mesajlarım'a Git
Donanım Haber Forum

2.5 v6 mondeo iyimi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Sistem Belirtin Basılabilir versiyon
Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
alphannn

24 Haziran 2007; 12:31:11  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Paylaş:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphannn -- 20 Şubat 2012; 12:35:58 >

alphannn
xciting99

24 Haziran 2007; 13:01:16  

iyi olsa ne olacakki.2.5 motor araba çok yakar.benzin pompası sürekli depoda kalması lazım

alphannn

24 Haziran 2007; 13:16:10  

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphannn -- 20 Şubat 2012; 12:36:17 >

alphannn
okyaypay

24 Haziran 2007; 14:05:06  

sinirli gider o alet

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
omer49

24 Haziran 2007; 16:55:46  

cok guzel bı arac eger lpg takarsan tam super oluyo yakıtdısında bı eksısıde vvergısı arkadsım onun dısında cok ıı
quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

sinirli gider o alet

okyaypay

24 Haziran 2007; 17:04:50  

eğer senelik vergisi kasko değerinin %5 ini geçerse alet bir düşük vergi diliminden vergilendirilir UNUTMAYIN !!! SİZİ YASA KORUR :)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
lmnggen

25 Haziran 2007; 13:11:42  

iyi kaçar o mondeo. sürüş keyfine doyum olmaz.
quote:

Orjinalden alıntı: alphannn

yanılıorsun arkadasim mondeo 2.5 18o beygir
100km de ortalama 9.8 test werileri bnce fazla değil ayrıcada bizim araba 2.5 mondeo ve sıralı sistem war ne hız nede serilik kaybedior ve çok az yakıyor

407 black cd 2008
147BLACK

25 Haziran 2007; 15:44:18  

Türkiyede 2.5 Mondeo varmıymış. Ben 1.8 ve 2.0 olanlar var diye hatırlyorum. Sınırlı sayıda satılmış olsa gerek.

Lukunku
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.
  25 Haziran 2007; 18:43:14  

olmamııııı

hemi de 98'den 2001'e kadar satıldı. 2001'de yeni kasa geldi...

Lukunku
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.
  25 Haziran 2007; 18:49:50  

Bu arada biraz daha geniş bilgi vereyim, kendileri 180 değil 170 hp olarak ve dahi opel vectra'nın rakibesi olarak arz-ı endam etmişlerdir... Vakt-i zamanında vergi mesailinden müteveccih çok tutulmamakla beraber, karındaşlarımın dediğine katılup 2.0'dan çok yaktığına barmak basarum... Amma velakin Lpg akılcı bi sistem olup, doğru ellerde doğru sistem takılmasıyla doğru randıman alınacağı da mukakkaktır. Sonuç olarak, korkmadan hele de bi de temizini bulmuş isek havada karada alınabilecek ender makinalardan birisidir. Yol tutuş da cabası, fakir gibi otoriteler bu konuda focus'dan daha iyi olduğuna ayran içeriz... Konforsa konfor, hızsa hız, bi tek ikinci el kalmakta olup, eğer fikr-i aliniz uzun süre tomofil kullanmaksa düşünmeyiniz derim, yok yatırımsa efendim başka kapılara tokmak urunuz...

PS: Ahmet Turan Alkan'ı çok okuyom da bugünlerde...

alphannn

6 Temmuz 2007; 14:47:02  

aaaaaaaaaaaaaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphannn -- 20 Şubat 2012; 12:36:36 >

alphannn
perperek

8 Temmuz 2007; 15:02:36  

Boluda çok yaşlı bir tanıdığımda mondeo 6 silindir 2.5 litre vardı kendisi 60 yaşında delikanlı korkunç kültürlü bir insandır tek yaptığı yorum bu dağ yollarında güvenle kullandığım yegane otomobil ne BMW nede mercedes kafa tutabiliyor çünkü onların motorları hep şişiyor...öyle genç sürücüler denk geliyormuş zorla sıkıştırıyorlarmış yaşlı ve mondeo kullanıyor diye ama bizim delikanlı tabii hayal kırıklığına upratıyormuş. Yakıtı ile ilgili söylediği genelde benzin sıksık alıroyurm ama deposu çok büyük olmadığı içindir diyor performans ve motor hacmine göre herhalde yeryüzündeki en makul oranlara sahip diyor şehirler arası 8-10 litre şehir içindeyse duruma göre 17litre yakıyor diyor.

Sony VAIO Z,SONYERİCSSON SATİO 12.1MP,Ford Mondeo GHIA X.....Barış medeniyetle gelir,cahillik insan olmayı öğrenmekle gider.......
mvasik

8 Temmuz 2007; 17:18:16  

güzel araba... Ankara Beyaz da bir tane var satılık ama biraz haşat...

hazanfer

9 Temmuz 2007; 22:27:46  

İyi mi ne demek ya yakıt tüketimini ve vergisini söyleyin uyarsa gidip alalım hemen; Şaka bir yana ben sizden 2.0 manuel ve otomatik mondeo'nun yakıt tüketimi, kronik arızası varsa bu gibi konularda bilgi istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim... çünkü şuan çok temiz biri glx manuel diğeri otomatik ghia mondeo var, ama karar veremiyorum, otomatiğin yakıtı beni düşündürüyor; Öte yandan ghia yaaa

Fotoğrafçı, hi-fi müzik dinlemek, kamp, gezi....
http://www.fotobiyografi.com/
hazanfer

9 Temmuz 2007; 22:29:54  

Bu arada ben İstanbul'dayım bilgiler bu yönde olursa çok makbule geçer.

perperek

10 Temmuz 2007; 1:27:29  

Bulursan otomatik olmayan full ghıa mondeo al cruis controllü olanlardan

Sony VAIO Z,SONYERİCSSON SATİO 12.1MP,Ford Mondeo GHIA X.....Barış medeniyetle gelir,cahillik insan olmayı öğrenmekle gider.......
hazanfer

12 Temmuz 2007; 0:41:35  

arkadaşlar otomatik 2000 model mondeo alsak sonra manuel vitese çeviremezmiyiz, çok mu masraflı olur, yada mümkün değilmi? ver otomatiği al manueli takas gibi işte artı işçilk kaça çıkar.

perperek

12 Temmuz 2007; 1:40:31  

o işin içinden çıkamazlar uğraşma sakın otomatiği manuele çevirmeyi

eiskent

14 Temmuz 2007; 1:03:56  

2000 modelde cruise control olmaz, 1997-1998 modellerde olur. Tercihinizi Ghialardan yana yapmanız daha iyi olur. Bu araçların yakıt tüketimleri korkunç değil kesinlikle. Bir depo ile (55lt) şehir içi 620Km yol yapıyorum. Klima hep açık. Yol bilgisayarı 100km ortalamda 9,5'u geçmedi hiç. Uzun yolda yüksek süratle Ankara-Konya (256km)arası 8,1 gösterdi yol bilgisayarı ortalama olarak. Gidiş geliş 40lt civarı yaktı(512km). Klima gene hep açık ve ortalam hız oldukça yüksekti. Bu değerler tüplü veya mazotlu araçlara göre yüksek gelebilir, ancak değerlendirmeyi 1,6 benzinli araçlara göre yaptığınızda aracın ekonomik bir araç olduğu açıkça görülebilir. Buna karşın yüksek performans da cabası. Otomatik aracın %10 fazla yaktığını varsayarsanız tüketim değerleri normal çerçevelerde kalacaktır. Yanlız 1999'a kadar üretilen mondeolar 136 bg güç üreten ve biraz daha çok tüketen motora sahipler. Benim aracım 2000 model. Bizimkilerde motor 130 bg ancak yakıt daha tasarruflu.

2000 motor araçlar yüksek tork değerlerine sahip olduğundan makul kullanımlarda performans ve ekonomiyi bir arada sunarlar. Sanılanın aksine akıcı trafikte ve yüksek kabul edilebilecek süratlerde 1,6 motorlu araçlardan daha az yakarlar. Tabiki aracı 5000-6000 devir arası kullanarak bu ekonomi yakalanmaz. Özellikle Ford motorları genelde maksimum torkun %80'ine yakın değerleri sürekli verebilmektedir. Bu da düşük devirlerde ve az tüketimle yüksek performansa işaret eder. Özellikle 2000 motorlarda tork daha da düşük devirlerde alınıyor. Ani hızlanma ve frenlemeden kaçınarak, yumuşak gaz hareketleriyle yüzünüzü güldürecek sonuçlar alabilirsiniz. Mondeo kullanıcıları dediklerimi daha iyi anlayacaklardır ki; bu araçlarda 3000 devir de vites değiştirdiğimde bile çoğu araca göre çok daha hızlı süratleniyorum ve aracı zorlamaya gerek duymuyorum. Buna karşın bir başka önemli konu, güvenlik önlemleri. Yaklaşık 7 aydır kullandığım mondeonun fren sisteminin de oldukça başarılı olduğunu görüyorum. Fren disklerim yıpranmış olmasına rağmen, frenajda "çakma" olarak niteleyebileceğim durumlarda başarısız olmadı. Karlı havalarda TCS sistemi çok işe yarıyor, Kaldı ki ani kalkışlarda bu sistemi devre dışı bıraktığınızda motor gücü ile alakalı olarak önden kontrol edebilir kaymalar yapabiliyor. Yol tutuşu ise gerçekten güven veriyor. Tabi aracın uzunluğu bu konuda oldukça etkili ancak ford mühendislerinin bu konu ile ilgilebdikleri belli oluyor.

Biraz uzun oldu ama ben aracımı alırken çok fazla değerlendirme okuma şansım olmadı, sadece hislerim ve birkaç kullanıcı yorumları ile Laguna ve Vectra arasından tercih ettim. Almak isteyenlerin pişman olmayacağı bir araç olduğu için özellikle bu yorumları ekliyorum. Tabi ki her araç gibi bu araçta da tıkırtı sorunları, ses sisteminin yetersizliği gibi eksiklikler var. Ama artıları çok daha fazla.

Saygılarımla.

alphannn

22 Temmuz 2007; 1:02:41  

aaaaaaaaaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphannn -- 20 Şubat 2012; 12:36:53 >

alphannn
ALOK

22 Temmuz 2007; 17:25:07  

quote:

TÜRKİYEYE DAHA HİÇ GETİRİLMEYEN MONDEO ST220 TURBOLUSUDA WAR:) 230BEYGİR 2200CC ARTI TURBO
AMA TÜRKİYEYE GETİRİLMEDİ :)

2.5 V6YLA İDARE EDECEZ:d

işte yok dediğiniz ST 220
arabam.e-kolay.net/ikinciEl/detail.aspx?sid=1043813

alphannn

22 Temmuz 2007; 18:38:30  

aaaaaaaaaaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphannn -- 20 Şubat 2012; 12:38:03 >

alphannn
ALOK

22 Temmuz 2007; 23:16:02  

quote:

WALLA HELAL SANA KARDEŞ İLK KEZ MONDEO ST GÖRDÜM:)

HEMEN SATILMADIYSA ALICAM

DUYURULUR EĞER ARAÇ SATILIKSA KENDİ MONDEOMU SATACAĞIM

2.5 V6 170HP 105 000KM DE FULL + FULL

araç ankarada ford bayisi tan otonun sahibinin aracı .araba özel olarak getirtilmiş. yeni kasası çıkınca arabayı satıyorlar.
merak etme araç o fiayata biraz zor satılır. bu aracı ancak meraklısı alır fiyatı çok yüksek ama pazarlıkla sanırım bayaa bir indirim yapılır.

alphannn

23 Temmuz 2007; 22:55:17  

aaaaaaaaaaaaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphannn -- 20 Şubat 2012; 12:38:28 >

alphannn
ALOK

23 Temmuz 2007; 23:29:01  

ben o araca 25000 ytlden bir kuruş fazla vermezdim

ffcs2000

2 Ağustos 2007; 23:39:56  

Arkadaşlar ben focus almayı düşünüyordum ama mondeoları görünce gönlüm biraz onlara kaydı.2001 2002 Model mondeo 2.0 lar fiyat olarak 21000 ile 2300 ytl arasında.Bunlara sıralı sistem taktırdığımızda km de ne kadar yakıyor bide vergi konusunda bana bilgi verebilecek arkadaş varmı acaba?Haa bide parçaları filan pahalımı

admiralnet

8 Ağustos 2007; 12:47:00  

98 mondeo ghia otomatik 2.0 lt ilk sahibiyim araç 163000 km orjinal nisan sonu lpg takdırdım atiker benzinde sehir içi istanbul trafiğinde yazın 12,5-13lt lpg %20-25 fazla tabii lt bazında yani 200-230 arasıçok durkalk olursa 250 yi buluyor.uzun yolda 90 110 arası yol bilgisayarı 7,4 lt gösteriyor ancak 7,6 lt yakıyor bir depo benzin yaklaşık 62 lt 840 km yaptım .araç genel olarak iyi ancak süspansiyonu sert buda yol tutuşunu olumlu olarak etkiliyor.araç savrulmuyor.oto.şanzıman vites geçişlerini sert .vuruntulu.maslakta gavur remzi lakaplı amerikancı oto.şanzımancı dostumuz baktı ve hiç ellem bunlar böyle zincirli sistem ama paran çoksa senin 2-2,5 milyarına mal olur dedi(kendisini 20 senedir tanırım)bizde bu şekilde kullanmaya devam ediyoruz.satsanız piyasası çok düşük o yüzden satmayıp lpg taktırdım ve küçük oğlum avcılara ist.üniversitesine gidip geliyor.bu arada vergisini maliyeye dilekçe vererek 393 ytl ye düşürttüm (senelik)araçta modeline göre her konfor var.bugün satılağa çıkartsam 12-13 bin ytl eder ancak o parayla hiç bir şey alamam bu yüzden keyifle kullanmaya devam.bu arada ikinci arabam 2005 e 200 kom.MONDEO ALMAK İSTEYENLERE BİLGİ AMAÇLI YAZILMIŞTIR.Bazı forumlarda görüyorum herkes kendi malını övüyor olumsuz taraflarını söylemiyor.özellikle lpg sarfiyatı konusunda yanlış bilgi veriyorlar adam 2000cc araca şehir içi 160 krş yakıyor diyor ben hiç o rakamları göremedim 35 yıldır araba kullanırım muhtelif arabaların sahibi oldum hiçbir araç yakıt sarfiyatı olarak katolog değerlerini tutmaz ben daima o değerlerin üzerine 3-4 lt ilave ederim ve buda tecrübelerle sabittir.tabiiki bu kullanan kişiye hava ve yol drumunada bağlıdır.arabayı ben kullandığım zaman 12lt oğlum kullandığı zaman 13-14lt ye çıkıyorBİLGİLERİNİZE.

corolla hastası

16 Ağustos 2007; 0:25:10  

Bence araba iyi gidiyo ama 2,5 v6 motora yakışan sürati yapmıyo....

SAYGILAR...

TOYOTA COROLLA GLI 1.6 114 BG (95 MODEL)

sonereser

25 Ağustos 2007; 21:05:04  

ahh bee ben zaten bu mondeoları severim bide 2.5 olunca tadından yenilmez bi de diyosunuz sıralı sistem lpg olunca harika oluyo iiyice kanım ısındı bu arabaya inş bi gün sahibi olurum temizini bulup...

peki bu arabanın son hızı ne ?
yol tutuşu nasıl 30 derecelik bir viraja max kaç km hız ile girilebilir???

teşekkürler...

esmerce

27 Ağustos 2007; 12:09:53  

Mondeo zaten sürüş keyfi demek.

2.5 V6 rakiplerine göre hem daha konforlu hemde daha iyi yol tutuyor.

Belki bir Bmw nin 6 lısı kadar güçlü değil ama en az onlar kadar sportif sürüş kalitesi vardır.
flodd

14 Eylül 2007; 1:23:14  

Soranlar icin 2.5 V6 larin son hizi yaklasik 2 derece egimli yolda 241 km dir. Bu deger gps ile olculdu. O yuzden gercek bi deger. Kadrana bakicak olsaydik muhtemelen 15km/h falan fazla gosterecekti.

nucro

14 Eylül 2007; 13:45:19  

Demek 80 adet satıldı. Biri de bizde var, araçtan memnunuz, babam kullanıyor ve ben pek kullanamadım, bir kere Adnan menderes havalimanına yetişirken basmıştım hızlanması süperdi ama 220'den sonra pek gitmedi ( 230 zorla oldu) , bu da beni üzmüştü, heralde babam motoru pek açamamış :P Yalnız klima da açıkdı galiba.

2003 yılına kadar 80 yıllık Cumhuriyet tarihimizde yabancılara toplam 12 milyon metrekare toprak satmışız. On yıllık AKP iktidarında bu rakam 11 kat büyüyerek 136.5 milyon metrekare olmuş.
hakangonzo

24 Mart 2008; 19:17:14  

selam arkadaşlar bende bugün bir mondeo v6 2.5 buldum ama yakıt sarfiyatı konusunda endişeliyim bizzat test eden varmı km. ne kadar yakar acaba test verileri çok düşük görünüyor ama şehir içi tüketimini merak ediyorum.

hakangonzo
suzitusi

30 Mart 2008; 20:51:27  

bende bir zamanlar 97 2.0lt otm. mondeo vardı. her ne kadar performans düşük olsa da çok keyifli bir araçdı. dayımda düz vitesi var onun performansı ise gayet yeterli. sıralı sistem tüp ile performanstan birşey kaybetmeden yakıt tasarrufu sağlıyor. tüpsüz bir V6 mondeonun şehir içi tüketimi bence 11 lt yi geçmez. çünkü bende 96 model 2.9 V6 scorpio var ve şehir içi tüketimi 11-12 lt arası. bence almak isteyen için V6 mondeo çok iyi bir tercih olur ama masrafına katlanmayı göze almalısınız.

2002 HONDA CIVIC ES OTM.
ZAVOLI SIRALI SİSTEM
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Motorlu Araçlar Dünyası] » Markalar » Ford » 2.5 v6 mondeo iyimi
Sayfa: [1]
Buraya git:

Başa Dön

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil