Şimdi Ara

Asrock'tan 4CoreDual-SATA2: Conroe için AGP ve DDR desteği de olan anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bol özellikli ve uygun fiyatlı anakartları ile tanıdığımız Asrock yeni bir anakartının daha duyurusu yaptı. Firmanın lanse ettiği yeni anakartı 4CoreDual-SATA2, Asrock'dan bekleneceği üzere yine farklı özellik ve teknolojileri bir araya getirmeyi başarmış. Via'nın PT880 Pro/PT880 Ultra yonga setini kullanan anakart Intel'in Core 2 Duo / Extreme ve dört çekirdekli işlemcileri başta olmak üzere firmanın LGA775 formundaki güncel tüm işlemcileri ile de uyumlu.

    Asrock 4CoreDual-SATA2'nın fark yaratan özelliklerine geldiğimizde ise,

    - Hem AGP 8X hemde PCIe X16 slotuna sahip. Bu sayede elinde güçlü bir AGP ekran kartı olanlar (örn. ATi Radeon X1950 Pro veya X1950XT) bu anakart ile ekran kartlarını değerlendirebilecekleri gibi dileyenlerse yeni nesil güçlü bir PCIe X16 ekran kartını anakartla birlikte kullanabilirler.

    - Anakartın bir diğer özelliği ise Intel'in yeni nesil P35 yonga setini kullanan bazı anakartların sunduğu hem DDR-2 hemde DDR-3 bellek desteğinin aksine hem DDR hemde DDR-2 bellek desteği kullanıcılarına sunabiliyor. Anakart üzerinde yer alan 4 adet DIMM slotunun ikisi DDR (400MHz'e kadar) diğer ikisiyse DDR-2 (667MHz'e kadar) bellekler için ayrılmış durumda. Yine elinizde eski sisteminizde kullandığınız 2x512 veya 2x1GB'lık DDR belleğinizi aldığınız yeni nesil bir Intel işlemci ile Asrock 4CoreDual-SATA2 üzerinde kullanabilmeniz de mümkün.

    Verdiği geriye dönük destek ile yeni sistem toplamak isteyen kullanacılara farklı alternatfiler sunabilen Asrock'ın yeni anakartı 4CoreDual-SATA2, bahsettiğimiz önemli detaylarının yanında sahip olduğu diğer özellikleriyle de kullanıcıların gereksinim duyucağı ihtiyaçları karşılayabilecek yeteneklere sahip.1066MHz'e kadar fsb desteğine sahip olan anakart Intel'in HT teknolojisini de destekliyor. Yine anakart üzerinde Asrock'ın "United Overclocking" adını verdiği ve hız aşırtma sırasında AGP/PCIE/ PCI veri yolu ayarlamalarına izin veren önemli bir özellik te bulunmakta. Ek olarak yine hız aşırtma için düşünülmüş olan ve Asrock'ın Hybrid Booster adını verdiği güvenli overclock teknolojisi de dikkatlerden kaçmıyor.

    2 adet Serial ATA-II (RAID destekli - RADI 0, RAID 1, ve JBOD) konnektörüne sahip olan anakart ayrıca Hot Plug fonksiyonuna da sahip. HDMI destekli ekran kartları üzerinden HDMI Digital TV/projector/LCD kullananlara yönelik olarak ses aktarımı için HDMI_SPDIF başlığının da düşünüldüğü anakart Windows Vista Premium sertifikalı 7.1 kanal yüksek tanımlı ses desteğini de sahip. Bu noktada Windows Vista Premium sertikası alan ilk firmanın da Asrock olduğunun altını çizmekte fayda var. Ağ konusundaysa Asrock 4CoreDual-SATA2, kullanıcılarına 10/100 Ethernet desteği sunmakta. Kuzey köprüsü için pasif soğutma kullanılan anakartın güney köprüsü içinse herhangi bir soğutma kullanılmamış.

    Geriye dönük uyumluluk özellikleri ve uygun fiyat politikası ile Asrcok'ın yeni anakartı 4CoreDual-SATA2 başta bütçesi dar olanlar olmak üzere oturma odasına HTPC ve ofisine uygun maliyetli pc kurmak isteyenler için yeni bir alternatif olarak karışımıza çıkıyor.


    Sayfanın Linki : http://www.asrock.com/index.asp








  • asrock klasigi. asrock hedeflediği segmentte güzel işler yapıyor bence. hep şarşırtıyor insanı
  • stabil olduğunu şüphem yok ama acaba o.c. özelliği nasıldır kartın? malum c2duo'ların en önemli artısı o.c.
  • VALLA HELAL OLSUN ASROCK SON ZAMANLARDA PİYASANIN YARAMAZ ÇOCUGU OLMUŞ DURUMDA
  • Yanarım yatarım sattığım parçalara yanarım 2 bilgisayarım olacaktı ne güzel, fiyatı ne kadar anakartın?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Force_User

    Yanarım yatarım sattığım parçalara yanarım 2 bilgisayarım olacaktı ne güzel, fiyatı ne kadar anakartın?


    Fiyatı konusunda çok net bir bilgi bulunmuyor ama Asrock fiyat konusunda kullanıcılarını açıkçası pek üzen bir firma da değil hani
  • Teşekkürler, haber ve jet cevap için
  • bence fiyatı 120-160 arası falandır
  • [Deleted by Admins]
  • fiyatı yeteri kadar uygunsa c2d'li olmanın tam sırası benim için. elimdeki k8n neo2 nf3 +amd 3000'i satıp e4400+asrock alabilirim. ddr ramle de kullanmaya devam. sırası gelince ddr2 yine sırası gelince agp den pci-e ye geçerim. güzel haber teşekkürler.
  • 4CoreDual-SATA2 olacak sanırım kartın adı.
    http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4CoreDual-SATA2

    VSTA modelinde agp portu yok, onboard vga var
    http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4CoreDX90-VSTA

    Bu arada PT880 Ultra chipseti kullandığından pci-ex 16 portu en fazla pci-ex 4 olarak kullanılabiliyormuş.
    http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=6&id=1998&pg=2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lunarstrain -- 24 Haziran 2007; 1:58:00 >




  • aaa çok güzel walla alsammi acaba bi iyice inceleyim fiyatıda ucuzsa
    güzel olur
  • Çok geniş bir kullanıcı aralığına hitap eden, çok akılcı dizayn edilmiş bir anakart, bu anakartı çok ihtiyacı olmasa bile alr insan, evde bi kenarda dursun illaki bigün lazım olur.. Milleti yolma mantığı olmayan bir üretim; istenince yapılıyormuş demekki, diğer firmalar görsün!!
  • güzel bir anakart bence DDR-2 ve DDR-3 destekleyen bir modeli çıkarsa almayı düşünürüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general_457 -- 24 Haziran 2007; 13:17:55 >
  • valla dual vsta almayı dusunuyordum bugun yarın bekleyecegım pıyasaya cıksın bu kartı alırım fıyatının fazla pahalı olacagını sanmıyorum
  • "DDR hemde DDR-2 bellek desteği kullanıcılarına sunabiliyor" bu iyi bir özellik..
  • hiçbir ekran kartı bu boardda 16x çalışmaz.
  • Ben de 6 aydır dualvsta modelini kullanıyorum.Çok memnunum.Yalnız biostaki hızaşrtma ayarları farklı ve çok çeşitli.Corsair in iki adet ramini kullanıyorum.Biri 667 öteki 800 mhz.
  • arkadaşlar 1,5 gb ddr-1 ram, 7800 gs agp ekran kartı olan biri için böyle bir upgrade ne kadar mantıklı? e4300+ asrock ile tahminen 200 dolara amd 64 2800 den sistem upgrade i olur, nasıl olur?
  • Çok iyi valla bilgi için teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.