Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Notebook Modifiye (Öyle etiket yapıştırma olayı değil baya baya modifiye)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Sergi >> Cevap: Notebook Modifiye (Öyle etiket yapıştırma olayı değil baya baya modifiye) Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
metintekin

Sisteme Gözat

21 Ağustos 2007; 14:03:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ELine sağlım hoş bişey olmuş ama dahada hoş olucak

••E2160 1,8@3,3ghz Stok Fan+1,37v••Gigabyte G31M-S2L@F4 Bios••2gb Veritech 800@990mhz 5-4-4-12••SAPPHİRE x1800xt 256mb/256bit Oc@640/1650mhz••Asus VW222S 22''Lcd••
••Seagate 160gb Sata2 Ncq••Samsung 80gb İde••Samsung SH203B 20x Sata Dvd+Rw••Raidmax Xeon Case••Coby 450watt Psu••TT Blué Néon••6x80mm Led Fan••Panasonic SA-PM08 Home Theatre System••

••Since.28.March.2006.in.Dh.İzmir••Dh Ünider(EÜ)••Nokia 6280+8310&Sony A-1000 Walkman Club Member••Ua Bornova••
yenicerix

21 Ağustos 2007; 15:54:50 

mukkemmel olmuş
elektronik bilmek şart ya

www.madeniyet.com TÜRK YAPIMI WEB TABANLI OYUN
soulcubee

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

21 Ağustos 2007; 17:58:25 

ARKADAŞ KAYBOLDU HERALDE YAAA

Arkadaşlar 9 Mayıstan İtibaren Manisa Sivas'ta Askerlik Yapıcam...

MyDESKTOP AutoXP-1 AutoXP-2 AutoVISTA AutoOFFICE Sysprep DriverPACK Media Center Edition Windows Kenar Çubuğu Mirandapack v3 WinampTR MediaPORTAL Msn+ EXAsystem PcTema BartPE Ghost Foruma Örnek Görüntülü (Önizlemeli) Resim Ekleme
tatianass

Sisteme Gözat

22 Ağustos 2007; 19:56:29 

güzel olmuş valla

Soldat Oynuyan varsa benimle P.M aracılığı ile konuşabilirler.

Barısİnce

Sisteme Gözat

22 Ağustos 2007; 21:13:15 

Güzel olmus dostum.Güle güle kullan.

CapTaiN...!! ,)

.

Amd AthLon 3000+ s754 2.01@2.55 // Asus K8N4-E SE // 1Gb DDR 400 Kingston Pc 3200 // Palit GeForce 8500 GT 256 MB. 128 Bit // Western Digital 8Mb 160 Gb İde Hard Disk // Lg SecurDisc Dvd-Rw // Everest Modding Case // FeeL 460W Psu // Microsoft Ps2 Klavye&Mause // Creative Usb Sound Blaster 24-Bit //Logitech x230 (2+1) // Microlab MC-4600 (5+1) // 30 Cm UnıversaL 170W Rms Bass // Benq V772 17'' Crt

serhanglm

23 Ağustos 2007; 10:45:40 

bende de aynı notebook tan var. rami 2*256 ben bunu 2*512 yapmak istiyorum.
acaba yaptığıma değer mi,
ve kaç mhz e kadar destekler makina. hepsiburada.com da ucuz birkaç model var. kullanabilirmiyim acaba?

Deli gömleği ütü istemez !!
serdal yenin

Sisteme Gözat

23 Ağustos 2007; 12:04:49 

kardeş bence hiç ram'a dokunma 2 yıl sonra zaten onu 2, 3 milyara antika yerine satarsın (alay eymiyorum gerçek adamın teki eski 20 milyon bile etmeyen telefonu 450, 500 milyona satıyodu sen kim bilir laptop'u kaça satarsın)

Fanatik Raks'cı değilim Anti_Nokia'cıyım !

serhanglm

23 Ağustos 2007; 13:18:03 

telefona 400 istiyorsa bizde de var eski telefon.zengin oldukk..

serhanglm

23 Ağustos 2007; 19:08:54 

quote:

Orjinalden alıntı: serhanglm

bende de aynı notebook tan var. rami 2*256 ben bunu 2*512 yapmak istiyorum.
acaba yaptığıma değer mi,
ve kaç mhz e kadar destekler makina. hepsiburada.com da ucuz birkaç model var. kullanabilirmiyim acaba?

arkadaşlar yok mu soruma cevap?

serdal yenin

Sisteme Gözat

24 Ağustos 2007; 10:38:39 

kardeş herşeye bağlı işlemciye anakarta .... İşlemcinin FSB'si ne kadar fazla ise o kadar arttırabilirsin ama anakart izin verirmi bilemem

serhanglm

24 Ağustos 2007; 10:49:04 

ee nasıl öğrenicez ki bunu

serdal yenin

Sisteme Gözat

31 Ağustos 2007; 9:09:58 

çok basit CASPER müşteri hizmetlerinden Bende CASPER kullanıyom ama laptop deil

0nur!

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Eylül 2007; 3:23:19 

hocam sticker noldu yaptırdın mı kırmızının üstüne süper gider vallahi

güzel yapmışsın gerçekten

"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir..."
"Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır."
"Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır."
"Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir."
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."
hey

4 Kasım 2007; 17:43:27 

quote:

Orjinalden alıntı: yilmazeest

Cihazın marka ve modeli ;

CASPER 8050d (Mitac 8050d)

Cihazın geçmişi ;

Forumdan bir arkadaştan almıştım tamamen dağınık bir halde idi.
Ekranı ve kasası kırıktı.
15.4" mat wide screen,40 gb hdd,combo drive takıldı ve kasası onarıldı.
Sonrasında dvd-rw takıp forumdan bir arkadaşa sattım fakat alan kişinin şanssızlığı kargoda oluşan hasar vs. sonucunda notebooku sattığım kişiden kasa anakart adaptör ve ekran olarak anakartı arızalı şekilde satın aldım. Anakartı onarıldı 15.4" mat ekran çıkarılıp yerine parlak ekran takıldı. 80 gb 5400 rpm hdd 2x512 mb ddr33 mhz ram 1.86 sonoma işlemci ve dvd-rw takıldı.

Cihazın şimdiki özellikleri ;

Centrino 1.86 mhz
2x512 mb ddr333 mhz
80 gb 5400 rpm samsung hdd
Nec dvd-rw
Ati radeon 128 mb 9700 ekran kartı
15.4" wide screen (parlak) ekran
Wirelless (kablosuz)
Ethernet
Modem
Kart okuyucu
1394
vs. vs.

Cihazın + ları ;

En güzel özelliği tabiki ekran kartının bir çok oyunu oynatabilmesi.
Çok ince oluşu
Sağlam oluşu

Cihazın - leri ;

En kötü özelliği bu ekran kartına yetmeyecek bir soğutma sistemi
Hoparlörlerinin çok küçük ve yetersiz seviyede oluşu

Cihazı bir süre kullandıktan sonra satmamaya karar verdim bununla birlikte sinirimi ilk bozan şey sesin yetersiz olduğuydu bu yüzden 2 adet speaker eklemeye karar verdim fakat cihazın ince oluşu beni oldukça zorladı. Cihazın arkasında 1 adet mini bas vardı fakat delik olduğu için hiç bir işe yaramıyordu bende ibm t31 notebooktan çıkan 2 adet speakeri buraya sıkıştırdım %30 oranında seste artış oldu.

Yazın gelmesiyle ise asıl sorun nüksetti ki büyük bir sorundu benim için oda tahmin ettiğiniz üzere ısı sorunuydu.
Cihazın üzerine eklediğim aygıtlar (en önemlisi 1.86 cpu tabiki) cihazı oldukça yordu ve ısıyı bi hayli yükseltti.
İlk yaptığım şey işlemci ve ekran kartını birlikte soğutmaya çalışan fan için temiz bir hava deliği açmak oldu inanmayacaksınız ama gerçekten böyle bir hava deliği koymamışlar. Tüm notebooklarda bir temiz hava girişi birde sıcak hava çıkışı oluyor.
Bu yaptığım ilk çalışma bi hayli etkili olsada son günlerde flatout2 oynarken 1-2 saat sonrasında makine reset atmaya başladı bende son olarak ekran kartı için yeni bir fan eklemeye karar verdim fakat yine yer sorunu çıktı karşıma bulabildiğim en güzel fan del latitude d800 notebookun ekran kartını soğutan mini fandı fakat bunun için bile yer bulamadım ama kararlıydım yapıcaktım bunun için gerekirse anakartı feda edicektim ve aldım elime havyayı kendime yer açtım. Buyrum resimlere bakın.

Speaker ve ilk yaptığım temiz hava girişi ile ilgili çalışmaların ayrıntılı resimleri olmadığı için üzgünüm.
Cihazın ekran kısmındaki boya bana veya bir tanıdığıma ait değildir cihazı sattığım arkadaşın bir yakını boyamış.

Cihazın genel resimleri ;

Speakerlerin olduğu bölüm ;

[image][/image]

İlk yaptığım temiz hava girişi ;

Ve son yaptığım ekran kartı için soğutucu fan ;

küçücük bir fan takacağım diye anakartın üzerince parça bırakmamışsın maaşallah , güzel uğraş ,eski ve yeni sıcaklık-ses değerlerini paylaşsan tam süper olurcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 4 Kasım 2007; 17:47:09 >

azrael_13

Sisteme Gözat

4 Kasım 2007; 18:06:37 

hocam biraz daha uğraşırsan yerli alienware olacak bence

WeNoM