Şimdi Ara

HP dv6000 wireless sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
20.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

6062ea var bir dostumda wireless kartı gidip gidip geliyor... sorun ve çözüm nedir... biraz acil bir durum akşama kdr halletmem lazımda, bilgisi olan çözümü olan lütfen yazssın... şimdiden teşekkürler...

• güncelleme gerekebilir.etrafindaki radyo sinyallleriyle haberleşen cihazlar varsa kaldir bunlar parazit yapabilir.
  • telsiz telefonda yapabilir, bu kesintiyi etrafta buna benzer cihaz olmaması lazım, duvar gibi engellerde engeller, modem hemen laptopun yanında mı ?
  • sorun modem deil, wireless kartı....
  • Wireless kartı driverini hp.com sitesinden indirin, wireless assistant falan indirip kurun ok,
    quote:

Orjinalden alıntı: Chino

sorun modem deil, wireless kartı....
  • bende de bu gibi sorun var gidip gelmeler yok ama wrilessin sinyal gostergesi hep %60 bahceden baglaniyorum orda da ayni
    %60 modem airtes rt205 ttnetin modemi modemnden olabili diye saniyorum.çözüm önerilerinizi bekliyorum
  • arkadaslar hp pavilion 6062 ea ayni sorun bende de var wireless driverini da indiriyorum.olmuyor.hp servisiyle internet uzerinden konusdum.onlarda aynen driverlari yuklememi soyledi ancak olmuyor/recovery discden yeniden kurdum bilgisayari ama olmuyor.donenimdan oldugunu dusunmuyorum cunku bazen calisiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP G62 Ekran Kartı Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Asus notebook Wifi problemi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Problem donanım kaynaklı olduğu için cihazınızın servise gitmesi gerekir
  • ARKADASLAR BAZI PARCALAR BAZEN CALISABİLİR FAKAT ARIZA DONANIMSAL ARIZA BUYUK İHTİMAL SERVİSE GONDERMENİZDE YARAR VAR
  • Bendede buna benzer bir problem var wireless ve bluetooth u actigimda sadece bluetooth aciliyor.
    Yurt disindayim cozumu burdan bulamassam ne olacak bilmiyorum :(
    tesekkurler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: omarchic

Bendede buna benzer bir problem var wireless ve bluetooth u actigimda sadece bluetooth aciliyor.
    tesekkurler.

Bu durumda bir ihtimal Wireless bağlantınız disabled durumda olabilir. Bir deneyin;

Start -> Settings -> Network Connections içinde "Wireless Network Connection" gibi birşey varsa üzerine sağ click yapıp çıkan menüde "Enable" seçin. Eğer burada "Enable" yerine "Disable" çıkıyorsa bir şeye dokunmayın çünkü zaten Wireless Enabled durumdadır.

Network Connections penceresinde Wireless Network Connection hiç gözükmüyorsa Wireless Kartınızın sürücüleri de yüklenmemiş olabilir tabi.

• quote:

arkadaşlar selamlar herkese,

6062ea var bir dostumda wireless kartı gidip gidip geliyor... sorun ve çözüm nedir... biraz acil bir durum akşama kdr halletmem lazımda, bilgisi olan çözümü olan lütfen yazssın... şimdiden teşekkürler...

Cevabım sadece HP DV6000 için değil , MS Windows kullanan tüm laptoplar için geçerlidir. Laptoplardaki güç tasarrufu modellerinden bağlı bulunan tüm cihazlar (wireless adaptörü dahil) etkilenirler, daha doğrusu geçilen güç tasarruf tipine uyarlar. Bu yüzden elektriğe bağlı değilken laptoplar Wireless e bağlantıda hep sorun yaşarlar.

Sorunsuz Wireless için bunu kapatmak gerekir. Kapatmak için ;

Start -> Settings -> Control Panel -> System -> Hardware -> Device Manager . Buradan Wireless Kartınızı bulup çift tıklayın, muhtemelen "Network adapters" içindedir. Çift tıklayınca açılan pencerede Advanced sekmesinde "Power management" veya benzer ayarı bulun. "Use default value" vardır, onun checkini kaldırın ve "Highest" e kadar getirin. "Ok" basın ve Device manager vs kapatın. Artık zırt pırt gitmeyecektir.

Yukarıdakileri İngilizce olarak yazdım çünkü Türkçe Windows um yok. Tahminen yolu Türkçe olarak tekrarlıyayım:

Başlat -> Ayarlar -> Denetim Masası -> Sistem -> Donanım -> Aygıt Yöneticisi.
    "Ağ Adaptörleri" ne girip Wireless Kartınızın üstüne çift tıklayın, "Gelişmiş" sekmesine geçin.
    "Varsayılan Değeri Kullan" daki check i kaldırıp değeri "En yüksek" vb şeklinde en sağa kadar getirin. Tamam ı tıklatıp devam edin.

• son durum nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mturker

quote:

Cevabım sadece HP DV6000 için değil , MS Windows kullanan tüm laptoplar için geçerlidir. Laptoplardaki güç tasarrufu modellerinden bağlı bulunan tüm cihazlar (wireless adaptörü dahil) etkilenirler, daha doğrusu geçilen güç tasarruf tipine uyarlar. Bu yüzden elektriğe bağlı değilken laptoplar Wireless e bağlantıda hep sorun yaşarlar.

Start -> Settings -> Control Panel -> System -> Hardware -> Device Manager . Buradan Wireless Kartınızı bulup çift tıklayın, muhtemelen "Network adapters" içindedir. Çift tıklayınca açılan pencerede Advanced sekmesinde "Power management" veya benzer ayarı bulun. "Use default value" vardır, onun checkini kaldırın ve "Highest" e kadar getirin. "Ok" basın ve Device manager vs kapatın. Artık zırt pırt gitmeyecektir.

Yukarıdakileri İngilizce olarak yazdım çünkü Türkçe Windows um yok. Tahminen yolu Türkçe olarak tekrarlıyayım:

"Ağ Adaptörleri" ne girip Wireless Kartınızın üstüne çift tıklayın, "Gelişmiş" sekmesine geçin.
    "Varsayılan Değeri Kullan" daki check i kaldırıp değeri "En yüksek" vb şeklinde en sağa kadar getirin. Tamam ı tıklatıp devam edin.

arkadasim ilgilendigin icin sagol.ama sanirim wireless sorununu biraz eksik anlatmislar.ben biraz daha ayrintili anlatayim cunku senin cozumunle cozulmuyor bu sorun....sorun soyle aslinda arada bir prize takili durumda bile wireless driveri gidip gelebiliyor.bu duruma henuz bir cozum bulan da yok zaten.neyse.olayin gecici cozumunu belki biraz ilkel ama ben wireless gerekli oldugu zamanlarda bilgisayari acarken ilk basta f8 yardimyla bilgisayari guvenli kip de aciyorum.bilgisayarim a sag tusla tiklayip ozelliklerden donanim aygitlarina ve aygit yoneticisinin icinde ag bagdastiricilarina giriyorum.ag bagdastiricilarinin yaninda ki arti isaretini bir kez tiklayinca icerikleri gorunur hale geliyor.sonra hic bir islem yapmadan acilan pencereleri kapatmadan bilgisayari yeniden baslat yapip normal olarak aciyorum ve wireless calismaya basliyor.ancak bilgisayarin bekleme moduna gecmesi halinde ve ya tekrar kapatilip acilmasi halinde ayni islemlerin tekrar yapilmasi gerekmektedir.

• quote:

Orjinalden alıntı: murkan2002

quote:

quote:

arkadasim ilgilendigin icin sagol.ama sanirim wireless sorununu biraz eksik anlatmislar.ben biraz daha ayrintili anlatayim cunku senin cozumunle cozulmuyor bu sorun....sorun soyle aslinda arada bir prize takili durumda bile wireless driveri gidip gelebiliyor.bu duruma henuz bir cozum bulan da yok zaten.neyse.olayin gecici cozumunu belki biraz ilkel ama ben wireless gerekli oldugu zamanlarda bilgisayari acarken ilk basta f8 yardimyla bilgisayari guvenli kip de aciyorum.bilgisayarim a sag tusla tiklayip ozelliklerden donanim aygitlarina ve aygit yoneticisinin icinde ag bagdastiricilarina giriyorum.ag bagdastiricilarinin yaninda ki arti isaretini bir kez tiklayinca icerikleri gorunur hale geliyor.sonra hic bir islem yapmadan acilan pencereleri kapatmadan bilgisayari yeniden baslat yapip normal olarak aciyorum ve wireless calismaya basliyor.ancak bilgisayarin bekleme moduna gecmesi halinde ve ya tekrar kapatilip acilmasi halinde ayni islemlerin tekrar yapilmasi gerekmektedir.

İlginç bir sorunmuş. Peki normal açılmış Windows ta aygıt listesinde durumu nasıl gözüküyor, hiç bir sorunu yok gibi mi ?

Bir iki şeyi deneyebilirmisiniz ?

1- Normal durumdayken (Bağlanamıyorken) Windowsun Zero Config servisini kapatıp tekrar açarmısınız.

2- Yine wireless i kullanamıyorkenNetStumbler programını çalıştırıp etreftaki wireless ağları görüp göremediğinize bakarmısınız ?
    Bu aracıhttp://www.netstumbler.com/ adresinden alabilirsiniz, ücretsizdir.

Bu araç Windows 'un Zero Config servisi olmadan çalışıyor. Yanlız çalıştırdığınızda kendisi Zero Config i kapatacaktır, programla işiniz bitince tekrar açarsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İlginç bir sorunmuş. Peki normal açılmış Windows ta aygıt listesinde durumu nasıl gözüküyor, hiç bir sorunu yok gibi mi ?

Bir iki şeyi deneyebilirmisiniz ?

1- Normal durumdayken (Bağlanamıyorken) Windowsun Zero Config servisini kapatıp tekrar açarmısınız.

2- Yine wireless i kullanamıyorkenNetStumbler programını çalıştırıp etreftaki wireless ağları görüp göremediğinize bakarmısınız ?
    Bu aracıhttp://www.netstumbler.com/ adresinden alabilirsiniz, ücretsizdir.

Bu araç Windows 'un Zero Config servisi olmadan çalışıyor. Yanlız çalıştırdığınızda kendisi Zero Config i kapatacaktır, programla işiniz bitince tekrar açarsınız.

arkadasim bu aksam denerim buyuk ihtimal yarin da sana haber verecem.cok sagol ilgilendigin icin..!!!

• arkadasim netstumbler programinda wireless adapteru bulunamiyor diye bir hata veriyor...bu problemi cozebileni gormedim daha forumda da yok.hp servisleri de cevap veremiyor bu soruya...getirin servise bakalim diyorlar..yurt disinda olmasam goturcem usenmeyip goturcem ama yurt disindayim maalesef..
  • quote:

arkadasim netstumbler programinda wireless adapteru bulunamiyor diye bir hata veriyor...bu problemi cozebileni gormedim daha forumda da yok.hp servisleri de cevap veremiyor bu soruya...getirin servise bakalim diyorlar..yurt disinda olmasam goturcem usenmeyip goturcem ama yurt disindayim maalesef..

Daha önce aynı sorunla karşılaşıp çözdüm. Bir IBM thinkpad R40 a takılı PCMCIA Wireless kartında vardı aynı şey. Benim yaptıklarımı yazıp yardımcı olmaya çalıştım ama sizinki daha farklıymış demekki. Bir de wireless driver ın yerine mesela atıyorum BroadCom wireless driverlarından birini install etmeyi denediniz mi ? Bunu install edince tabiiki çalışmayacak (Broadcom driverları broadcom wireless kartı aramıyorlar), ancak daha sonra siz onu da uninstall edip tekrar kendi driverınızı kurunca birşeyler değişebilir. Normalde uninstall etmediği dosyaların üzerine yazılacağı için yenileri kullanıma girmiş olacak. Başka çareniz yoksa bir deneyin derim.

Kolay gelsin, umarım çözülür.

• Cihazın anakartı bozuk , boşuna uğraşma

Yok illa ben biliyorum donanımsal arıza yok sorun yazılımsal diyosan o zaman bide şunu deneyebilirsin

başlat\çalıştır\cmd yaz daha sonra c:\md wireless dedikten sonra tekrar c:\cd wireless dedikten sonra tekrar c:\md wireless dedikten sonra tekrar ......

Tırmaladığını değmez gönder servise gitsin

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: omarchic

Bendede buna benzer bir problem var wireless ve bluetooth u actigimda sadece bluetooth aciliyor.
    tesekkurler.

Bu durumda bir ihtimal Wireless bağlantınız disabled durumda olabilir. Bir deneyin;

Start -> Settings -> Network Connections içinde "Wireless Network Connection" gibi birşey varsa üzerine sağ click yapıp çıkan menüde "Enable" seçin. Eğer burada "Enable" yerine "Disable" çıkıyorsa bir şeye dokunmayın çünkü zaten Wireless Enabled durumdadır.

Network Connections penceresinde Wireless Network Connection hiç gözükmüyorsa Wireless Kartınızın sürücüleri de yüklenmemiş olabilir tabi.

ag baglantilarinda bazen gorunuyor bazen gorunmuyor.3 gundur yok mesela takrar arkadastan lap topu odunc aldim :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.