Arkadaşlar 2 hafta önce anadolu grubuna bağlı samsung bayiinden 2300 ytl kart ile tek slip çekim ile 32R81B modelini aldım deneyimlerimi, fotoları, burada sizinle paylaşacağım.
İlk olarak uydu yayınlarında deneyimimi sunuyorum:
Hem goldmaster D-SMART hem next ye2000 hemde skay-star2 (SS2) elecard kodekleri ile cihazı sınadım. Bazı kanallarda ciddi netlik kayıpları ve dalgalanmalarla karşıkarşıya kaldım. Özellikle problem olan ve yaygın olarak seyredileceğini umduğum kanal CNBC-E. Bu kanalın yayınını 1. skart adi, 2. skart altın uçlu, 3. YUV altın uçlu, 4. S-video (adi) 5. S-video (altın uçlu) 6. vga-vga adi (ss2) bağlantıları ile sınadım. 7. DVI-HDMI adi (ss2)
Normal bir DVD'nin görüntü kalitesine 10 verirsem 1. adi skarta 5 2. altın uçlu skarta 6 3. yuv'a 6,5 4. adi s-video'ya (uydu alcısında 5 ekran kartında skystar2=7) 5. altın uçlu s-videoya (uydu alcısında 6,5 ekran kartında skystar2=7,5) 6. vga'ya (sky-star2) 8 7. DVI-HDMI: Bu tam bir hayal kırıklığı görüntü berbat bir hata yaptım mı diye araştırıyorum.
Uydu alıcıları arasında belirgin bir görüntü farkı yoktu ancak elimdeki NEXT daha fazla bağlantı seçeneğine sahip.
Sonuç olarak tavsiyem: dalgalanma yaşanan popüler kanalları çok seyrediyorsanız (CNBCe gibi) televizyonunuzu PC ile birlikte VGA-VGA bağlantısı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Dediğim gini DVI-HDMI bağlantısı berbat. Ancak DVI-VGA konverterim yok olunca onu da deneyeceğim.
Bununla birlikte TRT gibi kaliteli yayınlarda kabloların farkını belirgin olarak göremedim. Ancak Pc'den aldığım yayında uydu alıcısına göre belirgin bir üstünlük vardı. Yayınların kablolara göre sonuçlarını fotolarla sunabilmem için 23 haziranı beklemeniz gerekli.
Sonraki konular denedikçe buradan verilecek. Ayrıca Bu Tv'yi almamda etkisi olan kuikkuik (adını yanluş yazdıysam özür dilerim) arkadaşa teşekkür ederim.
hayırlı olsun, ilk kez olumsuz bu kadar çok eleştiri görüyorum şaşırdım Bende kısmetse 2-3 haftaya alacagım D-Smart ile performansını sizlere detaylıca göstericem o zaman kısmet olursa
eozen81'e yanıt yazdıklarımda D-smart'a yada televizyona yönelmiş olumsuzluk hissedilmesini istemem. yukarıdaki kendimce yaptığım değerlendirme düşük bit oranı olan tv yayınlarını uydu alıcı-lcd tv kombinasyonu ile sağlıklı seyredilemediğini belirtmek içindir. oysa yüksek bit oranlı tv yayınlarında ''trt'nin kanalları gibi'' sonuçlar mükemmel. bu yazdığım değerlendirmenin düşük bit oranlı tv yayınları için olduğunu özellikle vurgulamak isterim
Ancak Pc'den aldığım yayında uydu alıcısına göre belirgin bir üstünlük vardı. Yayınların kablolara göre sonuçlarını fotolarla sunabilmem için 23 haziranı beklemeniz gerekli.
Sonraki konular denedikçe buradan verilecek. Ayrıca Bu Tv'yi almamda etkisi olan kuikkuik (adını yanluş yazdıysam özür dilerim) arkadaşa teşekkür ederim.
yani tv kartları uydu alıcılarına nazaran daha iyi sonuç veriyor. bunun sebebi alıcının hd olmayışı olabilir mi ? ben de lcd tv umdan uydu yayını izlemeyi planlıyorum ama uydu alıcıların performansları beni olumsuz etkiliyor. peki apartmanda ortak uydu yayını var ben bu ortak yayın üzerinden d-smart veya dt izleyebilir miyim ?
Arkadaşlar 2 hafta önce anadolu grubuna bağlı samsung bayiinden 2300 ytl kart ile tek slip çekim ile 32R81B modelini aldım deneyimlerimi, fotoları, burada sizinle paylaşacağım.
İlk olarak uydu yayınlarında deneyimimi sunuyorum:
Hem goldmaster D-SMART hem next ye2000 hemde skay-star2 (SS2) elecard kodekleri ile cihazı sınadım. Bazı kanallarda ciddi netlik kayıpları ve dalgalanmalarla karşıkarşıya kaldım. Özellikle problem olan ve yaygın olarak seyredileceğini umduğum kanal CNBC-E. Bu kanalın yayınını 1. skart adi, 2. skart altın uçlu, 3. YUV altın uçlu, 4. S-video (adi) 5. S-video (altın uçlu) 6. vga-vga adi (ss2) bağlantıları ile sınadım. 7. DVI-HDMI adi (ss2)
Normal bir DVD'nin görüntü kalitesine 10 verirsem 1. adi skarta 5 2. altın uçlu skarta 6 3. yuv'a 6,5 4. adi s-video'ya (uydu alcısında 5 ekran kartında skystar2=7) 5. altın uçlu s-videoya (uydu alcısında 6,5 ekran kartında skystar2=7,5) 6. vga'ya (sky-star2) 8 7. DVI-HDMI: Bu tam bir hayal kırıklığı görüntü berbat bir hata yaptım mı diye araştırıyorum.
Uydu alıcıları arasında belirgin bir görüntü farkı yoktu ancak elimdeki NEXT daha fazla bağlantı seçeneğine sahip.
Sonuç olarak tavsiyem: dalgalanma yaşanan popüler kanalları çok seyrediyorsanız (CNBCe gibi) televizyonunuzu PC ile birlikte VGA-VGA bağlantısı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Dediğim gini DVI-HDMI bağlantısı berbat. Ancak DVI-VGA konverterim yok olunca onu da deneyeceğim.
Bununla birlikte TRT gibi kaliteli yayınlarda kabloların farkını belirgin olarak göremedim. Ancak Pc'den aldığım yayında uydu alıcısına göre belirgin bir üstünlük vardı. Yayınların kablolara göre sonuçlarını fotolarla sunabilmem için 23 haziranı beklemeniz gerekli.
arkadasım televizyonun hayırlı olsun öncelikle güle güle kullan.
İsim konusuna gelince yanlıslık yok , olsada özür dilenecek bi durum yok zaten
Aslında bende su uydu görüntüsünü next marka cihazın component cıkıslarıyla denemek istiyorum ama cevremde kimsede yok. zira bendeki uydu alıcısı 2001 model benjamin marka bir cihaz. neyse senden de foto bekliyoruz en kısa zamanda tekrar hayırlı olsun..
SKYSTAR2 ELECARD CODECLERİ eski filmlerde ve görüntü kalitesi normal uydu alıcılarla (d-smart dahil) bulanıklaşan, dalgalanan, özellikle yüz hatlarının silinmesine neden olan olayların sonlanmasını sağlar. Özellikle CNBCE, E2, BUSINESS CH izleyicilerine şiddetle tavsiye ederim. işte ilk fotolar
Merhaba sadıker ve diğer arkadaşlar.. Bu tv yi almayı düşünüyorum ay sonu gibi.. Bununla ilgili topic açmana sevindim ve hayırlı olsun diyorum.. Bir sorum olacak HDMI destekli bir DVD playerladamı hayal kırıklığı yaşarım?? :) Diğer sorum ise kablo yayınlarda tv nasıl acaba?? sevgiler...
Resimleri bekliyoruz .Ayrıca tv nin uydu yayın görüntü kalıtesını beğenmediniz mı? Suan bende bu aleti almayı düsünüyorum ama sizin söylediklerinizden sanki pek beğenmediğniz cıkarıyorum ???
Edit:Bu arada resmı gördüm fakat biraz daha fazla resim yüklersen cok seviniriz.Özelikle sahpa ile b irlikte cekilmis olması benım icin ck yararlı oldu .Cünkü aynı tv ve aynı sehpayı almayı düsünüyordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 5 Ağustos 2007; 14:01:54 >