Şimdi Ara

Elden Ring - İnceleme: 'Gerçekten Son Yılların En İyi Oyunu mu?'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Yayıncılığını Bandai Namco'nun yaptığı, geliştiriciliğini ise FromSoftware'in yaptığı aksiyon RPG türündeki oyun Elden Ring, geçtiğimiz hafta çıkışını yaptı. Oyun birçok yerden tam puan aldı ve son yılların en iyi oyunu unvanını kazandı diyebiliriz.
     
    Peki oyun gerçekten aldığı puanları hak ediyor mu, oyun nasıl olmuş, yıllarca beklediğimize değdi mi ve FromSoftware oyunlarına aşina olmayanlar bu oyunu oynayabilir mi sorularını sizler için video incelememizde yanıtlamaya çalıştık.
     
     








  • Değil
  • Gerkesiz bi oyun
  • Oğlum şizofreni misiniz yoksa abarttıkça gelir falan mı kasıyorsunuz ? :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Witcher 3 sonrasında çıkmış en iyi oyunlardan birisi kesinlikle. Tam bir başyapıt.
  • Son yılların en iyi hala puan farkıyla Zelda botw dir bu oyun onun yanından geçemez ve Zelda dan esinlendiği aşinadir open world olarak, ikincisi tüm zamanların hala gecilemeyen puanı yine Zelda ocarina of time aittir Nintendo oyun dünyasında daima devrimcidir nokta!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: piratekingxi

    Oğlum şizofreni misiniz yoksa abarttıkça gelir falan mı kasıyorsunuz ? :D


    Oyunu alacak param yoktur ve kötülemem lazımdır.
  • Değil tabi ki yersiz bir soru.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • BSC Misafiri B kullanıcısına yanıt

    Bu misafir yorumları yasaklanmalı ya. Ergen arkadaş oyunu alacak paramız neden olmasın. Yoksa gelip forumun bu konusunda bunlara neden bakalım yorum okuyalım. Kafan bu kadar mı çalışıyor? Oyun kötü geldi bazı insanlara. Kötü yani. İyi değil. Sevmedik. Boş bi oyun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su srohan midir nedir her elden ring haberinde kotulemeye geliyor.Psikolojik boslukta olmanin direkt ornegi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Su srohan midir nedir her elden ring haberinde kotulemeye geliyor.Psikolojik boslukta olmanin direkt ornegi.


    Yorum yapma özgürlüğüm var boş yapma misafir. Beğenmek zorunda da değilim.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • BSC Misafiri B kullanıcısına yanıt

    Fallout New Vegas, Skyrim, Witcher 3, Bloodborne RDR 2, God Of War veeeeeee şimdi de Elden Ring.Elden Ring - İnceleme: 'Gerçekten Son Yılların En İyi Oyunu mu?'  Oyun dünyasını çok ama çok seviyorum sizler sayesinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar hakediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fromsoftware yine yapmış. Bence sonuna kadar hakediyor.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • piratekingxi kullanıcısına yanıt
    Abarttıkça büyüyor hype

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elden Ring kesinlikle güzel bir oyun, lakin kesinlikle bir efsane değil. Oyun piyasasında bu zaman kadar oynadığımız pek çok efsane oyun var, bunlar arasından en güncel örnekler; The Witcher III ve Red Dead Redemption 2, NieR: Automata vs. gösterilebilir. Elden Ring maalesef bu seviyede bir oyun değil. Evet, oyun güzel (optimizasyon sorunlarını saymıyorum) ama aradan yıllar geçtiği zaman şahsen oyundan aklımda yer etmiş şeyler olmayacak.

    Zaten herhangi bir oyuna, filme, diziye vs. 10/10 vermek tamamen anlamsız. Bu durum demin efsane dediğim oyunlar için bile geçerlidir. Bir şeye tam puan vermek, onun kusursuz olduğunu gösterir ve dünyada böyle bir şey hiç bir alanda yoktur. Mutlaka her ürünün/eserin hataları, yanlış yaptığı şeyler vardır ki Elden Ring'de de bu tür şeyler elbette mevcut. Açıkçası ben 30 küsür yaşında bir insan olarak, bu oyuna en fazla 90 verirdim. Lakin optimizasyon faciasını da göz önüne alırsak, çıkışı itibariyle en fazla vereceğim puan 80, 85 aralığında olabilirdi. RPG türü en sevdiğim oyun türüdür ve bu oyunlarda geçmişim; Neverwinter Nights, The Elder Scrolls, Baldur's Gate, Fallout gibi oyunlara dayanır.

    Bahsettiğim ve sonrasında gördüğüm oyunlarla kıyaslayınca Elden Ring aksiyon ağırlıklı, bazı RPG elementlerini kendisine yedirmiş bir oyundur. Genel yapı itibariyle de Dark Souls, Bloodborne, Demon's Souls gibi oyunların açık dünyaya dayandırılmış bir halidir. Kimse kusura bakmasın ama bir oyuna binek, çömelerek gizlice hareket etme özelliği gibi şeyler eklenince o bir efsaneye dönmüyor. Bu özellikleri gerek daha iyi, gerekse daha fazlasıyla yıllarca RPG oyunlarında zaten fazlasıyla gördük.




  • Şunu anladım ki burda oyunu gömen herkes oyunda sürekli ölmekten gına gelen arkadaşlar kesin hahah, bu yüzden de oyunu gömüyorlar, oyun efsane ve gerçekten de zor ve sabır istiyor, oynayamiyorsaniz kotulemiceksiniz yahu,beceremiyorsaniz kotulemiceksiniz bu oyun bombadir o kadar!
  • Oyunun en büyük sorunlarından biri kendi mekaniğini bozması. Eski oyunlar da düşmanlara ve bosslara karşı aşırı güçlü olman zordu burada o yapı baya hasar almış. Bir yerden sonra kese kese gidiyorsun. Boss'lar da biraz nitelikten niceliğe kaymış. Çok etkileyici olmak yerine çok olsunlar kafasına kaymış hissediliyor.
  • Ne abartıldı kardeşim. Ps3 neslinden beri aşşağı yukarı aynı oyunu bazı farklılıklar ve geliştirmeler ile sunuyorlar ve insanlar da bir tepki oluşmasın diye tepki göstermesin zekice bir taktikle temayı ve oyun isimlerini değiştiriyorlar. Evet Bloodborne'u seviyorum, Sekiro da keza. Güzel bir oyun tipi oluşturdular tamam fakat fanboylar sayesinde toksik bir ortama dönüştü iyice. Belli ki iyi de reklam bütçesi var oyunun, heryerde denk geliyorum. Oynamayacak insanlar bile almış. Adam diyor ben çok az oyun oynuyorum ve bu oynadığım en iyi oyun! Akıl mantık. Bide herkes oynayamaz üzerinden kendini özel hissetmeye çalışan bir kitle var ki o tam hadi kardeş şurdan ufaktan uza denilecek tipler. Yetmedi Miyazaki en iyi oyun yapımcısı ekibi oluştu. Adamı bildik bileli aynı oyun üzerinde dönüyor. Sanki kalktı bir gün Platform oyunu yaptı bambaşka mekanikli diğer gün geldi Strateji yaptı yine bambaşka mekanikli. Güzel oyundan insanları nefret ettiriyorlar.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.