Şimdi Ara

Elden Ring'in Performans Sorunları Tepkilere Yol Açtı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    FromSoftware'in yeni soluklu açık dünya rol yapma oyunu Elden Ring nihayet çıkış yaptı. Oyun, yüksek inceleme puanlarına sahip olmasına rağmen performans sorunlarından dolayı tepkileri üzerine çekti. Bu durum Steam incelemelerine de yansıdı.
     
    PC'de yeterli sisteme sahip olan oyuncular, FPS ve takılma sorunları yaşadığını belirtti. Sabit 60 FPS almakta güçlü çekildiği ve çoğu zaman oyunun 50-30 FPS'lere kadar düştüğü bildirildi. Özellikle boss savaşlarında sorunlar yaşandığı belirtildi. Büyük çaplı boss savaşlarında 3-4 saniye sistemin takıldığını ve oyundan attığını bildiren oyuncular da mevcut.
     
    Elden Ring'in, açık dünyası ve merak uyandıran keşif unsuru oyunun sevilmesinde ana etken olsa da optimizasyonu konusunda birçok oyuncuyu üzüyor. Şu anda Steam'de 31 bini aşkın kullanıcı yorumu bulunuyor. Bu incelemelerin yüzde 60'ı olumlu.
     
    Optimizasyon sorunları dışında oyunun açık dünyası, keşif unsuru, boss'ların çeşitliliği ve zorluğu oyuncular tarafından oldukça sevildi. Bandai Namco, Elden Ring'in performans sorunlarını kabul etti ve iyileştirmelerin en kısa sürede yapılacağını bildirdi.
     
    Steam sayfası
     








  • Gerçekten tüm soul oyunlarını bitirmiş biri olarak söylüyorum önceki oyunlar 80 üstünü haketmiyor.Bu oyunun da bu grafiklerle 97 aldığı bir yerde red dead 2 200 puan almalı.Capcomun yerinde olsam oyun yapmayı bırakırım.Resident evil 7 ve 8 den aldığım zevkin %1 ini soul oyunlarından almadım.Neymiş efendim zormuş tek vuruşta ölüp en başa dönmekten mazojist zevk alanlar hayatları boyunca kabul görmemiş oyun oynamayı bir çeşit tatmin olarak görenler için söyleyeceğim tek şey bana saldırmayın gidin uzakta oynayın
  • Aaa yok canım ne sorunu 10'luk oyun 100 üzerinden 97 gelmiş geçmiş en iyi oyun. Cyberpunk da 0 sorunla 90+ meta puanıyla çıkmıştı hatırlarsanız, bunlar Pentium 3 işlemci ve 6600 GT ile oynamaya çalışanların karalamaları.

  • Bu oyuna inceleme puanı veren tüm kuruluşlar ve kişiler bu serini fanı olabilir çünkü bu oyun aldığı puanı kesinlikle hak etmiyor.
  • Yılın fiyaskosu,maskeler düştü :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Yılın fiyaskosu,maskeler düştü :)


    fps sorunları olması oyunu kötü mü yapıyor bunu mu anlıyoruz ?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Vendrick

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Yılın fiyaskosu,maskeler düştü :)</blockquote>

    fps sorunlarının olması oyunu kötü yapmıyor ama beyniniz ufak olduğu için anlamanızı beklemiyorum.


    BU BİR FAN BOY DİKKAT EDİN.
  • 3 saat oynadım, Horizon dan sonra bunu oynayınca Ferrariden inip eşeğe binmiş gibi hissettim. 97 puan tamamen şişirilmiş bir puan. 77 bile değil benim için.
  • Yapamıyorsanız bu işi demon souls yapanlara verin
  • Gerçekten tüm soul oyunlarını bitirmiş biri olarak söylüyorum önceki oyunlar 80 üstünü haketmiyor.Bu oyunun da bu grafiklerle 97 aldığı bir yerde red dead 2 200 puan almalı.Capcomun yerinde olsam oyun yapmayı bırakırım.Resident evil 7 ve 8 den aldığım zevkin %1 ini soul oyunlarından almadım.Neymiş efendim zormuş tek vuruşta ölüp en başa dönmekten mazojist zevk alanlar hayatları boyunca kabul görmemiş oyun oynamayı bir çeşit tatmin olarak görenler için söyleyeceğim tek şey bana saldırmayın gidin uzakta oynayın
    Pabulous699 bu mesajı paylaştı
  • Savunmaya bak bir oku insanlar 3080le adam gibi oynayamiyor sen hala gereksiz savunup dalga geçiyorsun sizin gibi fanboylarada böyle oyun yakışır
  • Şu oyunların en büyük eksisi (benim için) bir yönlendirme sisteminin olmaması. Gerçi Elden Ring'de en azından ana hikâye için bir ışık hüzmesi koymuşlar sanırım. Ama keşke bi level göstergesi, düşmanın yanında bir kuru kafa simgesi falan olsa bizim seviyemizi aştığını gösteren. Dark Souls 2'de mesela ilk bölgede ormanlık tarafa değil de kalenin olduğu kısma gidince oyun imkansız hale geliyordu. Keşfetme duygusunu yaşamak isteyenler için çok güzel olay ama benim gibi kolsuzlar için diğer türlüsü daha zevkli olacak sanki. Savaş sistemi, Dodge/parry olaylarına alışmak bir yana oyunların öğrenme eşiği gereksiz zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunun zirvesi Bloodborne du, o da gothic atmosferinden dolayı, soulsların hiç biri iyi oyun değil. Hele bu elden ring tamamen oyin basınının şişirdiği büyük bir balon.
  • 2022 yilinda hala inceleme sitelerinin verdiği puanları dikkate alan kaldımı ? metacritic ortalaması kadar saçmasapan 2. bir şey yok oyun dünyasında. saçmalık ötesi birşey. nice muhteşem yapımlar 80 lerde gezerken, reklamı doğru yapılan her oyun 90 larda cirit atıyor komedi.. cyberpunk faciasıyla insanlar bir nebze uyanır demiştim ama yok hala yorumlarda koca koca resimlerle oyuna verilen puanlar paylaşılmaya devam ediyor. ne diyelim o zaman uyumaya devam
  • Bizim fanboylar çıkmadan paraları saçtı savunma yapmazlarsa olmaz :D neyse bu balon da 1 ay sonra unutulur
  • Şu oyun sektöründe inanılmaz bir fanboyluk var. Her sene birbirinin kopyası olan AC,FarCry arasına FromSoftware'ın kopyala-değiştir-yapıştır oyunları da eklenmeye başladı. Şimdi millet 5 sene boyunca "ÖLDÖN RÖNG ÖĞĞ" diye dolaşacak. Boss değişiyor 2-3 birşey ekleniyor al sana yeni oyun. Cidden oyun piyasası artık böyle işlerle dolmaya başladı. Ya remastered ya böyle kopyala-yapıştır işler. 2-3 basılmış grafik görünce milletin ağzının suyu akıyor, sonra "optimizasyon kötüğ". Adam ne yapacak ki? 2-3 değişik şey eklemiş, basmış grafiği ki millet "işte oyun bu beeğ" desin. Geçin bu işleri artık.
  • Arkadaşlar yağ gibi akan mükemmel grafik ve oynanış mekanikleriyle horizon forbidden west 88 puan ortalamada. Elden Ring sonradan yüklenen çimleriyle, inişli çıkışlı frame rate ile, çamur gibi grafikleriyle nasıl 97 alabiliyor anlamam mümkün değil. Elden Ring oynanış olarak tamam çok iyi birşey demiyorum. Ama arkadaş oyun bug dolu bug. Horizon FW'e gerçekten haksızlık bu.



    Elden Ring'in Performans Sorunları Tepkilere Yol Açtı
    Elden Ring'in Performans Sorunları Tepkilere Yol Açtı




  • Horizon çöpünü elden ringle karşılaştıranı da gördük
  • Balon diyenler neye göre balon diyor daha onu açıklayamıyor. Oyun teknik açıdan problemli yani fps sorunları var bu yönden eleştiriliyor ki haklılar. Oyunun dizaynı, mekan tasarımı, düşman ve boss çeşitliliği, ambiyans, yaşattığı deneyim açısından eleştirmiyorlar. Teknik sorunları var diye bu oyunu kötü yapmıyor sadece sorunlu ama düzeltilebilir bir oyun yapıyor. Bunu söyleyince fanboy damgası yiyorsunuz. Bu tür ile alakanız olmayabilir, beceremiyor olabilirsiniz ki çok normal herkese hitap etmiyor kendileri de söylüyor, bu oyunu sırf sizin aranız yok diye böyle yaftalamaya hakkınız yok. Benlik değil diyip geçersin. Balon diyip gülüyor adam sonra horizon ile kıyaslıyor. Bende horizon fanboyusun mu diyim size? Sırf laf olsun diye durduk yere oyuna laf edenlere söylüyorum. Mantıklı şekilde eleştirenlere bir lafım yok. Okullardan mantık dersi kaldırılmıştı bu da onun etkileri heralde. İnsanlar daha doğru düzgün tartışamıyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Teknik problemler can sıkıcı olsa da bu oyunun çok iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.