Burada birçok ark.ın ürettiklerinden ve elde ettikleri bilgilerden faydalandık..Hepiniz sağolun..!Kuru kuruya sağolun la olmasın;biz de bir katkıda bulunup iade i ziyaret etmiş olalım dedik..Dün gece itibariyle google haritalarından bir Ankara haritası da ben yaptım en son tazelenmiş haliyle..Yalnız Oran kavşağından alt taraf yok;bilginize! (Yani gölbaşı yok) Bana lazım olmuyor diye ve bayağı bir fazladan yer kaplıyor diye alamadım kusura bakmayın.. Googleak programını kullanarak 16 zoomla yaptım.. AnkRA dosyasını zipten kurtarıp kurtardığınız klasörü olduğu gibi hafıza kartınıza atın..Kolay gelsin;görüşmek üzere! http://rapid-share.com/files/87425730/ankRA.zip.html (rapid-share de ki aradaki tire yi kaldırmayı unutmayalım)..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_Law -- 29 Ocak 2008; 2:40:47 >
Telefon 1 hafta önce elime geçti. Gps açılsın diye her açık havada beklediğimde, ta açılıyor bilgileri görüyorum. Bir baktım kendiniresetlemişşşş. Deli olucam 2 sn olmadan kendini resetliyor....
garanti kapsamında göndersemmmm 3 ay beklerimmm ....
Alp dostum vallahi ben ilk defa duyuyorum..Belki karşılaşan vardır ark.lardan istersen bekle..Fw kaç ile gelmiş telefon?Bi Fw resetle;hazır tel.in bi haftalıkken;fazla şahsi bilgi de yüklememişsindir..Bi sıfırla tel.i bence..!?
Bu sorun saat ayarlarından dolayı oluyor. GPS bağlandığı zaman saati otomatik olarak güncelliyor güncelleme başarılı olmayınca tekrar tekrar resetler. Ayarlar menüsünden saat ayarlarına gir oradaki saat dilimini İstanbul yap oto saati aç GPS'ide trekbuddyle çalıştırma kendi uygulamasıyla(navigation) ile çalıştırıp bekle yeşil olduğu zaman uygulamadan çıkıp tekrar çalıştır. Bir kere güncellerse bir daha kapanmaz. Yanlız şu kesin ki seninki 12 üstüne yüklenmiş 22. yazılım. Daha bir çok sorunla uğraşmak istemiyorsan data kablosu alıp forumdaki fw22'yi yükle.
aşağıdaki gps ayarlarını sanırım serhatbutes vermişti, gps ile sıkıntısı olanların öncelikle bu ayarları denemesini tavsiye ederim,000000 menüsününün altındaki diğer işlemleri karıştırıyorsanız aklınızda olsun,telefonum geçenlerde çağrı geldiğinde ben açmadan açılıyordu 000000 menüsünde auto answer'i active etmişim bulana kadar baya bi uğraştım.
GPS AYARLARI
Ekrana 000000 yazıp okeyledikten sonra Gps one giriyoruz
önce bütün ayarları default olarak ayarlıyoruz;
keepwarm control : ON service opt: ALL Session type: tracking mode PDS operation mode: STANDALONE quality perf. : 32 qu. threshold: 1 Number of fix : 0 execution agent : BREW IPOSDET API
Foruma yeni üye oldum. Gördüğüm kadarıyla haritalar konusunda müthiş bir birikim var, katkıda bulunan tüm üyeleri yürekten kutlarım.
Ancak deniz haritaları konusunda bir şey bulamadım -ya da ben farkedemedim-. İster amatör, ister profesyonel denizcilikte gps giderek olmazsa olmaz hale geliyor ve dijital deniz haritaları ciddi paralarla satılıyor.
Bizim denizlerimize ait büyük - küçük ölçekli dökümanı olan arkadaş varsa ve bunları paylaşırsa şükran duyarım .
hız limitlerini aşmamak için kullanabileceğimiz hız limitini programa girip daha sonrada gps üzerinden araba ile giderken bu limit aşıldığında sesli uyarı sinyali veren kullandığınız veya bildiğiniz bir program varmı ? paylaşırsanız sevinirim.
Foruma yeni üye oldum. Gördüğüm kadarıyla haritalar konusunda müthiş bir birikim var, katkıda bulunan tüm üyeleri yürekten kutlarım.
Ancak deniz haritaları konusunda bir şey bulamadım -ya da ben farkedemedim-. İster amatör, ister profesyonel denizcilikte gps giderek olmazsa olmaz hale geliyor ve dijital deniz haritaları ciddi paralarla satılıyor.
Bizim denizlerimize ait büyük - küçük ölçekli dökümanı olan arkadaş varsa ve bunları paylaşırsa şükran duyarım .
Selamlar ve şimdiden teşekkürler..
ishmael deniz haritalarını nette bulmak zor olduğu için senin istediğin türde bir harita kolay olmaz ancak googledeki uydu görüntüsü yada normal haritaları kullanarak deniz haritası yapılabilir. Bunlarda da bildiğin gibi fener liman derinlik bilgileri bulunmaz. Eğer illaki deniz haritası kullanmak istiyorsan ya laptopa çeşitli programlar yükleyip telefonun gps'ini kullanacaksın yada elindeki haritaları tarayıcıdan çıkartıp kalibre edeceksin.