arkadaşlar bu trekbuddy sürekli güncelleniyor.yeni versyonunu telfona yüklemek için eskisini silipmi yüklüyoruz yada üzerine mi kuruluyor.birde bu uydu bulamama işi normalmi yani dün bütün gün bulamamıştım.bugün tekrarmı denemeli yada yeniden 22 versiyonu mu atmalı???
arkadaşlar bu trekbuddy sürekli güncelleniyor.yeni versyonunu telfona yüklemek için eskisini silipmi yüklüyoruz yada üzerine mi kuruluyor.birde bu uydu bulamama işi normalmi yani dün bütün gün bulamamıştım.bugün tekrarmı denemeli yada yeniden 22 versiyonu mu atmalı???
Eskisini silmene gerek yok yeni sürümü eskinin üzerine yüklüyor (JAD dosyasındaki ""MIDlet-Certificate-1-1"" den başlayarak bütün sertifikayı silersen sorun çıkmıyor) Şu an en yeni sürümü 0.9.66 patch2
GPS'in uydu bulamama işi hafızada kayıtlı kalan koordinat bilgilerinden kaynaklanıyor. Bunun için yazılım yüklemene gerek yok. Telefonda gelen orjinal yazılımını çalıştırıp DAHİLİ gps'i seç 20 dk içinde mutlaka çalışacaktır. Sonra tekrar Trekbuddy'e geçersin.
Ya arkadaşlar google maps viewer belli büyüklükten sonra (sanırım 20000x20000 pixel) dosya yapmıyor (RAM yettiği halde). Sebebi nedir bunun bilen var mı? Yoksa detaylı harita gelemiyo malesef.
GoogleMV2'deki cache klasörü belli bir boyuta geldiği zaman harita indirmez oluyor. İçindeki harita parçalarını silipte dene.
Kardeş iyide, ben şimdi o cache'yi silersem tüm indirdiğim 17 zoomlu parçalar PUFF Napıcaz?
17 zoom haricindeki başka klasörlerden silip yer açabilirsin Şansına, Yeterse kurtarırsın. Ama en garantisi haritayı parçalayarak atlas yapmak. (selected fragment bölümünden koordinatları değiştirerek başlangıç ve bitiş noktalarını belirleyebilirsin.) Hem böyle haritanın boyutları büyük olmadığı için Uygulama daha rahat çalışır.. Yine de tek parça isterim dersen indirdiğin atlası TBMapper'la birleştirip tek dosya yaparsın... Ama harita indirmek için Cache'nin içini boşaltmak zorundasın. Başka yere kopyala yada sil (Sadece haritaları)
navigami isimli bir program çıkmış. vektör haritalar kullanıyormuş. henüz inceleme fırsatım olmadı. haritayı program üstünden indiriyormuş. bir kere indirdikten sonra tel hafızasından kullanıyormuş. henüz hafıza kartı desteği yokmuş ama yakında olcakmış. mış mış mış. incelemek isteyenler için :
arkadaşlar bu kaydetiğimiz waypoint ları nasıl silebilirim birde navigasyon başladığında çemberin içindeki okun sürekli gösterdiği yön kuzeymi oluyor.teşekürler....
navigami isimli bir program çıkmış. vektör haritalar kullanıyormuş. henüz inceleme fırsatım olmadı. haritayı program üstünden indiriyormuş. bir kere indirdikten sonra tel hafızasından kullanıyormuş. henüz hafıza kartı desteği yokmuş ama yakında olcakmış. mış mış mış. incelemek isteyenler için :
Bu uygulamayı uzun bir zamandır inceliyorum. Türkiye'de sadece ana yollar gözüküyor. Programın bir iyi bir kötü yönü var iyi yanı comproxy sayesinde haritaları PC'deki interneti kullanarak indiriyorsun yani kontör gitmiyor. Kötü yanı ise bizim sxg75 belli bir boyuttan sonra haritaları kaydetmiyor(10-12 bölüm). Aynı pro'yu s65 te denedim 150 parçayı geçti hala indiriyor. Gerçi bu sorun NV değerlerinle oynayınca düzelir belki ama harita olmadığı için ve pronun kullanışsız olması nedeniyle uğraşmaya deymez..
quote:
Orjinalden alıntı: moon74
arkadaşlar bu kaydetiğimiz waypoint ları nasıl silebilirim birde navigasyon başladığında çemberin içindeki okun sürekli gösterdiği yön kuzeymi oluyor.teşekürler....
Data klasörünün içindeki "wpts" klasöründen waypointleri "Tracks-gpx" klasöründen track-logları silebilirsin. 0.9.66'dan önceki sürümleri kullanıyorsan çemberin içindeki ok seçili waypointi ve gittiğin yönü gösterir(5 tuşuyla değiştirerek) waypoint seçmediysen kuzeyi gösterir. 0.9.66 sürümünde eklenen yeni ok şekliyle hem gittiğin yönü hemde waypoint yönünü aynı anda görebiliyorsun.
arkadaşlar trekbuddy için kayseri haritasını bayaa yapmaya çalıştım ama bi türlü başaramadım indirdiğim haritalar kaydediliyor ama onu nasıl yapıp ta tele atacaaz biri yardım etse hatta pişkinlik olmazsa yapsa
sxg controller ile data klasörünün altındaki bahsettiğin waypoinları buldum.3 adet waypoint kaydetmiştim daha önce.3ünüde dördü fakat ilk satırda...dir.dat satırı var onuda silecekmiyim?
Changelog - fix: map scrolling fixed on Blackberries - fix: subtle NMEA parser bug that sometimes set crosshair to upper-left corner - fix: course arrow is now hidden when GPS is connected but user is browsing - fix: UTM grid coordinates for multi-zone map - .prc for Palm available - I've also tried to fixed waypoint camera snapshots preview (for devices where it is possible), but still got no success report from testers...