selam arkadaslar istanbul haritasını silivriye kadar hazırlıyacak bi arkadas vardı unuttu saırım bi hatırlatmai istedim emekleriniz için şimdiden tesekkürler
selamlar arkadaşlar sizlerden bir ricam olacak trekbuddy telefona kurdum zonguldak haritası ve cms için data klasörü lazım bir arkadaşım foruma koymuş sağolsun fakat rapid ile benim bulunduğum yerden dosyayı almam mümkün değil engelleniyor. Acaba rica etsem başka bir yerden alam imkanımız olabilirmi yada mail yolu ile bana ulaştırırsanız minnettar kalırım şimdiden teşekkürler mail adresim lazuri81@hotmail.com
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazuri81 -- 1 Temmuz 2007; 17:36:02 >
Arkadaşlar bu programı denemişmiydiniz bölünmeden önceki diğer başlıkda varmıydı hatırlayamadım. malum navigasyon meselesi için yeni birşey çıkarsa vs diye durmadan araştırmak gerekiyor. ben bu programa rastladım kurdum ve çok beğendim.
screenshotlardaki sırayla - bizim trekbuddy için yaptığımız haritaları googlemaps den kendi indirerek kullanıyor - tek tuşla map satelite hybrid moduna geçebiliyor - haritada zoom + - yapılabiliyor * ve # tuşları ile - pusulası var - waypointlerin üstüne gelinince altta neresi olduğunu yazıyor - trafik info vs gibi denemediğim service leri var - dahili ve bt gpslerle çalışıyor - web tracking diye ücretsiz bir özelliği var bulundugunuz yeri web den görüntülenebilecek şekilde http://www.gmap-track.com adresine update ediyor test ettim. - menuleri çok güzel dil dosyaları kullanıcıya açık tr ye çabucak çevrilebilir. dil dosyalarını nereye yukledigini bulamadım bi bakarsanız sevinirim. - ve en önemlisi inen dosyalar depolanabiliyor. forumuna bir göz gezdirdim biz hazırlayıp yükleyebiliyoruz. - googlemapsin haricinde diğer service lerinde haritalarını kullanabiliyor. yahoo msnroadmap vs - help menusunde download meter diye bir bölüm var var inen data yı kb cinsinden gösteriyor
bence en önemlisi search özelliği var şehir vs adı girerek anında ekrana getirebiliyorsunuz googlemapsdeki kafeler vs gibi işaretli yerlerin tamamı görülebiliyor aradığınız yerin hagi zoom levelda ekrana gelecegini dahi belirleyebiliyorsunuz.
evet kullanabiliyoruz ancak ingilizcem zayıf olduçin nasıl yapıldığını henüz anlayamadım.
programın yapımcısı perl bir script yazmış bizim googleMV gibi o programla inen haritayı sd karta atıp offline çalıştırılabiliyor.
Start MGMaps, go to Settings/Map Browsing, enable "Stored Maps", enter the path to your maps in "Storage Path" (see below). If you also enable "Offline mode", the phone will use the internet connection only for searches or GPS tracking, and never for retrieving any map tiles.
offline harita ve online haritayı aynı anda kullanabileceğimiz bir program olduğu için hoşuma gitti track meselesi de enteresan web sayfasına kaydediyor. forumlarında googlemv den de bahsedilmiş
ingilizcesi iyi olan arkadaşlar bi zahmet bakıversin şu foruma
Ankara haritasını Bluetooth dan yüklemeye çalıştım ancak cihaz file transfere izin vermedi, bende benim BT sorunlu diye arkadaşınkini aldım onun BT side SXG75 e file transer edemiyor. Bende kablo ile yükliyim dedim Ankara haritasını ancak yaklaşık 5 saat sürdü :S ve harita işlemedi sanırım çünkü 5 tuşuna bastığımda GPS e bağlanmış olmasına rağmen odaklamadı ve haritada elle bulunduğum yeri bulmak istediğim zaman ise her karede 3dk load yaptı. Şimdi file transfer olmadığı için BT de bir tane virtual com portu açtım, onun üzerinden MPM programından direkt hafıza kartına atıyorum şimdi haritayı kablo ile farkı olucakmı bilmiyorum. Acaba normalde de bu kadar uzunmu sürüyor yüklemesi çünkü dosya sadece 5mb aynı kapasitede bir mp3 attığım zaman 30sn sürmüyor?? Telefonda BT den kart bölümünüde açmıştım ama ordan file transfer yapamıyorum siz nasıl yapıyorsunuz? Birde haritayı karta aktardıktan sonra artık kablom telefonu görmüyor sürücüleri yeniden yükledim ama nafile, diğer siemens telefonumuda görmüyor acaba usb girişlerinimi yaktım:(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 2 Temmuz 2007; 9:46:02 >
selam arkadaslar istanbul haritasını silivriye kadar hazırlıyacak bi arkadas vardı unuttu saırım bi hatırlatmai istedim emekleriniz için şimdiden tesekkürler
ben serhattan rica etmiştim silivriye kadar bir harita yapmasını.müsait olunca yapar herhalde. bu arada ben full istanbul haritası yapıyordum googlemv ile.iş yerinde makineyi bıraktım harita yapım modunda,birisi makineyi kapatmış gitti harita.ama genede yapıcam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenci83 -- 2 Temmuz 2007; 11:05:04 >
arkadaşlar BT den klasör atamıyorum sadece dosya gönderiyor. bu harita dosyası içindeki "set" klasörünü nasıl hafıza kartına atabilirim? .png dosyalarını atıyorum sonra telde "set" klasörünü açıyorum fakat bu .png dosyaları klasörün içine girmiyor erişim izni verilmiyor card readerdan da atamıyorum o zaman tel tanımıyor nasıl yapabilirim?
evet kullanabiliyoruz ancak ingilizcem zayıf olduçin nasıl yapıldığını henüz anlayamadım.
programın yapımcısı perl bir script yazmış bizim googleMV gibi o programla inen haritayı sd karta atıp offline çalıştırılabiliyor.
Start MGMaps, go to Settings/Map Browsing, enable "Stored Maps", enter the path to your maps in "Storage Path" (see below). If you also enable "Offline mode", the phone will use the internet connection only for searches or GPS tracking, and never for retrieving any map tiles.
offline harita ve online haritayı aynı anda kullanabileceğimiz bir program olduğu için hoşuma gitti track meselesi de enteresan web sayfasına kaydediyor. forumlarında googlemv den de bahsedilmiş
ingilizcesi iyi olan arkadaşlar bi zahmet bakıversin şu foruma
Bikurti merhaba sen tele GPRS den yüklenen map tile lerin telde nereye cache edildiğini bulabildinmi? Ofline harita için önce bunu bilmek lazım. Sen adama yazmışsın adım adım anlat diye ama adamın sxg75 üzerinde denemesi zaman alır gibime geliyor. Benim şu anda telden nete girme imkanım yok. Sen harita indirmişsin onların nerede cache edildiğine bir baksana. Bir de aklıma yeni geldi bu yüklediğimiz tile ların herbiri ayrı bir dosya ise hafıza karında 400 dosya limitini doldurur ve bu program ile offline map kullanımı imkansızlaşır çünkü bizim tellerde hafıza kartı sorunu var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qw12 -- 2 Temmuz 2007; 18:30:41 >