Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: TREKBUDDY İLK ÇALIŞTIRMA

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Benq Siemens >> Cevap: TREKBUDDY İLK ÇALIŞTIRMA Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
SpyWar

26 Haziran 2007; 13:27:52 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ben onu hiç farketmemiştim, serhat toggle helal olsun bunu düşündüğünüz için, biz sayesinde telin en büyük özelliğini kullanıyoruz adam free yayınlıyo programı.paypal da hesabım yok olsa bende göndercektim.

serco05

26 Haziran 2007; 14:32:44 

quote:

Orjinalden alıntı: avcagatay

quote:

Orjinalden alıntı: serhatbutes

quote:

Orjinalden alıntı: serco05

arkadaslar iatanbul haritasını hafıza kartına yüklüyorum fakat haritayı yüklediktn sonra mp3leri görmüyor tel. ayrıca bluetoothtan gelen mp3ler de kaydedilemiyor diyor sorun ne olabilir

H. kartındaki sysfile dosyasını sil teli kapat aç 10-15 dak. hiç ellemeden okumasını bekle.
BT ile mp3'leri tele kaydediyor karta kaydetmiyorsa dosya sınırını aşmış olabilirsin kartta kaç dosya+klasör var bunları bi say..
BTden gelen mp3leri kaydederken nasıl bir hata msj veriyor bunuda yazarsan daha iyi olur.

Bir şey daha Bunun cevabını SİEMENS SXG75 FORUMU VE PAYLAŞIMI altında verirsen diğer arkadaşlarda yararlanır...

aynı sorun bende de vardı hatta 30 dak önce buradan yardım istemiştim fakat hallettim ,bende mp3 ler ayrı bir klasör içindeydi,her şeyi denedikten sonra son çare mp3 leri sounds klasörüne kopyaladım ve sys dosyasını sildim, şimdi mp3 lerin hepsi görünüyor

yanlız şöyle bir sorun sorun ortaya çıktı harita dosyaları ile hiç oynamama rağmen, daha sonra 16X istanbul haritasını silip yeniden yükledim ama sorun değişmedi

http://img256.imageshack.us/img256/2531/dispcapturewz4.jpg

bendede mp3ler ayrı dostadaydı ama sound dosyasında bluettooth ile gelen mp3ler vardı onlarıda okumadı ve bluettooth ile gelen mp3ler hafızada fazlasıyla yer olmasına rağmen kaydedilemyor diye uyarı verdi haritayı sildim hersey normale döndü uyduyada baglanamadım zaten anlıcan bıraktım bu navigasyon olayını yetrince basımı agrıttı. size kolat gelsin

qw12

26 Haziran 2007; 14:46:00 

quote:

Orjinalden alıntı: masterplan

birde http://forum.donanimhaber.com/m_13541961/tm.htm adresinde Nokia N95 tanıtımı var. GPS özelliği Ankara ve İstanbul haritalarında anlatılmış. Bunu görünce şok oldum biraz, çünkü trekbuddy yanında hafif kalıyor. Böyle bir GPS'imiz olmicakmı bizim. Asıl sorum da nokianın sitesinden haritaları indirilebiliomuş. Kullanamazmıyız acaba?

Masterplan, ne kadar ekmek o kadar köfte. Bize uygun olanı ne kadar para o kadar GPS. N95 parasıyla dizüstü bilgisayar alınabiliyor. Hiç değmez bence. Sen SXG ni iyi günlerde kullan.

Milletler önceki nesillerin omuzlarına basarak yükselir, gelecek nesillerin omuzlarına basarak değil.
toggle

26 Haziran 2007; 15:20:14 

quote:

Orjinalden alıntı: qw12

quote:

birde http://forum.donanimhaber.com/m_13541961/tm.htm adresinde Nokia N95 tanıtımı var. GPS özelliği Ankara ve İstanbul haritalarında anlatılmış. Bunu görünce şok oldum biraz, çünkü trekbuddy yanında hafif kalıyor. Böyle bir GPS'imiz olmicakmı bizim. Asıl sorum da nokianın sitesinden haritaları indirilebiliomuş. Kullanamazmıyız acaba?

Masterplan, ne kadar ekmek o kadar köfte. Bize uygun olanı ne kadar para o kadar GPS. N95 parasıyla dizüstü bilgisayar alınabiliyor. Hiç değmez bence. Sen SXG ni iyi günlerde kullan.

inşallah yakında bizimde öyle bir gps uygulamamız olacak. adamlar çalışıyor vektörel bir harita ve navigasyon için(trekbuddy). ama bu hafıza ve işlemci kaldırırmı kaldırmaz mı orası ayrı konu. vektörel haritalar çok fazla yer tutan haritalardır.

onunda ötesinde olay sadece harita değil o vektör haritadaki her bir nesneye yol, köprü, benzinlik, göl vs vs o o nesnenin ne olduğuna dair bilgi bağlanması gerekli ki bilmemne caddesi diye arttaığonızda bulabilsin program. yani trekbuddy programının navigasyon amaçlı vektörel haritalar kullanabilmesi bizim için yeterli olmayacak. çünkü ortada kullanabileceğimiz harita da yok. şu an kullandıklarımız sizinde bildiğiniz gibi koordinatlandırılmış resimler.

ama eminimki bu işi yapanlar garmin, tom tom, michelin veya nokia nın kullandığı haritaları alıp bizim telefonda da kullanabileceğimiz şekle dönüştüren yazılımlar da yapacaklardır. izliyoruz

a43a

26 Haziran 2007; 16:30:58 

okadar sokaga atacak param yok. aldım sxg75 paşalargibi kullanıyorum hatta ileri gidip birinci kattan betona cakıldı ve hiç birşey olmadı. n95 olsaydı her halde yanına bide sigorta yaptırmam gerekecekti. cünkü telefon parca pinci olurvermişti. ondan sonra buzlu bir bardak soğuk su içerdim artık telefonun üstüne. al sxg75 keyfine bak

imzaya ne gerek varki
a43a

26 Haziran 2007; 16:34:07 

yanlış yere yazdım

imzaya ne gerek varki
serhatbutes

26 Haziran 2007; 20:05:50 

quote:

bu rotalı trekbuddy'i daha ayrıntılı anlatabilir misin serhatbutes?
mapToGmi'yi indirdim, ama senin daha önce verdiğin istanbul.tar'ın içindeki map'i çevirince oluşturduğu gmi dosyası ufacık, ve MapCalibrator JPEG vs istiyo. istanbul haritasını mesela nasıl kullanıcaz??

Birde rotalı versiyon çıkalı 2-3 gün olmuş sen nasıl bu kadar çabuk çözebiliyosun herşeyi:)

Rota seçeneği şimdilik o kadar gelişmiş değil. Gittiğin yeri waypoint olarak işaretlediğini düşün Bu rotada o waypointlere sırayla otomatik geçiş sağlıyor.

mapToGmi'yi GoogleMV den indirdiğin harita için kullanacaksın. Tar dosyasını da şu şekilde yapabilirsin ama biraz uğraşman gerek ve özellikle İstanbul için iyi bir ekran kartına ihtiyacın var çünkü boyutu 14623x10432 pixel...
TBmapper'i çalıştırıp İstanbul.tar'ı seçeceksin.
Export to trekbuddy'e basıp (1)
Açılan penceredeki TAR-ed işaretini kaldıracaksın (2)
İstanbul.tar'ın içindeki map uzantılı dosyayı not defteriyle açıp en alttaki boyutu ayardaki pencereye yazacaksın.(3)
Start dediğinde tar içindeki parçalanmış haritalar tek bir harita olacak
mapToGmi ile yaptığın gmi dosyasını da bu resmin yanına koydun mu resmi seçip haritayı kullanabilirsin..

N95'te kullanılan Navigasyon sistemini biz 1 sene önce sorunsuz bi şekilde kullanabiliyorduk. Kullanan arkadaşlar bilir Harita görümündeki değişiklikler dışında tamamen bizim navigation'un eşi okuduklarıma göre işleyişi bile aynı. Siemens iflas edince Bizim Türkiye haritasının da desteği kesildi. Ama yurt dışında hala kullanıldığını biliyorum. Yani bizim zaten böyle bir Navigasyonumuz var ama haritası yok. Bizde alternatif olarak Trekbuddy'e yöneldik.
N95 haritalarını indirdim ama sisx dosyası bu kullanılabilirmi bilmiyorum. ama biraz zor.

bikurti

26 Haziran 2007; 22:16:12 

arkadaslar selamlar

aranızda GOKCEADA ya gidip gelen varmı ???

ozcant

26 Haziran 2007; 22:36:11 

Toggle kardeşim teşekkür ederim. Kusura bakma nete pek sık giremiyorum. Teşekkürüm biraz gecikti. Bütün sxg75 dostlarına sevgiler... Bir funclub mı oluştursak acaba :)
quote:

Orjinalden alıntı: toggle

bursanın atlası. bir kaba bir ayrıntılı haritadan oluşuyor.
haritalar arasında 9 tuşu ile geçiş yapacaksınız.
tercihen karta yükleyin boyutu biraz büyük.

http://rapid+share.com/files/38653957/bursa.rar.html

ÖĞRENMEK BİLMEKTEN ÖNCEKİ ADIMDIR ;
BİLENLER OLMADAN ÖĞRENME OLMAZ; BİLENİ BUL, ÖĞREN, BİL, PAYLAŞ VE ÖĞRET...
serhatbutes

26 Haziran 2007; 22:41:36 

quote:

Orjinalden alıntı: bikurti

arkadaslar selamlar

aranızda GOKCEADA ya gidip gelen varmı ???

Nasıl yani GPS'le mi? Ben Çanakkale'de Kepez'e kadar gittim geldim sayılır mı?
Neden sordun anlıyamadım

bikurti

26 Haziran 2007; 23:01:47 

yok serhat,

gokceadaya gezmeye kalmaya yani tatile gidip gelen varmı diye sordum.

neden dersen bende çok eskiden kendi yaptığım bir harita vardı orda turzim bürosunun dağıttığı
berbat bir çizim ben onu bilgisayara aktarıp bir hayli geliştirmiştim.

daha sonra googleaerth icad olunca :) coğrafi bir harita yı ekran dan screenshot ile parça parça
alıp ekleyip büyük bir harita yapmıştım.

ondan da sonra saolasın senin sayende google maps den 10 yada 11 zoom bir harita kopyaladım.
googleMV ile

ve daha sonra oturup bunları photoshop da birleştirdim özel birşey olsun istediğim için
coğrafi haritayı biraz transparana kaydırıp googlemapsden indirdiğim haritanın ustune layer olarak attım
daha sonrada benim elle çizilendeki bilgiler ile karşılaştırdım ve farkettim ki hepsi farklı

bende eksik yolları üstüne photoshopla ekledim eksik köyleri plajları vs herşeyi update ettim
hatta köylerin resimlerini ufaltarak harita üstüne ekledim.

tüm bunları googleMV nin jpg dosyası üstünde çalıştım.

daha sonrada aynen forumda anlattığın gibi tbmapper ile trekbuddy nin anlayacağı hale getirdim telefona attım gayet güzel çalıştı

uzun lafın kısası benimde çorbada tuzum bulunsun misali gökceada haritasını bitirdim.

http://my-cep.net/gok_40,24154_-25,66338.tar bu bitmiş hali ben test ettim çalışıyor

bunlarda elimdeki 3 haritanın birleşmeden önceki halleri

http://my-cep.net/gok1.jpg
http://my-cep.net/gok2.jpg
http://my-cep.net/gok3.jpg

giden ve ihtiyacı olan varsa ne mutlu bana

hataları bildirirseniz editlerim.

bende gittiğimde baştan bi kontrol çekeceğim.

makovad

26 Haziran 2007; 23:18:20 

affınıza sıgınarak bırsey sormak ıstıyorum bızım telefonun gps durumu ne durumda acaba navıgasyon calısıyormu benım su aralar telefon yanımda degıl ılgılenemıyorum ama haftaya gelecek ınsallah bız calısııyoruz telefonumuz tatıle gıdıyor nasıl bır hayat bu arada hehe

adamına gore adam olurumm
bikurti

27 Haziran 2007; 0:02:48 

Navigasyon malesef. Gps ise her zamanki trekbuddy ile aktif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bikurti -- 27 Haziran 2007; 0:03:24 >

:HAKAN:

Sisteme Gözat

27 Haziran 2007; 3:18:01 

sxg75 e geri donus yaptım dier telefon bozulunca babamla tekrar degiş tokus ettim neyse;

serhat spywar veya toggle bana niğdenin haritasını yapabilirmisiniz.

eger yapabilirseniz niğdenin camardı ilcesinin ayrıntılı bir haritası cok daha makbule gecer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfex -- 27 Haziran 2007; 3:29:41 >

Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur.

toggle

27 Haziran 2007; 9:10:20 

arkadaşlar
ben bir türlü 0.9.57 alpha versiyonunu yükleyememiştim. sonunda bu sabah yüklemeyi başardım. trekbuddy forumundan okuduğum kadarıyla sxg75 e trekbuddy yüklemek konusunda bir kaç kişinin daha sorunu olmuş ve jad dosyasını editleyeek çözmüşler. bende son versiyon yani 0.9.57 alpha için denedim ve oldu. jad dosyasındaki bazı satırları sildim bazılarını değiştirdim dosyanın sıon hali şöyle:

MIDlet-Jar-Size: 209828
MIDlet-Jar-URL: trekbuddy.jar
Manifest-Version: 1.0
MIDlet-Name: TrekBuddy
MIDlet-Vendor: KrUcH
MIDlet-Version: 0.9.57
MIDlet-1: TrekBuddy, , cz.kruch.track.TrackingMIDlet
MIDlet-Description: GPS Tracking
MIDlet-Info-URL: www.trekbuddy.net
MIDlet-Permissions-Opt: javax.microedition.io.Connector.file.read,javax.microedition.io.Connector.file.write,javax.microedition.io.Connector.bluetooth.client,javax.microedition.location.Location,javax.microedition.media.control.VideoControl.getSnapshot,javax.microedition.io.Connector.sms,javax.wireless.messaging.sms.receive,javax.wireless.messaging.sms.send,javax.microedition.io.Connector.comm
MicroEdition-Configuration: CLDC-1.1
MicroEdition-Profile: MIDP-2.0

bizim telefona yüklenebilir haldeki kaynak dosya ise:
http://rapid+share.com/files/39585486/0.9.57alpha.rar.html

buda son versiyonda isim verdiğim waypointin görünümü:

Ekteki dosya (1)

toggle

27 Haziran 2007; 9:32:20 

quote:

Orjinalden alıntı: wolfex

sxg75 e geri donus yaptım dier telefon bozulunca babamla tekrar degiş tokus ettim neyse;

serhat spywar veya toggle bana niğdenin haritasını yapabilirmisiniz.

eger yapabilirseniz niğdenin camardı ilcesinin ayrıntılı bir haritası cok daha makbule gecer

nigdenin googlemaps deki haritasında cadde ve sokak isimleri yok. yine de hiç yoktan iyidir. bu merkezin haritası

http://rapid+share.com/files/39587595/nigde.tar.html

bu da niğde ilininin tamamını kapsayan (tüm ilçeleriyle birlikte tüm il sınırları) camardı da var ama maalesef ayrıntılı değil:

http://rapid+share.com/files/39587837/nigdetamami.tar.html

bikurti