Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
AMD'nin yeni nesil işlemcileri ve 45nm için yol haritası

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> AMD'nin yeni nesil işlemcileri ve 45nm için yol haritası Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
fx57

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

21 Haziran 2007; 12:00:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

AMD'nin çok uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil mikroişlemci mimarisi K10'u esas alan işlemciler için en önemli dönemeç olan yılın 2. yarısına yaklaştığımız şu günlerde bazı detaylar da netleşmeye başladı. AMD işlemciler için teknik özelliklerden de öte son kullanıcılar tarafından işlemcilerin ne zaman piyasaya sürüleceği öncelikli merak konusu olmuş durumda.

AMD'nin yeni nesil işlemcileri arasında piyasaya çıkacak ilk model olması beklenen ve suncu odaklı hazırlanan Barcelona işlemcileri için Ağustos ayından itibaren hacimli üretime geçileceği ifade ediliyor. Zaten bir süredir AMD'nin Barcelona işlemcilerine yönelik olarak çalışmalarını önemli bir kısmının tamamladığı ve firmanın revizyon güncellemesi yaptığı da belirtilmekteydi. Kod adı Barcelona olan yeni Opteron işlemcilerinin düşük saat hızına sahip olması muhtemel ilk modellerinin Ağustos ayı içerisinde kullanıcılar ile buluşması bekleniyor.

AMD'nin yeni nesil işlemcilerinin en performanslı ürün gamını oluşturacak olan Phenom serisi işlemciler için de tarih anlamında somut bilgiler gelmeye devam ediyor. Eldeki verilere göre, Phenom işlemcilerinin illk örneklerinin Eylül-Ekim ayları arasında hazır olması beklenirken, işlemcilerin lansman tarihi olaraksa Kasım-Aralık aylarından bahsedilmekte ki biz de daha önce yaptığımız haberlerimizde aynı zaman dilimi üzerinde durmuştuk. Bilindiği gibi, AMD'nin Phenom işlemcileri FASN8 platformu da göz önüne alınarak soket 1207 yani soket F formunda hazırlanmıştı. Bu noktada daha uygun fiyatlı anakartlar ile kullanıcıların Phenom FX serisi işlemci kullanabilmesi için AMD'nin hazırlıyacağı ilk ve büyük ihtimalle tek soket AM2+ formunda hazırlanan Phenom FX işlemcisi olan FX-80 ise yılın son çeyreğinde hazır olacak.

Ortaya çıkan son yol haritasına göre, firmanın hazırladığı kod adı Lima olan tek çekirdekli işlemciler yol haritasından silinirken kod adı Orleans olan tek çekirdekli işlemciler ise gelecek yılın başından itibaren yerlerini çift çekirdekli Rana işlemcilerine bırakacaklar. Bu noktada AMD'nin de gelecek yılın başından itibaren tüm segmentlerine minimum çift çekirdekli işlemciler sunacağını söyleyebilmek te mümkün. Zira daha önce belirttiğimiz haberlerimizde, bu yılın sonundan itibaren Intel'in de ürün gamını çift ve çok çekirdekli işlemcilere üzerine kurgulayacağını belirtmişktik

Tabi AMD'nin yeni nesil işlemcilerini piyasaya sürmeye hazırlandığı tarihlerde en büyük rakibi Intel ise 45nm üretim teknolojisine sahip çift ve dört çekirdekli yeni işlemcilerini pazara sunmaya başlayacak. Bu noktada AMD'nin 45nm üretim tekolojisine yönelik planlarına baktığımızda, firma kod adları Deneb, Propus, Regor ve Sargas olan 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerini gelecek yılın 2. yarısına yetiştirmeye çalışacak.

Not: Bu arada son günlerde yurt dışında AMD'nin yakın gelecekte üretim aşamasından çıkıp sadece çip ve yonga tasarımı üzerine yoğıunlaşacağını, üretim işini ise anlaşma sağlayacağı partnerlerine (Chartered Semiconductor, TSMC vb. gibi) bırakabileceği söyleniyor. Bu haberlere yönelik olarak AMD tarafı hala sessizliğini korumakta.

Sayfanın Linki : http://vr-zone.com/?i=5078

OErdem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

21 Haziran 2007; 12:23:08 

yani Q3 için hiç bişi çıkmıyor, biraz zor cevap verirler o zaman 22 temmuz indirimine ama dur bakalım ben hala ümitliyim...

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

ddelphi

Sisteme Gözat

21 Haziran 2007; 12:23:49 

hadi amd

http://www.hakediyorum.com/
KulüPRenaulT

AMD GERİ DÖNECEK(AMA NE ZAMAN)
lunarsoul

Sisteme Gözat

21 Haziran 2007; 12:42:07 

Bu harita 3-5 kez daha değişir gibi nede olsa Amd bu

Cpu: Amd Athlaon x2 5000+ - Mainboard: Asus M2a-Vm - Ram: Kingston 1 gb 667 mhz x 2 - Hdd: 320 gb Seagate 16 mb cache - Vga: 256 Paylaşımlı 690g Dvi-out - Dvd-Rw: Philips 16x - Cd-Rw: Asus 52x32x52 - Kasa: En-Ligth 12 cm Fan - Powersupply: Coolermaster Realpower 430 Watt - Monitör: Samsung 226bw 22" Lcd - Ses: Logitech X-530 5.1 Klavye + Mouse: Micrsoft s82, Logıtech V200 Wirelles
BaRo55

Sisteme Gözat

21 Haziran 2007; 12:46:20 

AMD şirketi acele işlemci çıkarmalı çünkü çok kan kaybetti....

"14 Yaşındayım Herşeyin Farkındayım.."
VipLimE

Sisteme Gözat

21 Haziran 2007; 12:47:46 

Artık Amd'nin birşeyler yapması lazım...Elini çabuk tutmalı bence

865pe

21 Haziran 2007; 13:01:55 

harita bol ama icraata gelince yok..

Q6600@3.8G__1.385v__Vid1.2125v_Thermalright Ultra-120 Extreme__ 2x NANOXIA FX12-1250 __DFI Lanparty DK P35-T2RS__Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb_Sapphire HD 4870 512mb & Cooling_Thermalright HR-03 GT ___Seagate 410AS Raid0 __ 22'' Samsung SyncMaster T220 __Logitech MX1000 _Logitech G15___ Nova Killer __GIGABYTE 3D AURORA 570 Case_ Silverstone Olympia 850W
Towarscke

Sisteme Gözat

21 Haziran 2007; 13:11:03 

Amd intelin kitlenmesini bekliyor.. cunku Intel bazi islemcilerini erken cikartmak zorunda kaldi... simdi programini sikistirip elindeki butun fikirleri degerlendirmek zorunda kalacak... Ama AMD daha guzel bir sekilde kendi programina uygun gidiyor..

aslinda hic bisey gecikmis degil.. sadece onceden ayarlanmis programlari Intel'in bazi hazirda olan islemcilerini erken cikarmasi sebebiyle, AMD gecikmis gibi bir goruntu verdi...

Yoksa Intel performansta geride kalacakti... bence gelecek sene AMD senesi olacak... Intel hali hazirda gelecek icin yapilan ve islemci sektorune hazirladigi planlari erken cikarmak zorunda kaldi.. bu bir hata cunku simdi core 2 duo'larin ilk versiyonlarina yonelik fiyat kirmak, bazilarini uretimden kaldirmak ve hali hazirda yeni cikarttigi islemcileri dusuk fiyata satmak zorunda kalacak..

AMD ghz'e yonelik adimini geri cekti... simdi kolay overclock alan ve az guc tuketimine ragmen iyi islem yapip, az isinan islemcileri piyasaya cikaracak. Fusion teknolojisi de yururluge girdiginde, sistemler hem daha az yer kaplayacak hemde islem yollari daha kisa olacagi icin iletisim hizlari artacak...

Notebook piyasasinda da cok buyuk adimlar atilacak... Notebook'a DDR3 ve DDR4 gibi yenilikler gelirse hic sasirmayalim... Nitekim SLI notebooklar cikmaya basladi..

Saygilar sevgiler

Everybody Got Some Blues.

Sistem: AMD Athlon X2 6400+ 3,2ghz defult; Sapphire AM2RD580XAdv; OCZ 2x1gb 800mhz; Sapphire HD4850 1gb (2 adet Crossfire); 80gb Seagate Sata2 NCQ+ 200gb Seagate Sata2; Feel Meshcool kasa; Tagan 600w Dualforce 2......
SaFRaN02
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

21 Haziran 2007; 13:42:44 

Bu panigin nedenini anlayamadim gitti.

İntel K8 i gecebilmek icin tam 4 sene bekledi. Hic bise olmadi da surda daha 1 sene olmadan AMD mi batacak. Nedir bu paniginizin neden?

As önce bir PC bayisinde idim. Zalman 9700 ümü almaya gitmistim. Biraz sohbet ettik. Konus satislardan acildi. Ben diyorumki abi intel acaip mali götürüyor AMD nin isi zor. Adam diyorki " Ne alaka benim sattigim her 10 PC den 8 i AMD, Sattigim iki intelden biriside P D serisinden". Sonra devam ediyor. Internet cafelerin %90 i AMD dir, Son kullanicinin %80 i AMD dir. E benden diyorum intel kimse satiyor. Adama göre İntel TR pazarinin %80 i Kamu daireleri. Sartnamelerde islemcinin intel olmasi pc ler icin gerekli kriterlerden birisiymis..

Ayni kisi bir kac gün önce istanbuldaki bilgisayar firmalarinin verdigi bir konferansa gitmis ve bayilerin en büyük sikayeti İntelin su siralar teknoloji ve ürün patlamasi olmus, Artik basedemiyoruz neden bütün ürünlerini birden cikarttiniz seklinde sikayetler gelmis. İntelin Tr deki yüksek kademeli yöneticilerinden biri Cünki iyice pazar kaybetmeye baslamistik (sadece TR de degil, Tüm dünyada) Mecburen elimizde ne var ne yok hepsini piyasaya sürdük. AMD nin agresif fiyat politikasi ile ancak bu sekilde mücadele edebiliyoruz ve ise de yariyor demis. Yani kaptirdigimiz pazari tekrar geri almaya basladik seklinde aciklama yapmis.

Bana inanmayabilirsiniz. Ama illaki bu forumda o panele ya da konferansa her neyse artik katilmis bir PC esnafi mutlaka vardir. O anlatsin intelin bu durumunu ve su anda TR deki islemci pazar payini. Yoksa bile yakininizdaki bir pc esnafina gidin bir cay icip biraz sohbet edin. Bakalim neler diyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaFRaN02 -- 21 Haziran 2007; 13:45:27 >
Towarscke

Sisteme Gözat

21 Haziran 2007; 14:10:06 

Sonucen AMD'nin hic biseye acelesi yok...
Safran02'ninde benimle ayni yonde dusunceleri var..

Hic kimse AMD gec kaldi diye korkmasin.. AMD erken islemci cikartirsa diye korksun.. Merak etmeyin bu sekilde AMD Intel'in teknolojisini daha rahat takip ediyor.

AMD su anki performansinin islemcilerini cikartirsa emin olun, Intel'i yakalar. Bide uzerine fiyat kirarsa iste o zaman Intel'e olacaklarin sonu gelmez..

Iste o zaman AMD 64bit'e ilk gectigi zamanki gibi parsalari toplar.. Herkes Intel'in 64bitlerini beklerken, AMD'nin 64bitleri direkt pazara koydugu zamanlari unutmayalim..O zaman ortalikta ne yol haritasi nede labratuar benchmarklari vardi.

Crossfire ile onerilen anakartlar ve ozellikleri.

Ufaltılmış ön izleme resmi

soyle bir durum daha var... meraktan soruyorum... Intel islemciler icin kullanilan anakartlar boyle deli gibi sogutuculu yok iste pipe sogutucularla gelmekte..
AMD'nin yukarida verdigim resimdeki butun anakartlarina baktim... hepsi extreme duzeyde overclock destegi veriyor. ama nerdeyse hicbirinde oyle pipelar, bakir cafcafli sogutucular yok.. gayet basit ve hatta 3 veya 4 anakartta fan var. maksimum oda...

Ne oluyor kardesim Intel islemcilerinin kullanacagi anakartlarini fabrika overclocklu mu istetiyor..?

Hepsi crossfire o kartlarin...

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 21 Haziran 2007; 14:34:44 >

Everybody Got Some Blues.

Sistem: AMD Athlon X2 6400+ 3,2ghz defult; Sapphire AM2RD580XAdv; OCZ 2x1gb 800mhz; Sapphire HD4850 1gb (2 adet Crossfire); 80gb Seagate Sata2 NCQ+ 200gb Seagate Sata2; Feel Meshcool kasa; Tagan 600w Dualforce 2......
geberit

21 Haziran 2007; 14:23:00 

Hiç bişey için geç değil arkadaşlar zaten aldığınız core duoları ben efektif olarak kulladığınızada inanmıyorum belki bi kaç render video edit yapan arkadaş varsa onlara lafım yok zaten fakat şu var ben şahsen hiç bi firmanın geri kalmasını istemem Amd de zamanında çift çekirdekli işlemcilerini acaip fiyatlı sattı niye ortada ona yetişecek işlemci yoktu şimdi ise kimse yüzüne bakmıyor noldu fiyat düştü iyide oldu onun için bence birbirlerini geçmesinler bunlar ondan sonra açılan konuları görüyoruz 250$ ye işlemci almıştım şimdi 110$ niye bağırıyosun ki sen vermişsin almışsın bu hataları tekrar yapmayın arkadaşlar.

AMD Athlon 64 3200+ Abit An8 Ultra 1 GB Ram Lg Dvd-Rw Samsung Cd-Rw Samsung Syncmaster 763mb Asus Ta-230 160 GB Seagate Hdd Palit Sonic+ Acer Tm2420 Sennheiser EH-150 Sony Lbt-Xb6.

*AMD_ATHLON*

21 Haziran 2007; 14:47:57 

hadi amd boz şu intelin paçasını arkadaslar amd kolay kolay intele geçiilmez geçtiğimiz senelerde 4 sene gibi bir süre zarfında amd liderlik koltugundaydı bunuda unutmayalım intel ise amd den liderlik koltugunu alalı bir sene oldu daha durun bakalım ben hala amd den ümitliyim amd geç yapar ama yaptımı tam yapar şu anda amd çift çekirdekli işlemciyi 84$ a kullanıcılarına sunuyor ıntel tarafında ıse yok e4300 müş yerim o işlemciyi ben ikiside sonuçta çift çekirdekli ikiside 65 nm(brisbane) amd 1.9 ghz intel 1.8 ghz aradaki fiyat farkına bakın amd piyasada olmasaydı intel yolarıd hepimizi aynı nvidianın yaptıgı gibi gerçi nvidia ati oldugu halde yoluyor herkesi ati r600 geç kalmışta mılmış hiçde geç kalmadı piyasada daha directx 10 oyunu yok be ne geç kalması daha durun r600 performansı directx10 oyunları çıktıgında belli olacak (konu değişti ama )neyse ben amd ve ati evliliğinden her zaman umutluyum bende yakında amd çift çekirdekle evlenecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *AMD_ATHLON* -- 21 Haziran 2007; 14:49:22 >

|:|AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.61 GHZ (OC=3.00 GHZ) [65nm Brisbane 65W] |:|GIGABYTE - GA-MA69GM-S2H AMD 690G|:|2*1 GB Kingston DDR2 667 Mhz ValueRam|:|ASUS EAX1550 256/1024 DDR2|:|MİNTON 5+1|:|SEAGATE 250 GB SATAII 16MB HDD|:|Cooling Master 450W PSU|:|Philips 17" CRT 107E6|:|LG-Compact Disc CD-RW|:|LG-Super Multi DVD-RAM|:|

D.H Motorola CLUB
mustafad66

Sisteme Gözat

21 Haziran 2007; 14:49:01 

AMD X2 serisini çıkardığı zaman İnteli ezmenin verdiği haz ile uçuk kaçık fiyatlar koymamış mıydı?Amd zamanında etkili bir fiyat politikası yapsaydı daha çok x2 satardı.
Yani AMD rekabet az ortadan kalkınca F/P ürünü koymuyor.

"Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol"
reko