Şimdi Ara

## ASUS A-45GA 450 Watt Güç Kaynağı İncelemesi ## >>En Ucuz En Kaliteli PSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
11.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun zamandır güç kaynağı alacaktım bir türlü kısmet olmadı. hep FSP Bluestorm almayı düşündüm tabi stoklarda kalmadığından ve sadece Bluestorm II piyasada olduğundan FSP'den caymak zorunda kaldım. çünkü 90 dolar + kdv gibi bir fiyatı var...

başka modeller bakmaya koyuldum tabi. seçeneklerimi belirledim:
    1)firebal'un klasik hesaplı ve tam olarak ne olduğu belli olmayan ürünü LC Power 550w
    2)piyasada hiçbir türlü bulunamayan ve garanti sorunu olan Antec NeoPower 480watt
    3)bilgisayarcı sitelerinde fiyat araştırması yaparken gördüğüm Asus A-45GA 450watt

antec'i hiç bir yerde bulamadım. seçeneklerim 2'ye düştü. lc power'ın fiyatı 56 euro + kdv.... eee her kafadan bir ses. biri diyor iyi biri diyor yanaşmayın. iyi diyenler de kesin alın uçun dehşet ürün demediğinden kalitesine hep güvendiğim ve çok uygun bir fiyatta bulduğum asus'u almaya karar verdim.

güç kaynağının fiyatı 65 dolar + kdv. kadıköy technocity'den aldım. kredi kartıyla aldım hem de peşin alacak arkadaşlara ikram indirimler yaparlar tahminimce.

şimdi gelelim artık ürünümüzü incelemeye. Buyrun başlıyoruz

Kutumuz bu şekilde. Sade görünümlü denebilir. İki tarafında ve arkasında çeşitli dillerde güç kaynağıyla ilgili açıklamalar var.

Kutumuzu açıyoruz. İçinden ülkemiz standardında olmayan bir güç kablosu, 4 tane vida, kitapçık ve güç kaynağımız çıkıyor.

Ve işte güç kaynağımız. Çok şık görünümlü. Nikel kaplanmış. Çizilmelere karşı çok dayanıklı. Parlak-mat karışımı bir görünümü var. Şeffaf fanı da epey güzel gözüküyor.

Aopen 300watt güç kaynağımla Yeni Asus güç kaynağım yanyana. İkisinin ağırlıkları da epey fark ediyor.

Ve artık geçelim montajımıza. Aopen marka kasam var ve bana montajda sorun çıkardı. Anakartın bağlı olduğu levhanın güç kaynağının altına denk gelen kısmı fanın ızgarasını engelledi ve burda gördüğünüz gibi kerpeten ile çıkıntı kısmını yukarı doğru kaldırıp düzleştirdim.

Ve bu sorunu da hallettikten sonra kabloları bağladık. Ekstradan çok kablosu var. Güç kaynağının en büyük eksiği bu bence. felaket kablo kalablığı yaptı. Gereksiz olanları toparlayıp cd yazıcıyla dvd-rom un arasındaki boşluğa sıkıştırdım. sırf sata için bile 4 tane giriş var.... server kurmuyoruz ki napacaz o kadarı neyse artık onu da bir türlü hallettik ve görünüm şu şekil oldu. sırf kablo tak çıkarlı olsun diye de 10larca dolar vermek bana uymadı tabi herkesin kendi zevki.

arkadan görünüşü de bu şekil. altıgen şeklinde boşluklardan oluşuyor. böylece 120lik fan düşük devirlerde daha fazla etki etmiş oluyor. burda açma kapama düğmesini de görebilirsiniz. kırmızı ledli bir düğme koymuşlar.

bu da kırmızı led'i görmeniz için.

veeeee artık bilgisayarımızı açalım ve o kadaar beklediğimiz güç kaynağımızı çalışırken görelim. mavi ledli fanı çok şık bir görünüme sahip. kasanız pleksiliyse eğer oturur izlersiniz artık benimkinde pleksi yok kapağı çıkardım

fanı biraz daha yakından çektim detaylı görmek isteyenler için.

ve bu da mavi ışığın duvara yansıması.

evet arkadaşlar. şimdi de diğer detaylardan bahsedeyim. birçoğunuz aklında bu büyük fanın ses yapıp yapmadığı var. fan zaten düşük devirde çalışıyor o yüzden ses çıkmıyor zaten fan kontrol kablosu da var. istediğiniz gibi düşürüp yükseltebiliyorsunuz fanın hızını. şu anda kendi sıcaklığına göre çalışıyor bende ve bu 35 derece sıcak havada ekran kartı fanımın sesini duyuyorum o kadar

24 pinli anakartları da destekliyor. ekstradan bir tane pci ekran kartları için güç kablosu var. sli yada cross yapacaklar için üzücü olabilir bu. çünkü sadece 1 tane var. atx 2.2v destekli

teknik detayları da şöyle:
    - ATX 12V 2.2V compliant
    - 24-pin main connector supports the latest motherboard
    - 6-pin PCI-Express connector
    - 7 x HDD, 2 x FDD, 4 x SATA
    - Active PFC: improve working factor to 98%
    - Hexagon Venting holes
    - Black Nickel Plating
    - 12cm quiet fan with blue LED light
    - Power switch with LED for easy to check power status

SONUÇ: Ben en az parayla en fazla kaliteyi ve gücü almak istiyorum, üstüne bonus olarak bana şık görünüm ve ışık da versin diyenlerdenseniz kesinlikle Asus A-45GA 450watt size göre bir ürün. Şıklığıyla kalitesiyle sessizliğiyle ve 65 dolar fiyatıyla tam bir fiyat/performans ürünü.

not: overclocklu değerleri de yakında açıklayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaint -- 20 Haziran 2007; 20:24:58 >

• güzel inceleme...

bütçesi kısıtlı olanlara en iyi alternatiflerden biri...
  • dostum ellerine sağlık çok güzel bir inceleme yapmışsın klavyene sağlık o/c li değerlerini beklemedeyiz...
  • çok güzeş bir inceleme olmuş gerçekten tebrik ederim, güle güle kullan
  • İnceleme için çok teşekkürler, o kadar ki yarın alacağım
  • Güle güle kullan...
    Psu nun üzerindeki amper volt değerlerini yazarsan yada bir foto eklersen çok daha fazla yardımcı olursun.
  • amper değerleri de şöyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaint -- 20 Haziran 2007; 22:38:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zaint

amper değerleri de şöyle

12v amper değerleri çok düşük.
  • BEnde bu üründen alıyorum cumartesi elime geçer heralde

incelemen için sağol

donanımhaberde video incelemesi de mevcut isteyen bakabilir

http://www.donanimhaber.com/videolar.asp?izle=76
  • lc power almadıgın iyi olmuş asusun bu güç kaynagının testi var hiç olmazsa aklında soru işaretleri kalmaz
  • geçen sene almıstım.Ürün tamamen farklı çıkmıştı.Ne mavi ledi ne de fanı şeffafdı.Hemen geri yolladımAlacak olanlar dikkat etsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Diabelica

quote:

Orjinalden alıntı: Zaint

amper değerleri de şöyle

12v amper değerleri çok düşük.

dostum zaten ekstra güç isteyen ekran kartım yok, öyle ekran kartı olan zaten daha pahalı ürünlere yönelir bence

• quote:

Orjinalden alıntı: katastrof54

geçen sene almıstım.Ürün tamamen farklı çıkmıştı.Ne mavi ledi ne de fanı şeffafdı.Hemen geri yolladımAlacak olanlar dikkat etsin.

geçmiş olsun. kutusu fln farklı mıydı peki?
  • arkadasasın gösterdiği kutudan tamamen farklı.Fakat geçen sene aldığım kutudan başka bi forumda arakadasda da vardı.Ama onunki fan ve led aynı idi.
  • KADEŞ HAYIRLI UGURLU OLSUN İYİ GÜNLERDE KULLAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HİPER -- 21 Haziran 2007; 3:23:06 >
  • Güzel inceleme için teşekkürler.Güle güle kullan...
  • güzel olmuş hayırlı olsunn
  • Hayırlı günlerde inşallah güle güle kullan.550 watt olan modelinden var bende de gerçketen çok memnunum.
    Asus yaptımı iyisini yapıyor
  • Güç kaynağı seçiminde yardımcı olacak bir inceleme olmuş. Eline sağlık.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.