Şimdi Ara

D-Link'in GameFuel Teknolojisi ile hem Download hem düşük erişimli oyun keyfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Internet üzerinden çok oyunculu oyun oynamak kesinlikle düşük erişim zamanı yeterli bant genişliği gerektirmekte. Fakat günümüzün P2P (Peer to peer- kişiden kişiye) download çok yaygınlaştığından ikisinide aynı anda yapmak imkansızlaştı yada bazı oyunlarda normal program bile download etmek çok zor. Eğer oyunlar için odalarda geziniyorsanız yüksek erişim süreli kişilere "DL var mı ?" gibi sorulara zaten alışık olmalısınız.

    Bu yüzden GameFuel teknolojisini barındıran DLink routerları (yönlendiricileri) gelen paketleri incelemekte ve oyunlar için olan paketlere öncelik tanımakta. Bu sayede oyunun gerektiği kadar çabuk ve geniş alandan erişimini sağlarken siz arkada downloadlarınıza devam edebiliyorsunuz. Bu aynı şekilde LAN'den dosya alış verişi yapan bilgisayarlar içinde geçerli. Hatta bu önceliği oyun dışındaki çeşitli programlara mesela Internet Explorer, Outlook ve en önemlisi VOIP yazılımlarna bile tanıyabilirsiniz. Tüm bunları yapabilmek için güçlü bir işlemciye sahip ve yine bu işlemci ile binlerce P2P bağlantısını rahatlıkla kontrol edebilmekte.

    Diğer büyük bir sorun ise firewall'leri kapatmadan oyun oynamanın başlangıç seviyesindeki kullanıcı için zorluğu. Güvenlik gerekli portların açılması ile sağlanabilmekte ama her oyun için bunlar aşağı yukarı farklı olduğundan nerde ne olduğunu bilmek. Zor Gamefuel ile artık oyunun ismini seçmeniz yeterli o sizin için hem güvenlik ayarlarını hem de yönlendirme ayarlarını otomatik yapmakta ve size sadece kullanmak düşmekte. Birde router ilk 4 x 1000 Mbit/sn (Gigabit Ethernet) hızında switch özelliği ile en hızlı dosya paylaşımını garanti ediyor.

    Hem kablosuz (4300) hem de sadece kablolu (4100) olarak piyasaya sunulacak router direkt olarak kablo, adsl gibi bağlantı modemlerine ethernet aracılığı ile takılabiliyor. Fiyatları sırasıyla 180$ ve 150$ olacak. Kablosuz model kendi ürünleri ile 108 Mbit/sn hızına çıkabiliyor onun dışında 802.11g standart Wi-Fi desteğide veriyor. Anteni standart 2 dbi'lık yerine 5 dbi gücünde ve doğal olarak kapsama alanı daha geniş ve daha stabil bağlantı sunuyor.


    Sayfanın Linki : http://games.dlink.com/products/?pid=371








  • fiyatı biraz daha düşerse bence bu özellikleriyle tercih edilmesi içten bile değil.yalnız bu kapsama alanı ne kadar oluyor?mesela 1. katta ki biriyle 3 . katta ki birisi sorunsuz bağlanabilir mi?
  • d-link'in bir çok ürününü pazarlama stratejisi nedeniyle müşteriye projelendirdim...size birşey sölimmi? d-link? 5 para etmez....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.