...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri

wosswoss -> ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 19:32:56)

eveettt [:D] biliyorum biraz fazla uzun sürdü ama umarım beklediğinize değer...öncelikle monitörü izmir bayraklı tekmardan sipariş üzerine getirttirdim 705ytl 12 taksit ölü piksel testide yaptırdılar..hatta çok sevdiler test programını bide kendilerine aldılar bnm usbden [:D] monitörün kutusunun içinden;
1 adet dvi kablo
1 adet vga kablo
1 adet monitör üstündeki hoparlörler için ses kablosu
1 adet güç kablosu ve 1 adet usb kablosu çıkıyor...
monitörün tasarımı çok şık samsungdaki gibi piyano olayı buradada var ve açma kapama tuşunu monitörün üstüne yapmışlar ve menu seçeneklerinden açma kapama düğmesinin ışığını bile açıp kapatabiliyorsunuz..(hani gözleri rahatsız ederse hesabı) menu gayet kullanışlı..monitörde çek cumhuriyetinde üretilmiş..gelelim backlight olayına..açıkça söyliyim bu monitörde backlight var..ama neden bilmem sadece üstte var yanda altta ortada fln yok üstte var..ha ama çokmu rahatsız ediyor bence değil fotoda koyacam...ama öyle bembeyaz yapmıyor ve çok az gözüküyor..oyunlarda ghosting fln kesinlikle yok..resimlerde banding olayıda yok..menude text, game,custom,movie ve foto modu diye bölümler var..açıkçası game modu 5 para etmez.ama movie modunda film izlemek cidden şahane...ekran parlak parlak diye bende endişeleniyordum fakat hani öyle ayna gibi bir görüntü hiç bir zmn olmuyor monitör arkadan güneş ışığıvurduğu halde...tv kartım avermedia 203 olduğu halde ekranda boşluk olmadan tv tam oturdu...valla arkadaşlar şimdi ne yazsam tam bilemiyorum çnkü yıllardır 17"crt kullanıyordum bunu alınca eşekten ata değil resmen ferrariye binmiş gibi oldum..o yüzden monitörle ilgili tüm düşncelerim olumlu olacak..verdiğim parayıda sonuna kdr hakediyor..gayet memnunum..
[image]http://img481.imageshack.us/img481/8735/dscn0083if9.th.jpg[/image][image]http://img525.imageshack.us/img525/2276/dscn0084gv0.th.jpg[/image][image]http://img413.imageshack.us/img413/5056/dscn0086yt3.th.jpg[/image][image]http://img413.imageshack.us/img413/4449/dscn0088wi0.th.jpg[/image][image]http://img413.imageshack.us/img413/4895/dscn0089td2.th.jpg[/image][image]http://img413.imageshack.us/img413/5704/dscn0090oh1.th.jpg[/image]
[image]http://img111.imageshack.us/img111/6379/dscn0091ea1.th.jpg[/image][image]http://img413.imageshack.us/img413/9803/dscn0092lv1.th.jpg[/image][image]http://img111.imageshack.us/img111/9931/dscn0093te0.th.jpg[/image][image]http://img516.imageshack.us/img516/3261/dscn0095ts4.th.jpg[/image][image]http://img413.imageshack.us/img413/1142/dscn0096jr2.th.jpg[/image]
[image]http://img484.imageshack.us/img484/5818/img184rq5.th.jpg[/image][image]http://img510.imageshack.us/img510/3050/img187hq2.th.jpg[/image][image]http://img515.imageshack.us/img515/6914/img188hz5.th.jpg[/image]

buda işte beklenen backlight fotosu [:@][:@] ;;

[image]http://img252.imageshack.us/img252/2389/backlightuf7.th.jpg[/image]

dostum racerant'ın fotoları

[img]http://img358.imageshack.us/img358/552/img0736gc4.jpg[/img]
[img]http://img358.imageshack.us/img358/669/img0737mf8.jpg[/img]
[img]http://img338.imageshack.us/img338/4084/img0739te3.jpg[/img]
[img]http://img64.imageshack.us/img64/5594/img0745hv1.jpg[/img]

archieduke -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 20:08:07)

wowwos eline sağlık.
hdcp desteği kesin yokmu alette kılavuzuna bakabilirmisin. dvi port icin neler yazıyor.
birde dvi veya vga nasıl baülantı yaptın ikjisinide denedinmi. kalite farkı varmı cok. vs vs.

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 20:16:00)

HD ile ilgili hiç birşeyi yok...[8D] valla hem dvi hemde vga bağlantı var..kablolarıda çıkıyor içinden ben dvi'dan bağladım haliyle ztn monitörü açıncada dvi active yazıyor..vga'dan hiç bağlamadım oyüzden bilemicem kalite farkını ama muhakkak vardır hani o yassılık fln olayları...bide tek tuşla digitalden analog görüntü olayına geçişte var..ama hiç yapmadım [:D]

ozxes -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 20:54:01)

Güle Güle kullan hayırlı olsun.Güzel bi monitöre benziyo Samsung 226bw ye iyi bir alternatif olabilir.Teknofiyattan arattım 670 liraya kadar buldum fiyatı gayet iyi bence.

ZartarxiS -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 20:59:14)

Güle güle kullan arkadaşım.Bende bi aralar çok ilgilenmiştim bu monitörle. Tavsiye ederim...

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 20:59:38)

eyw kardeşim sağolasın.valla o fiyata bulduysan ve almayı dşnüyorsan hiç kaçırma derim ben pişman olmazsın..

berq13666 -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 22:32:41)

Ekran karardığında monitörde kendini görebiliyor musun oda karanlıksa bile? Bende bu monitör ile Viewsonic 2245 arasında kaldım Samsungu eledim zaten. Bugun viewsonici gördüm muhteşem bir görüntüsü vardı bir türlü bulamadım bu monitörden heryerde 19 inci vardı onlarda kapalıydı yada üstü kaplıydı bir türlü inceleyemedim...Eğer kendimizi görmüyorsak siyah ekranlarda alıcam bu monitörü büyük ihtimal[:'(]

Alex1024 -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 22:42:54)

Ekranı 720p çözünürlükte bir film ile denedinizmi? Benim merak ettiğim kırpma mı oluyor yoksa nasıl gösteriyor bu ekran. Kırpma var ise ne kadardır?

toz-koparan -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 22:53:00)

woswos hocam tv kartı analog avermedia mı yoksa uydu bağlantılı olanmı?

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 23:04:55)

tw kartı analog...evet ekran full siyahken kendimi görebiliyorum silüet halinde...720p çözünürlük olayına gelince kırpma oluyor ever...üstten ve alltan 2 cm kdr..oda önemsencek bişi değil bence..

nv gece -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 23:07:09)

Dostum ben cuma günü wiewsonic 2030 20'' aldım gerçekten parasının 5 mislini hak ediyor çok memnunum bence görüntüsü çok iyi ama oyun oynamadım hiç , hp de çok kaliteli 20'' ini düşünüyodum parlak ekran olduğu için almadım çünkü notebook ta çok çektim ben parlak ekrandan ayna gibi yansıtıyodu .......... karar senin
quote:

Orjinalden alıntı: berq13666

Ekran karardığında monitörde kendini görebiliyor musun oda karanlıksa bile? Bende bu monitör ile Viewsonic 2245 arasında kaldım Samsungu eledim zaten. Bugun viewsonici gördüm muhteşem bir görüntüsü vardı bir türlü bulamadım bu monitörden heryerde 19 inci vardı onlarda kapalıydı yada üstü kaplıydı bir türlü inceleyemedim...Eğer kendimizi görmüyorsak siyah ekranlarda alıcam bu monitörü büyük ihtimal[:'(]

[:'(]

nv gece -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 23:10:28)

Woswos72 kardeşim unuttum seni bir an kusura bakma güle güle kullan kalite monitör kalite seçim[:'(]

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 23:13:54)

eyw. birader..valla parlak ekran olayında bende aşırı parlıcak diye korkuyordum...monitörü alınca korkularım fos oldu..gayet iyi, okdrda parlamıyor..yok ayna gibi fln söylentileri kesinlikle abartı yane

Alex1024 -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 23:34:28)

Cevapların için saol woswos72. İnşallah hafta içinde tekmara gelir. Bayraklıdan alıcam bende :)
12 taksit yaparlar inşallah iyi bir fiyata benim kartada...
Selamlar

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (17 Haziran 2007; 23:36:15)

bu arada 720ye diil 705 ytl'ye almış peder düzeltiyim

trimaxsahinabi -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 1:05:27)

güle güle kullan,bende 226 bw almayı düşünüyordum,ama panel olayı mide bulandırdı.HP de ilaç gibi geldi..[:(]

marstazaman -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 2:05:08)

@woswos72,
Öncelikle hayırlı olsun.
Benim sorum şu olacaktı: Nette almanca bir sitede monitörün detaylı incelemesini yapmışlar ve 226BW yle karşılaştırmışlar.
Görüntü kalitesinde, bilhassa filmlerde HP feci tokat atmış Samsunga. Sizin 226 BW yle bu monitörü karşılaştırma olasılığınız var mı acaba? Gerçekten arada bu kadar fark var mı merak ediyorum doğrusu...
Bir de oyunlarda kullandığınız çözünürlük nedir? 1680x1050 mi sürekli, yoksa 1400x900 gibi çözünürlüğe getirip deneme imkanınız oldu mu? Eğer olduysa çözünürlük düştüğünde görüntü kalitesi nasıl etkilendi?
Bu arada ilgili testin linki: http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=352550
Bir de almancası olan arkadaşlar varsa, incelemede bilhassa + ve - olarak sıralanan özellikleri Türkçeye, özet de olsa çevirip bizimle paylaşırsa çok makbule geçer.
Saygılar.

Alex1024 -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 10:28:39)

Biraz çevirmeye çalıştım tam olarak teknik kelimelerin karşılığını bilmiyorum biraz attım kafadan :P

Artıları:
- iyi kutulanmış
- ayağı montajlı geliyor ayrıca takılmasına gerek yok yani
- Yanında gelenler (almanyadaki ekranda) kitapçık, sürücü cdsi birde vga ve dvi kabloları ve usb bağlantı kablosu
- Ayağı sayesinde monitör pozisyonu baya ayarlanabiliyor (negatif yanı ise bunun için arkasının biraz daha geniş olmasıdır) Ne kadar yükseğe ayarlanırsa okadar az belli oluyor bu.
- Kablo kanalı mevcut
- sağa doğru 90 derece çevirilebilir (pivot fonksiyonu)
- osd menüsü çok beğenilmiş ayrıca ps3 falanca alet için 1080i gibi çözünürlüklerdeki uyarıları da kapatılabiliyor dolayısıyla sinir etmez (samsung bw226 da kapatılamıyor)
- görüntü ekrana uyumlandırılabiliyor. (hani küçük arkaplan resimlerinizi nasıl tam ekran yapıyorsanız öle)
- powerled ve karşılama ekranı kapatılabiliyor (karanlıkta film izlerken led rahatsız etmez.)
- parlak ekranı nedeniyle renkler capcanlı özellikle film vb seyrederken belli olmaktadır, renkler daha doygun, daha canlı ve daha kontratlıdır.
- DVD seyrederken ekranın parlak özelliği nedeniyle daha güzel
- divx vb sıkıştırılmış film formatlarında sorun yok
- oyun olarak stalker denenmiş bw226 ile tepkime süresi açısından görülür bir fark yok
- oyun için ideal
- 4:3 yada 5:4 tam ekrana uydurabiliyor (fakat 8800GTS ekran kartıyla pek beceremedim diyor...)
- Geniş açıdan bakılabiliyor renk bozukluğu ancak büyük açıdan itibaren farkediliyor
- Bir TN paneli için oldukça iyi bir ekran

Eksileri:
- Garantisi sadece 1 sene (almanyada)
- Parlak ekran ışıklı ortamlarda yansıma yapar özellikle direk ışık geldiğinde makyacınızı rahatlıkla yapabilirsiniz... Bu yüzden arkanızdan ışık gelmemeli ve parlak cisimler bulunmamalı...
- Renk basamaklarında bw226 daha başarılı, kırmızı mavi sarı farketmez, resimlerde az belli olmaktadır.
- siyah kısımlar hw2207 de daha açık görünüyor fakat düzgün dağilmıştır. Azcık aşağı kısımda daha belli oluyor.
- ekranın hoparlörü yanında bir başka ses kaynağı daha var:güç kaynağı (hafif bir ıslık sesi gibi ses veriyor fakat ancak dikkatle dinlediğinizde farkedilir) (bütün modellerde öyle değil bknz forumlarda/ÇN)

fuducuk -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 10:44:09)

hayırlı olsun vosvosum, güle güle kullan... [:)]

marstazaman -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 10:49:48)

quote:

Orjinalden alıntı: Alex1024

Biraz çevirmeye çalıştım tam olarak teknik kelimelerin karşılığını bilmiyorum biraz attım kafadan :P

Artıları:
- iyi kutulanmış
- ayağı montajlı geliyor ayrıca takılmasına gerek yok yani
- Yanında gelenler (almanyadaki ekranda) kitapçık, sürücü cdsi birde vga ve dvi kabloları ve usb bağlantı kablosu
- Ayağı sayesinde monitör pozisyonu baya ayarlanabiliyor (negatif yanı ise bunun için arkasının biraz daha geniş olmasıdır) Ne kadar yükseğe ayarlanırsa okadar az belli oluyor bu.
- Kablo kanalı mevcut
- sağa doğru 90 derece çevirilebilir (pivot fonksiyonu)
- osd menüsü çok beğenilmiş ayrıca ps3 falanca alet için 1080i gibi çözünürlüklerdeki uyarıları da kapatılabiliyor dolayısıyla sinir etmez (samsung bw226 da kapatılamıyor)
- görüntü ekrana uyumlandırılabiliyor. (hani küçük arkaplan resimlerinizi nasıl tam ekran yapıyorsanız öle)
- powerled ve karşılama ekranı kapatılabiliyor (karanlıkta film izlerken led rahatsız etmez.)
- parlak ekranı nedeniyle renkler capcanlı özellikle film vb seyrederken belli olmaktadır, renkler daha doygun, daha canlı ve daha kontratlıdır.
- DVD seyrederken ekranın parlak özelliği nedeniyle daha güzel
- divx vb sıkıştırılmış film formatlarında sorun yok
- oyun olarak stalker denenmiş bw226 ile tepkime süresi açısından görülür bir fark yok
- oyun için ideal
- 4:3 yada 5:4 tam ekrana uydurabiliyor (fakat 8800GTS ekran kartıyla pek beceremedim diyor...)
- Geniş açıdan bakılabiliyor renk bozukluğu ancak büyük açıdan itibaren farkediliyor
- Bir TN paneli için oldukça iyi bir ekran

Eksileri:
- Garantisi sadece 1 sene (almanyada)
- Parlak ekran ışıklı ortamlarda yansıma yapar özellikle direk ışık geldiğinde makyacınızı rahatlıkla yapabilirsiniz... Bu yüzden arkanızdan ışık gelmemeli ve parlak cisimler bulunmamalı...
- Renk basamaklarında bw226 daha başarılı, kırmızı mavi sarı farketmez, resimlerde az belli olmaktadır.
- siyah kısımlar hw2207 de daha açık görünüyor fakat düzgün dağilmıştır. Azcık aşağı kısımda daha belli oluyor.
- ekranın hoparlörü yanında bir başka ses kaynağı daha var:güç kaynağı (hafif bir ıslık sesi gibi ses veriyor fakat ancak dikkatle dinlediğinizde farkedilir) (bütün modellerde öyle değil bknz forumlarda/ÇN)

Çok teşekkür ederim, emek verip bu çeviriyi bizimle paylaştığınız için. Şu an monitör Penta stoklarına da girmiş. Sanırım Türkiyede yakın zamanda daha da yaygınlaşacak.
Artık tek beklediğim şey forumumuzda 226BW yle karşılaştırmalı testleri. Çünkü o almanca forumda anlatılanlara bakılırsa oldukça başarılı 226BW ye göre. Ayrıca o ss leri görünce ağzım açık kaldı desem yeridir. 226BW ye göre çok daha güzel görüntü sunmuş.
Ama bir film görüntüsünde parlama olayı da cidden meydan gelmiş. Testi yapan kişinin masasındakiler görünüyor filmde[:)]
Umarım birileri el atar forumumuzda bu işe de, 226BW yle karşılaştırmalı testleri yayınlanır.
Saygılar.

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 11:56:25)

226bwyi çalışırken gördüm fkt test etme şansım olmadı..ztn bende önce 226bw alacaktım fkt o almanca siteyi keşfedip hp'yi görmemle birlikte 360derece döndüm kararımdan [:D] tekrar söylüyorum PARLAKLIK ABARTILDIĞI KADAR YOK [:o]
oyunlara gelince...yukarıda gözüken farcry ve cod2 oyunlarını 1024*768 herşey ultra high aa ve af açık oynadım hiç bir bozulma yaşamadı...aynı oyunları 1680*1050 yaptımmı detayları mediuma almak zorunda kaldım fkt görüntü yien bozuk değildi hani yassılaşma fln gibi olaylar yoktu..bunun sebebide bu oyunların wide screen olayını destekliyor olması sanırım...wide screen desteklemeyen bir oyun olan taa eski baldurs gate 2yi de yükledimmi en fazla 1024*768 de açabildim ama işin garibi yine yassılaşma yoktu..sanki oyun widescreen desteklyomuş gibi şahane oynayabildim..napıyor bu güzelim monitör içinde algılayıcı varda ona göremi ayarlıyor bilmiom valla..bende bekliyodum görüntünün bozulmasını ama bozulmayınca şaşırdım ve sevindim [:'(]

_gang_ -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 12:49:04)

Yaklaşık yarım saat oldu geleli canavar.Camı olmayan bi oda da kullandığım için parlaklığıyla ilgili bir sıkıntım yok ,siyah inci gibi durdu[:D]
ö.p. testi yapmadım , gözüme çarpan da birşey olmadı.
Yalnız woswos72 bir kaç sorum var,hangi çözünürlükte kullanıyorsun normalde,görüntü ayarlarına girdiğimde bende hala eski 19'' in çözünürlükleri görünüyor 1920*1200 vb. 1680*1050 yok mesela.
Videscreen çözünürlüklerinden hangisini kullanıyorsun.
Birde sürücüsündeki ayarları pek önemsemedim next next diye geçtim :)
Neyse şimdilik bu kadar ilk izlenim güzel ama tam performans kullanamıyorum galiba...

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 12:51:37)

hayırlısı olsun kardeşim güle güle kullan pişman olmazsın mrk etme ;) valla monitörü takmadan önce ben ekran kartı sürücüsünü fln sildim sorna monitörü takıp yeniden yükledim o pat die 1680*1050ye ayarladı...

_gang_ -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 12:57:48)

Bu arada Dvi dan kullanmıyorum çünkü ge force 2 mx kartımda dvi yok.Ayrıca monitörün sesini de kullanamıyorum [&o] ses kablosunu takacak yer bulamadım creative live da.

Sürücüyü siliyorum inşallah bulabilirim güncel driver...

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:00:27)

valla bende 5.1 olduundan ztn sesi hiç takmadım...valla geforce 2nin 1680*1050 çöz. desteklediğini sanmıyorum..ama sen yiende en son sürücülern nvidia.com'dan indir kur bakalım belki destekliyordur..

archieduke -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:01:31)

quote:

Orjinalden alıntı: Alex1024

PS3 e bağlanabiliyor o zaman HDCP desteği varmı yokmu muallakta kaldı hpyi arıyacam sonunda.

_gang_ -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:05:14)

ForceWare Release 90
Version: 93.71
Release Date: November 2, 2006
WHQL Certified

Ge-force 2 en gunceli bu nvidia nın sitesinde,zahmet edip koymuşlardır inşallah...

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:05:31)

valla benm bildiim yok kitabında klavuzunda onla ilgili hhiç bişi yazmamış..ara sor örenelim bari bizde [8D]

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:07:48)

quote:

Orjinalden alıntı: _gang_

ForceWare Release 90
Version: 93.71
Release Date: November 2, 2006
WHQL Certified

Ge-force 2 en gunceli bu nvidia nın sitesinde,zahmet edip koymuşlardır inşallah...

iyice unutmuşlar bu ekran kartını baksana 2006dan beri sürücü yayınlamıyolar artk..bakalım hadi inş.vardır..yoksa fos olacak çnkü [X(]

_gang_ -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:25:09)

OOhhh varmış güncelinde 1680*1050 ,1440*900 kullanıyorum çünkü text ler çok inceldi gibi okunamıyor.DVi dan mı acaba?Neyse bunada şükür.
(buna birde şimdi ekran kartı almak lazım yahu acaba çok farkediyormudur dvi bağlantısı? woswos72 denemedim demişsin yukarıdaki yazılarında ama ondan sonra hiç baktın mı vga bağlantısı ile?Birde ne kadara bulabilirm acaba şöyle sadece dvi olan ekran kartı ,eski 19'' le takas ettirebilsem bilgisayarcılara tamda süper olacak hani... )

nv gece -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:25:22)

Ya arkadaşlar şu samsung 226bw yi amma şişirdiler yahu tamam güzel monitörde abartılacak bişey değil.
quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

güle güle kullan,bende 226 bw almayı düşünüyordum,ama panel olayı mide bulandırdı.HP de ilaç gibi geldi..[:(]

Atila -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:27:06)

Son olarak sizce 226BW mi yoksa HP mi? X360 ve PS3 de kullanilacak...

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:30:05)

eğer konsolda kullanıcaksan hdcp desteinden ötürü 226bw ama sadece bilgisayar içn kullanıcaksan kesnlkle hp derim ben[:'(]

ironimperor -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:33:52)

quote:

Orjinalden alıntı: nv gece

Ya arkadaşlar şu samsung 226bw yi amma şişirdiler yahu tamam güzel monitörde abartılacak bişey değil.
quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

beğenmeğende var [:'(]

hayırlı olsun arkadaşım
şunu sorucam tv kartın ne, hangi codecleri kullanıyorsun, görüldüğü gibi görüntü kayıpsız izliyorsuz, belirgin bi basıklıkta yok_____????

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:36:39)

valla işte bu monitör hep beni yeni süprizlerle karşılaştırıyor..hiçbir codec kullanmıyorum..evet görüntülerdede basıklık yok..tv kartımda analog avermedia studio 203..direk full screen yapınca pat die oturdu yane bende anlamadım normalde bende kayıp olacak diye bekliodum olmayınca cidden süpriz oldu...

ironimperor -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:45:38)

ANALOGDA NİYE OTURUYOR YAU [X(]

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 13:51:28)

bende bilmiyorum [8D]

marstazaman -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 15:11:22)

Birkaç karşılaştırma resmi koyalım da gözümüz gönlümüz açılsın[:D]
226BW:
[image]http://img260.imageshack.us/img260/8346/dvd1226bwic3.jpg[/image]
W2207:
[image]http://img266.imageshack.us/img266/6508/dvd1w2207zv1.jpg[/image]
226BW:
[image]http://img266.imageshack.us/img266/783/dvd2226bwke8.jpg[/image]
W2207:
[image]http://img242.imageshack.us/img242/2573/dvd2w2207jn6.jpg[/image]
226BW:
[image]http://img503.imageshack.us/img503/6037/vergleichmatt226bwmt7.jpg[/image]
W2207:
[image]http://img266.imageshack.us/img266/171/vergleichglossyw2207ft2.jpg[/image]
Eğer görüntülerde photoshop yapılmamışsa HP bariz olarak daha iyi görünüyor. Fakat ikinci filmde HP nin parlak ekranı resmen ayna vazifesi görmüş[:D] Filmle birlikte testi yapan elemanın, masasındaki ıvır zıvırın da görüntüsünü izliyoruz.[8D]
Not: Resimler alıntıdır.

ironimperor -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 15:16:41)

bırakın bu resim ayaklarını artık [sm=s15.gif]

Lionheart -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 15:23:54)

Eline sağlık dostum.Güzel inceleme olmuş.Monitöründe gerçekten çok güzel.Hayırlı olsun.[:)]

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 15:33:16)

evet parlaklık var ama inanın bu kdr parlaklık olmuyor!!! yane buradaki gibi ayna gibi olmuyor...bakın benm resmlerime işte..görün varmı parlaklık

Alex1024 -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 15:33:29)

Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın almanyadaki test eden kişi büyük ihtimalle bir çevirici vb. cihaz kullanmıştır ps3 için. Türkiyede bulunan HP w2207v (sonundaki v harfine dikkat) hdcp desteği yoktur diye biliyorum. Amerikadaki modellerde hdcp olabilir. Lisans açısından pahalıya gelmesi açısından avrupadaki ekranları hdcp desteği olmadan satıyor diye duydum. Tabi yanlış da olabilir, ama hdcp yazmadığı sürece yoktur..

Selamlar

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 15:37:03)

iyide bnm modelimde hp w2207 yane sonunda "v" yok ne yani bende hdcpdemi var holeyyy [;)]

Alex1024 -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 15:45:59)

Valla ne diyeyim, inşallah öyledir, ama farkettiğim bir şey var oda ekranın ön tarafındaki yazıda
v modelinde de v harfi yok (ekran görüntülerine bakıldığında) belki ekranın arkasında belirtmiştir.

_gang_ -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 16:39:22)

HP w 2207 monitörümü yaklaşık 3 saattir kullanıyorum çok şık bir görüntüsü var ama hayal kırıklıklarım var umarım bir çözüm bulabiliriz hepberaber yoksa ben bununla sadece nette text okur youtube den video izlerim.Öncelikle tam ekranda film izlemek imkansız.İnanılmaz takılmalar oluyor.Ben mi çok titizim diye düşünmedim değil ama gerçekten rahatsız ediyor.Dvd,vcd,klipler,avi,mpg hepsini denedim,dvd den okuttum olmadı hdd den okuttum olmadı,Yalnız şunu belirtmem gerekiyor DVİ bağlantıyı kullnmıyorum,VGA kablosu takılı şu anda ekran kartım eski çok winfast ın ge-force 2 mx ini kullanıyorum 32 mb bi kart ilk aldığımda makınayı ,ustundeydı hala onu kullanıyorum.Oyun oynamadığım için değiştirme ihtiyacı hissetmedim.Sadece işim gereği(inş.müh.siyim) ve net için kullanıyorum,arada da film izliyorum.Şu anda ne düşündüğümü tahmin edemezsiniz yılların yadigarı samsung 19'' synsmaster 950p plus yanımda yerde yatıyor önümdede kız gibi bir lcd ama kullanamıyorum başım ağrıdı wallahi[8|].bilgisayarım dediğim gibi 6 yıllık makına
p3 1 ghz ,256sd ram,32mb g -force2,30 gb seagate(şimdi yazarken çok komik ama zamanında 3000 mark vermiştim siz hesaplayın artık mark vardı hala[:)])
dışarı çıkıp dvi-vga dönüştürücü mü alsam diyorum ama bunun da bi işe yarayacağını sanmıyorum.sadece ufak bi ara aparat ekran kartım desteklemıyor sonuçta diye düşünüyorum.
Monitörün kötü reklamını yapmak istemem ama şu anda çökmüş vaziyetteyim.Yardım ederseniz sevinirim.Ekran kartı ve lcd arası bağlantı bu kadar da önemli mi görüntü kalitesini bozacak kadar.tamam sonuçta görüntü karttan ekrana da crt de cam gibi lcd de beter nasıl oluyor anlamadım.

Umutcan -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 16:40:58)

Bu mönitörü İstanbul'da ölü piksel garantili olarak nereden satın alabilirim ? Hiçbir bilgisayar firmasında göremedim, sadece internet mağazalarında var.

timy -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 16:53:54)

quote:

Orjinalden alıntı: _gang_

HP w 2207 monitörümü yaklaşık 3 saattir kullanıyorum çok şık bir görüntüsü var ama hayal kırıklıklarım var umarım bir çözüm bulabiliriz hepberaber yoksa ben bununla sadece nette text okur youtube den video izlerim.Öncelikle tam ekranda film izlemek imkansız.İnanılmaz takılmalar oluyor.

selam

için rahat olsun..filimlerde takılmalar oluyorsa olay monitorden değil grafik kartı veya işlemcinin codex deşifre ederken yetersiz kalması durumlarda filimlerde takılmalar olur..

timy -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 17:01:30)

HP w 2207 almak isteyenler birde Packard Bell in yeni 22 inchlik monitorlerinede baksınlar..

Ben bugün natulius alışveriş merkezinde kalyoncu firmasının ithalat ettiği samsung 2206 ve packard bell in 22 lik monitorlerini yanyana çalışır vaziyette gördüm.(2. katta bir show standı yapmışlar.19 inch ten 22 inche kadar tüm samsung ve packard bell monitorler show yapıyorlardı[:)] )
Ve maalesef o çok güzel diye bahsedilen samsung 2206 monitorü 100 dolar daha ucuz olan packar bellin yanında sönük duruyordu (özellikle film kiliplerinde)..
packard bell 580 ytl civarında satılıyor

_gang_ -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 17:03:17)

peki bu işlemci ve vga, crt monitöre görüntü göderirken kasılmıyorlardı da LCD de neden kasıyorlar?Alakası var mı lcd -crt ikisinide vga bağlantısı ile kullanıyorum çünkü...

MelihTR -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 17:24:58)

gang CRT de hangi çözünürlükte, LCD de hangi çözünürlükte kullanıyorsun ikisi de aynı mı ? Farklıysa çözünürlükler takılmaları etkiler [:'(]

woswos72 monitörünü güle güle kullan, güzel monitör [:'(] bayraklı tekmarı hafızaya aldım [:D] Vatandan başka yerden alamayacağız galiba derken izmirde alternatif biryer daha çıktı sağol [:'(]

Parlak ekran seven arkadaşlar için söyleyeyim mat ekranları birkaç hile ile parlak ekrana dönüştürmek çok kolay ama parlakları mata dönüştürmek zor. Mat ekranı parlak görünmesini istiyorsanız yüzeyi parlak kağıt gibi şeffaf sert naylonlar var (asetat kağıdına benziyor) . Monitör boyutunda kesip ekranın önüne koyabilirsiniz [:D] İsteyen özel ince cam bile koyabilir o da parlak gösterir. Ama parlak ekranlar nasıl matlaştırılır onu bilmiyorum. [:D] Parlak ekrana takıntısı olanlar, çalışamayanlar için durum biraz kritik [:D]

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 18:08:07)

valla bende hiç takılmalar fln olmuyor...gayet güzel geçişlerde..filmlerdede sorun yok..
packard bell'in monitörünün linki varmı?

_gang_ -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 18:14:01)

crt de max çözünürlükte de kullanıyordum 1920*1440 60 hz ama film izlmedim yalanım olmasın .genelde 1280*1024 90 hz de kullanıyordum problemsiz.Aslında şu anda da deniyebilirim çözünürlüğü düşürerek!Birde şu vga - dvi ilişkisi kafamı kurcalıyor.Neyse bir şekilde çözülecek artık.

marstazaman -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 19:11:41)

@woswos72,
Biraz önce oyun ss lerinize imageshack dan büyültüp baktım. Ve gözlerime inanamadım. Görüntüler çok netti. 17 inch Lcd monitör kullanıyorum ben de ve çözünürlüğü 1024x768 e getirdiğim vakit görüntü çamur gibi oluyor.
Acaba farklı oyunlardan veya aynı oyunlardaki farklı mekanlardan yeni ss ler almanız mümkün mü?
Teşekkürler.

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 19:43:33)

oyun işini bgn değil ama yrn elbet yaparım kardeşim..ama mrk etme hepsini görünce gözlerine inanamıyacaksın [;)]

Eflatunes -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 20:10:44)

15dk. önce kurdum! Tek kelime ile mükemmel. 3 aydır 226bw kullanan biri olarak söylüyorum; gözlerim bayram etti:)

Kadıköy Transdata bilg. 660ytl/6 taksit şeklinde aldım. Maliyeti 610ytl olan bir Ekran peşin almak isteyenler dahada uygun alabilir!

rider30 -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 20:56:48)

quote:

Orjinalden alıntı: Eflatunes

15dk. önce kurdum! Tek kelime ile mükemmel. 3 aydır 226bw kullanan biri olarak söylüyorum; gözlerim bayram etti:)

Kadıköy Transdata bilg. 660ytl/6 taksit şeklinde aldım. Maliyeti 610ytl olan bir Ekran peşin almak isteyenler dahada uygun alabilir!

Hayırlı olsun, ölü piksel kontrolü yaptılarmı peki? Değiştirme ve iade şartları nasıl oranın? Aldığın fiyat çok uygun bence. [sm=s18.gif]

Umutcan -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 21:01:24)

quote:

Orjinalden alıntı: Eflatunes

Kadıköy Transdata bilgisayar ölü piksel garantisi veriyor mu? Veya test ederek alma imkanı veriyorlar mı ?

marstazaman -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 21:20:07)

quote:

Orjinalden alıntı: woswos72

oyun işini bgn değil ama yrn elbet yaparım kardeşim..ama mrk etme hepsini görünce gözlerine inanamıyacaksın [;)]

Teşekkür ederim. Sizden testlerin devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Açıkçası şu anki monitörümden pek memnun değilim. Ve 22 inch e geçmeyi istiyorum. Sizin yorumlarınız tercihimde önemli rol oynayacak.
@Eflatunes,
Öncelikle hayırlı olsun. 226BW kullanmış birisi olarak bizi iki monitörün karşılaştırılması hususunda bilgilendirirseniz çok seviniriz. Sizden de testleri bekliyoruz.
Saygılar.

Eflatunes -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 22:35:01)

@umutcan15
@rider30

Öncelikle ölüpixel garantisi malesef veremiyorlar hp ile ilgiliymiş konu!
Ölüpixel çıkar korkusu ile alacaksanız sakın alamayın ekran yoksa mutlaka çıkar:)
Ben çok şükür pixel hatası ile karşılaşmadım...

@marstazaman

226bw ile yanyana kıyasladığımızda:

Hp Yükseklik ve açı ayarlarına sahip. Ekranı öne arkaya eğebiliyorsunuz ve ayakları harika tasarlanmış. Tek bir parmak hareketi ile kaldırıp indiriyorsunuz:))

Görüntü kalitesi parlak ekran olmasından dolayı cam gibi diyebiliriz rahatlıkla. contrast 70 Brightness 45 olarak duruyor bende (226bw'den daha iyi görüntü var şuan). 226bw'de parlaklık elde etmek için ne varsa sona kadar açıyordum gözlerim 2 aydır maaf olmuştu! Hp bu konuda çok rahatlattı beni.

Hp 1680*1050 çarpanda 60hz. 226bw 50hz olarak çalışıyor buda bence büyük bir artı.

Arka fonu siyah yaptım ve gerçekten siyah:))) Ben verdiğim karardan ve aldığım yeni ekranımdan son derece memnunun kısacası, günül rahatlığı ile kullanılacak fiyat performansın en iyi ekranı diyebilirim.

wosswoss -> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... (18 Haziran 2007; 22:45:42)

herkes güle güle kullansın görünen o ki hp bayağı tuttu forumdaki arkadaşlarımız tarafından..ben ve benim gibi bu ürünü alan diğer arkadaşlarda eminm çok memnunlardır..

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.046875