Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Cevap: ...@@HP w2207 LCD İncelemem@@... Sayfa: <<   < önceki  6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
SEMiZ

14 Ağustos 2007; 23:31:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

hp monitör 226bw den gercekten iyi ise ve ps3 e baglanıyorsa önceki kararımı bozup(226bw alacaktım) bu monitörü alacam

obesik

15 Ağustos 2007; 22:51:28 

Merhaba arkadaşlar

Ben de Samsung'un panel olayından sonra ne alıcağımı şaşırmıştım, bu başlığı okuduktan sonra HP W2207 almaya karar verdim. Opitipiti.com'dan 651YTL'ye peşin fiyatına taksitle aldım, monitörümden çok memnunum, parlama sorunu gerçekten yok.

Sanırım bu monitöre özgü olmayan bir sorunum var. Ben ilk defa bir geniş ekran LCD kullanıyorum ve geniş ekranı tercih etmemin sebebi DVD filmleri yukarıda ve aşağıda bantlar olmadan seyretmekti fakat kare monitörlerdeki gibi bantla gösteriyor bu monitör, hele masaüstü çözünürlüğü 1680x1050 ise ortada küçük bir pencere olarak gösteriyor, 1680x1050'de böyle yapması normal de çözünürlüğü düşürsem de sağdaki soldaki bantlar kayboluyor, yukarıdaki aşağıdaki bantlar kalıyor.

Bu sorum HP'ye özgü değil elbette, Samsung da alsam aynı şey olacaktı, ben mi yanlış birşey yapıyorum acaba? Nasıl kurtulucağız bu bantlardan?

kmp16

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

15 Ağustos 2007; 22:53:25 

Filmin orijinali sinemaskop olmasın. yada tüm filmlerde aynı sorun oluyor mu?

Mesela aşağıdaki 1980*1050 HD fil haliyle tam ekran olunca görüntü fotoda göründüğü gibi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 15 Ağustos 2007; 23:09:05 >

obesik

16 Ağustos 2007; 4:30:36 

Şimdi bir sürü divx ve DVD film denedim, hepsinde yukarıda ve aşağıda bantlar çıktı. Yalnız marstazaman'ın bu başlığın ilk sayfasında gönderdiği fotoğraflara bir bakar mısınız? Bendeki sorun o resimlerde de mevcut, özellikle alttaki iki foto Köstebek/The Departed filminden alınmış, oynatıcı da Windows Media Player'a benziyor, bayağı bir bant var yukarıda ve aşağıda.

Kpm16 sen peki o HD film dışında normal Divx filmlerle veya DVD filmlerle denedin mi?

kmp16

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

16 Ağustos 2007; 11:16:10 

quote:

Orjinalden alıntı: obesik

Şimdi bir sürü divx ve DVD film denedim, hepsinde yukarıda ve aşağıda bantlar çıktı. Yalnız marstazaman'ın bu başlığın ilk sayfasında gönderdiği fotoğraflara bir bakar mısınız? Bendeki sorun o resimlerde de mevcut, özellikle alttaki iki foto Köstebek/The Departed filminden alınmış, oynatıcı da Windows Media Player'a benziyor, bayağı bir bant var yukarıda ve aşağıda.

Kpm16 sen peki o HD film dışında normal Divx filmlerle veya DVD filmlerle denedin mi?

Merhaba Aşağıdaki fotoları fikir edinebilmeniz açısından ilave ediyorum, yardımcı olacağını umarım, Aşağıda şu an için elimde DVD olmadığı için Dvix görüntüleri ilave edebildim. Oynatıcıdan oynatıcıya fark oluyor düşüncesiyle film görüntülerini Hem Media Player Classic hemde Media Player 11 den aldım. Ayrıca daha iyi fikir vermesi açısından fotoğrafları orijinal boyutları ile paylaştım, kırpma işlemi yapmadım, Fotoları bilgisayarınıza kaydederek daha büyük boyutlarda inceleyebilirsiniz. Bu arada SS değilde direkt fotoğraf makinesinden görüntü olduğu için çok kaliteli çekimler olmamış olabilir, artık idare edin

Media Player Classic Normal Boyut

Media Player Classic Normal Stretch The Window

Media Player 11Normal Full Screen

shearforce

16 Ağustos 2007; 21:10:05 

quote:

Merhaba arkadaşlar

Ben de Samsung'un panel olayından sonra ne alıcağımı şaşırmıştım, bu başlığı okuduktan sonra HP W2207 almaya karar verdim. Opitipiti.com'dan 651YTL'ye peşin fiyatına taksitle aldım, monitörümden çok memnunum, parlama sorunu gerçekten yok.

Sanırım bu monitöre özgü olmayan bir sorunum var. Ben ilk defa bir geniş ekran LCD kullanıyorum ve geniş ekranı tercih etmemin sebebi DVD filmleri yukarıda ve aşağıda bantlar olmadan seyretmekti fakat kare monitörlerdeki gibi bantla gösteriyor bu monitör, hele masaüstü çözünürlüğü 1680x1050 ise ortada küçük bir pencere olarak gösteriyor, 1680x1050'de böyle yapması normal de çözünürlüğü düşürsem de sağdaki soldaki bantlar kayboluyor, yukarıdaki aşağıdaki bantlar kalıyor.

Bu sorum HP'ye özgü değil elbette, Samsung da alsam aynı şey olacaktı, ben mi yanlış birşey yapıyorum acaba? Nasıl kurtulucağız bu bantlardan?

bu sorun wide monitörlerin 16:10(=1.6) formatında üretilmesinden ileri geliyor.
demek istediğim şey şu: dvd filmler 16:9=(1.77) genişlik/yükseklik oranına sahipken wide monitörler 1.6 oranındalar, ve tabii ki orjinal en/boy oranı örtüşmediğinden dolayı ekrana tam oturmuyor görüntüler. hatta eğer dvdrip filmler falan da izliyorsan 1.88lere varan oranlarda filmler eline geçebilir ki alttan ve üstten daha büyük kırpmalar fark edersin.

bu anlattığım olayla ilgili olarak forumdaki fullhd monitörleri de incelersen daha net anlarsın ne demeye calıştığımı. mesela fullhd diye sunulan benq nun 24" modelinin çözünürlüğü 1920*1200 dür. (yani oran yine 1.6) ama fullhd dedikleri şey 1920*1080dir (yani oran 1.77) aynı olay burada da söz konusudur. monitörün fullhd olarak sunulmasının nedeni ise 1920*1080 çöz. sahip medyaları piksel kaybı olmaksızın oynatabilmesidir.

bu sorundan -daha doğrusu buna sorun denemez- bu durumdan kurtulmak diye bir şey söz konusu değil ta ki 16:10 formatında medyalar sunuluncaya kadar, hd ve full hd dediğimiz çözünürlükler de anlattığım üzere buna dahildir (=1.77)

beni hiç rahatsız etmedi şimdiye kadar izlediğim onlarca filmde dizide, sen de takma alışırsın bir müddet sonra, monitörün keyfini çıkar

kmp16

Sisteme Gözat

16 Ağustos 2007; 21:37:46 

quote:

Orjinalden alıntı: shearforce

quote:

Merhaba arkadaşlar

bu sorun wide monitörlerin 16:10(=1.6) formatında üretilmesinden ileri geliyor.
demek istediğim şey şu: dvd filmler 16:9=(1.77) genişlik/yükseklik oranına sahipken wide monitörler 1.6 oranındalar, ve tabii ki orjinal en/boy oranı örtüşmediğinden dolayı ekrana tam oturmuyor görüntüler. hatta eğer dvdrip filmler falan da izliyorsan 1.88lere varan oranlarda filmler eline geçebilir ki alttan ve üstten daha büyük kırpmalar fark edersin.

bu anlattığım olayla ilgili olarak forumdaki fullhd monitörleri de incelersen daha net anlarsın ne demeye calıştığımı. mesela fullhd diye sunulan benq nun 24" modelinin çözünürlüğü 1920*1200 dür. (yani oran yine 1.6) ama fullhd dedikleri şey 1920*1080dir (yani oran 1.77) aynı olay burada da söz konusudur. monitörün fullhd olarak sunulmasının nedeni ise 1920*1080 çöz. sahip medyaları piksel kaybı olmaksızın oynatabilmesidir.

bu sorundan -daha doğrusu buna sorun denemez- bu durumdan kurtulmak diye bir şey söz konusu değil ta ki 16:10 formatında medyalar sunuluncaya kadar, hd ve full hd dediğimiz çözünürlükler de anlattığım üzere buna dahildir (=1.77)

beni hiç rahatsız etmedi şimdiye kadar izlediğim onlarca filmde dizide, sen de takma alışırsın bir müddet sonra, monitörün keyfini çıkar

Çok yerinde ve güzel bir açıklama olmuş, bilgilendirme için teşekkürler

obesik

17 Ağustos 2007; 18:31:43 

Arkadaşlar açıklamalarınız ve resimler için çok teşekkür ederim. Ben de konuyu araştırdım, aynı filmleri 4:3 monitörümde ve 16:10 HPmde denedim, ölçtüm biçtim ve shearforce'un dediği gibi normal bir durum olduğunu anladım.

Bulgularımı sizlerle de paylaşmak isterim. Gördüğüm kadarıyla piyasadaki filmler oran bakımından ikiye ayrılıyor; 1.85:1 ve 2.35:1, her filmin oranı imdb.com'dan öğrenilebiliyor. Sağlıklı bir karşılaştırma yapmak için 4:3, 16:9 ve 16:10 oranlarının da paydaları 1 olacak hale getirelim:

4:3 -> 1.33
16:10 -> 1.6
16:9 -> 1.77

Kaba bir hesapla 1.85 oranında bir film 4:3 monitörde 28%'i bantlı, 16:10 monitörde 14%'ü bantlı, 16:9 monitörde ise 4%ü bantlı gösterilir. Daha yaygın olan 2.35:1 filmlere gelince onlar da 4:3 monitörde 43%'ü bantlı, 16:10 monitörde 32%'si bantlı, 16:9 monitörde ise 25%'i bantlı gösterilir.

kpm16nın screenshot'larını yolladığı filme gelince o nasıl öyle bantsız gösterilmiş, onu çözemedim valla, acaba çözünürlük değeri 1980x1050 olmayabilir mi veya sonradan pan&scan yapılıp sağdan soldan kırpılmış mı bilemiyorum. İlk sayfada marstazamanın yolladığı resimler benim hesabımla örtüşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obesik -- 17 Ağustos 2007; 18:34:27 >

kmp16

Sisteme Gözat

17 Ağustos 2007; 19:00:10 

quote:

kpm16nın screenshot'larını yolladığı filme gelince o nasıl öyle bantsız gösterilmiş, onu çözemedim valla, acaba çözünürlük değeri 1980x1050 olmayabilir mi veya sonradan pan&scan yapılıp sağdan soldan kırpılmış mı bilemiyorum. İlk sayfada marstazamanın yolladığı resimler benim hesabımla örtüşüyor.

Merhaba, açıklamalar için teşekkürler. Bu görüntüleri Microsft'un sitesinden indiriğim HD videolardan aldım. Bu ssler yanlış hatırlamıyorsam Full Screen olmalı. Merak ettim şimdi, eve gidince bakayım değişen birşey olacak mı diğer modlarda

shearforce

17 Ağustos 2007; 19:15:21 

quote:

gösterilen video ya tam ekranla orantılı bir riptir(veya orjinal medyadır herneyse) veya "görüntüyü ekrana uzat" (stretch to window) denilen seçenek açıktır. orjinali elimizde olmadığı için ikisinden hangisidir bilemiyorum tabi. kmp16 bakıp söyleyecektir ztn orjinal boyutlara..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shearforce -- 17 Ağustos 2007; 23:25:07 >

nowanda

19 Ağustos 2007; 14:14:36 

internettten almayı düşünüyorum.
hamgi siteyi tavsiye edrsiniz.iade kolaylığı ,sorun çıkarmaması açısından?

reverse engineer
japonozan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

19 Ağustos 2007; 14:19:59 

ARKADAŞLAR BU MONİTÖRÜ PS3E BAĞLAYAN VARMI??? varsa biraz bilgi verebilirmi çözünürlükler ve görüntü kalitesi hakkında, 226bw alıcakken aklımı çeldiniz zaten
japonozan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

19 Ağustos 2007; 14:32:55 

"Few improvements desired: it does not support 1080i or 1080p resolution out of my PS3. " yurtdışı kullanıcı sitelerinden alıntı...

sanırım bu monitörü elemem gerekecek SAMSUNG gibi 1080pyi sıkıtıramıyor kendi çöznürlüğüne.....

bi yerde daha buldum "I've now been to the store but HP w2207 doesn't support 1080p on PS3" tüh yaa o kadarda incelemelerini okudum boşa gitti...neyse 226bw alacağım kesinleşmiş oldu szilere bu güzel monitörle iyi kullanışlar dilerim bütün sayfaları okudum hakikaten 10 numara monitör...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japonozan11 -- 19 Ağustos 2007; 14:39:58 >
Formel

Sisteme Gözat

19 Ağustos 2007; 16:49:31 

PS3 ile ilgili bişeyler yazıyor ama ingilizcem iyi olmadı