Cid49 olan telefonlara patch atmakta zorlanan arkadaşlar anlatacağım yöntemle patchli bir main dosyası hazırlayabilirler. Hazırlanan bu dosya daha sonra XS++ programının Main bülümünde flashlanacak ve patchler telefonumuza yüklenmiş olacak.
Bu anlatımın gerekli dosyaları cepforum'un 1980 nickli üyesinin açmıs oldugu konudan alıntıdır.Ben biras daha ayrıntılı hale getirip resimlerle anlatmaya çalıstım.
NOT: Firmware klasörünün içinde Main ve Fs dosyaları bulunmaktadır. Biz bu program ile sadece Main dosyasını kullanacağız.
İşleme başlıyoruz!!! * Programı açıyoruz ve Flashfile bölümüne, telefonumuza ait olan main dosyasını seçiyoruz.
* Header bölümüne ise program ile beraber gelen header klasöründen telefonumuza uygun olan dosyayı seçeceğiz.Örnek: K750i= 288, W800i= 291, W810i= 343 blocks flashlama yapar. Bu bilgileri gözönüne alırsak, K750i ve W800i için sonu 291, W810i için ise sonu 344 ile biten dosyayı seçmemiz lazım.(zaten secili siz sadece kontrol amaclı yine de secin)
* Patch ya da patchleri Add düğmesine basıp bilgisayarımızdan bulup seçiyoruz.
* Output seçeneğinde ise oluşturacağımız main dosyasının kaydedileceği yeri belirtip dosyaya bir isim veriyoruz.
* Process düğmesine basıyoruz ve dosya oluşturuluyor. Kısa bir yüklemenin ardından aşağıdaki resimdeki gibi ekranda Done! yazısı çıkacak ve artık patchli main dosyamız kullanıma hazır.
*Xs programı yardımıyla hazırladıgımız maini tele atıyoruz(3.resimde oldugu gibi)...(cam driver da bir patch'dir ama o Gslide15 ile yapılamaz!!!
UYARI: GSlide15 ile hazırladıgımız patchli maini Xs++ yardımıyla tele atarken sadece main atıyoruz...Yukarda vermiş oldugum Frimware dosyalarının icinde FS de var sizin aklınız karısmaması için söyle bişiy söyleyim dosya boyutu büyük olan main dosyasıdır...
GELELİM XS KULLANIMINA!!!
1-Önce telefonun pilini, simini,hafıza kartını cıkartıyoruz ve sadece pili geri takıyoruz...
2-Önemli bir nokta daha var ki pc mizde telin usb driverlarının yüklü oldugunu varsaydıgım için onun nasıl yüklenecegini anlatmıyorum...Daha önce mp3,resim gibi dosyaları usb ile pc ye atıyorsanız driverlar yüklüdür zaten!
3-Xs programına start diyoruz ve resimdede görüldügü gibi program bize 30sn içinde usb'yi baglayın diyor.(resim-1)
4-Elimiz ''C'' tusunda basılı bir şekilde usb'yi baglıyoruz!!!Bunda zorlanan arkadaslar usb'yi bagladıktan sonra da elini cekmeyip da 5 sn daha ''C'' de basılı tutsunlar!!!Bunu yapınca resim-2 cıkcak sizde resim-3 teki gibi 1.kısma hazırladıgınız maini koycaksınız.
5-Flash diyceksiniz ve program 291 block saycak ve finishing flash diycek(resim-4) bu uyarıdan sonra, önce programı kapatın ve sonra usb'yi çekin ve teli açın.
NOT : Rapid adreslerinin arasındaki tire'leri kaldırın(-)
İŞLEM BİTTİ GÜLÜ GÜLE KULLANIN!!!
RESİM-1
RESİM-2
RESİM-3
RESİM-4
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abide85 -- 17 Haziran 2007; 18:44:43 >
Çok güzel bir konu.Elijne sağlık abide.Henüz denemedim ama en yakın zamanda deneyeceğim.Birde diğer topicte soru sordum oraya bir bakarsan çok sevinirim hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenkurt -- 17 Haziran 2007; 14:15:25 >
Hocam çok sağol anlattığın bu yöntemle tam 9 tane patch'i bilgisayarıma yükledim ve de hepsi sorunsuz bir şekilde çalışıyor.Üstelik 10 dakika bile sürmedi
Unutulmaması gereken bir konu bence.Herşey için çok teşekkür ederim
benim telefonun(k750i) sanırım yazılımı çökmüş, şuan hiç açılmıyor.. yukarıda anlatılanları bende uygularsam telefonuma kavuşabilirmiyim?? sorun olurmu?? yeni yazılım yüklemen gerek demişti bi üye??? tşk
benim telefonun(k750i) sanırım yazılımı çökmüş, şuan hiç açılmıyor.. yukarıda anlatılanları bende uygularsam telefonuma kavuşabilirmiyim?? sorun olurmu?? yeni yazılım yüklemen gerek demişti bi üye??? tşk
Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar, yorulmadan ne demek? Yorulmamak olur mu? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman dahi durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir. Yorgunluk her insan, her mahlûk için tabii bir halettir, fakat insanda yorgunluğu yenebilecek mânevi bir kuvvet vardır ki, işte bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür. Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlâtları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. ------
Varmı ben beceremedim diyen yardım bekleyen hiçç çekinmeden sorabilir.İsteyen PM atabilir yardım etme konusunda ne kadar açık oldugumu bilenler bilir...Saygılar!!!
Tuş takımına şifre ve hafıza kartı na kilit koyabilirmiyiz?
Menu şifreleme patchi var ama onu Gslide ile atamazsın FAR ile atabilirsin aratırsan onunda anlatımını falan bulabilirsin...Hafıza kartına şifre koyma patchi yook!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abide85 -- 11 Temmuz 2007; 9:35:31 >
_____________________________
İlker Gökmen
Uzaklaştırılmış 99 gün cezanın 78 günü kaldı.
11 Temmuz 2007; 9:38:32
quote:
Orjinalden alıntı: abide85
quote:
Orjinalden alıntı: Mustafa_16
Tuş takımına şifre ve hafıza kartı na kilit koyabilirmiyiz?
Menu şifreleme patchi var ama onu Gslide ile atamazsın FAR ile atabilirsin aratırsan onunda anlatımını falan bulabilirsin...Hafıza kartına şifre koyma patchi yook!
tuş takımına şifre konuyor w800 ve k750de senin telefon ne?