Şimdi Ara

## Santa Rosa Temelli Diz Üstü Bilgisayar Alacaklara Önemli Uyarı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Santa Rosa Temelli Diz Üstü Bilgisayar Alacaklara Önemli Uyarı ##


    Bilindiği gibi Intel kısa bir süre önce ( Mayıs ayının başında ) yeni nesil dizüstü bilgisayar platformu olan Santa Rosa'yı duyurdu. Firmanın yeni platformu 800MHz fsb'ye sahip daha güçlü işlemciler, 965 serisi daha iddialı yonga setleri ve "n" desteğine sahip kapsama alanı daha geniş ve daha hızlı ağ kartını da kullanıcılarına sunuyor.

    Şu an için özellikle ülkemizde yaygın anlamda Santa Rosa temelli dizüstü bilgisayar bulabilmek pek mümkün değil. Satılan modeller ise beklenenden çok daha yüksek fiyat etiketlerine sahipler. Fakat bu konuda iyi haber yine Intel'in kendisinden geldi. Temmuz ayını "İndirim Günleri" olarak belirleyen firma Santa Rosa platformunda kullanılan işlemcilerin fiyatlarında da hatırı sayılır bir indirime gitmeye hazırlanıyor.

    Intel özellikle Core 2 Duo T7500 ve T7700 işlemcilerinde fiyat indirimine giderek işlemci fiyatlarında %24-%32 arasında değişen oranlarda indirim yapması bekleniyor. Bu işlemcilerin yanı sıra firma dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı "Extreme" serisinden çıkacak ilk işlemcisi olan Core 2 Extreme 7800 işlemcisini de yaklaşık 850$'lık fiyat etiketi üzerinden 8 Temmuz'da pazara sunmayı amaçlıyor.

    İşlemci üretisi Intel'in dizüstü bilgisayarlara yönelik olarak bir diğer yeni işlemcisi ise özellikle giriş seviyesinde konumlancak olan T7250 işlemcisi olacak. Bu işlemcinin fiyatının yaklaşık 210$ olması bekleniyor.

    Son not olarak, yıl sonu itibariyle dizüstü pazarında Intel'in toplam satışlarının yaklaşık %80'ini Santa Rosa temelli çözümlerin oluşturması bekleniyor.

    Editörün Notu: Intel gibi global firmaların yaptıkları fiyat indirimleri hemen her lokasyonda eş zamanlı olarak uygulamaya konulmakta. İşlemcilerde yapılacak fiyat indirimleri dizüstü bilgisayar fiyatlarına da kesinlikle yanısayacaktır. Santa Rosa temelli dizüstü bilgisayar almak isteyen ve acelesi bulunmayan kullanıcıların en azından Temmuz ayının son çeyreğine kadar beklemelerinde fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 16 Haziran 2007; 15:38:49 >







  • eylül ayının başlarında 1100$+kdv'ye güzel bir santa rosa işlemcili laptop bulunabilir mi? inşallah bulunur
  • güzel haber,
    zaten yazın sonunda almayı düşünüyordum bu çok iyi oldu,
    o zaman şimdiki core2duo'larda 1000ytl civarına düşer galiba.
  • Gerçekten güzel haber bende eylül ayı gibi almayı düşünüyorum
    Teşekkürler hocam bilgi için !!
  • santa rosa çok kalıtelı bır platform her açıdan yaz sonuna laptop ıhtıyacımı santa rosa dan yana kullanabılırım ancak makul fıyalı olmalı
  • SantaRoza'ya ek bilgi vemek lazım.

    800mhz işlemciler 965çipsetler 3945(ABG)veya4965(AGN) yani santaroza platformu içinde N standart gelmiyecek.
  • fx57 hocam, desene yine tüketici zararda olacak. mutlaka şimdi notebooka ihtiyacı olanlar var ve olacakta. bir kesim temmuz sonunu bir kesim yaz sonunu hatta bir kesim de yıl sonunu bekleyecek. fakat şimdi alacaklar ise, bundan 3-4 ay sonra kafayı yerlere vuracak gibi. örneğin şimdi 1500$ notebooklar, santa rosa yaygınlaşmaya basladıgında 1000$ seviyesine gerileyecek. bekleyenler bir nevi karda olacak olacak şimdilik.
  • Bende çok uzun süredir bekleyenlerdenim ve artık anladım ki o ayı şu ayı beklemenin hiç mi hiç bir karı yok çünkü devamlı yeni şeyler çıkıyor ve eskiler ucuzluyor şimdi temmmuz sonunu bekleyen arkadaslar temmuz sonunda yeni duyurulan bir açıklamayla agustos ayını bekelemeye başlıyacak bir reklam ve pazarlama uzmanı olarak ihtiyacınız varsa alın çünkü ürün segmantasyonu ve fiyat çizgisini yakalayamazsınız 3-4 sene önceden düşünülmüş stratejiler bunlar onun için kendize sıkıntı yaratmayın şuan gözüme bir tane kestirdim laptop bir kaç test elime geçerse hemen alcağım bekleyenlere allah sabır versin diyorum...




  • evet arkadaşlar çok fazla açılmayın bence orta halli bişey alın ve yeni teknoloji çıkması veya ucuzlaması için beklemeyin.hep yeni şeyler çıkar
  • Teknoloji her yıl değişiyor , takip etmek gerçekten güç, o çıktığında yine pahalı olacak yani , tabi bir eski modelin fiyatlarında azalma olur , eğer aceleniz yoksa bekleyin , tabii bu arada dolar kuru ne olur o da bilinmez :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ege_Aşığı

    Teknoloji her yıl değişiyor , takip etmek gerçekten güç, o çıktığında yine pahalı olacak yani , tabi bir eski modelin fiyatlarında azalma olur , eğer aceleniz yoksa bekleyin , tabii bu arada dolar kuru ne olur o da bilinmez :)

    oda doğru seçim zamanı




  • santa rosalı işlemciye sahip laptopların alınabilir düzeye geleceği tarih sanırım aşağıdaki fiyat tablosundan da belli olacağa benzer...



    acaba bunun yerine ASUS'un çıkartacağı C90 lar daha mı ıyi olurdu? daha güçlü (core 2 duo LGA 775) ama bi o kadar da gürültülü (4 tane 4 cmlik fanla soğutma sağlanmış 3 işlemci için 1 de ekran kartı için)

    neyse bekleyip görücez artık...




  • fiyatlar için teşekkürler
  • eylül- ekim gibi tam santa rosalar ucuzladı, hadi alalım dediğimizde, ve dayanamayıp aldığımızda hemen ardından kasım- aralık- ocak gibi montevina platformu piyasalardaki yerini alacak... sonrademode konuma düştüğü için ocak-şubat- mart derken hızla bi düşüş yaşanacak rosa larda.. bu arada nisan-mayıs gibi montevina herkesin alabilceği , asıl tercih edilen model olup çıkacak. gelde kafayı tırlatma..

    bence bu gelen indirimle iyiden iyiye ucuzlayan eski platformndan 1gb ram ve orta seviye ekran kartı bulunan bi model gözünüze kestirip ucuza kapatmaya bakın. pişman olmayacaksınız
  • face1tr, sana katılmıyorum malesef. Ne alırsak alalım pişman olucaz Bekleyip alsakda pişman olucaz, şimdi alsakta. Bir laf vardır ya. Kaderde varsa sevilmek:) neye yarar üzülmek
  • Bir ay kadar önce Notebook alacaklar bekleyin Hazira ayında Santa Rosalar Türkiye'de deniyordu, şimdi de bekleyin Temmuzda indirime girecek diye...Bekle de bekle..Bu işin sonu yok.. Çünkü Temmuzda da Ağustosu bekleyin denilecek. Yani şuan Core2Duo neyimize yetmiyor da illa Santa Rosa istiyoruz? Tamamen tüketime yöneltiliyoruz, ama sorun değil beklerim diyen varsa kolay gelsin diyorum çünkü ben beklemeye gelemedim ve Core Duo işlemcili bir Toshiba aldım. Herişimi de görüyor
  • beklemek bitmez ki :), yine yenisi çıkacak 2 ay sonra :)
  • iyi, güzel, hoş da bence santa rosa platformu ciddi değisimlerle gelio. performansını bilemem ama benim gördügüm kadarıyla işlemci ekran kartı ve wireless degisio bunun sayesinde. tabi ekran kartı platformla alakalı diil yani dx 10la alakalı. fakat montevina da bole bi degisiklik yok sanırım. yani sadece yonga seti ve wireless değisecek. Ki o wireless sanırım dünyada yaygınlasmamıs bi sistem, türkiyede bunu beklemek gereksiz. yani uzun lafın kısası santa rosada degisiklikler daha köklü olucak gibi. o yuzden ben bekliorum santa rosayı. tabi bu benim şahsi fikrim, yanlışım warsa düzeltin lütfen.
  • Beyler Bu Düşüşler MASAÜSTLERİNE de YANSIR mı?

    Ne kadar Yansır????

    Almayı Düşünüyorum,

    Bekliyeyim mİ?
    Şimdi de onu Düşünüyorum...
  • bence beklemek daha iyi çünkü şimdi gelen santa rosa platformlu notebooklardaki eklentiler tam anlamıyla sunulmuyor sunulursada fiyatlar 2000 usd civarlarında olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aston -- 18 Haziran 2007; 11:54:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.