Şimdi Ara

Çipset, anakart piyasasından haberler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Albatron'un eklenti kartlı anakartı

    Albatron normal anakartının üzerine herhangi bir işlemci ve ram soketi yerleştirmek yerine sadece güney köprüsünün işlevlerini bırakmayı yeğleyip Soket-754 veya Soket-939 daughter (anakarta ek kart) kartı sürmeyi planlıyor. Bu sayede anakart tek şekilde üretilirken istediğiniz işlemci modeline göre daughter kart alabileceksiniz yada ilerde aralarında değişiklik yapabileceksiniz. Hatta yeni bir işlemci soketi yada ram teknolojisi çıktığından tüm anakartı değiştirmek yerine sadece burayı değiştirmeniz yetecek.

    SLI desteği olmayan nForce 4 Ultra'dan SLI'lı anakartlar

    Bildiğiniz gibi sadece SLI uzantılı çipsetlerde SLI desteği söz konusu ve bu çipsetler diğer Ultra modellere göre 20$ daha pahalı genelde bu kullanıcıya diğer masraflarla iki kat gibi yansımakta. Şimdi ise DFI, Msi gibi üreticiler SLI desteksiz nForce 4 Ultra'da bir slot x16 PCIe iken diğer slotun x4 PCIe olarak çalışacak bir anakart tasarlıyorlar. İki slotunda x8 olduğu duruma göre %5 performans farkı olduğunu belirten üreticiler kullanıcıları 50$ ucuza bu farkın değiceği düşüncesindeler.

    Gerçek AGP ve gerçek PEG (PCIe Grafik) aynı anda tek anakartta

    Bundan önce gerek geçiş dönemini kolaylaştırmak için gerek eski ekran kartının değerlendirilmesi için iki ekran kartı slotu çözümünden de içeren anakartlar sunuldu ama bu anakartlardaki AGP genelde iki adet PCIe hattının bir araya getirilmesi ile oluştuğundan çok yavaş ve uyumsuz idi. Şimdi ise aynı anda ikisinide gerçek olarak sunan VIA PT880 çipseti bir çok kişinin tercihi olabilir. Aynı anda 4 monitör belkide Ati'nin AMR (Ati Multi Renderlama) teknolojisi ile eskisini yenisine ek olarak çalıştırmak bile mümkün olabilir.


    Sayfanın Linki : http://www.tbreak.com/reviews/article.php?cat=edit&id=340&pagenumber=2








  • albatronun fikri muthis! her teknoloji degistiginde neredeyse hep network karti, ses karti, agp/pci slotlari ayni kalip, ram veya islemci tipi degisiyor. yani bu sabit komponentleri yerinde birakip sadece islemci/ram gibi gelisen parcalari upgrade etmemiz cok cok iyi bir fikir. tabi her yeni cikan teknolojiyle eskisini baristirmak durumunda olacaklar ama cok buyuk sorun olacagini sanmiyorum.
  • bence geçiş dönemleri için (bulunduğumuz dönem) işe yarar.ama genel zamanlarda değil.
  • is yok yaa
  • iyi düşünmüşler
  • İyi düşünülmüşte acaba bu soket değiştirme vs. çok kullanılabilecek mi? Bence iyi fikir de yine de kullanılması zaman alır diye düşünüyorum ilgilenen yok fazla.
  • Bu ek kart olayına herkes sıcak bakmaz bence.
  • cık bu kaset satmaaazzzzzzzzzz
  • Evet satmaz çünkü maliyet artacak
  • Daughterboard;future board baya eski bi mimari eski model HP serverlerda yada Amigalarda gorebilirsiniz....Hersey bu kadar gelismisken eskiye donus mumkun olmas teknolojide..Kimse sicak bakmas ayrica cok da muthis bi fikir degil ekstra isinma yapabilir hem neden CPU'nuz bi slot uzerinden haberlessin ki anakartla???
  • bu meseleyi asrock bayağıdır uyguluyor zaten.. bu konuda bayağı bir ödül de aldı firma...
    http://www.asrock.com.tw
  • dikkat ederseniz ram ve islemci slotu ayni kart uzerinde, yani cok buyuk performans farki olacagini sanmiyorum. gercekten de ben her seferinde yeni anakart parasi vermektense eski bilesenlerimi birakip, islemci-ram karti almayi tercih ederim. lan, ses karti, amr vs.. gibi zaten elimde olan seylere gene para vermek salakca geliyor bana.
    amaaaa, fiyati cazip olursa
  • Ben olumlu bir gelişme olarak görüyorum. tabi gönül hem intelin hem amdnin hatta vianın vs. birlikte kullanasileceği evrensel bir yapıdan geçer ama bunu ancak düşlerimde görürüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.