Kartuşları 6 renk olup, yazıcılarında Hp 363 nolu kartuş kullanan arkadaşlar burada yazışalım; HP PHOTOSMART c5180, c6280 sorunları ve çözümleri 363 serisi yazıcılar. HP PHOTOSMART C5180 hepsi bir arada çok fonksiyonlu yazıcı HP PHOTOSMART C6280 hepsi bir arada çok fonksiyonlu yazıcı HP Photosmart C6200 Hepsi Birarada serisi HP Photosmart C8180 HP Photosmart D7460 HP Photosmart D7260 HP Photosmart test ve inceleme;
Arkadaşlar HP nin 363 serisi kartuşlarını kullanan modelleri hakkında tecrübelerimizi burada paylaşalım.. Hp 363 nolu kartuşları.
BAZI MODELLERİN genel olarak karşılaştırılması;
HP Photosmart C7280 faks, fotoğraf, fotokopi, tarayıcı Genel özellikleri -Çift taraflı baskı birimi (İki taraflı baskı, elle çevirmeden kağıdın diğer yüzüne basabiliyor.) -Otomatik besleme sistemi(ADF) ile fotokopi yada tarama çok hızlı oluyor.. Otomatik belge besleyici(ADF)(Automatic Document Feeder) -Fotoğraf çıktısı ise, teknoloji olarak c5180 ile aynı olduğu için stüdyodan farkı yok, laboratuvar kalitesinde -Tarama fonksiyonu çok iyi.. -BS olmadan kullanabiliyorsunuz. -Wifi(wireless), yani kablosuz bağlantı var. -Her türlü hafıza kartını SDHC dahil okuyabiliyor. -Faks alma, gönderme. -HP 363 Baskı Kartuşları -Her şeyi kontrol edebileceğiniz LCD ekranı var ama LCD ekranı çok kaliteli değil, HER AÇIDAN GÖRÜNTÜ GÖRÜNMÜYOR.. Yani dandirik bir LCD kullanıyor HP, bendeki c5180 in LCD si öyle idi, yeni kullandığım c6280 nin LCD si ise azcık daha iyi.. Eksi yönleri; -YOK, eksik özelliği yok..
HP Photosmart C8180 fotoğraf, fotokopi, tarayıcı Özellikleri -Fotoğraflar stüdyo kalitesinde. -Her türlü hafıza kartını SDHC dahil okuyabiliyor. -Çift taraflı baskı birimi (İki taraflı baskı, elle çevirmeden kağıdın diğer yüzüne basabiliyor.) -BS olmadan kullanabiliyorsunuz. -Wifi(wireless), yani kablosuz bağlantı var. -HP 363 Baskı Kartuşları Eksi yönleri; -ADF yok.
HP Photosmart C6280 fotoğraf, fotokopi, tarayıcı -Fotoğraflar stüdyo kalitesinde. -Her türlü hafıza kartını SDHC dahil okuyabiliyor. -Çift taraflı baskı birimi (İki taraflı baskı, elle çevirmeden kağıdın diğer yüzüne basabiliyor.) -BS olmadan kullanabiliyorsunuz. -HP 363 Baskı Kartuşları Eksi yönleri; -ADF yok -Wifi yok
HP Photosmart C5180 fotoğraf, fotokopi, tarayıcı -Fotoğraflar stüdyo kalitesinde. -SDHC hariç her türlü hafıza kartını okuyabiliyor. -BS olmadan kullanabiliyorsunuz. -HP 363 Baskı Kartuşları Eksi yönleri; -ADF yok -Çift taraflı baskı YOK. (İki tarafa yazmak için kağıdı elle çevirerek yapmanız gerek.) -SDHC desteği yok.(Diğer tüm kartları destekliyor.) -Wifi yok
Almamız gereken sarf malzemeleri, mürekkepler, fotoğraf kağıtları, doldurulabilir kartuş 1-Kaliteli uygun fiyatlı fotoğraf kağıtları [hp advanced fotoğraf kağıdı(hp gelişmiş fotoğraf kağıdı)] Suya dayanıklı olan 363 kartuş kullanan yazıcılarınızda "hp advanced fotoğraf kağıdı" kullanın derim sadece hp nin bu kağıdı, suya karşı dayanıklı isterseniz, fotoğrafı suyun içinde bırakın, yada su ile yıkayın birşey olmuyor ama sadece "advanced " için geçerli bunlar. Diğer fotoğraf kağıtlarında en ufak nem yada su ile boya çıkıyor ve renkler birbirine karışıyor. hp advanced fotoğraf kağıdı (hp gelişmiş fotoğraf kağıdı) Suya dayanıklı kağıt, anında kuruyor, su dahi birşey yapamıyor. http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Pro 8ytl
2-Dolan kartuş, doldurulabilir kartuş (Bunlar hakkında önemli dikkat edilmesi gerekenler) (Şimdilik dolan kartuş alacaklara ilk uyarım boyalar bitmeden boya eklemeleri gerek, yoksa yazıcı resetleyici çiplerden dolayı bitmediğini anlayamıyor, boya varmış gibi davranıp içine havayı çekiyor, yazıcı hava yapıyor, sonrada kartuş kafaları boya gelmediği boş yere çalışıp zaman sıcaklıktan zarar görüyor, artı o hava yazıcı içindeki küçük çaplı boruları patlatıyor, yazıcının içine borulardan boya akıyor.. BİZZAT yaşadım bunları ) Dolan kartuşları(kolay dolum kartuşu) şuralardan alabilirsiniz; -@cescesor adlı arkadaşın sitesinden - gittigiyor.com/dolankartuş - http://www.dolankartus.com/kartus.htm tane 11ytl
Arkadaşlar HP c5180 ALDIM Arkadaşlar HP c5180 ALDIM 10 gün falan oldu , tarayıcıda olduğu için bunu seçtim ve FOTO çıktıları fotoğrafçılardan(stüdyo çıktısı) hiç bir farkı yok hatta daha renkler daha canlı çıkıyor.. ARTI en çok kartuş yüzünden HP aldım diğerlerinin daha zor bulmak ve ek ürünleri çıkmıyor kartuş dolum aparatı falan.. Bir çok arkadaşıma ve akrabalarıma aynı resmi bir fotoğrafçıda ve hp çıkartılmış 10*15 lik gösterdim herkes hp ninkini seçti, sonra inanmadılar tabi c5180 ile çıkartığıma sonra gözleri önünde çıkartınca ağzı açık kaldı.. En yüksek dpide sayfa düzenini(10*15 lik için 4lü vesikalık örneğin) tam ayarlarsanız vesikalık şeklinde fotolar bile süper çıkıyor.. sonra onları makasla kes ala sana vesikalık foto..
Çift baskı (kağıdın iki tarafına otomatik baskı yapması) özelliği dışında hiç bir eksiği yok.. Çift baskıyıda elle çevirerek yapalım napalım artık.. Ürünü bir eksiği daha kart okucusu SDHC (3.7GB~4GB) lik kart okumaması yani SDHC desteği yok fw yükleniyorsa belki düzeltilebilnir..
Çok güzel bir ürün tavsiye ederim yakında dahada düşecektir...
Kargo dahil 350 ytlye aldım 12 taksit hepsiburada.com dan...
HP 363 Baskı Kartuşları - uyumlu ürünler HP 363 Baskı Kartuşları aşağıdakilerle uyumludur: HP PHOTOSMART C5180 hepsi bir arada çok fonksiyonlu yazıcı HP PHOTOSMART C6280 hepsi bir arada çok fonksiyonlu yazıcı HP Photosmart C6200 Hepsi Birarada serisi HP Photosmart C8180 HP Photosmart C5180 Hepsi Birarada Yazıcı, Tarayıcı, Fotokopi (Q8220B) HP Photosmart C6180 Hepsi Birarada Yazıcı, Faks, Tarayıcı, Fotokopi Makinesi (Q8181B) HP Photosmart C6280 Hepsi Birarada Yazıcı, Tarayıcı, Fotokopi (CC988B) HP Photosmart C7180 Hepsi Birarada Yazıcı, Faks, Tarayıcı, Fotokopi Makinesi (Q8200B) HP Photosmart C7280 Hepsi Birarada Yazıcı, Faks, Tarayıcı, Fotokopi Makinesi (CC567B) HP Photosmart C8180 Hepsi Birarada Yazıcı, Tarayıcı, Fotokopi (L2526B) HP Photosmart D6160 Yazıcı (C9089B) HP Photosmart D7260 Yazıcı (CC975B) HP Photosmart D7360 Yazıcı (Q7058B) HP Photosmart D7460 Yazıcı (CC247B) HP Photosmart 8250 Fotoğraf Yazıcı (Q3470B) HP Photosmart 3210 Hepsi Birarada Yazıcı, Tarayıcı, Fotokopi (Q5843B) HP Photosmart 3310 Hepsi Birarada Yazıcı, Faks, Tarayıcı, Fotokopi (Q5863B)
HP PHOTOSMART D7360 mi yoksa HP PHOTOSMART C5180 mi daha kaliteli fotoğraf çıkartır..
Arkadaşlar yazıcı alacağım , alma nedenim sadece fotoğraf çıkartmak için FAKAT fotoğrafçı dükkanlarındaki gibi çok kaliteli foto çıktılarını evde çıkartmak istiyorum... d7360 ne zamandır kafamda idi , şimdi c5180 mi alsam diyorum çünkü 5180 in kendinden tarayıcısı da var, ama tarayıcı sorun değil.. Önemli olan hangisi daha kaliteli foto çıktısı veriyorsa onu ALACAĞIM... Teşekkürler...
D7360
C5180
Birde ya hala bunlar gerçek foto kalitesini yakalayamadıysa işte o zaman çok üzülürüm boş yere almış olurum.. Esas alma nedenim kaliteli foto çıktısı almak(Tabi ki de fotoğraf kağıdı kullanarak).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolayd -- 29 Haziran 2008; 15:11:44 >
Yurtdışı forumları filan araştırırsan, bu konuda her durumda 1 numara olan ve tüm testlerde ötekilere nal toplatan şu makinayı görürsün: Conon Pixma MP600. boltaksit.com'da 350 lira gibi sanırım.
Yurtdışı forumları filan araştırırsan, bu konuda her durumda 1 numara olan ve tüm testlerde ötekilere nal toplatan şu makinayı görürsün: Conon Pixma MP600. boltaksit.com'da 350 lira gibi sanırım.
Rastgele.
Dostum önerin için teşekkürler biraz bunu da araştırdım çok güzel imiş..Artı istediğim gibi çok kartuşu var her renk için ayrı sanırım 5 kartuşlu bu model...
Peki bu iki HP ler arasında hangisi iyidir foto çıktısı olarak... 2 tanesi arasında seçecektim şimdi sayende 3 tane oldu nasıl karar vereceğim offf offff.....
Birde bu Canon Pixma MP600 açılmış olarak tarayıcı bölümünün açılmış olarak fotosunu bulamadım bu alet nasıl tarıyor belgeleri yada taramak için nereye koymamız gerek kağıdı... Teşekkürler..
Arkadaşlar HP c5180 ALDIM Arkadaşlar HP c5180 ALDIM 10 gün falan oldu , tarayıcıda olduğu için bunu seçtim ve FOTO çıktıları fotoğrafçılardan(stüdyo çıktısı) hiç bir farkı yok hatta daha renkler daha canlı çıkıyor.. ARTI en çok kartuş yüzünden HP aldım diğerlerinin daha zor bulmak ve ek ürünleri çıkmıyor kartuş dolum aparatı falan.. Bir çok arkadaşıma ve akrabalarıma aynı resmi bir fotoğrafçıda ve hp çıkartılmış 10*15 lik gösterdim herkes hp ninkini seçti, sonra inanmadılar tabi c5180 ile çıkartığıma sonra gözleri önünde çıkartınca ağzı açık kaldı.. En yüksek dpide sayfa düzenini(10*15 lik için 4lü vesikalık örneğin) tam ayarlarsanız vesikalık şeklinde fotolar bile süper çıkıyor.. sonra onları makasla kes ala sana vesikalık foto..
Çift baskı (kağıdın iki tarafına otomatik baskı yapması) özelliği dışında hiç bir eksiği yok.. Çift baskıyıda elle çevirerek yapalım napalım artık.. Ürünü bir eksiği daha kart okucusu SDHC (3.7GB~4GB) lik kart okumaması yani SDHC desteği yok fw yükleniyorsa belki düzeltilebilnir..
Çok güzel bir ürün tavsiye ederim yakında dahada düşecektir...
Kargo dahil 350 ytlye aldım 12 taksit hepsiburada.com dan...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolayd -- 1 Aralık 2007; 23:47:02 >
eee bize de güle güle kullna demek düşer ben de zamanında fotoğrafçıya takılmıştım,2005 Ekim de bana Epson cx6400 tavsiye netmişti;bu tabii geri kalmıştı herhalde;yanında gelen kağıtlar hariç hiç foto basma imkanım olmadı....