Şimdi Ara

Maksimum 6600GT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ati X700XT' nin piyasaya yayılamaması ve ardından yayılan bir çok dedikodudan sonra, kendi seviyesinde epeyce boş kalan ve piyasaya hakim olan Nvidia 6600 ve 6600GT sersi için hemen hemen bütün markalar ürünlerini piyasaya sundular. Ekran kartını alıp standart hızları ile oynamadan kullananlar için markanın falza bir önemi yok. Sadece yanında gelen program ve oyunlarda değişiklik olur. Tabi günümüzde ek programlara göre ekran karı seçenler ne kadar yoğunlukta oda ayrı bir konu.

    AnandTech, yaptığı incelemede 11 farklı markanın 6600GT kartını incelemiş. Günümüzde aynı GPU' ya sahip kartlar arasında performans farkı olmadığına göre en önemli etken şüphesizki artık sürücülerle beraber standartlaşan ve sınırlar içinde kaldığı sürece garanti için sorun oluşturmayan overclock kabiliyetleri. Zaman zaman bazı markaların, ( özellikle Chaintech) özel seri olarak çıkardığı ekstra voltaj beslemeli ve soğutmalı kartlar olsada, bunlar çok kısıtlı üretildi ve az kişi satın aldı. Çok kızışan piyasada artık firmalar ürünlerini satabilmek, pastadan daha büyük dilim kapabilmek için kartlarının overclock kabiliyetlerini geliştip bunları öne sürmeye başladılar. Yapılan incelemede 11 adet 6600GT GPU hakkında kısa yorumlarda bulunalım.

    Albatron' un 6600GT' si en yüksek GPU ve üçüncü en yüksek hafıza hızına ulaşarak, overclock, dolayısı ile performans birincisi olmuş. Orta seviyeye sahip ses ile soğutulan kartın soğutma sistemi az gürültüye rağman çok iyi iş yapıyor ve kartı en soğuk kartlardan biri olarak tutmayı başarıyor. Çok garip çünkü Albatron' un düz versiyon 6600' ü en kötü overclock olan kartlardan biriydi. Soğutma sistemi olarak en başarlı kart Galaxy' nin 6600GT si. En sessiz ve üçüncü en soğuk kart olan Galaxy' nin 6600GT' leri, normal hızlar olan 500MHz GPU / 500MHz hafıza hızlarının aksine 525/550 MHz olarak geliyor. Galaxy 6600GT fabrika çıkışından hafif overclock edilmiş olmasına ve en iyi soğutma sistemine sahip olmasına rağmen şaşırtıcı şekilde en kötü overclock sonuçlarını vererek en alta yerleşiyor.

    Bunun dışında Chaintech, Palit ve Gigabyte kartlar sessiz soğutma sunan kartlar arasında. Overclock becerileri ise orta seviyede denilebilir. Anandtech overclock becerisi ve soğutma sisteminin performanslarını karşılaştırdığı testte Altın seçimi Leadtek Winfast PX6600 GT TDH' ye vermiş. Gümüş seçim hakkını, orta seviye overclock kabiliyetine, dual DVI çıkışa ve 1.6ns lik GDDR3 belleğe sahip olan XFX' e veren Anandtech bronz seçim hakkını en iyi soğutma sistemine sahip olan ve normal hızlarda en yüksek şekilde gelen (525/550) Galaxy' den yana kullanmış. Galaxy garip bir şekilde en kötü overclock sonuçlarını vermiş fakat fabrika çıkışında diğer kartlardan yüksek gelen bir kartın overclock testinde bu sonuçları vermesi pek mantıklı durmuyor. Belki testte kullanılan karta özel bir durum olabilir diyoruz. Tabi unutulmaması gereken birşey de kartların overclock kabiliyetlerini belirleyen faktörlerin başında pcb kalitesi, düzgün voltaj beslemesi gibi faktörler geliyor, bu durum Galaxy' nin parça kalitesi hakkında soru işaretleri de oluşuyor.

    Teste normal versiyonu ile katılan MSI' ın soğutma sistemi çok beğenilmiş fakat, haberini burada verdiğimiz gibi 6600 serisine 3 farklı model ile giren MSI' ın düz versiyon yerine Diamond yada Platinum modeli teste dahil olsa sonuç nasıl olurdu açıkçası merak ediyor ve MSI' ın bu kartlarını göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz. Herşey bir yana, diğer sitelerde yapılan incelemelerin çoğunda, normal 6600 ler yaklaşık olarak bu testteki değerlere çıkabiliyor. Hatta 600MHz GPU hızına ulaşan 6600 ler bile varken, (Gigabyte 600MHz, PixelView 550MHz) 6600GT ler aradaki fiyat farkını vermeye değerler mi? O da ayrı bir tatışma konusu.


    Sayfanın Linki : http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2295








  • bizi hiç ilgilendirmiyor bu haberler neden? çünkü bu ülkede adam gibi 6600gt yoooooooooooooooooooooook!!! 2 aydır adam gibi marka adam gibi fiyat bekliyorum ama yoook!!!
  • Sabırsızlıkla AGP lerini bekliorm.Albatron almayı düşünüodum.kesinlerşti gibi
    kartın güselliğine bakın yafs
    Maksimum 6600GT




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çıtırık -- 13 Aralık 2004, 21:06:43 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cck_ylmzzz

    bizi hiç ilgilendirmiyor bu haberler neden? çünkü bu ülkede adam gibi 6600gt yoooooooooooooooooooooook!!! 2 aydır adam gibi marka adam gibi fiyat bekliyorum ama yoook!!!

    he ya sabır sabır yaa sabır

    Ben kaç aydır fx5200 le idare ediom.imzadakini sattıkbi gelsede alsam kurtulsam arttık.daha nfsu2 ye bile şiftah atamadık.bi sürü oyun birikti




  • Perşembe günü Albatron 6800 Elime geçecek , Genelde makul fiyatta, kaliteli ürünler yapan bir firma.
  • Alborton türkiyeye geliceini pek zannetmem
  • albatron fiyatarı nedir acaba...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zivro

    Alborton türkiyeye geliceini pek zannetmem


    +1 walla...Albatronun tek 5900ünü hatırlıom ben oda bi kere bi pc cide görmüştüm istanbulda...Sanmam bende Trye girecegını bu ekran kartının...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alyy

    albatron fiyatarı nedir acaba...


    Türkiye'de yok hoca, bende Yurt dışından getirtiyorum.

    Maksimum 6600GT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iced -- 13 Aralık 2004, 22:11:28 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cck_ylmzzz

    bizi hiç ilgilendirmiyor bu haberler neden? çünkü bu ülkede adam gibi 6600gt yoooooooooooooooooooooook!!! 2 aydır adam gibi marka adam gibi fiyat bekliyorum ama yoook!!!


    her yazında ülkemize kaptırıyosun maşallah. biraz sakin ol. olamam diyosan, yurtdışında yaşa bi zahmet.
  • he ya sabır sabır yaa sabır

    Ben kaç aydır fx5200 le idare ediom.imzadakini sattık bi gelsede alsam kurtulsam arttık.daha nfsu2 ye bile şiftah atamadık. bi sürü oyun birikti

    xblade sen o sistemle daha çok siftahsız kalırsın ben bile imzamdaki sistem ile 800*600 32 bit Full ayrıntı oynuyorum hatta 5. bölümdeyim 29 araba full açık sen daha çok ahhh çekersin P4 ile sana kolay gelsin nfs u2 oynamak için sen 6800 ultra extreme 512mb lık al anca keser
  • 6600GT AGP'ler gelsin artık offf. Çok gecikti çoook
  • abi bu kadar bekleyeceğinize agpleri gidin 30-40 dolar şimdiden koyun msi 6800 alın hem performansı önceden almış hemde belki 6800 gt olarak kullanırsınız agp versiyonlarına 280+kdvden aşağı fiyatta olmayacakları belli
  • yaw bu leadtekin PX6600 Td leri nasıl ? PCIeX
  • Data Bandwidth 16GB/sec. 8.8GB/sec.
    Fill Rate (billion texels/sec.) 4.0 2.4
    Vertices/sec. (million) 375 225

    İlk değerler 6600gt nin 2. ler ise td nin, rakamlar herşeyi açıklıyor data bandwidth ve fillrate nerdeyse yarı yarıya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iced -- 13 Aralık 2004, 23:15:40 >
  • Bence msi ın 6600gtlerine bakılmadan karar verilmemeli. Çok sağlam bir tercih gibi duruyorlar
  • way bea keşke arkadaşa 6600GT alsaydık ama yoktuki :) olsun bu kartda güzel fiyatına göre. sağolun bilgi için
  • Benim bildiğim en Hızlı 6600GT Gainward PowerPack! Ultra/1960 XP Golden Sample GLH onun Default çalışma Hızı 540/575 orda Listede bile yok.
  • banada yurt dışından XFX 6600GT AGP 8X versiyonu gelecek şimdi bu yapılan testlerde pcı-e kartlar kullanılmış ve yapılan testte incelediğim xfx pcı-e versiyonun soğutmasını pek başarılı bulmadım AGP8X olanı daha iyi

    BU PCI-E OLAN :

    Maksimum 6600GT



    BU İSE AGP 8X OLAN :

    Maksimum 6600GT




  • ben soğutucuları arasındaki farkı pek göremedim ikiside aynı birtek agp yan ramsinkte ikisindede yok
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.